Punem pastele la fiert in apa cu sare.
Intre timp curatam, spalam si tocam legumele, dupa care le punem la calit intr-o tigaie incapatoare.
Le lasam 3-4 minute dupa care adaugam carnea tocata si le calim bine pe toate.
Adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba bine.
Potrivim de...
Se spala carnea si se condimenteaza.
Se pune intr-o punga, se leaga si se lasa la firgider pana a doua zi.
Se unge cu mustar pe toate partile, se aseaza intr-un vas termorezistent sau intr-o tava, uns/a usor cu ulei.
Se presara condimente pe toata suprafata ce nu este "lipita"...
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja.
Ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cuburi.
Peste ei adaugam muraturile si maslinele feliate.
Taiem ceapa julien si o frecam cu putina sare dupa care o adaugam si pe ea peste salata.
Adaugam maioneza,...
Feliem bagheta si o asezam feliile pe o tigaie antiaderenta, nu inainte de a le unge cu ulei de masline..
Le rumenim pe ambele parti (nu le ardeti- ca mine:D) si le frecam cu catelul de usturoi, asa fierbinti.
Intre timp taim rosiile cubulete, le amestecam cu sare, piper ...
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana compozitia nu se mai "lipeste de maini".
Formam bile mari si mici iar pe cele mari le impungerm cu degetul si rotim pana obtinem o gaura potrivita.
Punem ulei la incins, folosim...
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii groase.
Ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 3/4, adica sa ramana un pic nefierti.
Ii scurgem de apa, ii condimentam cu rozmarin, sare si putin piper.
Pregatim un vas incapator pe care il tapetam cu hartie de copt (de...
In primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura.
Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos.
Adaugam ouale si mixam dupa fiecare cate un minut.
Amestecam intr-un vas separat cacaoa, praful de copt, sare si scortisoara....
Curatam, spalma si tocam marunt legumele.
Punem la calit ceapa cu ardeiul rosu si cand devine transparenta adaugam si ciupercile taiate fin.
Le lasam pe foc pana se inmoaie.
Adaugam piperul, sarea si mararul si le lasam deoparte.
Pieptul de pui il taiem in asa fel incat sa obtinem o...
Se bat ouale cu zahrul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu.
Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina). Adaugam gelatina peste compozitia de calda de oua si...
Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert in 500 ml apa. Il lasam sa fiarba aproape de tot, il scurgem de apa si il rasturnam in laptele fierbinte. Lasam pe foc, pana ce orezul s-a fiert bine dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat. Luam de pe foc si ii punem...
Apa, uleiul si un strop de sare se pun la fiert. Cand clocotesc se adauga faina si se amesteca energic. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam bine pana la omogenizare.
Punem compozitia intr-un posh si spritam intr-o tava, tapetata cu...
Cernem faina intr-un vas incapator.
Punem peste faina drojdia, galbenusurile batute bine pret de cateva minute, coaja de lamaie si de portocale, esenta de vanilie si laptele in care am dizolvat zaharul, plus un praf de sare.
Amestecam bine si pe masura ce framantam adaugam putin cate...
Fierbem cartofii cu tot cu coaja.
Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.
Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.
Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.
Framantam adaugand faina pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana....
Punem 100g zahar intr-o cratita si il caramelizam.
Exista doua variante si anume, adaugam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic reteta si gustul, sau lasam 15-20 de minute sa se raceasca putin zaharul ars si turnam laptele...
1. Curatam si spalam legumele.
2. Le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, mai putin rosiile.
3. Cand sunt legumele pe jumatate fierte, adaugam rosiile taiate...
Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram grisul peste aluat. Asezam feliile de prune. Presaram deasupra amestecul de zahar si...
Salam de biscuiti reteta
1. Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul.
2. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul.
In lipsa laptelui praf, sau pentru cei care nu-l agreeaza,...
Spalati rosiile, le taiati felii iar cu branza faceti la fel.
Le asezati pe o farfurie, alternand feliile intre ele. Nu uitati de frunzele de busuioc.
Presarati piper, un praf de sare si ulei de masline.
A se lasa ingredientele cel putin 30 de minute la temperatura...
Farfalle cu carne tocata si sos de rosii
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Intre timp curatam, spalam si tocam legumele, dupa care le punem la calit intr-o tigaie incapatoare. Le lasam 3-4 minute dupa care adaugam carnea tocata si le calim bine pe toate. Adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba bine. Potrivim de...
Pulpa de porc la cuptor
Se spala carnea si se condimenteaza. Se pune intr-o punga, se leaga si se lasa la firgider pana a doua zi. Se unge cu mustar pe toate partile, se aseaza intr-un vas termorezistent sau intr-o tava, uns/a usor cu ulei. Se presara condimente pe toata suprafata ce nu este "lipita"...
