Poale-n brau moldovenesti

de maria_claudia in Dulciuri, 14 Sep 2010 | 9958 vizualizari

 

Sper sa nu se supere nimeni pe mine dar parerea mea este ca cele mai bune si mai reusite placinte poale-n brau se prepara in Falticeni(orasul meu natal)

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:
  • 1kg faina,
  • 3 oua,
  • 250gr zahar,
  • 200ml lapte,
  • 2 linguri smantana,
  • 50gr unt,
  • 100ml ulei,
  • o lingurita de sare,
  • coaja de lamaia rasa,
  • zahar vanilat,
  • 50gr drojdie.
  • Umplutura:
  • 1kg branza vaci,
  • 250gr zahar, 
  • 2 galbenuse si un ou intreg,
  • 2 linguri de smantana,
  • zahar vanilat si putina esenta de rom. 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau moldovenesti:

Aluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc,  se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se formeaza maiaua.Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.Ouale frecate cu sarea, zaharul inmuiat in lapte, smantana, esenta si zaharul vanilat se rastoarna peste faina.Cand toate s-au omogenizat se pune untul topit, si incepem sa framantam adaugand treptat ulei. Se lasa la crescut cca. o ora, la loc caldut.

Pregatim umplutura: branza se da prin masina de tocat carne, apoi se amesteca cu zaharul, galbenusurile si oul, mirodeniile si smantana, pana se obtine o crema. Cand alutul a crescut se intinde o foaie de placinta mai groasa, se portioneaza in patrate si in centru fiecarui patrat se pune branza, se suprapun colturile opuse.Se aseaza fiecare placinta in tava unsa cu ulei,se lasa sa creasca in tava cca. 10-15 minute, apoi se ung cu un ou batut.Se presara mac dupa preferinta.Se lasa la cuptor 50 min. la temperatura mijlocie.

Cand placintele s-au rumenit frumos se scoate tava din cuptor si imediat se insiropeaza usor cu un sirop din 100ml apa, 2 linguri de zahar, o lingurita ulei si zahar vanilat.   

TIPS-URI

1

Daca vi se pare ca umplutura este prea moale adaugati o lingura de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ionix 1

15.09.2010, 09:53

sunt de acord ca in Falticeni sunt cele mai bune poale-n brau mama ne facea cand eram mici, mi-e tare dor de-o poala

Sylvia 1

17.09.2010, 11:21

Excelent arata, nota maxima

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Saratele ~2~