madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI209
Retete

Tort double mousse

In Torturi la 14 Sep 2014

Se prepară blatul : se bat albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, făina cernută cu cacaoa, apa şi esenţa. Se omogenizează bine, apoi se toarnă într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetat cu hârtie de copt. Se coace cam 20 de minute (...

Pacheţele de pui cu ardei copt şi caşcaval

In Pui la 10 Sep 2014

Fiecare bucată de carne se taie pe lungime, dar nu până în capete, astfel încât să obţinem câte un buzunar. Ardeii se coc şi se decojesc. În fiecare buzunar se pun căte un ardei copt umplut la rândul lui cu caşcaval. Pacheţelele se prind...

Tort ganache cu nuci şi coacăze

In Torturi la 5 Sep 2014

Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul. Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi...

Ciorba de perisoare a la grec

In Ciorbe la 25 Aug 2014

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute. Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă....

Rulouri de vinete în sos de roşii cu usturoi

In Mancaruri de legume la 3 Aug 2014

Vânăta se taie în felii subţiri. Se presară cu sare şi se frig pe ambele părţi în tigaia grill unsă cu ulei. Se rulează şi se pun deoparte. Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc, apoi se adaugă puţină apă şi se lasă să se înmoaie. Se...

Saramură de macrou

In Peste la 25 Iul 2014

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald. Separat se pun ardeii şi roşiile la copt pe plită. Se prepară saramura...

Granita de pepene roşu

In Dulciuri la 23 Iul 2014

Într-un castron se pun toate ingredientele şi se zdrobesc cu mixerul vertical până se obţine un lichid. Se toarnă compoziţia într-o tavă şi se dă la congelator. Se amestecă din când în când cu o furculiţă. Se serveşte în ceşcuţe sau...

Friptură porc glazurată cu sos BBQ

In Porc la 20 Iul 2014

Bucăţile de rasol se condimentează din abundenţă cu sare, piper şi boia afumată (smoked paprika). Se pun în vas de cuptor cu apă, vin şi usturoi şi se dau la cuptor. Se mai completează cu câte puţină apă şi vin până ce carniţa e moale . Se ung cu o...

Macrou cu legume la cuptor

In Peste la 19 Iul 2014

Ceapa se toacă solzişori, morcovii rondele,dovleceii cubuleţe, iar usturoiul se zdrobeşte. Se pun toate la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit  împreună cu foaia de dafin pentru cca 10 minute. Fileurile se taie pe jumătate pe...

Mâncărică de roşii

In Mancaruri de legume la 13 Iul 2014

Se toacă ceapa şi se pune la călit în ulei. Roşiile se taie cubuleţe, iar ardeii copţi fâşii. Se adaugă peste ceapă şi se pun şi  foaia de dafin şi usturoiul tocat. Se pune capac şi se fierbe totul la foc mic sau în cuptor. Când e aproape...

Rulouri de paste cu varză şi cârnaţi

In Mancaruri cu carne la 12 Iul 2014

Se toacă ceapa şi morcovii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot ( să arate ca şi canea tocată). Se adaugă varza tocată, dafinul, cimbrul , trei sferturi din conserva de roşii cubuleţe,vinul, sare,...

Prăjitură ciocolatoasă – Multicooker

In Prajituri la 28 Iun 2014

Ciocolata, untul ,nessul şi laptele se pun la foc mic şi se amestecă continuu pentru omogenizare. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă apoi gălbenuşurile pe rând , piurel de banane şi compoziţia pregătită anterior şi răcorită. Se pun şi făina cernută...

Gem de caise – Multicooker

In Dulceata / Gem la 26 Iun 2014

Ambele tipuri de zahăr se amestecă. La fel şi fructele. În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi zahăr. Se selectează programul BOIL şi se apasă START. Când zahărul începe să se dizolve şi compoziţia devine lichidă, se selectează...

Cremă de zahăr ars cu zmeură – Multicooker

In Dulciuri la 20 Iun 2014

Se încălzeşte laptele. Ouăle se bat ca pentru omletă cu 8 linguri cu vârf cu zahăr. În cuva aparatului se pun celelalte 4 linguri de zahăr şi se selectează programul FRY. Când s-a caramelizat zahărul, se adaugă compoziţia de ouă, se presară...

Prăjitură cu vişine – Multicooker

In Prajituri la 18 Iun 2014

Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, apoi se bat în continuare cu zahărul până obţinem o compoziţie ca pentru bezea. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi făina cernută. Se iau 4 linguri dein compoziţie şi se amestecă cu cacaoa şi...

Prăjitură cu nucă – Multicooker

In Prajituri la 7 Iun 2014

Nuca pralinată, nuca măcinată fin, zahărul şi apa se pun la foc mic. Se amestecă continuu până ce zahărul s-a dizolvat şi compoziţia a devenit mai lichidă. Acum se adaugă ciocolata şi se amestecă să se topească. Se dă la răcit. Se adaugă apoi esenţa de rom...

