Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 24 Noi 2018 | 5797 vizualizari

 

  Merluciusul este un peste care se regasea in meniul restaurantelor in epoca comunista. Era obligatoriu sa pui chiar in meniul nuntilor. Sloganul era ,,Nicio masa fara peste ". Este un peste chiar bun, cu gust placut, fara oase, are doar sira spinarii. De aceasta data l-am marinat in bere neagra si l-am preparat la cuptor in crusta de malai.
 

 

INGREDIENTE

  • 4 buc trunchi merlucius [500 gr]
  • 4 catei usturoi
  • 1 lamaie
  • 1 bere neagra
  • spray cu ulei
  • faina de malai
  • sare
  • ras al hanout
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor:

  1. Pestele se spala bine si se curata in interior.
  2. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare.
  3. Aveti grija acestea sunt dispuse si pe spate si abdominal, Inteapa destul de tare.
  4. Se despica pestele pe burta.
  5. Merluciusul se pune intr-un bol impreuna cu lamaia taiata rondele, usturoi tocat si sare.
  6. Stoarceti feliile de lamaie ca pestele sa primeasca atat acreala zemei cat si aroma cojii.
  7. Turnati deasupra berea neagra atat cat sa acopere pestele.
  8. Lasati pestele la marinat in loc rece minimum doua ore.
  9. Se scoate pestele din zeama de marinare si se condimenteaza cu mixul de condimente.
  10. Dati merluciusul prin faina de malai si-l asezati in tava tapetata cu hartie de copt.Pulverizati usor cu ulei de floarea soarelui.
  11. Coaceti pestele la cuptor, la foc potrivit pana acesta devine usor rumen.
  12. Serviti merluciusul crocant alturi de salata sau garnitura preferata.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu am preparat merluciusul la cuptor, pentru a evita prajirea. Doritorii pot sa prajeasca pestele in baie de ulei.

2

Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie curatati pestele de aripioare.

3

Pentru condimentare am folosit ras al hanout, suvenirul adus de fiul meu din Tunisia.

4

Merluciusul este o varietate europeana a pestelui Haki.

5

Puteti pregati si alt sortiment de peste dupa aceasta reteta.

6

Obligatoriu la servire puneti alaturi felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu bere neagra, in crusta de malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plachie de peste