Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI367
Retete / Mancaruri cu carne

Pui in lapte

In Pui la 4 Dec 2014

In reteta originala mai era si ulei de masline, eu nu am mai folosit pentru ca puiul a fost gras si am separat putina grasime de pe el. Peste puiul bine spalat, presaram sare si piper si il frecam bine pe toate partile. Il punem intr-un vas termorezistent cu grasimea pe care am separat-o,...

Farfalle in sos de zacusca, cu maruntaie de pui la tigaie

In Pui la 3 Dec 2014

Spalam maruntaiele de pui si le portionam mai micute. Punem pipotele si inimile la fiert in apa cu putina sare pentru 20 de minute, sau pana cand se vor inmuia usor. Cu 5 minute inainte de a stinge focul, adaugam si ficatul. Strecuram maruntaiele, de zeama in care au fiert si le punem...

Orez cu varza calita si friptura de pui

In Mancaruri cu carne la 6 Noi 2014

Portionam carnea de pui, o spalam, o punem in vasul multicookerului si o acoperim cu apa. Adaugam si putina sare. Setam programul Boil pentru 10 minute si inchidem capacul. Dupa expirarea timpului, inlaturam spuma formata si setam programul STEW pentru 20 de minute. Puiul de curte...

Tigaie picanta cu pui si oua posate

In Pui la 21 Oct 2014

Punem intr-o tigaie, antiaderenta si incapatoare, uleiul la incins. Eu am o tigaie mare de aluminiu, teflonata, de 28 cm diametru si destul de adanca. Asezam in tigaie, pulpele si pieptul de pui portionat in doua, iar peste si printre ele vom aseza carnatii. Pentru inceput acoperim...

Mancare de ciuperci cu praz si specialitati de porc afumate

In Porc la 21 Oct 2014

Curatam ciupercile de pelicula protectoare, le rupem coditlele si le spalam bine. Le lasam intr-o sita la scurs. Feliem specialitatile de porc si le punem la rumenit in ulei incins, intorcandu-le de pe o parte pe alta. Cand se coloreaza frumos, le scoatem cu o paleta si le asezam...

Cartofi si ficat de pui la cuptor, cu diverse sosuri

In Ficat la 6 Oct 2014

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cat sa-i acopere si putina sare. Spalam ficatul si il punem si pe acesta la fiert in apa cat sa-l acopere si putina sare. Nu le lasam sa fiarba prea mult, decat maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere, apoi le strecuram....

Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti

In Pui la 9 Sep 2014

Spalam puiul bine si il stergem cu servetele absorbante. Cu varful degetelor incercamm sa ii indepartam pielea de carne, atat cat se poate, fara a o rupe. Preparam sosul pentru uns. Curatam usturoiul si il pisam bine cu sare, apoi il frecam cu ulei de masline si adaugam apa minerala....

Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui

In Pui la 3 Sep 2014

Punem intr-un vas pe foc, uleiul la incins si rumenim in el maruntaiele de pui, spalate, scurse si usor sarate si condimentate, invartimdu-le de pe o parte pe alta, aproximativ 10 minute. Nu trebuie preparate definitiv, ca se vor mai prepara si pe parcurs. Curatam ceapa, o spalam si o tocam...

Tocana de ardei copt cu piept de pui

In Pui la 1 Sep 2014

Pregatim intai ardeiul pe care il coacem si il punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic. Il lasam asa 15-20 de minute dupa care il vom curata. Se va curata foarte bine, deoarece se va inabusi sub folie si se va desprinde rapid chiar si pelicula necoapta. Il spalam si il...

Ciulama de dovlecel cu perisoare de pui

In Pui la 13 Aug 2014

Pentru perisoare, tocam carnea de pui impreuna cu o ceapa si le amestecam cu orezul, patrunjelul tocat si cele doua oua. Potrivim amestecul de sare, piper si busuioc si formam perisoarele. Punem apa intr-un vas pe foc cu putina sare, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam...

