Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza

de mihasara in Aperitive / Garnituri, 31 Oct 2012 | 10675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 4 cartofi fierti in coaja
  • 1 ou
  • sare
  • faina cat cuprinde.
  • Umplutura:
  • 300g branza de care aveti
  • 1ou
  • 1 lingurita marar verde tocat
  • 1 fir de ceapa verde
  • piper
  • Decor:
  • smantana
  • patrunjel verde.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza:

Fierbem cartofii cu tot cu coaja.

Ii scoatem din apa in care au fiert si ii lasam sa se raceasca.

Ii curatam si ii pasam ca pentru piure.

Adaugam sare, oul si faina putin cate putin.

Framantam adaugand faina  pana obtinem un aluat elastic si care nu se lipeste de mana.

Intindem o foaie de aproximativ 3 mm taiem cu un pahar sau cu o forma.

Punem in centru compozitia de branza pe care o obtinem amestecand toate ingredientele si pliem.

Daca avem o forma speciala este foarte simplu se sigileaza foarte repede.

Daca nu dispunem de forma dupa ce ii pliem in apasam cu o furculita pe margini pana se lipesc.

Intre timp punem intr-o oala 3-4 litri de apa cu sare.

Cand clocoteste apa adaugam coltunasii in apa clocotita.

Ei se vor ridica la suprafata apei si ii mai lasam 3 minute sa fiarba.

Ii scoatem cu un spumar si ii lasam sa se scurga bine intr-o sita.

Ii servim cu smantana.

Eu am pus o lingurita de unt intr-o tigaie sa se topeasca dupa care am rasturnat coltunasii.

AM miscat putin tigaia sa se amestece coltunasii cu  untul.

Ii asezam pe farfurie, turnam smantana deasupra si ornam cu frunze de partunjel proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coltunasi din aluat de cartofi umpluti cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

02.02.2013, 10:54

La multi ani!

Lau 1

02.02.2013, 19:10

la multi ani

mihasara 1

06.02.2013, 08:35

Va multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chiroste cu branza