Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul.
Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele,...
Fructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare sau sita.
Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece.
Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea.
Intr-o cratita punem galbenusurile, praful de sare si amestecam bine cu amidonul adaugand din cand in cand...
Am preparat cafeaua si am adaugat esenta de rom si indulcitor dupa gust.
Am folosit o tava dreptunghiulara si m-am ajutat cu rama detasabila primita din camara bucataras. ro
Intr-un bol am mixat mascarpone cu zaharul vanilinat
Smantana se mixeaza cu indulcitorul pana devine frisca apoi...
FOI
In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, iar la final faina. Mixam pana incorporam faina si obtinem o coca nelipicioasa potrivit de tare....
In vasul de la mixer am adaugat : ouale, zaharul si am pornit mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul am adugat in fir subtire uleiul, laptele, esenta de rom, praful de sare, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie si la final cacaoa si faina cernute impreuna. Am mixat pana am incorporat...
Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut si faina. Mixam pana incorporam toate ingredientele si s-a format o coca, punem o folie si o dam la...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu atentie pana incorporam treptat toate...
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire.
Compozitia obtinuta o...
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina.
Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai...
Intr-un bol adaugam: untul de arahide, zaharul, praful de sare si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam untul cu grasime de 82% mixam, oul, iaurtul, vanilia si mixam in continuare, iar la final adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul. Nu insistam foarte mult cu mixare doar atat cat se...
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma.
Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de vanilie in ploaie dupa ce au fost amestecate toate intr-un castron. Amestecam cu ajutorul unei spatule de...
Separam albusul de galbenusuri.
Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul.
Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie,...
Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert.
Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua.
Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit pana capata aspect de sirop. Cand siropul este gata, adaugam untul si omogenizam foarte bine pana se...
Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place)
Intindem foaia de foitaj si presaram peste foaie amestecul de mai sus.
Rulam foaia sul si o taiem de 2 -3 cm. Asezam bucatile de...
Lasam foaia de foitaj la decongelat.
Merele se spala, se curata si se scoate cotorul.
Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata.
Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem. Cu aceste...
Punem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin.
Separam albusul de galbenus.
Albusul se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam si zaharul in ploaie ( sau indulcitorul) si mixam pana albusul isi...
Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere:
Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc.
Mentionez ca merele le-am pus pe foc cu tot cu zeama fara sa fie stoarse.
Peste mere adaugam zaharul si zeama de lamaie si...
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine crema. Adaugam praful de sare si incorporam pe raind cate un ou mixand in continuare. Adaugam uleiul si esenta de vanilie mai mixam 30 secunde. Faina se amesteca cu praful de copt. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana o incorporam toata. Compozitia...
Blat
Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru.
Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de consistenta adaugam 3-4 linguri de latte macchiato vom obtine o compozitie ca un aluat pe care-l punem...
Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei.
Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie merele. Adaugam praful de budinca si scortisoara, amestecam bine, tragem cratita de pe foc si lasam...
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel.
In alt bol punem ingredientele lichide: ouale, untul topit (si racit la temperatura camerei) laptele si batem bine cu telu.
Turnam...
Ouale se pun in bolul unui mixer, se aduga praful de sare si se porneste mixerul pentru a bate ouale. Incepem a adauga in ploaie zaharul dupa ce am marit viteza mixerului. Lasa ouale la mixat pana isi tripleaza volumul. Peste oua adaugam uleiul si esenta de vanilie, amestecam usor, punem faina in...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza.
Adaugam galbenusurile (maioneza) peste bezea putin...
Curatam merele de coaja, le taiem cubulete si presaram pe ele doua linguri de zahar si scortisoara dupa care amestecam totul cu stafidele.
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana cresc in volum. Se incorporeaza uleiul, laptele si esenta de vanilie in fir subtire mixand usor.
Se adauga...
Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare.
Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe flacare si se adauga zaharul tos si scortisoara, amestecam. Scoatem compozitia intr-un vas si lasam...
Intr-un bol adaugam: untul cu grasime de 82%, untul de arahide, zaharul si cu un mixer amestecam totul pana devine un amestec cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam in continuare, adaugam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mica iar la sfarsit adaugam...
Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, adaugam 3 linguri de zahar si miscam tava pentru a se lipi zaharul de peretii tavii, asezam jumatatile de prune si afinile.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusul se bate spuma cu zaharul pana devine o bezea ferma.
Galbenusul se freaca cu...
Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, pana incorporam toat cantitatea de...
Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam bine sa nu ramana cocoloase, va rezulta o compozitie de clatite.
Pregatim tava pentru copt: o...
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam galbenusurile pe rand, uleiul si mixam dar nu prea mult. Incorporam faina si praful de copt cu...
Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone
Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul. Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele,...
Desert tort Diplomat cu indulcitor
Fructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare sau sita. Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece. Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea. Intr-o cratita punem galbenusurile, praful de sare si amestecam bine cu amidonul adaugand din cand in cand...
Desert Tiramisu cu indulcitor
Am preparat cafeaua si am adaugat esenta de rom si indulcitor dupa gust. Am folosit o tava dreptunghiulara si m-am ajutat cu rama detasabila primita din camara bucataras. ro Intr-un bol am mixat mascarpone cu zaharul vanilinat Smantana se mixeaza cu indulcitorul pana devine frisca apoi...
