publicat la 02.05.2014
publicat la 26.04.2014
publicat la 26.04.2014
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Pasca cu multa branza
Preparam aluatul si-l lasam sa creasca. Intre timp amestecam branza cu stafidele,zaharul si zaharul vanilinat. Cand aluatul este crescut si branzica pregatita punem ulei pe blatul de masa si intindem cu mana o foaie cat tava. Ungem tava in care vom pune aluatul dupa care...
Cozonac la Dry coker
Cernem faina intr-un lighean mai mare dupa care facem in mijloc un cuib in care punem putin lapte ,untul cald si drojdia. Amestecam cu putina faina dupa care acoperim si lasam sa creasca. Intre timp batem galbenusurile de ou cu zaharul pana se topeste se va forma o crema) ,iar albusul...
Salata de fructe
Curatam fructele si le spalam acolo unde este cazul dupa care le taiem cubulete. Eu le-am asezat in paharele mai inalte si am asezat in felul urmator: Prima data am pus o lingurita de dulceata de visine apoi am pus din fiecare fruct cubulete ,asortate. Printre acele cubulete de fructe am...
Placinta cu bostan
Mai intai am framantat aluatul dupa care l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat sa creasca. Am curatat bostanul,l-am dat pe razatoarea mare dupa care l-am pus intr-un ceaun impreuna cu untul si zaharul pt a-l cali. Dupa ce s-a calit bostanul l-am lasat sa se raceasca. Dupa ce...
Mucenici moldovenesti
Cernem faina intr-un vas dupa care formam un cuib in care punem apa calda, untul topit, zaharul, drojdia, un praf de sare si coaja de lamaie. Amestecam totul si lasam la dospit. Cand aluatul a crescut luam coca si formam opturi dupa care le punem intr-o tava unsa cu unt. Ii lasam in tava timp...
Placinta cu mere
Cernem faina intr-un lighenas,iar in mijloc vom forma un cuib unde vom pune drojdia,sarea,zaharul,untul si laptele caldut.Framantam aluatul dupa care il lasam sa creasca. Intre timp curatam merele de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari dupa care vom pune intr-o cratita la calit...
Gem de prune
Alegem prunele bine coapte,dupa care le spalam bine apoi le scoatem samburii. Peste prunele fara samburi vom pune zaharul dupa care vom pune la frigider pana a doua zi. A doua zi vom pune prunele impreuna cu sucul lasat intr-o oala de tuci pe care le vom pune la foc mic,mestecand din cand...
Compot de caise
Caisele le spalam bine dupa care le vom aseza in borcane,eu le-am pus in borcane mici asa ca la un borcan am pus cam 9-10 caise la care am adaugat o lingura de zahar si o lingurita de zahar vanilinat.Dupa ce am pus capacele am pus la sterilizat.Dupa ce au fiert cam 10 minute le-am scos si le-am...
Compot de prune
Prunele le spalam bine dupa care le vom rupe coditele apoi le vom aseza in borcane,de 800 sau mai mici(de 400).Eu am pus in borcane de 800 asa ca la un borcan de prune am pus 3 linguri de zahar dupa care am umplut cu apa.Am pus capacul, dupa care le-am pus intr-o oala cu apa . Dupa ce apa a...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Separam ouale iar galbenusurile le batem cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga smantana si se amesteca.Crema obtinuta o punem la congelator. Batem si albusurile spuma tare,apoi punem si praful de frisca.Mixam bine dupa care dam la rece. Preparam cafeaua iar...
Tort cu crema de frisca si visine
Amestecam ouale cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se formeaza o crema,apoi adaugam uleiul si apa. Faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam in ploaie peste compozitia din vas. Ungem o cratita cu ulei si o tapetam cu ulei dupa care vom da la cuptorul incins cam 45 min. Luam...
Tort Andrei
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul, mixam in continuare pana ce zaharul se topeste.Punem si faina in ploaie, dupa care punem intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam la cuptorul incins. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si laptele apoi le...
Chec din albusuri cu ciocolata
Untul la temperatura camerei il mixam impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat pana ce devine ca o pasta. Batem albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare,apoi punem putin cate putin compozitia cremoasa de unt cu zahar. Faina o amestecam cu praful de copt,apoi o incorporam si...
Pufosenia cu ciocolata la microunde(3MIN)
Amestecam faina,praful de copt,ouale,mierea,laptele si untul topit si omogenizam bine. Compozitia obtinuta o punem in castronele mici. Atentie nu umpleti ca ele vor creste, puneti pana la jumatate(eu am pus in 2 castronele). Ciocolata o razuim cu un cutit deasupra compozitiei pusa in...
Prajitura din albusuri cu visine
Albusurile le batem spuma tare apoi punem zaharul pudra putin cate putin,punem si pliculetele de vanilie,apoi faina in ploaie si amestecam cu o lingura. Punem aluatul in forma(eu am avut de silicon asa ca nu a mai trebuit sa ung) dupa care punem visinile deasupra(eu am pus visine cat sa...
