Amestecam faina cu zaharul si cu praful de copt.
Intr-un bol amestecam laptele cu uleiul si cu oul si le rasturnam peste ingredientele uscate.
Amestecam bine si adaugam cubuletele de cicocolata si esenta de portocale in cazul meu.
Incalzim cuptorul si pregatim briosele pentru...
Topim ciocolata amaruie impreuna cu untul pe baie de abur.
Zdrobim bibiscuitii si ii adaugam peste ciocolata topita, impreuna cu zaharul pudra, nuca macinata, esenta si zaharul vanilat.
Amestecam bine compozitia si formam bilute potrivite.
Le dam la frigider pana topim...
Blat : Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa, apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade, timp...
Punem faina cernuta intr-un castron.
Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute.
In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul.
Adaugam si...
Scurgem si clatim de cateva ori fasolea.
Fasolea scursa bine o punem intr-un bol de salata.
Peste ea adaugam ardeiul si ceapa taiate fasii subtiri.
Adaugam si tonul cu tot cu uleiul din conserva.
Potrivim de sare si piper.
Stropim cu zeama de lamaie din belsug...
Mod de preparare:
Taiem capace la rosii si scoatem miezul cu o lingura, usor sa nu rupem rosia.
Presaram sare in fiecrare rosie si le lasam cu gura in jos pe un gratar sa se scurga.
Intre timp, punem intr-un bol, maioneza, caperele , tonul, ceapa verde tocata sarea...
Spalam foarte bine aripile de curcan, le taiem in doua, pentru a incapea in punga.
Curatam morcovii si telina si le punem peste carne.
Condimentam carnea si legumele si le bagam in punga.
Legam punga si o aseazam intr-o tava.
O intepam in maxim doua locuri sau deloc....
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile tare cu zaharul.
Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula.
Punem cele 2 linguri de ulei si apa rece si amestecam tot cu spatula....
Pornim cuptorul.
Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana rezulta o pasta groasa.
Punem foaie de copt intr-o tava.
Cu o lingura, luam aluat din vas si il dam o forma sferica in palma dupa care il aplatizam si-l asezam pe foaia de copt pregatita deja....
Sirop:
Punem 200g zahar intr-o cratita si adaugam putina apa peste el cat sa se umezeasca si il punem pe foc.
Il lasam sa se topeasca si adaugam restul de apa pana la 500ml si lasam sa fiarba 10-15 minute.
Adaugam si cele doua pliculete de cappucino si mai dam un...
Ungeti bine un vas de yenna sau un vas ceramic cu ulei de masline.
Intre timp spalam bine pestele si il punem la scurs intr-o sita.
Asezam pestele in tava, il stropim cu suc de lamaie si il condimentam cu sare si piper.
Adaugam in tava si cimbru uscat sau crengute de cimbru...
Amestecam mierea cu drojdia si adaugam apa calduta.
Amrestecam bne si rasturnam peste faina in mijlocul careia am facut o adancitura.
Omogenizam dupa care rasturnam maslinele taiate felii subtiri.
Amestecam cat sa incorporam maslinele in aluat.
Acoperim vasul cu floei...
Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti 10 minute.
Ii curatam de coaja si de seminte.
Ii umplem cu branza pe care o maruntim cu furculita pana devine o pasta.
II punem intr-un vas de yena, ii stropim cu ulei de masline, presaram piper proaspat macinat...
Curatam si spalam legumele.
Cartofii ii taiem cubulete
La fel procedam cu morcovii, patrunjelul radacina, pastranacul si telina.
Varza alba se curata, se spala si se toaca marunt.
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.
Ardeiul gras se curata,...
Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore.
Se curata si celelate legume.
Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul).
Se pune ceapa la calit in litrul de ulei pana devine transparenta.
Adaugam morcovii dati prin masina de tocat sau prin robot....
Fierbem cartofii in coaja.
Dupa ce au fiert, scurgem apa si ii bagam sub un jet de apa rece.
Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem curata si taia cubulete.
