Ca majoritatea retetelor are o multitudine de variante,fiecare regiune,fiecare oras,chiar fiecare familie are o varianta aceasta este cea pe care eu o pregatesc,cu mult drag familiei mele....eu fac tot timpul mai mult dar puteti reduce ingredientele dupa bunul plac..
Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina.
Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca.
Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se albeste toata apoi stingem cu vinul rosu.
Lasam pana se evapora vinul apoi punem passata de rosii,circa 700 ml apa si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba,dupa care punem carnea de porc si dam focul mic.
Lasam sa fiarba la foc mic2 ore si jumatate -3ore,intre timp mai amestecam si daca mai e nevoie mai punem 1pahar 2 de apa.
Dupa 2 ore punem mazarea, foile de dafin si sare dupa bunul plac.
Lasam pana se ingroasa si mazarea e fiarta.
Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa fiarba punem pastele si le lasam 1minut mai putin decat scrie pe punga,apoi le scurgem de apa FARA SA LE CLATIM si le punem intr-o tigaie cu sos ,le saltam 1 minut,apoi dam deoparte punem putin parmezan ras,il amestecam,punem in farfurii si servim.
Dupa ce am pus in farfurii mai punem deasupra sos si parmezan dupa gust.
1
foile de dafin se pun pt a reduce din aciditatea passatei de rosii..
2
daca faceti mai mult il puteti portiona si il dati la congelator,iar cand aveti nevoie sau pofta il scoateti si il lasati la dezghetat,apoi il serviti dupa plac
3
se pot folosii orice fel de paste dar traditia spune ca cel mai bine se abina cu tagliatelle proaspete..