Salata de cartofi
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja. Ii lasam sa se raceasca, dupa care ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Peste ei adaugam muraturile si maslinele feliate. Taiem ceapa julien si o frecam cu putina sare dupa care o adaugam si pe ea peste salata. Adaugam maioneza,...
Bruschete
Feliem bagheta si o asezam feliile pe o tigaie antiaderenta, nu inainte de a le unge cu ulei de masline.. Le rumenim pe ambele parti (nu le ardeti- ca mine:D) si le frecam cu catelul de usturoi, asa fierbinti. Intre timp taim rosiile cubulete, le amestecam cu sare, piper ...
Papanasi
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca energic cu o lingura de lemn pana compozitia nu se mai "lipeste de maini". Formam bile mari si mici iar pe cele mari le impungerm cu degetul si rotim pana obtinem o gaura potrivita. Punem ulei la incins, folosim...
Cartofi cu rozmarin
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem felii groase. Ii punem intr-o oala cu apa si ii fierbem cam 3/4, adica sa ramana un pic nefierti. Ii scurgem de apa, ii condimentam cu rozmarin, sare si putin piper. Pregatim un vas incapator pe care il tapetam cu hartie de copt (de...
Tort de cappucino si ciocolata alba
In primul rand toate ingredientele trebuie sa aiba aceeasi temperatura. Incalzim cuptorul la 180 de grade. Mixam untul cu zaharul pana devine cremos. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare cate un minut. Amestecam intr-un vas separat cacaoa, praful de copt, sare si scortisoara....
Rulada din piept de pui cu ciuperci
Curatam, spalma si tocam marunt legumele. Punem la calit ceapa cu ardeiul rosu si cand devine transparenta adaugam si ciupercile taiate fin. Le lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam piperul, sarea si mararul si le lasam deoparte. Pieptul de pui il taiem in asa fel incat sa obtinem o...
Tort Diplomat
Se bat ouale cu zahrul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu. Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina). Adaugam gelatina peste compozitia de calda de oua si...
Orez cu lapte si cu sos de visine
Spalam orezul in mai multe ape si il punem la fiert in 500 ml apa. Il lasam sa fiarba aproape de tot, il scurgem de apa si il rasturnam in laptele fierbinte. Lasam pe foc, pana ce orezul s-a fiert bine dupa care adaugam zaharul si zaharul vanilat. Luam de pe foc si ii punem...
Eclere
Apa, uleiul si un strop de sare se pun la fiert. Cand clocotesc se adauga faina si se amesteca energic. Lasam sa ajunga la temperatura camerei si adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou, amestecam bine pana la omogenizare. Punem compozitia intr-un posh si spritam intr-o tava, tapetata cu...
Mucenici moldovenesti
Cernem faina intr-un vas incapator. Punem peste faina drojdia, galbenusurile batute bine pret de cateva minute, coaja de lamaie si de portocale, esenta de vanilie si laptele in care am dizolvat zaharul, plus un praf de sare. Amestecam bine si pe masura ce framantam adaugam putin cate...
Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza
Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca. Ii curatam si ii pasam ca pentru piure. Adaugam sare, oul si faina putin cate putin. Framantam adaugand faina pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana....
Chec cu zahar ars
Punem 100g zahar intr-o cratita si il caramelizam. Exista doua variante si anume, adaugam cana de lapte fierbinte peste zaharul ars, dar exista riscul sa se arda, desi nu influenteaza cu nimic reteta si gustul, sau lasam 15-20 de minute sa se raceasca putin zaharul ars si turnam laptele...
Ciorba cu perisoare
1. Curatam si spalam legumele. 2. Le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, mai putin rosiile. 3. Cand sunt legumele pe jumatate fierte, adaugam rosiile taiate...
Galetta cu prune
Spalam prunele, indepartam coditele si samburii si le feliem. Zaharul se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Punem aluatul in forma de copt pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Presaram grisul peste aluat. Asezam feliile de prune. Presaram deasupra amestecul de zahar si...
Salam de biscuiti reteta cu umplutura de cocos
Salam de biscuiti reteta 1. Se pune pe foc zaharul cu apa si se lasa pana se dizolva tot zaharul. 2. Se adauga apoi pachetul de margarina, se lasa sa se topeasca, se toarna laptele praf in ploaie si se amesteca continuu cu telul. In lipsa laptelui praf, sau pentru cei care nu-l agreeaza,...
Salata Caprese
Spalati rosiile, le taiati felii iar cu branza faceti la fel. Le asezati pe o farfurie, alternand feliile intre ele. Nu uitati de frunzele de busuioc. Presarati piper, un praf de sare si ulei de masline. A se lasa ingredientele cel putin 30 de minute la temperatura...