mihaelaM

1

Bucataras
incepator

Buzau

Bucataras din 11.03.2011

RETETE212
PRIETENI63
Retete / Mancaruri cu carne

Pui umplut cu ciuperci

In Pui la 2 Mai 2014

Parlim puiul dupa care il spalam bine,ii taiem varfurile aripilor si il punem in vasul in care va urma sa intre la cuptor :)  Curatam ceapa, o taiem marunt si o punem intr-o tigaie cu ulei incins. Morcovul il curatam si pe el si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care il adaugam...

Sarmalute de Paste

In Oaie la 25 Apr 2014

....incepem sa pregatim sarmalutele: Avem 1kg de carne de miel (pulpa),o tocam daca nu este tocata dupa care punem intr-un lighenas unde adaugam toate condimentele  mai sus mentionate. Curatam ceapa si o tocam marunt,spalam orezul dupa care il adaugam si amestecam bine. Pregatim...

Cartofi la cuptor cu bacon

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2013

Curatam cartofii ii taiam in 4 dupa care ii condimentam cu piper si sare. Amestecam si ii lasam asa pana curatam usturoiul ,il taiem bucati dupa care spalam si taiem marunt si mararul dupa care adaugam peste cartofi si din nou amestecam bine.  Taiem baconul dupa care intr-un vas de yena...

Varza dulce cu sunculita taraneasca

In Mancaruri cu carne la 8 Dec 2012

Am curatat varza de frunzele de pe exterior dupa care am taiat-o cu cutitul de curatat cartofi. Dupa ce am taiat varza si am frecat-o bine cu sare,am lasat-o asa pt a-si lasa putina zeama intre timp am taiat sunculita si am prajit-o putin pe o parte si pe alta dupa care in uleiul care am...

Carnati de casa

In Mancaruri cu carne la 21 Ian 2012

Carnea de porc o tocam dupa care o punem intr-un lighean mai mare.La fel procedam si cu cea de vita dupa care o punem peste cealalta in lighean. Usturoiul il curatam ,il pasam si il punem peste carne,punem si restul de condimente,iar ardeii usturati ii dam prin masina de cocat(ardeii trebuiesc...

Snitele din piept de pui la dry cooker

In Pui la 23 Oct 2011

Taiem carnea fasii apoi o batem putin cu ciocanul. Ouale le spargem intr-o farfurie impreuna cu faina ,sifonul,pipierul si sarea.Cand amestecul este gata vom trece fasiile de piept de pui prin aluatul preparat apoi vom pune bucatile de piept in tigaia incinsa.Lasam asa la foc mic cam 5min dupa...

Ardei umpluti cu carne de curcan in sos

In Curcan la 15 Sep 2011

Scobim ardeii,ii spalam bine dupa care ii vom lasa sa se scurga bine de apa. Intre timp tocam carnea de curcan(eu am avut un piept) peste care vom pune ceapa taiata marunt,orezul spalat bine in cateva ape si condimentele. Omogenizam totul dupa care vom umple ardeii iar din rosie vom face...

Pulpe cu sos de rosii

In Pui la 1 Sep 2011

Pulpele le parlim bine dupa care le spalam,le taiem si le punem in tigaia dry cooker. Intre timp punem uleiul intr-o craticioara unde vom adauga usturoiul taiat marunt,lasam putin sa se calesca dupa care vom pune sucul de rosii  si lasam sa fiarba cam 25 minute. Cand sucul este aproape...

Fasole cu ciolan

In Porc la 6 Aug 2011

Fasolea o punem in apa pana a doua zi.A doua zi o punem la fiert. Ciolanul il punem sa fiarba pana pica carnea de pe os. Ceapa o curatam ,o spalam si o punem la calit,cand devine aurie vom pune pasta de tomate,apoi fasolea fiarta si carnea.Tot acum vom pune si sarea,piperul ,cimbrul si 2-3...

Chiftelute

In Mancaruri cu carne la 6 Aug 2011

Punem carnea intr-un lighenas unde vom adauga si oul,sarea,cimbrul,piperul,patrunjelul taiat marunt si cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici si stors bine si usturoiul pisat. Amestecam compozitia apoi vom forma bilute pe care le vom da prin faina si le vom pune in uleiul incins.Cand...

