Se dezgheata vinetele la temperatura camerei .
Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil.
Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca .
Vinetele nu...
Conopida se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat de sodiu .
Rolul bicarbonatului este sa elimine efectele nedorite ale conopidei asupra digestiei .
Intr-un cuvant nu va veti balona si nici nu veti avea vanturi dupa ce consumati conopida astfel fiarta .
Fierbeti cam 15 minute pana...
Ceapa se taie marunt .
Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete.
Conserva de ton se rastoarna intr-un bol .
Deasupra tonului se aduga ardeii, ceapa verde si iaurtul .
Sarati, piparati si omogenizati .
Gustati si daca doriti ca...
Rosiile se spala si se taie cuburi .
Ardeiul se spala se curata de seminte si se taie marunt dupa dorinat .
Ceapa verde se taie rondele .
Ceapa se amesteca cu ardei , sare , zeama de lamie si putin ulei de masline .
Se aduga rosiile taiate cuburi si se amesteca...
Am preparat un dresing din smantana, mustar si ulei.
Am incorporat in dresing usturoiul pisat fulgi de chilli si sare .
Tot acum se pune si patrunjelul tocat
Cartofii se taie cubulete . Sunculita de porc se taie si ea cubulete.
Amestecati in sosul format cartofii ,...
Sfecla rosie se curata de codita si de mustata de la extremitati , se spala si se pune la fiert in apa multa timp de 30 minute .
Dupa fierbere sescurge apa si se lasa la racit .
Cand sfecla este aproape racita se curata coaja .
Acest soi sinusisodal, cultivat de mine in...
Vinetele coapte si curatate de coaja se toaca cu cutitul special [de lemn sau silicon]sau cu orice alt cutit din material inoxidabil .
Folosirea adecvata a cutitului din material inoxidabil va evita inegrirea vinetelor .
Atentie !!! Nu mixati vinetele cu robotul .Se sparg semintele...
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc .
Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac .
Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul .
Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei masline si...
Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase.
Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis .
Se pot pastra la rece cateva zile , astfel .
Inainte de preparare , icrele se pot limpezi cu apa rece si se scurg in sita ....
Cremvustii se fierb 10 minute .
Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele .
Patrunjelul verde se toaca marunt .
Ceapa verde se taie rondele ,Ustuoiul se toaca marunt
Iaurtul se amesteca cu ulei . Sarati si piparati.
Incorporati in...
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc .
Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac .
Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul .
Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei de...
Tortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare .
Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate .
Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj .
Pentru sotare folositi un wok incapator .
Sotati in ulei de masline ceapa verde...
Sfecla se coace timp de 30 minute.
Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti.
Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic, chili, chimen si hrean razuit.
Mie imi place sfecla fara sare. Asa ii simt eu gustul....
Fasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare.
Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca.
Ridichile spalate si curatate se taie rondele .
Carnita fiarta de vitel se marunteste .
Patrunjelul verde se taie marunt .Ceapa se taie...
Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca .
Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza.
Fasolea galbena pastai se taie bucati la 2-3 cm
Bobele de porumb se taie cu ajutorul unui cutit ascutit de pe stiulete .
Patrunjelul se toaca...
Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare .
Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente .
Lasati fasolea sa se raceasca inainte de a amesteca cu restul ingredientelor .
Salamul se curata de...
Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat .
Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special pentru vinete , sau in lipsa acestuia cu un cutit din material inoxidabil
Nu blenduiti vinetele cu...
Taiati cubulete morcovul, castraveciorii si carnea de vitel .
Fasolea verde fideluta se taie mai marunt si se lasa sa se scurga de excesul de apa .
Amestecati fasolea verde cu iaurt , mustar , sare ,piper si ulei de masline .
Incorporati cubuletele de carne...
Vinetele coapte se curata de coaja, se taie mai marunt si impreuna cu cateii de usturoi se blendeaza la robot .
Nu exagerati cu blendarea . S-ar putea ca semintele vinetelor sa fie piscacioase .
Dovlecelul se spala , se taie cuburi si se fierbe in apa cu sare ....
