publicat la 08.05.2017
publicat la 08.05.2017
publicat la 02.05.2017
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Crap in crusta de rosii deshidratate
Pestele se curata de solzi si de intestine,se spala si se lasa la scurs dupa care se condimenteaza cu sare .atat pe exterior cat si in interior.Rosiile deshidratate se pun intr-o cana peste care adaugam apa atat cat sa le acopere.Tinem circa 10 min dupa care scurgem apa si amestecam rosiile cu...
Pulpa de curcan cu rozmarin si sos de merisoare
Pulpa de curcan o spalam apoi indepartam pielea si o condimentam dupa gust cu sare si piper.Asezam carnea intr-o tava alaturi de cartofii curatati ,spalati , taiati cubulete si condimentati cu sare.Stropim totul cu ulei de masline , jumatate din cantitatea de coniac si adaugam si o cana cu...
Mancarea marinarului(Sjömansgryta)
Incingem ulei intr-o tigaie si punem feliile de carne la prajit pe care le-am condimentat cu sare si piper dupa preferinta. Lasam sa scada sucul pe care si-l lasa, circa 15 min pe foc avand grija sa o intoarcem pe ambele parti. Scoatem apoi bucatile de carne pe un servet absorbant, iar in uleiul...
Prajitura cu lamaie si iaurt
Mixam bine ouale cu zaharul si sarea pana se albesc.Adaugam apoi pe rand -untul moale,zaharul vanilat ,esenta de vanilie,coaja de lamaie , zeama de lamaie si iaurtul.Amestecam bine dupa care incorporam usor,putin cate putin, faina pe care am amestecat-o in prealabil cu praful de copt.Dupa ce...
Cornuri cu dulceata de capsuni si nuca de cocos-by Miuta
Aluatul l-am facut la masina de paine. Am pus in masina de paine laptele, esenta de vanilie, oul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, untul moale, faina si la final drojdia. Cand aluatul este gata il scoatem din masina si il asezam intr-un vas lasandu-l circa 40 minute la dospit, dupa care...
Plachie de somon by Ruxy
Intr-o tigaie calim ceapa in cateva linguri de ulei incins .Curatam intre timp ardeiul ,il taiem cubulete si il adaugam si pe el in tigaie.Lasam 2-3 minute pana cand ardeiul se inmoaie si adaugam usturoiul curatat si taiat rondele ,apoi vinul,foile de dafin,zaharul si la final...
Rulada de mere cu aluat foietaj
Lasam aluatul la dezghetat. Curatam merele de coaja, indepartam cotoarele, le taiem pe jumatate si apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita mai inalta punem merele la calit impreuna cu zaharul. La final adaugam scortisoara, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Amestecam bine...
Ceafa de porc la cuptor cu sos de legume si paste
Spalam carnea ,o uscam cu ajutorul unui prosop absorbant si o condimentam cu sare ,piper si rozmarin .Lasam carnea la rece cat timp ne ocupam de legume.Curatam telina ,pastarnacul si morcovii.Le spalam si apoi le taiem dupa placul fiecaruia.Asezam legumele intr-o tava ,le stropim cu putin...
Turte
Cernem faina intr-un vas.In mijlocul acesteia adaugam sarea, uleiul si drojdia dizolvata in putina apa. Amestecam toate aceste ingrediente iar apoi adaugam putin cate putin restul de apa, framantand bine pana obtinem un aluat compact. Daca aluatul este prea moale atunci mai adaugam cateva linguri...
Piept de pui cu buzunar(pentru Gaby + Cezaru')
Pieptul de pui se spala, se indeparteaza pielea si se lasa la scurs. Condimentam cu sare si piper. Facem un amestec din vin, sos de soia, ulei de masline si rozmarin si turnam peste pieptul de pui pe care l-am taiat in jumatate pe verticala. Dam la frigider pentru circa 1 ora, timp in care...
Melcisori cu zahar brun si scortisoara
Punem toate ingredientele in masina .....mai intai cele lichide si apoi cele solide..Cand aluatul este gata il scoatem din masina ,il punem intr-un vas ,il acoperim si il lasam circa 1 ora la cald sa creasca. Impartim aluatul in doua. Intindem deci 2 foi pe care le ungem cu ulei .Amestecam...
Rulouri cu branza sarata si smantana
Foile de placinta se lasa la dezghetat.Intre timp se faramiteaza branza cu ajutorul unei furculite (eu am ales varianta asta) sau se rade si se amesteca cu smantana si mararul. Este de preferat sa folosim marar verde dar eu nu am avut in casa decat uscat asa ca pe acesta l-am folosit. Cand...
Salata cu ton,masline si boabe de porumb-La multi ani,Adinuta!
Punem intr-un bol tonul (pe care l-am scurs de ulei),maslinele feliate,porumbul boabe,cativa muguri de porumb pe care i-am taiat pe fiecare in 3-4 (avem grija sa pastram si pentru decor).Amestecam totul cu ajutorul unei palete si apoi condimentam dupa gustul fiecaruia cu sare,ulei de masline si...
Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice
Carnea se spala,se lasa la scurs dupa care se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper macinat mai mare .Punem piperul pe o folie de aluminiu in strat subtire si apoi tavalim carnea prin acesta.Asezam carnea intr-o tava .Stoarcem zeama de la o...