Ii stropim cu ulei de masline, ii asezonam cu sare si piper si ii acoperim pana se racesc complet.
Tocam nu...
Punem couscous-ul la inmuiat, in apa fierbinte pentru 5 minute si acoperim vasul cu un capac sau folie de plastic..
Taiem partunjelul foarte fin si il punem in bolul de salata.
Peste el punem ceapa verde, tocata...
Curatam gutuile de puf si le spalam bine.
Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte.
Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea.
Intre timp punem intr-o cratita cu fundul mai gros apa si zaharul, la fiert.
Dupa ce se...
Mixam ouale cu zaharul si sarea, pana nu se mai simte zaharul in compozitie.
Adaugam putin cate putin untul topit si la temperatura camerei.
Dupa care punem si iaurtul si mixam pana se omogenizeaza compozitia.
Amestecam faina cu bicarbonatul si si o adaugam peste compozitia...
Crema:
Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale(la temperatura camerei) peste ea.
Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in...
Fierbem pieptul de pui in apa cu sare.
La fel procedam si cu pastele, le fierbem in apa cu sare.
Le scurgem si le trecem sub un jet de apa.
Porumbul si castravetii taiati rondele se pun la scurs....
Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece.
Apa trebuie sa fie cu 5-6 cm peste carne.
Se lasa la fiert la foc potrivit spre mic, pana scade la jumatate si carnea este fiarta.
Luam de pe foc si...
Pentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie.
Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se raceasca.
Batem cele 4 oua cu zaharul si cu un praf de sare pana compozitia isi duleaza...
Punem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore.
Fierbem fasolea cu foile de dafin.
Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta.
Eu am pus boabele in blender, impreuna cu 50 de ml de apa in care a fiert fasolea ...
Topim cele 3 linguri de unt.
Asezam fideaua intr-un vas termorezistent si turnam untul topit deasupra.
Bagam tava in cuptor si il lasam pana se rumenesc.
Intre timp facem un sirop din 500ml apa, zahar. vanilie si coaja de lamaie.
Turnam siropul fierbinte peste...
Calim ceapa, tocata marunt, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.
scoatem ceapa din tigaie si punem pulpele la rumenit, nu inainte de a le asezona cu sare si piper..
Intr-o cratita (sau tuci - ar fi de preferat), punem ceapa calita, pulpele si 2 linguri din uleiul ramas dupa...
Punem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul.
Amestecam pana se topeste zaharul.
Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia.
Tinem la cuptor la foc mediu circa 40 de...
Mod de preparare blat:
Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Peste galbenusuri adaugam 2 linguri de zaharsi batem pana se albesc.
Adaugam cele 4 linguri de faina si amestecam energic.
Adaugam albusurile batute spuma la randul lor tot cu 2 linguri de zahar....
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Intre timp pregatim sosul.
Curatam legumele, ceapa si ardeiul le tocam fin iar morcovul il dam pe razatoare.
Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de masline si carnatii taiati felii subtiri.
Ii lasam se se prajeaza putin si...
Ungem tava cu margarina si incingem cuptorul.
Razuim lamaile si stoarcem sucul.
Batem spuma margarina cu zaharul si ouale.
Adaugam peste margarina, frisca lichida si faina amestecata cu praful de copt.
Impartim comopozitia in doua parti.
In prima jumatate...
Briose cu ciocolata
Amestecam faina cu zaharul si cu praful de copt. Intr-un bol amestecam laptele cu uleiul si cu oul si le rasturnam peste ingredientele uscate. Amestecam bine si adaugam cubuletele de cicocolata si esenta de portocale in cazul meu. Incalzim cuptorul si pregatim briosele pentru...
Bomboane de ciocolata
Topim ciocolata amaruie impreuna cu untul pe baie de abur. Zdrobim bibiscuitii si ii adaugam peste ciocolata topita, impreuna cu zaharul pudra, nuca macinata, esenta si zaharul vanilat. Amestecam bine compozitia si formam bilute potrivite. Le dam la frigider pana topim...