Pulpe cu sos de gulie

In Pui la 18 Iul 2011

Pulpele le taiem bucati ,le spalam apoi le punem in tigaia dry cooker,pana se fragezesc. Intre timp curatam gulia o dam pe razatoarea cu ochiuri mari apoi o punem in craticioara cu putina apa,sa fiarba(cam 30-35 min) Faina o punem intr-o farfurioara cu putina apa rece si amestecam usor pana...

Mazare noua cu coaste

In Porc la 15 Iul 2011

Mazarea am spalat-o si am pus-o la fiert. Coastele le-am prajit la tigaia dry cooker,cand au fost gata le-am scos pe o farfurioara,apoi am mai pus un strop de ulei si am adaugat ceapa taiata marunt.Am acoperit cu capacul si din cand in cand am miscat tigaia pt a se cali ceapa uniform. Cand...

Mancare de fasole verde cu carne de porc

In Porc la 8 Iul 2011

Rupem coditele la fasole,o spalam si o punem la fiert. Carnea o taiem bucati si o punem sa o prajim.Dupa ce carnea este prajita o scoatem si tot in acel ulei vom pune ceapa taiat marunt. Cand fasolea este fiarta o scoatem pe o farfurioara si o lasam putin sa se raceasca,apoi o taim. Dupa...

Snitele din piept de pui

In Pui la 3 Iul 2011

Pieptul il spalam si ii rupem pielea,apoi taiem fasii,fasii dupa os. Fasiile rezultate le batem :)))cu un ciocan pt snitele. Spargem ouale intr-o farfurioara unde punem si sarea,piperul si faina pana devine o compozitie consistenta. O data facuta compozitia luam bucatile batute...

Pulpe pane

In Pui la 3 Iul 2011

Pulpele le parlim ,le spalam,le taiem ,apoi le crestam in mai multe locuri. Ouale le spargem intr-o farfurie peste care vom pune piperul si sarea si le batem bine. Pesmetul il punem si pe el intr-o farfurioara. Punem uleiul in tigaie pt a se incinge.Cat ulei trebuie nu stiu sa va zic...

Tochitura

In Porc la 1 Iul 2011

Punem maruntaiele la fiert timp de 15min. Dupa cele 15 min aruncam acea apa si punem alta,lasam sa fiarba. Cand maruntaiele sunt fierte le scoatem,le lasam putin sa se raceasca,apoi le taiem cubulete.  Curatam ceapa,o taiem si o punem la calit impreuna cu morcovul,amestecam usor din...

Ardei umpluti

In Mancaruri cu carne la 27 Iun 2011

Taiem codita la ardei, ii curatam bine in interior de seminte, ii spalam si-i lasam sa se scurga bine. Intre timp punem carnea intr-un vas,spalam bine orezul,apoi il adaugam peste carne impreuna cu ouale,ceapa taiata marunt,cimbrul,piperul si patrunjelul taiat marunt.Amestecam totul bine....

Pui cu cartofi la vas de yena

In Pui la 25 Iun 2011

Cartofii ii curatam si-i taiem in patru si-i punem in vas. Puiul il spalam bine si-l punem in vas peste cartofi. Usturoiul il curatam si-l taiem marunt,apoi il punem intr-un castronel si tot aici punem si condimentele impreuna cu uleiul,bulionul de ardei si vinul, le amestecam bine dupa...

Limba cu masline

In Mancaruri cu carne la 22 Iun 2011

Limba o spalam bine si o punem in apa fiarta timp de 30min,dupa care aruncam apa si punem din nou la fiert pana ce se fierbe.Cand furculita intra usor inseamna ca este fiarta. Curatam limba si o taiem. Ceapa o curatam si o taiem marunt, dupa care o punem sa se caleasca. Cand ceapa a devenit...

Placinta cu carne si ciuperci

In Mancaruri cu carne la 21 Iun 2011

Ciupercile le curatam ,le spalam si le taiem felii. Ceapa o curatam,o taiem marunt si o calim. Carnea o punem intr-un vas iar peste ea adaugam ceapa calita,3oua,delikatul,piperul,cimbrul si mararul taiat marunt.Amestecam toata compozitia. Celelalte 3 oua le punem intr-o farfurioara si le...