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.
Dupa fierbere cartofii se curata de coaja.
Taiati cartofii rondele.
Se fierb si ouale siapoi se cojesc si se taie jumatati.
Carnea de vitel se taie cubulete.
Ridichile se curata de mustati, se spala si se taie rondele...
Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata .
Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme prea tare ].
Se scoat legumele si carnea din zeama cu ajutorul unei palete .
Zeama rezultata de...
Mozzarella se taie cubulete .
Legumele se spala si se curata .
Rosiile se taie jumatati ,ridichile se taie rondele , ardeiul se taie cubulete .
Amestecati mozzarella cubulete cu legumele pregatite .
Presarati deasupra oregano si sare .
Adugati ulei de...
Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol.
Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu.
Se pun in acelasi bol cu sardinele, margarina, cartoful fiert, rosiile, ceapa, usturoiul, pasta de ardei iute si cimbrul...
Fasolea verde se pune timp de 10 minute la fiert in apa clocotita cu sare .
Maruntiti verdeturile si taiati cubulete ardeii.
Sunculita se taie marunt .
Amestecati ardeii , verdeturile , sunculita cu iaurt si ulei .
Condimentati cu sare si piper .
Scurgeti...
Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc.
Feliati rondele vinetele si le sarati.
Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare.
Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si...
Curatati si spalati legumele .
Salata verde se taie fasii. Tija de apio se feliaza subtire.
Maslinele si ridichile se feliaza rondele fine.
Boabele de porumb se scurg din lichidul in care au fost conservate , se limpezesc cu apa rece si se scurg in strecuratoare .
Se...
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc.
Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi .
Acest procedeu rapid de coacere a vinetelor se aplica cand nu aveti timp sau acces la un gratar exterior ....
Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga .
Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate lasa la hidratat in apa .
Amestecati rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie.
Rucola va da...
Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat.
Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate fin.
Salata aisberg se curata de frunzele exterioare si se taie mai marunt.
Amestecati salata cu...
Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati .
Pastele s efierb in multa apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj .
Taiati mai marunt rosiile deshidratate ,casul si caperele .
Rosiile cherry se taie jumatati .
Amestecati...
Salata de vinete cu iaurt, menta si chimen
Se dezgheata vinetele la temperatura camerei . Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca . Vinetele nu...
Salata de conopida cu iaurt, morcov si salam crud-uscat
Conopida se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat de sodiu . Rolul bicarbonatului este sa elimine efectele nedorite ale conopidei asupra digestiei . Intr-un cuvant nu va veti balona si nici nu veti avea vanturi dupa ce consumati conopida astfel fiarta . Fierbeti cam 15 minute pana...
Crema de ton cu iaurt si ardei
Ceapa se taie marunt . Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete. Conserva de ton se rastoarna intr-un bol . Deasupra tonului se aduga ardeii, ceapa verde si iaurtul . Sarati, piparati si omogenizati . Gustati si daca doriti ca...
Salata cu rosii si branza fetta greceasca
Rosiile se spala si se taie cuburi . Ardeiul se spala se curata de seminte si se taie marunt dupa dorinat . Ceapa verde se taie rondele . Ceapa se amesteca cu ardei , sare , zeama de lamie si putin ulei de masline . Se aduga rosiile taiate cuburi si se amesteca...
Salata cu smantana, fasole verde, cartofi si sunculita de porc
Am preparat un dresing din smantana, mustar si ulei. Am incorporat in dresing usturoiul pisat fulgi de chilli si sare . Tot acum se pune si patrunjelul tocat Cartofii se taie cubulete . Sunculita de porc se taie si ea cubulete. Amestecati in sosul format cartofii ,...
Salata de sfecla cu crema de hrean
Sfecla rosie se curata de codita si de mustata de la extremitati , se spala si se pune la fiert in apa multa timp de 30 minute . Dupa fierbere sescurge apa si se lasa la racit . Cand sfecla este aproape racita se curata coaja . Acest soi sinusisodal, cultivat de mine in...
