leoflori

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 03.06.2009

RETETE71
PRIETENI13
Retete

Chec pufos (ciambellone soffice)

In Prajituri la 29 Apr 2010

Se bat ouale cu zaharul cca 1 minut. se adauga uleiul, apa, esenta de vanilie, coaja de lamaie/portocala si in final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor cu lingura si se pun  si stafidele. Turnam compozitia in forma unsa si tapetata bine cu faina si se coace cca 40-45 minute...

Tort Amandina

In Torturi la 24 Apr 2010

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc batz. se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de...

Sufleu de conopida si pui

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2010

Pieptul de pui se fierbe, conopida se fierbe cca 10 minute in apa clocotita cu sare, usturoiul se taie marunt-marunt, cascavalul se da pe razatoarea mare.  Conopida fiarta se lasa sa se scurga bine apoi  galbenusurile se amesteca cu conopida, puiul taiat bucatele, smantana, o...

Torta Pasqualina

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2010

pt. aluat  : amestec untul + sare+ iaurt+ ou+ galbenus. Adaug si faina care fost in prealabil amestecata cu praful de copt si framant bine. Aluatul il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pt. 1 ora. Umplutura :  spalam spanacul bine.  Il fierbem 15-20 minute, il...

Tort cu mousse de ciocolata si zmeura

In Torturi la 17 Apr 2010

BLAT : Amestec migdalele/nucile macinate praf, cu 60 gr. zahar pudra + cacao. Bat albusurile spuma cu 40 gr.zahar pudra + vf.sare. Se toarna amestecul de migdale/nuci peste albusurile batute si se amesteca usor cu lingura.Punem in forma unsa cu unt si coacem 15 minute la 200 grade....

Tiramisu reţetă adaptata

In Torturi la 19 Oct 2009

Tiramisu reţetă adaptata Blatul :   Amestecam faina cu cacao si praf de copt. Bat galbenusurile cu zahar pana se albesc iar zaharul se topeste. Peste galbenusuri adaug untul, nessul dizolvat si omogenizez. Bat albusurile spuma. In amestecul de galbensuri adaug alternand,1...

Tort cu dragoste

In Torturi la 11 Oct 2009

Blatul : la bain-marie (MW) topim ciocolata, lasam la racit.  Batem ouale cu zaharul cca 10 minute. Cernem faina si o amestecam cu lingura in compozitia de oua. Adaugam si ciocolata topita. Omogenizam bine, punem in forma de tort tapetata cu hartie si coacem 25 minute la 180...

Chec tricolor

In Prajituri la 7 Oct 2009

Se bate untul cu zaharul pana rezulta o compozitie cremoasa. Adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare. Faina se cerne cu praful de copt si un varf de sare. La viteza mica a mixerului adaugam treptat faina iar la sfarsit si laptele. Impartim...

Cozonac Rosenkrantz

In Prajituri la 6 Oct 2009

Caramelizam 10-12 linguri de zahar, cu care tapetam fundul si peretii unei cratite cu diametrul de 24 cm. Am cernut faina, am amestecat-o cu drojdia uscata si le-am lasat putin (15 minute ca sa se imprieteneasca!) Daca folositi drojdie la cubulet o dizolvati in putin lapte...

Galuste imperiale pentru supa

In Supe la 5 Oct 2009

se bat ouale cu cascavalul ras. se incorporeaza apoi untul si faina amestecata dinainte cu gris. omogenizam bine, punem sare, piper. am folosit o tava mica unsa si tapetata cu hartie de copt. stratul de compozitie nu trebuie sa depaseasca 1 cm. coacem 12-14 minute la 200 grade C....

Tort de ciocolata amaruie

In Torturi la 5 Oct 2009

BLATUL: Mixam margarina cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam ouale pe rand si dupa fiecare ou,punem cate 2 linguri faina. Topim ciocolata la bain-marie, o lasam putin la racit si o turnam in compoztia de oua+unt+zahar. Omogenizam bine si adaugam si restul de faina. Turnam compozitia...

Tort cu crema de lapte

In Torturi la 3 Oct 2009

BLATUL : Mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Se cerne faina cu cacao si praf de copt si se adauga treptat in amestecul de ou. Apoi punem putin cate putin si apa calda. Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade (foc mediu) cca 15-20 minute. Tava sa fie unsa si tapetata cu...

Tort caramel

In Torturi la 27 Sep 2009

Blatul : albusurile se bat spuma cu zaharul si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca bine cu paleta.Adaugam faina amestecata dinainte cu praful de budinca + praful de copt.Se omogenizeaza bine si se pune compozitia in tava unsa si pregatita cu hartie de copt. Se coace la foc...

Milch Schnitte

In Prajituri la 12 Sep 2009

Blatul :  Se separa ouale, iar galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Faina se amesteca cu gris , cacao si praful de copt. Se adauga amestecul de faina la crema de galbenusuri si se mixeaza usor. Se adauga laptele, uleiul, mierea si se...

Rulada cu crema de lamaie

In Prajituri la 6 Sep 2009

Am batut galbenusurile cu 4 lg.apa rece + zaharul+zaharul vanilat.Apoi am batut albusurile spuma cu un praf de sare. 1/3 din cantitate de albusuri am adaugat-o peste galbenusuri. Am adaugat si faina amestecata cu amidon si am mixat. Am pus si restul de albus si am omogenizat. Am pus compozitia...