Sarmalute de porc in frunze noi

In Porc la 20 Iun 2011

Oparim frunzele de vita in apa,apoi le scoatem si le lasam sa se scurga bine. Intre timp taiem ceapa marunt si o calim. Punem carnea intr-un vas apoi punem ceapa,orezul spalat bine,cimbrul si restul condimentelor mai putin borsul,apoi cu mana amestecam. Impachetam carnea in frunze apoi...

Varza cu carnati" Crenguta"

In Mancaruri cu carne la 14 Iun 2011

Varza o taiem marunt,apoi o frecam cu sare dupa care o punem intr-o oala cu putina apa sa fiarba, intorcand-o din cand in cand(acoperim cu un capac). Intre timp carnatul il taiem bucati si-l prajim. Dupa ce scoatem carnatii tot in acelasi ulei punem ceapa taiata marunt,o lasam pana devine...

Chiftelute marinate

In Mancaruri cu carne la 7 Iun 2011

Ceapa taiata marunt impreuna cu usturoiul le-am calit,apoi am adaugat o lingura de bulion de ardei si sucul de rosii amestecand usor.Cand sosul a inceput sa fiarba am pus faina amestecand rapid  si punand repede apa pt a nu se face cocoloase. Am adaugat chiftelutele si am pus apa cat sa...

Pilaf de gaina de tara

In Mancaruri cu carne la 6 Iun 2011

Am pus copanele si pieptul la fiert. Cand carnea a fost fiarta am scos din oala pt a masura zeama(3cani)daca e nevoie mai adaugam apa. Odata masurata zeama punem orezul spalat bine impreuna cu ceapa taiata jullienne,morcovul taiat cubulete si delikatul,acoperim cu un capac si lasam sa...

Sarmalute in frunze de varza

In Mancaruri cu carne la 5 Iun 2011

Carnea tocata o punem intr-un lighenas iar peste ea punem condimentele,ouale,patrunjelul si orezul spalat si amestecam. Varza o desfacem foaie cu foaie,le taiem nervurile si formam sarmalutele(le rulam). Miezul de varza il taiem marunt si-l asezam pe fundul oalei apoi asezam una cate una...

Pulpe de pui cu cartofi noi la celofan

In Pui la 5 Iun 2011

Pulpele le-am parlit, apoi le-am taiat in 2. Cartofii i-am pus in apa si i-am curatat. Am pus cartofii taiati cuburi, condimentele si sucul de rosii in celofan,apoi am legat  cu o ata, dar nu strans (daca legam strans cand punem la cuptor pocneste,trebuie sa lasam sa iasa aerul). Cand...

Chiftelute de vita

In Vita la 4 Iun 2011

Carne am pus-o intr-un lighenas iar peste ea am adaugat ouale,cimbrul,piperul,busuiocul,sarea,usturoiul zdrobit,cartofii(da-ti pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa care i-am strans in pumni pt a se scurge zeama) si patrunjelul taiat marunt. Am amestecat totul apoi am luat carne in mana si am...

Mancare de cartofi cu carnati

In Mancaruri cu carne la 4 Iun 2011

Am taiat carnatii rondele si i-am prajit pe o parte si pe alta.Cand carnatii au fost gata i-am scos si am pus ceapa taiata marunt. Cand ceapa a devenit aurie am pus cartofii,morcovul taiat rondele si apa cat sa acopere si tot acum am pus si sare. Cand cartofii au fost fierti am adaugat...

Rasol din cap de porc

In Porc la 1 Iun 2011

Capul  il taiem in bucati apoi il punem intr-o oala cu apa peste care adaugam toate condimentele mentionate mai sus. Lasam sa fiarba pana ce carnea se desprinde de pe oase. Scoatem carnea intr-un lighenas si adunam fiecare oscior. Se poate servi cu usturoi sau cu hrean(eu nu am avut...

Varza noua cu sunculita taraneasca

In Mancaruri cu carne la 26 Mai 2011

Varza am taiat-o apoi am amestecat-o bine cu sare. Sunculita am taiat-o fasii si am prajit-o putin,cand au fost gata le-am scos intr-o farfurioara si tot aici am calit ceapa,usturoiul si morcovul.Cand au fost gata am adaugat varza,delikatul,fasiile de sunculita si 2cani de apa. Cand varza a...

Afisate 1 - 30 din 44 retete    

Postari recente

publicat la 02.05.2014

Pui umplut cu ciuperci

publicat la 26.04.2014

Pasca cu multa branza

publicat la 26.04.2014

Drob de ied

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]