Desert prajitura Boema
Blat : Batem albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa, apoi incorporam faina amestecata cu cacao, anestecand usor cu o lingura. Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt. Bagam in cuptorul incalzit la 175 grade, timp...
Bascute cu branza dulce si stafide
Punem faina cernuta intr-un castron. Amestecam drojdia cu 2 linguri de zaharsi 3 linguri de lapte usor caldut, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa stea 10 minute. In castronul cu faina facem o adancitura unde punem restul de zahar, ouale si iaurtul. Adaugam si...
Salata de ton cu fasole rosie si alba
Scurgem si clatim de cateva ori fasolea. Fasolea scursa bine o punem intr-un bol de salata. Peste ea adaugam ardeiul si ceapa taiate fasii subtiri. Adaugam si tonul cu tot cu uleiul din conserva. Potrivim de sare si piper. Stropim cu zeama de lamaie din belsug...
Rosii umplute cu ton si ceapa verde
Mod de preparare: Taiem capace la rosii si scoatem miezul cu o lingura, usor sa nu rupem rosia. Presaram sare in fiecrare rosie si le lasam cu gura in jos pe un gratar sa se scurga. Intre timp, punem intr-un bol, maioneza, caperele , tonul, ceapa verde tocata sarea...
Aripi de curcan cu legume, la cuptor
Spalam foarte bine aripile de curcan, le taiem in doua, pentru a incapea in punga. Curatam morcovii si telina si le punem peste carne. Condimentam carnea si legumele si le bagam in punga. Legam punga si o aseazam intr-o tava. O intepam in maxim doua locuri sau deloc....
Musuroi de cartita
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile unu cate unu, amestecand cu o lingura sau cu o spatula. Punem cele 2 linguri de ulei si apa rece si amestecam tot cu spatula....
Biscuiti cu fulgi de ovaz si secara
Pornim cuptorul. Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana rezulta o pasta groasa. Punem foaie de copt intr-o tava. Cu o lingura, luam aluat din vas si il dam o forma sferica in palma dupa care il aplatizam si-l asezam pe foaia de copt pregatita deja....
Amandine
Sirop: Punem 200g zahar intr-o cratita si adaugam putina apa peste el cat sa se umezeasca si il punem pe foc. Il lasam sa se topeasca si adaugam restul de apa pana la 500ml si lasam sa fiarba 10-15 minute. Adaugam si cele doua pliculete de cappucino si mai dam un...
Medalion de crap cu rosii cherry si masline la cuptor
Ungeti bine un vas de yenna sau un vas ceramic cu ulei de masline. Intre timp spalam bine pestele si il punem la scurs intr-o sita. Asezam pestele in tava, il stropim cu suc de lamaie si il condimentam cu sare si piper. Adaugam in tava si cimbru uscat sau crengute de cimbru...
Paine cu masline
Amestecam mierea cu drojdia si adaugam apa calduta. Amrestecam bne si rasturnam peste faina in mijlocul careia am facut o adancitura. Omogenizam dupa care rasturnam maslinele taiate felii subtiri. Amestecam cat sa incorporam maslinele in aluat. Acoperim vasul cu floei...
Ardei copti umpluti cu branza
Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti 10 minute. Ii curatam de coaja si de seminte. Ii umplem cu branza pe care o maruntim cu furculita pana devine o pasta. II punem intr-un vas de yena, ii stropim cu ulei de masline, presaram piper proaspat macinat...
Supa de legume
Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete La fel procedam cu morcovii, patrunjelul radacina, pastranacul si telina. Varza alba se curata, se spala si se toaca marunt. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata,...
Zacusca
Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs cateva ore. Se curata si celelate legume. Se toaca ceapa si morcovii (eu folosec robotul). Se pune ceapa la calit in litrul de ulei pana devine transparenta. Adaugam morcovii dati prin masina de tocat sau prin robot....
Salata de cartofi violeti cu ceapa verde
Fierbem cartofii in coaja. Dupa ce au fiert, scurgem apa si ii bagam sub un jet de apa rece. Ii lasam sa se raceasca cat sa ii putem curata si taia cubulete. Ii stropim cu ulei de masline, ii asezonam cu sare si piper si ii acoperim pana se racesc complet. Tocam nu...