Friptura de vita marinata, cu sos de ceapa si ardei kapia

In Vita la 10 Aug 2014

Mai intai pregatim marinata. Intr-un bol amestecam toate ingredientele, la rece, pana cand se topeste sarea. Filetam carnea in felii de grosimea degetului mare si le intepam din loc in loc cu o furculita. Trecem feliile de carne prin marinata, apoi le asezam intr-un recipient cu capac,...

Chiftelute si oua in sos de ardei copt

In Mancaruri cu carne la 7 Aug 2014

Pentru chiftelute, curatam legumele, le spalam si le grupam pe categorii: ceapa si usturoiul le trecem prin robot impreuna si le amestecam cu carnea tocata si de asemeni, morcovul si cartofii impreuna, ii trecem prin robot si ii amestecam cu carnea tocata dupa ce i-am scurs bine de zeama....

Varza cu carnati si rosii cherry

In Porc la 31 Iul 2014

Tocam varza si o frecam cu putina sare, apoi stoarcem zeama de lamaie peste ea. O lasam asa la odihnit pana preparam restul ingredientelor. Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam aparatul la sursa de curent si setam programul FRY pentru 20 de minute. Taiem carnatii rondele mici,...

Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

In Curcan la 21 Iul 2014

Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului. Adaugam apa si putina sare. Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute. Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza. Dupa...

Tocanita de ciuperci cu piept de pui

In Pui la 17 Iul 2014

Curatam ciupercile de pelicula de deasupra, le spalam si le lasam la scurs, apoi le feliem impreuna cu coditele. Ceapa si ardeiul, curatate si spalate le taiem julien. Pieptul de pui, il portionam si presaram peste el piper si sare.  Punem uleiul in vasul multicookerului, conectam...

Tocanita de fasole verde cu dovlecel si kaizer

In Porc la 13 Iul 2014

Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 25 de minute. Cand se incinde uleiul adaugam kaizerul taiat felii subtiri si il rumenim timp de 10 minute intorcandu-l pe toate partile. Apoi cu ajutorul paletei, scoatem kaizerul in alt vas, iar peste ulei adaugam ceapa si...

Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat

In Porc la 10 Iul 2014

Mai intai punem cartofii spalati, dar necuratati de coaja, la fiert in apa cat sa ii acopere si i-am lasat doar pana cand au inceput sa se patrunda la testul cu furculita, pana in 15 minute. Apoi, scurgem apa in care au fiert si ii trecem prin jet de apa rece, pentru a-i curata mai repede....

Mancare de mazare cu orez si carnati

In Porc la 1 Iul 2014

Carnatii i-am pregatit inainte la cuptor pentru a nu-i imbiba in grasime. Curatam, spalam si tocam legumele(ceapa, morcovul, ardeiul) si le inabusim in ulei cu putina apa. Cand ceapa devine translucida, adaugam mazarea congelata si lasam totul pe foc pana cand mazarea incepe sa se patrunda,...

Carne de porc in sos picant de rosii cu ceapa caramelizata

In Porc la 18 Iun 2014

Spalam carnea, o taiem cubulete si o lasam la scurs, apoi o condimentam si o saram si o lasam la rece 30 de minute. Intr-un vas cu capac, punem uleiul la incins si adaugam carnea. O amestecam de cateva ori sa se rumeneasca usor, timp de cateva minute, apoi adaugam vinul, foile de dafin,...

Tocanita de cartofi cu scarita afumata

In Porc la 16 Iun 2014

Mai intai punem un vas cu putina apa pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam in ea scarita portionata si spalata si o lasam cateva minute, pentru a scapa de afumatura de deasupra, care de regula este mai toxica. Apoi scurgem scarita si o trecem prin jet de apa calduta. Punem...

Mazare cu piept de pui

In Pui la 14 Mai 2014

Pregatim toate ingredientele sa le avem gata cand conectam multicookerul la sursa de curent. Deci, curatam ceapa, usturoiul si morcovul, le spalam si le tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il taiem cubulete si il asezonam cu sare si piper. Punem uleiul in vasul multicookerului,...