Prajitura Alba ca Zapada

In Prajituri la 5 Sep 2009

Pentru foi : mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste. Adaugam margarina topita, amoniacul stins cu zeama de lamaie si laptele putin cate putin. La sfarsit adaugam faina, un varf de sare si omogenizam bine. Formam din aluat trei bile egale, intindem foaie si coacem (pe rand) pe fundul...

Tort Nesquik

In Torturi la 30 Aug 2009

FOILE: Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia uniform pe tava de tort unsa bine-bine cu grasime si coacem 15-20 minute la foc mic.(repetam...

Tort egiptean

In Torturi la 22 Aug 2009

Foaie : Batem albusurile spuma. Adau gam zaharul si batem pana se topeste si sta batz. Faina o ameste cam cu alunele macinate si o adaugam treptat in compozitia de albus+zahar.Pe tava de tort unsa bine cu grasime intindem uniform compozitia si coacem la foc mic 25 de minute....

Coronita sarata

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2009

Se amesteca ingredientele pt. aluat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde foaie de forma unui dreptunghi, se unge cu unt topit, se aseaza feliile de kaiser, sunca si se presara cascavalul. Se ruleaza, se lipesc marginile cu degetele inmuiate in apa. Se pune cu...

Tort Diplomat Montignac

In Torturi la 7 Aug 2009

La   Blat   : am batut galbenusurile + fructoza + marga semitopita. Am adugat cacao, esenta de rom si alternand am pus laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Am copt cca 30 minute la foc mediu. Am scos pe un gratar si am lasat la racit. Cr ema :  ...

Fursecuri rapide

In Prajituri la 17 Iul 2009

Se amesteca untul semitopit cu Fructoza, esenta, coaja de portocala. Se adauga si oul, se omogenizeaza bine. Treptat se aduga si faina care a fost amestecata cu praful de copt. Va rezulta o compozitie mai moale. Se fac bilute de marimea unei nuci, se pun in tava, se turtesc putin si se...

Prajitura Blanca

In Prajituri la 14 Iul 2009

Amestecam zaharul cu coaja de portocala, adaugam oul si sucul de portocala. Omogenizam, punem margarina topita, amestecam bine . La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt. Pregatim o tava cu hartie de copt si punem cate 1 lingura de compozitie in gramajoare, cu distante intre ele....

Tarta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 13 Iul 2009

Se prepara un aluat din 250 gr. branza + 150 gr. iaurt + 200-250 faina + varf sare + 1 ou. Se mai presara faina pana nu se mai lipeste de mana. Se framanta si se formeaza un aluat ce se intinde in tava (am folosit tava de tort de 22 cm)Se coace cca 15-20 minute la foc mediu. Ceapa si...

Bomboane de ciocolata cu visine

In Prajituri la 11 Iul 2009

Se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca pana la omogenizare. Luam de pe foc si adugam (untul, pt. cine nu e la regim) cacao, coaja de portocala si ness-ul si amestecam bine-bine. Se lasa la racit. Eu am pus castronul in frigider cca 30 minute. Apoi se fac...

Tort cu piersici si crema de branza

In Torturi la 10 Iul 2009

Amestec zaharul cu biscuitii macinati. Peste ei adaug untul topit si amestec bine pana la omogenizare. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20-22 cm dar cu margini inalte de minim 8 cm(eu am folosit o cratita). Presam crusta de biscuiti in tava si o nivelam. ...

Tort de ciocolata cu trufe

In Torturi la 10 Iul 2009

  Blatul : Amestecam ciocolata cu cacao si turnam apa clocotita peste ele. Amestecam usor pana se topesc. Amestecam faina + praf copt + bicarbonat + sare. La mixer frecam untul spuma si treptat adaugam si zaharul. Mixam cca 3 minute. Adaugam ouale, unul cate unul si esenta de...

Cuburi de quiche de pui

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2009

Batem   ouale bine, adaugam smantana, cascavalul, concentratul de rosii diluat, ceapa, sarea, piperul, busuiocul   si amestecam bine. Intr-o tava unsa bine, punem jumatate din compozitie (1). Presaram carnea de pui fiarta si maruntita(2) si turnam restul compozitiei(3)....

Prajitura Deliciu cu visine si bezea

In Prajituri la 9 Iul 2009

Galbenusurile se freaca cu fructoza si untul. Se adauga alternativ faina(amestecata cu praful de copt) si "laptele". Iese o compozitie mai groasa. Se pune in tava, se niveleaza si se coace la foc mediu 25 de minute. Se scoate din cuptor si se adauga bezeaua. Bezeaua: albusurile se...

Prajitura cu branza dulce si visine

In Prajituri la 7 Iul 2009

Pentru aluat: se face o maia (drojdie+putin lapte caldut+1 Lingura faina) si se lasa la dospit. Apoi se amesteca maiaua cu restul ingredientelor si se lasa la dospit cca 30 minute. Intre timp scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs. Crema: amestecam bine la mixer branza + oua+...

Cozonac

In Prajituri la 6 Iul 2009

Faina se cerne de 2 ori. Incalzim laptele in care dizolvam zaharul + esenta vanilie. Facem maiaua : desfacem drojdia cu putina faina si cateva linguri din laptele deja preparat, nu foarte fierbinte. Presaram faina si lasam la cald 15 minute, pana "se crapa" faina. Galbenusurile...

Afisate 1 - 30 din 71 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]