lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI202
Retete / Paste

Paste conchiglioni (maxi scoici) umplute

In Paste la 17 Oct 2015

Pregatim prima data umplutura : Curatam morcovul, ceapa si tija de telina, apoi le tocam marunt si le punem la calit in ulei de masline incins. Le lasam pana se inmoaie apoi punem carnea tocata si carnatul maruntit, le lasam pana se albesc apoi punem vinul si il lasam sa se evapore, dupa care...

Linguine cu creveti,dovlecel si rosii cherry.

In Paste la 10 Iul 2013

Intai de toate puneti intr-o oala apa sarata la fiert pentru paste,dupa care spalati rosiile si le taiati in 4,spalati dovlecelul si il taiati fideluta,curatati usturoiul si spalati si uscati crevetii. Intr-o tigaie puneti ulei de masline si puneti usturoiul sa se rumeneasca...

Spaghete cu legume

In Spaghete la 21 Noi 2012

Spalam toate legumele si le taiem:morcovii,dovleceii si ardeii ii taiem feliute,vanata cubulete si rosiile in 4. Punem o oala cu apa sarata pe foc pentru paste. Punem usturoiul intreg in tigaie impreuna cu uleiul si il lasam sa se rumeneasca putin,apoi il scoatem si punem...

Taitei de casa fara ou.

In Paste la 18 Noi 2012

Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita. Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute...

Cannelloni alla bolognese

In Cannelloni la 28 Oct 2012

Prima data pregatim sosul ragù: Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si lasam pana carnea se albeste,apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore,dupa care adaugam passata de...

Rulouri cu sunca,cascaval si sos bechamel roz

In Paste la 18 Oct 2012

Fierbem foile pentru lasagne in apa sarata 2 minute(cat sa se inmoaie),apoi le scoatem si le punem intr-un bol cu apa rece,dupa care le punem pe hartie de copt sa lase apa. Intre timp pregatim sosul bechamel: punem untul pe foc si cand s-a topit punem faina,lasam putin pana da semne de...

Spaghete cu sos de rosii coapte si dovlecei prajiti.

In Spaghete la 13 Oct 2012

Spalam rosiile,le stergem si le punem intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu,pe care o inchidem la capete(sa nu iasa zeama lasata de rosii),apoi o dam la cuptor la 200° pana pielea rosiilor incepe sa se crape(10 minute circa). Scoatem tava din cuptor si lasam sa se racoreasca,apoi...

Spaghete cu scoici

In Spaghete la 1 Oct 2012

Spalam scoicile, le curatam de alge si nisip si pe cele deschise le aruncam. Daca scoicile sunt deschise sau crapate trebuie aruncate,folosim doar cele ce sunt inchise. Taiem rosiile in patru si patrunjelul il tocam marunt. Punem pe foc oala cu apa pt spaghete in care adaugam sare....

Taitei de casa

In Paste la 4 Sep 2012

Cernem faina si facem o fantana in mijloc,unde vom pune oul,sarea si lingura de apa. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen,apoi il acoperim cu folie transparenta si il lasam 15-20 de minute la odihnit. Trascurs timpul luam aluatul,il intindem putin cu mana,apoi presaram putina faina...

Tagliatelle cu hribi

In Paste la 12 Dec 2011

Punem hribii la inmoi in apa calduta cel putin 30 de minute. Curatam cateii de usturoi si ii punem intregi cu putin ulei de masline pe foc si cand incepe sa se coloreze punem hribii storsi.Ii saltam putin,apoi stingem cu vinul,pe care il lasam sa se evapore,apoi adaugam treptat din...

Lasagna alla bolognese

In Lasagna la 7 Dec 2011

Prima data punem sosul ragu la foc: tocam marunt morcovul,telina si ceapa si le punem intr-o oala la innabusit.Cand s-au unmuiat punem carnea tocata si cea de porc si o lasam pana se albeste toata si carnea tocata se desface frumos,apoi stingem cu vinul si lasam sa se evapore,dupa care punem...

Paste cu dovlecei si cartofi

In Paste la 17 Iun 2011

Curatam cartofii si ii taiem cubulete,dovleceii ii spalam si ii taiem rondele,la florile de dovlecel le taiem coditele si le scoatem pistilul apoi le taiem fasii. Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu putin ulei de masline,iar cand incepe sa se rumeneasca punem...

Spaghete alla bolognese(una din variante)

In Spaghete la 30 Mai 2011

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina. Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca. Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se...

