Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci

de Merisor in Prajituri, 28 Mai 2018 | 8668 vizualizari

 

Am mâncat astfel de coșulețe din aluat fraged cu gem și bezea cu nuci, la una din întâlnirile bucătărașilor, de la draga noastră Dia și tare mult mi-au plăcut, așa că le-am executat și eu.
Mulțumim, Dia, pentru rețetă, tare mult ne-au plăcut coșulețele! :-*
Rețeta Diei o găsiți aici.
Merg de minune la „Picnicul Bucătărașilor””
 

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 125 g unt( 82%)
  • 125 g untură solidă
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 4 linguri zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 150 g smântână
  • 750 g făină
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • Umplutura:
  • 400 g gem de caise
  • 4 albușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • un praf de sare
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci:

Preparare aluat fraged.

Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe.

Apoi adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, esența și încorporăm, treptat, făina.

Frământăm aluatul cu mâinile și ne oprim din a adăuga făină, când acesta nu mai este lipicios.

Nu trebuie să fie un aluat foarte ferm, ci atât cât să se poată întinde ușor pe masa de lucru.

Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 20 de minute.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, preparăm bezeaua.

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm, treptat, zahărul și zeama de lămâie, iar la final adăugăm nuca măcinată fin.

Întindem aluatul într-o foaie subțire de 2 mm, pe masa de lucru ușor înfăinată, apoi cu un pahar sau un decupator o decupăm.

Cu aceste decupaje rotunde îmbrăcăm interiorul unor forme de coșulețe, sau de brioșe, în cazul meu, presând bine aluatul pe pereții formelor.

Adăugăm câte o linguriță de gem, apoi le umplem cu bezea și le dăm la cuptor pentru 25-30 de minute, până aluatul se rumenește și bezeaua se usucă bine.

Le-am servit pudrate cu zahăr, cu aromă de vanilie.

Sunt tare bune aceste coșulețe, mai ales dacă gemul este și ușor acrișor!

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti simpli