Hribii curatati si spalati se fierb cu sare. Cand sunt fierti se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se dau prin masina de tocat carne. Intr-o tigaie punem ulei, ceapa si 2 catei de usturoi tocate marunt, se adauga hribii si se calesc 10-15min. Pulpele de pui se fierb si se prajesc. Se serveste...
Formam maiaua cu lapte caldut, drojdie si putina faina. Cand si-a dublat volumul se rastoarna peste restul de faina, adaugam oul batut, zaharul, laptele caldut, mirodeniile si sarea, framantam bine.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pe o planseta pudrata cu faina se...
Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat de aluat, apoi umplutura:amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul,mirodeniile si la urma adaugam iaurtul amestecand usor, apoi urmatoarea foaie de placinta. Introducem tava la cuptor ptr 45min, cand s-a racit o taiem patratele si punem zahar pudra.
Ptr blat : galbenusurile se freaca cu uleiul turnat treptat, se bat albusurile spuma cu zaharul si apa, incorporezi galbenusurile, faina si cacaua amestecand de jos in sus.Coci blatul 30-35min la foc mijlociu intr-o tava in prealabil unsa si tapetata cu faina.
Pregatesti crema: la foc...
Fierbem cartofii cu coaja si ii curatam, intr-o tava unsa cu unt punem cartofii felii presaram sarea, apoi muschiul taiat felii, sosul format din oua smantana si 100gr cascaval, sare si piper dupa gust.Se formeaza straturi, iar ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.Bagam la cuptorul incins ptr...
Fierbem carnea impreuna cu legumele, apoi strecuram zeama.
Intr-un castronel batem ouale impreuna cu o lingurita de ulei si un varf de sare, apoi adaugam treptat grisul.Amestecam bine si lasam 3-4 min. Cand supa clocoteste, cu lingurita formam galustele mici. Cand s-au fiert adaugam...
Se dau prin masina de tocat, carnea,pieptul si kaizerul ,se rastoarna intr-un lighenas ,apoi ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu uleiul. Cand este calita adaugam bulionul si o rasturnam peste carne. Punem orezul ,sarea, piperul si amestecam bine. Cu aceasta compozitie se...
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dechid la culoare .Se adauga faina amestecata cu praful de copt, grisul, cacao,uleiul,laptele, mierea apoi, albusurile batute spuma. Se pune la cuptor ptr 15-20 minute .
Pregatesti crema : laptele se pune la foc mic impreuna cu laptele condensat...
Bati albusurile spuma cu un praf de sare. Separat freci galbenusurile cu zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt,adaugi albusurile amestecand usor si mirodeniile. Ungi o tava de cozonac sau de chec cu ulei si tapetezi cu faina, torni compozitia in tava, scoti samburii visinelor(eu am...
Branza cu ouale si zaharul se amesteca, se pune faina, margarina, mirodeniile si iaurtul.Se amesteca usor, apoi se toarna pastele pe care le asezam intr-o tava unsa cu margarina.Se introduce in cuptorul incins timp de 40min.
Se pune uleiul,ceapa tocata, usturoiul tocat marunt,se calesc putin si se toarna carnea si kaizerul se lasa2-3min.pe foc apoi punem 3 linguri apa mai lasam putin apoi turnam bulionul ,sare ,piper lasam sa dea cateva clocote si adaugam peste paste.Se servesc cu cascaval ras si ketchup.
Se formeaza un aluat obisnuit de clatite din toate ingredientele. Se prajesc in tigaia cu un strop de ulei incins, apoi se ung cu crema de ciocolata, se orneaza cu frisca , dulceatza, dupa preferinta.
Untul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga ouale pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacao, iar la sfarsit ciocolata rasa. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Perele curatate se taie felii nu prea subtiri si se trece prin faina.Torni aluatul in tava iar deasupra asezi...
Pieptul se condimenteaza si se aseaza pe planseta.Pe fiecare bucata se pun 2-3 linguri ciuperci, care au fost tocate marunt si calite impreuna cu ceapa si usturoiul. Peste ciuperci se pune cabanosul si bastonasul de cascaval.Rulam cu ajutorul scobitorilor. Se pun la cuptorul bine incins intr-o...
Aluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de faina luam 4 linguri pe care le oparim cu 150ml de apa clocotita(exact ca la aluatul de eclere), cand...
Ciupercile tocate marunt se calesc putin impreuna cu ceapa. Smantana impreuna cu ouale se amesteca apoi se adauga cascavalul ras, muschiuletul tocat marunt, sarea, piperul si ciupercile. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu ulei si cu foietajul asezat. Se introduce...
Aluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc, se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se formeaza maiaua.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Ouale frecate cu sarea, zaharul...
