Penne cu ananas caramelizat

de madi_marin in Penne, 25 Mar 2014 | 4332 vizualizari

 

Este cea de-a doua reţetă cu care vreau să particip la concursul lansat de Cristina Toth si pastele Băneasa pe site-ul ,,www.divainbucatarie.ro,,. Preparatul e foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste pene Băneasa
  • 1 conservă de ananas
  • 250 ml smântână de gătit
  • 4 linguri cu vârf cu zahăr brun +1 lingură extra
  • unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne cu ananas caramelizat:

Pastele se fierb  în apă amestecată cu siropul din conserva de ananas.

Zahărul se pune într-un vas la caramelizat la foc mic. Când s-a topit de tot, se adaugă smântâna lichida în fir subţire şi se amestecă până se obţine un sos. Se lasă în continuare la foc mic să se topească eventualii bulgări de caramel, apoi se adaugă ananasul tăiat cubuleţe şi se lasă să fiarbă împreună pentru 10 minute.

Pastele se amestecă cu ananasul caramelizat.

Se unge un vas de jena cu unt şi se toarnă pastele cu sos. Se presară cu zahărul păstrat şi se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute la foc mic.

Sunt bune şi calde şi reci.

Se pot servi cu frişcă bătută sau îngheţată.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne cu ananas caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

laura_n 1

26.03.2014, 17:51

arata foarte misto! nu am incercat niciodata ananasul in mancare

madi_marin 1

26.03.2014, 20:25

fetele, multumesc frumos! ma bucur mult ca sunteti incantate de reteta

Sylvia 1

28.03.2014, 20:39

super !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Serpentelli cu legume si branza elvetiana