Inghetata cu rom si stafide
Esenta de rom am pus-o intr-o canita ,apoi am pus stafidele(eu le-am taiat ca erau mari). Albusurile le-am batut spuma tare iar cand am intors vasul si spuma nu a cazut am inceput sa pun zaharul putin cate putin. Frisca am batut-o si pe ea,apoi am amestecat cu albusurile si stafidele...
Pancakes(clatite americane)
Punem laptele intr-un bol peste care vom pune untul moale(eu l-am pus 1min la micrunde),ouale,zaharul vanilat, cele 3 linguri de zahar tos si sarea apoi eu le-am batut cu blenderul. Faina am amestecat-o cu praful de copt, dupa care am pus putin cate putin in bolul cu laptele,batem bine sa nu...
Prajitura cu visine
Prima data scoatem samburii la visine si le lasam sa se scurga bine. Separam albusurile si le batem spuma.Punem putin cate putin zaharul. Galbenusurile le frecam cu uleiul si un praf de sare,apoi il punem peste albusurile cu zaharul.Punem si faina amestecata cu praful de copt.Mixam bine...
Tort de ciocolata pt toti bucatarasii
Separam albusurile si le batem spuma,apoi punem putin cate putin zaharul mixand bine. Cand zaharul s-a topit putem pune galbenusurile amestecate cu uleiul, mixam in continuare. Faina o amestecam cu cacaoa, apoi o punem in ploaie peste albusuri si omogenizam bine. Compozitia rezultata o punem...
Reteta delicioasa de gogosi pregatite acasa, cu branza dulce
Preparare Reteta delicioasa de gogosi pregatite acasa, cu branza dulce Ok , ca de obicei cernem faina intr-un lighenas unde vom face un cuib si vom pune ouale, sarea, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, untul si laptele cald, apoi framantam pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini. Lasam sa...
Gogosi cu iaurt
Faina am cernut-o intr-un lighenas unde am facut un cuib si am pus sarea,zaharul,oul,laptele cald,iaurtul(la temperatura camerei),drojdia si coaja de lamaie.Am framantat bine pana ce aluatul nu s-a mai lipit de maini,daca e nevoie mai adaugati faina.Lasam sa creasca cam 30 min. Dupa cele 30...
Prajitura marmorata cu budinca si capsuni
Separam albusurile si le batem spuma.Cand spuma a devenit tare punem zaharul putin cate putin si mixam continuu pana terminam zaharul. Galbenusurile le frecam bine cu cele 8 linguri de ulei apoi le adaugam peste albusuri,mixam bine.Faina o amestecam cu praful de copt apoi o punem in ploaie...
Compot de visine
Visinile le rupem coditele si le spalam . In borcane de 800 g punem visine trei sferturi,zahar un pahar si completam cu apa. Punem capacele apoi le punem intr-o oala cu apa sa fiarba timp de 15 min la foc mic. Le scoatem si le acoperim cu o patura pana a doua zi. Le depozitam in...
Prajitura cu foi de napolitana
Zaharul il punem intr-un vas (eu am pus intr-un tuci sa fiu sigura ca nu se arde)si-l lasam sa se caramelizeze. Cand zaharul devine auriu punem margarina(atentie sa nu va ardeti) si amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand rapid. Cand compozitia...
Dulceata de visine
Rupem coditele la visine,le spalam bine...si acum vine ce-i mai dificil,scoatem samburii. Cand visinile sunt fara samburi punem tot zaharul peste ele si le punem in frigider pana a doua zi. A doua zi veti observa ca visinele au lasat un sirop,cu tot cu acel sirop le vom pune intr-o oala la...
Saratele
Faina o cernem intr-un lighenas unde vom face un cuib si vom pune margarina topita la cuptorul cu microunde, 5oua, branza data pe razatoare, laptele cald,untura,drojdia si sarea. Amestecam totul pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini,acoperim cu un prosop si lasam 20-30 min sa creasca....
Prajitura Noire
Am zdrobit biscuitii in robotul de bucatarie, apoi am topit jumatate din unt la microunde si l-am amestecat cu biscuitii. Intr-o tava de chec am pus folie alimentara, am adaugat compozitia de biscuiti si am presat cu o lingura, apoi am dat la frigider. Intre timp am topit ciocolata pe...
Biscuiti cu telemea
Cernem faina intr-un lighenas,apoi o amestecam cu pliculetul de praf de copt,facem un cuib si adaugam si ouale(2),laptele cald,untul topit,sarea si zaharul,amestecam totul pana ce obtinem un aluat nelipicios. Intindem pe masa de lucru o foaie peste care punem telemeaua rasa,apoi impaturim...
Fructina
Mai intai de toate va anunt ca ingredientele de sus sunt pt 2 foi. Am luat 5 oua si le-am separat,am batut albusurile spuma tare,apoi am adaugat lingura cu lingura zaharul(5linguri) batand bine pana ce a devenit o spuma lucioasa. Galbenusurile le-am frecat cu 5 linguri de ulei,apoi le-am...
Chec roz
Separam albusurile si le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit punem zaharul putin cate putin,mixand continuu. Cand totul este omogenizat bine punem si faina in ploaie. Ungem tavile cu ulei apoi le tapetam cu faina dupa care punem compozitia si dam la cuptor....