Ouale cu laptele si 6 linguri de zahar se pun la foc mic, amestecand continuu.Cand este de consistena unei smantani groase, se da deoparte si se adauga imediat gelatina.Se lasa la racit.
Prepari frisca:smantana lichida se mixeaza cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga in...
Blatul : se face un aluat de pandispan din oua zahar ulei si faina,Compozitia. se pune intr o forma rotunda tapetata cu ulei si faina, se introduce in cuptor ptr 30 minute.
Crema: smantana se pune pe foc mic cu ciocolata, cand ciocolata este topita se adauga untul si se omogenizeaza bine....
Se fierbe apa cu uleiul si sarea pana da in clocot.Adaugi faina amestecand continuu.Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale pe rand amestecand energic.Se unge o tava cu ulei, se pune compozitia intr-un cornet sau intr-o punga si se formeaza bastonase distantate intre ele.Se pune in...
Fierbi apa cu uleiul si sarea pana da in clocot. Se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza.Se lasa putin la racit , se aduga pe rand ouale amestecand energic.Se unge o tava cu ulei se pune compozitia intr-un cornet sau se ia cu lingurita si se aseaza gogosele mici.Cuptorul trebuie...
Carnea impreuna cu ceapa morcovul si delikatul se pun la fiert.Cand carnea este fiarta se da deoparte si se strecoara. Zeama rezultata se pune in oala, pieptul se dezoseaza si se taie fideluta.Se rastoarna carnea in oala si se mai fierbe2-3 minute.Se serveste cu otet muJdei de usturoi...
BLAT.
se separa albusurile de galbenusuri.galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga pesmetul, faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor. Compozitia se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in...
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Hribi si pulpe cu usturoi
Hribii curatati si spalati se fierb cu sare. Cand sunt fierti se clatesc cu apa rece si se strecoara. Se dau prin masina de tocat carne. Intr-o tigaie punem ulei, ceapa si 2 catei de usturoi tocate marunt, se adauga hribii si se calesc 10-15min. Pulpele de pui se fierb si se prajesc. Se serveste...
Gogosi cu glazura de ciocolata
Formam maiaua cu lapte caldut, drojdie si putina faina. Cand si-a dublat volumul se rastoarna peste restul de faina, adaugam oul batut, zaharul, laptele caldut, mirodeniile si sarea, framantam bine.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Pe o planseta pudrata cu faina se...
Foietaj cu branza si iaurt
Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat de aluat, apoi umplutura:amestecam branza de vaci cu ouale si zaharul,mirodeniile si la urma adaugam iaurtul amestecand usor, apoi urmatoarea foaie de placinta. Introducem tava la cuptor ptr 45min, cand s-a racit o taiem patratele si punem zahar pudra.
Amandine
Ptr blat : galbenusurile se freaca cu uleiul turnat treptat, se bat albusurile spuma cu zaharul si apa, incorporezi galbenusurile, faina si cacaua amestecand de jos in sus.Coci blatul 30-35min la foc mijlociu intr-o tava in prealabil unsa si tapetata cu faina. Pregatesti crema: la foc...
Cartofi la cuptor cu smantana si muschi afumat
Fierbem cartofii cu coaja si ii curatam, intr-o tava unsa cu unt punem cartofii felii presaram sarea, apoi muschiul taiat felii, sosul format din oua smantana si 100gr cascaval, sare si piper dupa gust.Se formeaza straturi, iar ultimul strat trebuie sa fie de cartofi.Bagam la cuptorul incins ptr...
Supa cu galuste de gris
Fierbem carnea impreuna cu legumele, apoi strecuram zeama. Intr-un castronel batem ouale impreuna cu o lingurita de ulei si un varf de sare, apoi adaugam treptat grisul.Amestecam bine si lasam 3-4 min. Cand supa clocoteste, cu lingurita formam galustele mici. Cand s-au fiert adaugam...
Ardei si dovlecei umpluti
Se dau prin masina de tocat, carnea,pieptul si kaizerul ,se rastoarna intr-un lighenas ,apoi ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu uleiul. Cand este calita adaugam bulionul si o rasturnam peste carne. Punem orezul ,sarea, piperul si amestecam bine. Cu aceasta compozitie se...
Patratele cu lapte (Milch Schnitte)
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dechid la culoare .Se adauga faina amestecata cu praful de copt, grisul, cacao,uleiul,laptele, mierea apoi, albusurile batute spuma. Se pune la cuptor ptr 15-20 minute . Pregatesti crema : laptele se pune la foc mic impreuna cu laptele condensat...