Dulceaţă de căpşuni – Multicooker

In Dulceata / Gem la 25 Mai 2014

Căpşunile se spală bine şi se curăţă de codiţe şi frunzuliţe. Dacă sunt mari, se taie în sferturi. Se toacă mărunt şi ananasul În cuva aparatului se pun straturi alternative de fructe şi ambele tipuri de zahăr amestecate bine. Se selectează programul JAM şi...

Mousse de ciocolată cu mentă şi zmeură

In Dulciuri la 24 Mai 2014

Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece cât să le acopere. Se lasă la hidratat 10 minute (cam până se pregăteşte compoziţia de ciocolată). Într-un vas se pun frişca lichidă şi ciocolata. Se amestecă la foc mic până se obţine o...

Dovlecei scăzuţi – Multicooker

In Mancaruri de legume la 23 Mai 2014

În cuva aparatului se pune ulei, apoi se setează aparatul pe funcţia FRY. Când s-a încins, se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi se călesc pentru câteva minute. Se adaugă şi dovleceii tăiaţi în două pe lung, apoi bucăţi. Se selectează programul...

Ciorbă de salată verde – Multicooker

In Ciorbe la 20 Mai 2014

În cuva aparatului se pune ulei, apoi se selectează programul FRY. Când uleiul s-a încins, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari. După ce s-au călit, se adaugă orezul, se amestecă împreună câteva minute, apoi se...

Gulaş de porc – Multicooker

In Porc la 19 Mai 2014

Se toacă ceapa mărunt. Carnea se curăţă , se spală, se şterge şi se taie bucăţele. În cuva aparatului se pune puţin ulei, apoi se selectează programul FRY. Când s-a încins uleiul, se adaugă ceapa, apoi carnea. Când aceasta şi-a schimbat culoarea , se...

Supă cu perişoare de pui – Multicooker

In Supe la 18 Mai 2014

Se dezosează pieptul de pui. Osul se păstrează, iar cărniţa se toacă, se amestecă cu sare, piper şi verdeaţă şi se foloseşte la perişoare. În cuva aparatului se pune un pic de ulei, apoi se selectează programul FRY.. Se adaugă osul pieptului,ceapa tocată  şi...

Muşchi de porc în crustă de nuci

In Porc la 4 Mai 2014

Ţelina şi cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Muşchiuleţul de porc se curăţă, apoi se unge cu ulei, se presară cu condimente din abundenţă şi nucă măcinată. Se pune la fript rapid la foc iute pe toate părţile, apoi...

Salată cu cartofi noi şi peşte afumat

In Peste la 2 Mai 2014

Cartofii se spală, se şterg şi , dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii. Se scot la scurs pe şervete de bucătărie. Se curăţă macroul de eventualele oase. Se pun într-un castron cartofii, peştele,roşioarele tăiate...

Brownies cu unt de arahide

In Prajituri la 27 Apr 2014

Se pun la bain-marie ciocolata şi untul. Se lasă să se topească complet. Ouăle se mixează cu zahărul şi esenţa de vanilie până se obţine o compoziţie cremoasă. Peste compoziţia de ouă se toarnă ciocolata topită cu untul şi se mixează în continuare la viteză...

Cuş-cuş cu nuci şi pesmet

In Paste la 13 Apr 2014

Cuş-cuş-ul se fierbe conform indicaţiilor de pe ambalaj. Nucile se prăjesc un pic în cuptor, apoi se macină fin. Se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat , coaja de lămâie şi pesmetul. Pastele fierte, se scurg şi se amestecă cu uleiul, apoi se încorporează...

Pui marocan

In Pui la 6 Apr 2014

Mirodeniile, coaja de lămâie şi usturoiul ras fin,un praf de sare plus  2 linguri de ulei, se amestecă bine. Carnea se taie cubuleţe şi se trece prin amestecul aromat. Se lasă la rece 15 minute. Ceapa tocată mai mare se pune la călit. Se adaugă şi bucăţelele...

Churros

In Dulciuri la 5 Apr 2014

Se face un aluat de eclere : se pun la fiert laptele, apa, untul, praful de sare şi zahărul vanilat. Când clocoteşte , se adaugă făina amestecând energic ca să nu se formeze cocoloaşe. Se dă aluatul la răcit, apoi se adaugă pe rând cele 3 ouă, amestecând bine...

Borş de dovlecei cu ştevie

In Ciorbe la 29 Mar 2014

Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute. Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, ştevia tocată, pastele şi apă cât să...

Penne cu ananas caramelizat

In Penne la 25 Mar 2014

Pastele se fierb  în apă amestecată cu siropul din conserva de ananas. Zahărul se pune într-un vas la caramelizat la foc mic. Când s-a topit de tot, se adaugă smântâna lichida în fir subţire şi se amestecă până se obţine un sos. Se lasă...

Afisate 121 - 150 din 670 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]