Pasta de ton cu cartofi

de mihaelar63 in Peste, 4 Dec 2018 | 4509 vizualizari

 

 Sub impulsul de moment al unei acute senzatii de foame si cu ochii pe trei cartofi fierti m-am gandit ca mai bine ii transform intr-o pasta buna de sandviciuri. Am servit din aceasta pasta si la mic-dejun si am pus si pachetele la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton in ulei cu chilli[160 gr]
  • 1 conserva ton in ulei 80gr
  • 3 cartofi fierti
  • 4 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 2 degete de praz verde
  • 1/2 lingurita harissa-pasta de ardei iute cu usturoi
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 ardei galben
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare optional
  • rosii pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ton cu cartofi:

  1.  Curatati si spalati ardeii, prazul, usturoiul si patrunjelul.
  2. Taiati bucati nu foarte marunte toate aceste legume.
  3. Cartofii se taie bucati marisore si se pun in vasul robotulu .
  4. Deasupra se pune  carnea de ton din conserve si legumele .
  5. Adugati foarte putina sare,harissa ,zeama de lamie si mixati .
  6. Nu mixati excesiv cartofii vor deveni prea ,, elastici "-gumosi .
  7. Atentie la cantitatea de sare . Conservele au in continut destul de multa .
  8. nu este nevoie de piper , gustul picant este dat de chilli din conserva de ton .
  9. Eu am mai pusputin ulei pentru ca mi-aparut pasta destul de seaca .
  10. Gustati si daca este nevoie adugati acum sare sau zeama de lamie .
  11. Se obtine o pasta gustoasa , consistenta si frumos colorata .
  12. Serviti pasta de ton cu cartofi pe feliute subtiri de paine insotita de legume proaspete sau chiar de muraturi .

                             Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu mixati excesiv cartofii vor deveni prea ,,elastici "-gumosi.

2

Atentie la cantitatea de sare. Conservele au in continut destul de multa.

3

nu este nevoie de piper, gustul picant este dat de chilli din conserva de ton.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scrumbie cu legume, la cuptor