Pandispan cu visine si crema caramel
Bati albusurile spuma cu un praf de sare. Separat freci galbenusurile cu zaharul, uleiul, faina amestecata cu praful de copt,adaugi albusurile amestecand usor si mirodeniile. Ungi o tava de cozonac sau de chec cu ulei si tapetezi cu faina, torni compozitia in tava, scoti samburii visinelor(eu am...
Budinca de macaroane cu branza si iaurt
Branza cu ouale si zaharul se amesteca, se pune faina, margarina, mirodeniile si iaurtul.Se amesteca usor, apoi se toarna pastele pe care le asezam intr-o tava unsa cu margarina.Se introduce in cuptorul incins timp de 40min.
Paste picante cu sos si carne tocata
Se pune uleiul,ceapa tocata, usturoiul tocat marunt,se calesc putin si se toarna carnea si kaizerul se lasa2-3min.pe foc apoi punem 3 linguri apa mai lasam putin apoi turnam bulionul ,sare ,piper lasam sa dea cateva clocote si adaugam peste paste.Se servesc cu cascaval ras si ketchup.
Clatite cu ciocolata
Se formeaza un aluat obisnuit de clatite din toate ingredientele. Se prajesc in tigaia cu un strop de ulei incins, apoi se ung cu crema de ciocolata, se orneaza cu frisca , dulceatza, dupa preferinta.
Prajitura cu pere
Untul se freaca impreuna cu zaharul, se adauga ouale pe rand, faina amestecata cu praful de copt, cacao, iar la sfarsit ciocolata rasa. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Perele curatate se taie felii nu prea subtiri si se trece prin faina.Torni aluatul in tava iar deasupra asezi...
Rulouri din piept de pui
Pieptul se condimenteaza si se aseaza pe planseta.Pe fiecare bucata se pun 2-3 linguri ciuperci, care au fost tocate marunt si calite impreuna cu ceapa si usturoiul. Peste ciuperci se pune cabanosul si bastonasul de cascaval.Rulam cu ajutorul scobitorilor. Se pun la cuptorul bine incins intr-o...
Cozonac pufos
Aluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de faina luam 4 linguri pe care le oparim cu 150ml de apa clocotita(exact ca la aluatul de eclere), cand...
Tarta cu ciuperci si muschiulet afumat
Ciupercile tocate marunt se calesc putin impreuna cu ceapa. Smantana impreuna cu ouale se amesteca apoi se adauga cascavalul ras, muschiuletul tocat marunt, sarea, piperul si ciupercile. Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu ulei si cu foietajul asezat. Se introduce...
Poale-n brau moldovenesti
Aluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc, se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se formeaza maiaua.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Ouale frecate cu sarea, zaharul...
Tortulet Diplomat cu piscoturi
Ouale cu laptele si 6 linguri de zahar se pun la foc mic, amestecand continuu.Cand este de consistena unei smantani groase, se da deoparte si se adauga imediat gelatina.Se lasa la racit. Prepari frisca:smantana lichida se mixeaza cu 10 linguri de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga in...
Tort cu ciocolata Robert
Blatul : se face un aluat de pandispan din oua zahar ulei si faina,Compozitia. se pune intr o forma rotunda tapetata cu ulei si faina, se introduce in cuptor ptr 30 minute. Crema: smantana se pune pe foc mic cu ciocolata, cand ciocolata este topita se adauga untul si se omogenizeaza bine....
Eclere cu crema de ciocolata si frisca
Se fierbe apa cu uleiul si sarea pana da in clocot.Adaugi faina amestecand continuu.Se lasa putin la racit, apoi se adauga ouale pe rand amestecand energic.Se unge o tava cu ulei, se pune compozitia intr-un cornet sau intr-o punga si se formeaza bastonase distantate intre ele.Se pune in...
Choux-uri umplute cu icre si pateu
Fierbi apa cu uleiul si sarea pana da in clocot. Se adauga faina si se amesteca pana se incorporeaza.Se lasa putin la racit , se aduga pe rand ouale amestecand energic.Se unge o tava cu ulei se pune compozitia intr-un cornet sau se ia cu lingurita si se aseaza gogosele mici.Cuptorul trebuie...
Ciorba radauteana
Carnea impreuna cu ceapa morcovul si delikatul se pun la fiert.Cand carnea este fiarta se da deoparte si se strecoara. Zeama rezultata se pune in oala, pieptul se dezoseaza si se taie fideluta.Se rastoarna carnea in oala si se mai fierbe2-3 minute.Se serveste cu otet muJdei de usturoi...
Savarina Maria
BLAT. se separa albusurile de galbenusuri.galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga pesmetul, faina, zaharul vanilat, coaja de lamaie, apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand usor. Compozitia se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in...