Penne cu broccoli la cuptor

In Penne la 7 Apr 2011

Curatam si spalam broccoli si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti ii dam deoparte si punem la foc apa pt paste.intr-o tigaie punem cateii de usturoi curatati cu putin ulei sa se rumeneasca,apoi punem broccoli cu putin din apa in care au fiert si ii stivim cu o furculita.Ii lasam...

Tortellini in supa de pui

In Tortellini la 26 Ian 2011

Tocam ceapa si o punem la calit cu o lingura de ulei in oala,punem si pulpa taiata in 2,o lasam 1 minut pe parte si punem legumele curatate si taiate cuburi mai mari,boabe de piper,acoperim totul cu apa(sa treaca deasupra de 2-3 degete) si lasam sa fiarba la foc mic mai mult de 1 ora. Intre...

Spaghete cu sos de rosii

In Spaghete la 21 Ian 2011

Tocam ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile maruntite si un pahar cu apa,apoi lasam la foc mic sa fiarba. Separat punem apa pt spaghete la fiert,iar cand apa clocoteste si sosul s-a ingrosat punem spaghetele sa fiarba....

Involtini di melanzane alla norma

In Spaghete la 30 Dec 2010

prima data taiem vinetele felii(de max 1 cm) pe lungime si le punem la prajit.le lasam sa se rumeneasca pe ambele parti si le punem la scurs pe un prosop de hartie. pregatim sosul de rosii: punem la calit ceapa si usturoiul tocate marunt,iar cand incep sa se rumeneasca punem rosiile,pe care...

Tortellini cu ragù la cuptor

In Tortellini la 20 Dec 2010

Facem prima data  sosul: tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin. lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii  si apa. lasam sa...

Penne cu ton si mazare

In Penne la 15 Dec 2010

punem tonul sa se scurga si maruntim rosiile. tocam marunt ceapa si usturoiul si le punem la calit cu putin ulei de masline. cand incep sa se rumeneasca adaugam rosiile si mazarea,amestecam apoi adaugam apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. intre timp punem apa pt paste la fiert....

Paste cu sos de ciuperci si carnati

In Paste la 13 Dec 2010

curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute. curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si  mai lasam 2-3 min dupa care punem...

Tortellini panna e prosciutto..

In Tortellini la 17 Oct 2010

punem intr-o tigaie putin ulei si punem sunca,cand incepe sa se rumeneasca punem smantana si subtiem cu putina apa fierbinte pe care am pus-o pt tortellini si lasam la foc mic.in acelasi timp punem tortellini la fiert si ii lasam 1 min mai putin decat scrie pe punga,dupa care ii punem in...

Trandafirasi de pasta proaspata

In Paste la 17 Sep 2010

punem faina intr-un vas si formam o fantana in mijloc unde punem ouale si sarea. amestecam prima data cu o furculita pana ouale absorb toata faina,apoi cu mana pana obtinem un aluat destul de elastic(dak mai e nevoie mai punem putina faina,depinde de marimea oualelor). punem aluatul pe masa...

Gnocchi albi si galbeni

In Paste la 16 Sep 2010

Fierbem cartofii cu coaja si dovlecul il facem la cuptor sau la baine-marine. Cand cartofii sunt fierti ii curatam de coaja si in pasam. 350 de gr din cartofi ii amestecam cu 100 gr faina ,jumatate de ou,sare si 1 lingura de parmezan. Amestecam bine compozitia din care luam cate putin si o punem...

Paste la cuptor

In Paste la 4 Sep 2010

Se incepe prin a curata morcovul si ceapa,se spala si se toc f marunt. Le punem la calit si cand au inceput sa se rumeneasca punem carnea, amestecand-o bine sa se desfaca, iar cand si-au schimbat culoarea punem 1/2 pahar de vin (optional) si lasam la inabusit pana se evapora tot vinul. Adaugam...

Paste cu dovlecei

In Paste la 10 Aug 2010

intr-o oala se pune apa cu sare pt fiert pastele.intre timp taiem dovlecelul felii,ceapa a julienne si rosiile cubulete.punem intr-o tigaie putin ulei de masline si calim putin ceapa,apoi punem dovleceii si ii lasam putin sa se inmoaie apoi se pune dak vrem 1 strop de otet de mere si se ma lasa 1...

Afisate 1 - 25 din 25 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Astazi ajungi târziu la birou, dar te revansezi plecând mai devreme.

 
 
 
Retete preferate
Prajitura Deliciu

Voturi:55

Betivana

Voturi:18

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]