Desert prajitura Alba ca Zapada
FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, iar la final faina. Mixam pana incorporam faina si obtinem o coca nelipicioasa potrivit de tare....
Desert prajitura Televizor
In vasul de la mixer am adaugat : ouale, zaharul si am pornit mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul am adugat in fir subtire uleiul, laptele, esenta de rom, praful de sare, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie si la final cacaoa si faina cernute impreuna. Am mixat pana am incorporat...
Desert prajitura Greta Garbo
Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut si faina. Mixam pana incorporam toate ingredientele si s-a format o coca, punem o folie si o dam la...
Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu atentie pana incorporam treptat toate...
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire. Compozitia obtinuta o...
Desert fursecuri cu gem de zmeura
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina. Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai...
Desert biscuiti cu unt de arahide
Intr-un bol adaugam: untul de arahide, zaharul, praful de sare si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam untul cu grasime de 82% mixam, oul, iaurtul, vanilia si mixam in continuare, iar la final adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul. Nu insistam foarte mult cu mixare doar atat cat se...
Desert prajitura Tosca
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de vanilie in ploaie dupa ce au fost amestecate toate intr-un castron. Amestecam cu ajutorul unei spatule de...
Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata
Separam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie,...
Desert ciocolata de casa cu nuci
Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert. Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua. Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit pana capata aspect de sirop. Cand siropul este gata, adaugam untul si omogenizam foarte bine pana se...
Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara
Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place) Intindem foaia de foitaj si presaram peste foaie amestecul de mai sus. Rulam foaia sul si o taiem de 2 -3 cm. Asezam bucatile de...
Desert mere in foitaj
Lasam foaia de foitaj la decongelat. Merele se spala, se curata si se scoate cotorul. Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata. Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem. Cu aceste...
Desert chec de dovleac copt, aromat cu scortisoara
Punem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin. Separam albusul de galbenus. Albusul se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam si zaharul in ploaie ( sau indulcitorul) si mixam pana albusul isi...
Deliciu de Post: Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere
Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere: Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc. Mentionez ca merele le-am pus pe foc cu tot cu zeama fara sa fie stoarse. Peste mere adaugam zaharul si zeama de lamaie si...
Desert fursecuri fragede cu mere
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine crema. Adaugam praful de sare si incorporam pe raind cate un ou mixand in continuare. Adaugam uleiul si esenta de vanilie mai mixam 30 secunde. Faina se amesteca cu praful de copt. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana o incorporam toata. Compozitia...
Desert cheesecake, cu ciocolata si fructe de padure
Blat Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru. Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de consistenta adaugam 3-4 linguri de latte macchiato vom obtine o compozitie ca un aluat pe care-l punem...
Desert foitaj cu mere
Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie merele. Adaugam praful de budinca si scortisoara, amestecam bine, tragem cratita de pe foc si lasam...
Desert briose cu prune
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel. In alt bol punem ingredientele lichide: ouale, untul topit (si racit la temperatura camerei) laptele si batem bine cu telu. Turnam...
Desert tort cu crema de mascarpone si fructe de padure
Ouale se pun in bolul unui mixer, se aduga praful de sare si se porneste mixerul pentru a bate ouale. Incepem a adauga in ploaie zaharul dupa ce am marit viteza mixerului. Lasa ouale la mixat pana isi tripleaza volumul. Peste oua adaugam uleiul si esenta de vanilie, amestecam usor, punem faina in...
Desert chec pufos cu cacao
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza. Adaugam galbenusurile (maioneza) peste bezea putin...
Desert prajitura cu mere si stafide
Curatam merele de coaja, le taiem cubulete si presaram pe ele doua linguri de zahar si scortisoara dupa care amestecam totul cu stafidele. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana cresc in volum. Se incorporeaza uleiul, laptele si esenta de vanilie in fir subtire mixand usor. Se adauga...
Desert galuste cu prune
Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe flacare si se adauga zaharul tos si scortisoara, amestecam. Scoatem compozitia intr-un vas si lasam...
Desert fursecuri cu unt de arahide si ciocolata
Intr-un bol adaugam: untul cu grasime de 82%, untul de arahide, zaharul si cu un mixer amestecam totul pana devine un amestec cremos. Adaugam oul, esenta de vanilie si amestecam in continuare, adaugam faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mica iar la sfarsit adaugam...
Desert prajitura cu prune si afine
Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, adaugam 3 linguri de zahar si miscam tava pentru a se lipi zaharul de peretii tavii, asezam jumatatile de prune si afinile. Separam albusurile de galbenusuri. Albusul se bate spuma cu zaharul pana devine o bezea ferma. Galbenusul se freaca cu...
Desert briose cu crema de branza si afine
Intr-un bol adaugam ouale intregi, zaharul si praful de sare. Mixam pana ouale isi dubleaza volumul. Adaugam uleiul in fir subtire si esenta de vanilie, mixand la o viteza medie. In continuare adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura, pana incorporam toat cantitatea de...
Desert clafoutis cu prune
Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam bine sa nu ramana cocoloase, va rezulta o compozitie de clatite. Pregatim tava pentru copt: o...
Prajitura cu mure, crema de iaurt si frisca
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam pe rand zaharul + zaharul vanilinat, vom obtine o spuma tare lucioasa ca la beazea. Adaugam galbenusurile pe rand, uleiul si mixam dar nu prea mult. Incorporam faina si praful de copt cu...