Vinete cu ardei, iaurt si seminte de pin
Vinetele coapte si curatate de coaja se toaca cu cutitul special [de lemn sau silicon]sau cu orice alt cutit din material inoxidabil . Folosirea adecvata a cutitului din material inoxidabil va evita inegrirea vinetelor . Atentie !!! Nu mixati vinetele cu robotul .Se sparg semintele...
Salata de vinete cu mustar si ridichi rosii
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul . Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei masline si...
Salata cu icre de caras
Icrele de caras nu au fost foarte mari, in schimb au fost gustoase. Icrele se curata de pelite si se pun cu sare si otet intr-un recipient inchis . Se pot pastra la rece cateva zile , astfel . Inainte de preparare , icrele se pot limpezi cu apa rece si se scurg in sita ....
Salata de fasole verde cu cremvusti
Cremvustii se fierb 10 minute . Scoateti cremvustii din apa in care au fiert si-i taiati rondele . Patrunjelul verde se toaca marunt . Ceapa verde se taie rondele ,Ustuoiul se toaca marunt Iaurtul se amesteca cu ulei . Sarati si piparati. Incorporati in...
Salata de vinete cu smantana si tahini
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc . Ungeti vinetele cu putin ulei vegetal si le prajiti in wok , sub capac . Taiati vinetele in doua si cu o lingura se scoate miezul . Intrduceti in robotul de bucatarie vinetele cu smantana,ulei de...
Salata calda cu pui si tortellini
Tortellini si tortelloni impreuna cu mazarea verde se pun la fiert in apa cu sare . Aceasta fierbere mixta se face pentru operativitate . Respectati timpul de fierbere indicat pe ambalaj . Pentru sotare folositi un wok incapator . Sotati in ulei de masline ceapa verde...
Salata de sfecla rosie cu burrata - reteta nr.200 la salate
Sfecla se coace timp de 30 minute. Dupa coacere se curata de coaja si se taie bastonase. Puteti si sa o razuiti daca doriti. Amestecati sfecla cu putin ulei, otet balsamic, chili, chimen si hrean razuit. Mie imi place sfecla fara sare. Asa ii simt eu gustul....
Salata de fasole verde cu carne de vitel
Fasolea verde se curata, se rupe bucati si se fierbe in apa cu sare. Dupa fierbere, fasolea se scurge si se lasa sa se raceasca. Ridichile spalate si curatate se taie rondele . Carnita fiarta de vitel se marunteste . Patrunjelul verde se taie marunt .Ceapa se taie...
Salata poloneza, cu fasole galbena, boabe de porumb si carnat polonez
Polonezul se fierbe si se lasa sa se raceasca . Dupa racire polonezul se taie in patru pe lungime, apoi se feliaza. Fasolea galbena pastai se taie bucati la 2-3 cm Bobele de porumb se taie cu ajutorul unui cutit ascutit de pe stiulete . Patrunjelul se toaca...
Salata de fasole galbena pastai cu salam vanatoresc
Fasolea frageda si proaspata se rupe bucatele egale si se pune la fiert in apa cu sare . Se va patrunde repede cam in 15 minute . Mie chiar imi place mai a la dente . Lasati fasolea sa se raceasca inainte de a amesteca cu restul ingredientelor . Salamul se curata de...
Salata de vinete cu iaurt, ceapa rosie si menta
Vinetele se coc, de preferinta pe gratar la jar de lemne. Gustul lor va fi caracteristic , usor afumat . Curatati vinetele de coaja si le maruntiti cu un tocator de lemn ,special pentru vinete , sau in lipsa acestuia cu un cutit din material inoxidabil Nu blenduiti vinetele cu...
Salata Floare, cu fasole verde, porumb si carne de vitel
Taiati cubulete morcovul, castraveciorii si carnea de vitel . Fasolea verde fideluta se taie mai marunt si se lasa sa se scurga de excesul de apa . Amestecati fasolea verde cu iaurt , mustar , sare ,piper si ulei de masline . Incorporati cubuletele de carne...