Salata Tabouleh
Punem couscous-ul la inmuiat, in apa fierbinte pentru 5 minute si acoperim vasul cu un capac sau folie de plastic.. Taiem partunjelul foarte fin si il punem in bolul de salata. Peste el punem ceapa verde, tocata...
Dulceata de gutui
Curatam gutuile de puf si le spalam bine. Le curatam de partea dura din mijloc si de seminte. Le taiem cubulete si le stropim cu sucul de lamaie sa nu-si schimbe culoarea. Intre timp punem intr-o cratita cu fundul mai gros apa si zaharul, la fiert. Dupa ce se...
Briose cu afine si iaurt
Mixam ouale cu zaharul si sarea, pana nu se mai simte zaharul in compozitie. Adaugam putin cate putin untul topit si la temperatura camerei. Dupa care punem si iaurtul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. Amestecam faina cu bicarbonatul si si o adaugam peste compozitia...
Tort de ciocolata cu whisky
Crema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale(la temperatura camerei) peste ea. Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute . Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in...
Salata de pui cu paste si porumb
Fierbem pieptul de pui in apa cu sare. La fel procedam si cu pastele, le fierbem in apa cu sare. Le scurgem si le trecem sub un jet de apa. Porumbul si castravetii taiati rondele se pun la scurs....
Piftie de cocos
Portionam carnea, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Apa trebuie sa fie cu 5-6 cm peste carne. Se lasa la fiert la foc potrivit spre mic, pana scade la jumatate si carnea este fiarta. Luam de pe foc si...
Prajitura cu gris, mac si portocale
Pentru inceput punem la fiert apa, zaharul si zeama de lamaie. Il lasam sa clocoteasca pana incepe sa devina usor vascos, dupa care il lasam sa se raceasca. Batem cele 4 oua cu zaharul si cu un praf de sare pana compozitia isi duleaza...
Icre de fasole
Punem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore. Fierbem fasolea cu foile de dafin. Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta. Eu am pus boabele in blender, impreuna cu 50 de ml de apa in care a fiert fasolea ...
Cataif cu frisca
Topim cele 3 linguri de unt. Asezam fideaua intr-un vas termorezistent si turnam untul topit deasupra. Bagam tava in cuptor si il lasam pana se rumenesc. Intre timp facem un sirop din 500ml apa, zahar. vanilie si coaja de lamaie. Turnam siropul fierbinte peste...
Ostropel de pui cu mamaliga
Calim ceapa, tocata marunt, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. scoatem ceapa din tigaie si punem pulpele la rumenit, nu inainte de a le asezona cu sare si piper.. Intr-o cratita (sau tuci - ar fi de preferat), punem ceapa calita, pulpele si 2 linguri din uleiul ramas dupa...
Negresa de post cu gem
Punem apa minerala intr-un vas si adaugam zaharul. Amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand si celelalte ingrediente si se amesteca foarte bine dupa fiecare in parte. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Tinem la cuptor la foc mediu circa 40 de...
Prajitura cu frisca si fructe
Mod de preparare blat: Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri adaugam 2 linguri de zaharsi batem pana se albesc. Adaugam cele 4 linguri de faina si amestecam energic. Adaugam albusurile batute spuma la randul lor tot cu 2 linguri de zahar....
Fusilli cu carnati
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp pregatim sosul. Curatam legumele, ceapa si ardeiul le tocam fin iar morcovul il dam pe razatoare. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei de masline si carnatii taiati felii subtiri. Ii lasam se se prajeaza putin si...
Guguluf cu lamaie si mac
Ungem tava cu margarina si incingem cuptorul. Razuim lamaile si stoarcem sucul. Batem spuma margarina cu zaharul si ouale. Adaugam peste margarina, frisca lichida si faina amestecata cu praful de copt. Impartim comopozitia in doua parti. In prima jumatate...