Ciuperci pleurotus cu carne de pui si usturoi

In Pui la 12 Mai 2014

Trecem ciupercile pe sub jet de apa si le clatim bine, apoi le lasam la scurs. Carnea de pui o spalam , o taiem cubulete, o asezonam cu sare si piper si o punem la prajit in ulei. De fapt eu mai mult am inabusit-o picurand si cate putina apa din cand in cand. Cand este suficient de...

Perisoare in sos de usturoi verde

In Mancaruri cu carne la 29 Apr 2014

Pentru perisoare, amestecam carnea cu ceapa trecuta prin masina de tocat, patrunjelul tocat marunt, condimentele, orezul si ouale, omogenizam bine compozitia si incepem sa formam perisoarele de dimensiunea unei nuci. Eu le fac mai maricele, cam XXL, si din lipsa de rabdare, dar imi place sa le...

Budinca de cartofi cu carnati

In Porc la 13 Apr 2014

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam doar pana cand incep sa sa patrunda putin, apoi scurgem apa si ii lasam intr-o sita sa se raceasca putin. Taiem ceapa julien, iar carnatii rondele. Punem intr-o tigaie uleiul la incins, adaugam carnatii si ceapa si...

Tocanita de ciuperci cu piept de pui si leurda

In Pui la 11 Apr 2014

Punem ciupercile, curatate de pelicula de deasupra si spalate bine, la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba pana cand incep sa se patrunda, cam 20 de minute le-am lasat eu, la foc mediu. Pieptul de pui, il spalam, il taiem cubulete, il condimentam si saram si il prajim in ulei pe...

Tagliatele cu sos de leurda si ficat de pui

In Ficat la 9 Apr 2014

Pentru prepararea tagliatelelor , punem apa cu sare la fiert, iar cand atinge puctul de fierbere, adaugam tagliatelele. Le lasam sa fiarba 10 minute la foc mediu, dupa care scurgem apa fiarta si le trecem prin jet de apa rece. Le scurgem de surplusul de apa si le punem intr-un vas...

Friptura de porc in sos de legume

In Porc la 9 Mar 2014

Friptura am preparat-o cu o zi inainte, apoi la cea care a ramas pentru a doua zi am facut un sos. Pentru friptura, am portionat muschiul de porc in felii mai groase, cam de 2,5 cm, pe care le-am trecut printr-un sos preparat dintr-o capatana de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper si le-am...

Varza acra cu sorici si coaste de porc

In Porc la 27 Feb 2014

Tocam varza si o punem in apa calda cat sa fie acoperita, pentru a mai elimina din sare. O lasam asa pana cand obtinem rezultatul dorit, gustand varza din cand in cand si schimband apa daca este cazul. Punem grasimea de pasare la incins si calim in ea ceapa si morcovul, apoi adaugam...

Friptura de curca in sos alb cu ciuperci si ardei copt

In Curcan la 14 Feb 2014

Am pus carnea la fiert in putina apa, iar cand a atins punctul de fierbere, am scurs apa, am clatit carnea si am pus-o din nou la fiert in apa cat sa o acopere, cu putina sare. Eu procedez asa de cand am avut probleme cu gastrita si ne-a recomandat medicul sa inlaturam prima apa in care se vor...

Friptura din muschi de porc marinat, cu mujdei de usturoi si rosii

In Porc la 12 Feb 2014

Intr-un bol cu capac amestecam apa otetul si sarea pentru marinat, apoi adaugam carnea direct congelata. Eu obisnuiesc sa portionez carnea inainte de a o congela, asa ca va fi simplu la dezgetat, se vor separa usor portiile si se vor marina cum trebuie. Lasam carnea sa se dezghete lent in...

Afisate 61 - 90 din 166 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi atragi toate privirile. Efectul este sporit, poate, și de faptul că te-ai încălțat cu câte un pantof din două perechi diferite.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]