Salata turceasca de vinete cu dovlecel si iaurt
Vinetele coapte se curata de coaja, se taie mai marunt si impreuna cu cateii de usturoi se blendeaza la robot . Nu exagerati cu blendarea . S-ar putea ca semintele vinetelor sa fie piscacioase . Dovlecelul se spala , se taie cuburi si se fierbe in apa cu sare ....
Salata de cartofi cu carne de vitel, oua si tarhon verde
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Dupa fierbere cartofii se curata de coaja. Taiati cartofii rondele. Se fierb si ouale siapoi se cojesc si se taie jumatati. Carnea de vitel se taie cubulete. Ridichile se curata de mustati, se spala si se taie rondele...
Salata a la boeuf
Legumele curatate si lasate intregi, se pun la fiert impreuna cu carnea in multa apa sarata . Cartofii se pun mai tarziu cu 20 minute [ pentru ca se fierb repede si sa nu se sfarme prea tare ]. Se scoat legumele si carnea din zeama cu ajutorul unei palete . Zeama rezultata de...
Salata cu mozzarella, rosii si oregano
Mozzarella se taie cubulete . Legumele se spala si se curata . Rosiile se taie jumatati ,ridichile se taie rondele , ardeiul se taie cubulete . Amestecati mozzarella cubulete cu legumele pregatite . Presarati deasupra oregano si sare . Adugati ulei de...
Pasta tartinabila cu sardine
Sardinele se scot din conserva si se pun intr-un bol. Rosiile, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Cartoful fiert se zdrobeste ca pentru pireu. Se pun in acelasi bol cu sardinele, margarina, cartoful fiert, rosiile, ceapa, usturoiul, pasta de ardei iute si cimbrul...
Salata de fasole verde cu sunculita
Fasolea verde se pune timp de 10 minute la fiert in apa clocotita cu sare . Maruntiti verdeturile si taiati cubulete ardeii. Sunculita se taie marunt . Amestecati ardeii , verdeturile , sunculita cu iaurt si ulei . Condimentati cu sare si piper . Scurgeti...
Melanzane caprese - vinete caprese
Vinetele se spala si se curata fasii din loc in loc. Feliati rondele vinetele si le sarati. Vinetele se curata partial pentru ca fasiile ramase de coaja sa mentina forma rondelei cat de cat si sa dea un plus de savoare. Feliile de vinete se trec prin faina alba, ou batut si...
Salata de ton cu boabe de porumb
Curatati si spalati legumele . Salata verde se taie fasii. Tija de apio se feliaza subtire. Maslinele si ridichile se feliaza rondele fine. Boabele de porumb se scurg din lichidul in care au fost conservate , se limpezesc cu apa rece si se scurg in strecuratoare . Se...
Salata de vinete cu praz, rosii si tahini
Vinetele se spala, se sterg si se inteapa cu furculita din loc in loc. Ungeti vinetele cu ulei si le prajiti pe toate partile ,intr-o tigaie cu capac ,pana devin moi . Acest procedeu rapid de coacere a vinetelor se aplica cand nu aveti timp sau acces la un gratar exterior ....
Salata cu rucola, pere si gorgonzola
Spalati rucola si o scurgeti de excesul de apa intr-o strecuratoare sau cu ajutorul aparatului special cu centrifuga . Miezul de nuca se spala bine . Daca aveti timp se poate lasa la hidratat in apa . Amestecati rucola cu ulei de masline si zeama de lamaie. Rucola va da...
Salata cu burata, mozzarella si rosii
Burata, mozzarella si maslinele se scurg de lichidul in care au stat. Bilele de branza se stropesc cu putin ulei de masline si se amesteca cu frunzulitele de busuioc verde taiate fin. Salata aisberg se curata de frunzele exterioare si se taie mai marunt. Amestecati salata cu...
Salata de fusilli cu carne de vitel si rucola
Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in uleiul amestecat cu unt .Sarati . Pastele s efierb in multa apa sarata respectand timpul indicat pe ambalaj . Taiati mai marunt rosiile deshidratate ,casul si caperele . Rosiile cherry se taie jumatati . Amestecati...