Ghiveci cu legume si piept de pui
Mai inati ne ocupam de carne........dezosam pieptul de pui,indepartam pielea iar apoi fiecare piept de pui il taiem in doua .Crestam carnea din loc in loc si o condimentam cu sare , piper si marar uscat.Stropim totul cu putin ulei de masline si dam la rece cat timp ne ocupam de legume.Deci...
Crap prajit cu lamaie
Se spala bucatile de peste si se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant Facem un sos din ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper si turnam peste bucatile de peste. Dam la frigider pentru circa 30 minute, apoi scoatem pe rand bucatile de peste, le dam prin faina, scuturam...
Clatite cu nutella si frisca by Gabytza
Punem intr-un vas faina, iar in mijlocul acesteia galbenusurile, sarea, zaharul, apa minerala si laptele si mixam timp de 2-3 minute. Se adauga si untul si mixam in continuare inca 1-2 minute. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri. Dam vasul la...
Pandispan cu zahar brun si ornamente de ciocolata
Albusurile se bat spuma cu sarea apoi se adauga treptat zaharul, mixand circa 20 min. Se adauga treptat uleiul , amestecand usor cu lingura de jos in sus. Vine randul galbenusurilor....incorporam galbenusurile unul cate unul , esenta de vanilie,coaja rasa de la lamaie si...
Fasole verde cu carne de vitel
Spalam carnea si o taiem bucati potrivite. O condimentam cu sare. Intr-o cratita incingem ulei si adaugam carnea. Lasam pana cand apa pe care o lasa carnea se evapora, iar apoi aceasta o rumenim pe ambele parti. Avem grija sa amestecam din cand in cand. Cand carnea este frumos rumenita o...
Somn in crusta de mustar Dijon
Curatam pestele,il spalam si apoi il lasam la scurs.Stropim pestele cu zeama de lamaie si apoi il condimentam cu sare .Facem un amestec din mustar, ulei de masline,cimbru,rosmarin si piper macinat cu care ungem din belsug pestele.Asezam pestele intr-un vas impreuna cu gogosarii taiati...
Mini tarte cu carne tocata si branza
Ungem o forma de ceramica(sau orice alta forma care merge la cuptor) cu unt si o tapetam cu aluat de foietaj apoi punem carnea si deasupra radem niste branza.Dam la cuptor si cand este bine facuta si frumos rumenita scoatem..Lasam sa se raceasca si apoi scoatem cu grija din...
Tarta mediteraneeana cu branza si masline by Ruxy
Decongelam aluatul. Tapetam o tava rotunda cu unt si intindem aluatul astfel incat sa imbracam si peretii acesteia. Intepam cu ajutorul unei furculite aluatul din loc in loc. In timp ce incalzim cuptorul ne ocupam de umplutura. Mixam bine ouale cu putina sare apoi adaugam iaurtul, crema de...
Crap in crusta de susan
Eu am avut un crap la peste 3 kg pe care l-am taiat bucati.Capul si coada le-am pastrat pentru o ciorbica iar restul bucatilor le-am "confectionat" asa cum veti vedea. Spalam bucatile de peste, le lasam la scurs si apoi le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare si...
Desert budinca de gris
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile pana cand obtinem o spuma aerata dupa care adaugam zaharul in ploaie, putin cate putin, pana cand obtinem o spuma densa. Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul dupa care tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul. Adaugam zaharul vanilat,...
Muschiulet de vitel in marinata cu mustar
Muschiuletul de vita il spalam, il uscam cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi il taiem in bucati de aproximativ 2-3 cm. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper. Intr-un bol preparam urmatorul amestec: mustar, ulei de masline, vin, ierburi de provence. Amestecam bine dupa care ungem...
Orez cu piept de pui,suc de rosii si cascaval
Pieptul de pui se dezoseaza, se spala si se taie ori cubulete ori fasii. Se curata legumele, se spala si apoi se taie (morcovul l-am dat prin razatoare iar ardeiul l-am taiat fasiute) Orezul se spala in apa rece. Se pune untul la topit intr-o tigaie si se adauga carnea .Condimentam cu sare si...
Pulpa de curcan glazurata picant
Pulpa de curcan se spala, se sterge de apa cu ajutorul unui prosop absorbant si apoi se condimenteaza...simplu...cu sare si piper. Stropim cu putin ulei de masline, asezam carnea intr-o tava si turnam vinul si un pahar cu apa. Acoperim cu folie de aluminiu tava si dam la cuptor pentru circa...
Rondele de crap umplute cu sunca si cascaval
Rondelele trebuie sa fie ceva mai mari ........de aproximativ 4-5 cm.Acestea se condimenteaza cu sare ,se stropesc cu zeama de lamaie si apoi se dau prin malai.Incingem ulei intr-o tigaie si punem rondelele sa se rumeneasca circa 3 min pe o parte si alte 3 min pe cealalta parte.Scoatem rondelele...
Drob de Craciun (3)
Ficatul se spala , se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc.Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca .Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca. Odata cu carnea...
Pastrav cu rosii deshidratate si capere
Se spala pestele, se usuca cu ajutorul unui prosop de hartie si se condimenteaza cu sare si piper atat pe exterior cat si in interior, dupa care stropim cu zeama de la o lamaie. In burta fiecarui peste punem cate o lingura de capere si una de rosii deshidratate (rosiile deshidratate...