Trandafirasi de pasta proaspata

de lilik in Paste, 17 Sep 2010 | 5244 vizualizari

 

am gasit acum ceva timp aceasta reteta pe GialloZafferano si astazi in sfarsit m-am hotarat sa o fac....

 

INGREDIENTE

pt pasta:

  • 200 gr faina
  • 2 oua
  • 1 praf de sare

pt umplutura:

  • sunca
  • cascaval
  • sos bechamel
  • parmezan
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafirasi de pasta proaspata:

punem faina intr-un vas si formam o fantana in mijloc unde punem ouale si sarea.

amestecam prima data cu o furculita pana ouale absorb toata faina,apoi cu mana pana obtinem un aluat destul de elastic(dak mai e nevoie mai punem putina faina,depinde de marimea oualelor).

punem aluatul pe masa si il framantam putin apoi il intindem cu sucitorul pana formam o foaie destul de subtire ca de taitei.

mutam foaia pe hartie de cuptor si o ungem cu sos bechamel,deasupra punem sunca,apoi presaram parmezan si punem feliile de cascaval taiate subtiri.

rulam si punem in congelator pentru 10 min,apoi il scoatem si taiem bucatele de 4-5 cm.

punem trandafirasii intr-o tava ,punem deasupra sos bechamel si presaram parmezan,apoi dam la cuptorul preincalzit la 160° timp de 45-50 de min.

TIPS-URI

1

reteta originala prevedea si ciuperci

2

nu am pus cantitati pt k am pus la ochi umplutura

3

pt a face pasta calculati tot timpul la 100 gr faina 1 ou si un praf de sare

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafirasi de pasta proaspata" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gnocchi