Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba.
In uleiul incins intr-o oala punem morcovul si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoie putin, apoi adaugam partea alba de la ceapa verde....
Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam legumele curatate si taiate in bucati mari.Adaugam putina sare....
Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul il taiem in jumatate pe lungime, apoi in rondele subtiri. Cartoful il taiem...
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le scurgem intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o...
Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand...
Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Fierbem 15 minute. Intre timp curatam legulele si le spalam. Taiem morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa...
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede.
Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii ii taiem cuburi mai mari. Adaugam legumele si le fierbem 15 minute. Adaugam varza tocata fin si...
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem zeama printr-o sita. Tocam morcovul curatat si spalat in cubulete. Ceapa o tocam fin. In uleiul...
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, amestecand ocazional pana incepe sa se inmoaie usor. Adaugam ceapa fin. Cand ceapa a devenit...
Curatam prazul si il taiem rondele subtiri.
Intr-o oala punem uleiul. In uleiul incins punem rondelele de praz si le lasam sa se inmoaie usor.
Adaugam legumele congelate. Amestecam usor pana incep sa se inmoaie si adaugam apa cat sa le depaseasca cu 2 degete.
Cand apa incepe sa fiarba...
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciorba de porc in zeama de varza:
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. O punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem 10-15 minute.
Intre timp pregatim...
Curatam pipotele de resturi. le spalam bine si le taiem in 2-3 bucati. Punem pipotele intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca. Fierbem si spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand pipotele sunt fierte de jumatate adaugam legumele taiate cubulete.Dupa 10 minute...
Curatam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem.
Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem stevia, pastrand zeama.
Curatam si spalam legumele. Dam morcovul pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin....
Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul si ardeiul cubulete. Desfacem buchetelele de conopida de pe cotor, le spalam si le scurgem. Taiem kaizerul in bucatele mici. Intr-o oala punem uleiul si rumenim kaiserul. Cand este aproape gata punem morcovul, ceapa si ardeiul si lasam cu...
Pregatim fasolea verde pastai. Indepartam capetele si o rupem in bucati mai mici. O spalam bine si o scurgem.
Intr-o oala punem la fiert apa. Cand clocoteste, adaugam putina sare si fasolea pastai. Fierbem pana fasolea este moale.
Intre timp taiem carnea in bucati mici. Curatam...
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici.
Ii fierbem in apa cu putina sare pana sunt moi.
Scurgem apa si ii lasam sa se raceasca.
Curatam ceapa si o tocam fin.
Descojim castravetii pastrand coaje pe alocuri si ii taiem cubulete.
Intr-un castron punem iaurtul,...
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari.
In uleiul incins punem mai intai morcovul cu un praf de sare, apoi ceapa. Lasam legumele sa se inmoaie usor si stingem cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de...
Curatam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor. Acoperim cu apa si fierbem 10 minute, dupa care adaugam...
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt, morcovul si telina cubulete mici, ardeiul gas cubulete mici, cartoful cuburi mai mari. Intr-o oala punem la fiert in apa cat sa le acopere legumele, mai putin cartoful. Amestecam intr-un castron carnea tocata cu orezul spalat, sare, piper si oul...
Curatam si spalam legumele.Taiem morcovul rondele subtiri, telina, ardeiul gras cubulete. Ceapa verde o taiem marunt, separat partea alba de cea verde. Varza o taiem fideluta, presaram putina sare peste ea sa se inmoaie.
Intr-o oala punem la fiert morcovul, telina, ardeiul gras si partea...
Spalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede.
Curatam legumele si le taiem cubulete.
In uleiul incins punem intai morcovul, apoi telina si ceapa si le lasam sa se inmoaie. Adaugam rosiile taiate cubulete. Cand s-au...
Spalam ceapa verde si o taiem marunt, separat frunzele de partea alba.
Taiem afumatura cubulete mici.
In uleiul incins punem cubuletele de afumatura si le rumenim putin. Adaugam partea alba de la ceapa verde, apoi, cand aceasta incepe sa se inmoaie, adaugam mazarea. Stingem cu apa calda cat...
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare.
In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie. Daca este nevoie picuram putina apa.
Cand legumele sunt moi, adaugam...
Curatam ceapa si telina si le taiem in bucati potrivite.
Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam putina sare, ceapa, telina, mazarea si creanga de cimbru. Fierbem 10 minute, apoi adaugam dovleceii descojiti si taiati cuburi mai mari.
Cand legumele s-au inmuiat, mixam bine...
Curatam ceapa, o spalam si o taiem in bucatele mai mari. O punem la calit in 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam 2 catei de usturoi taiati marunt. Lasam putin sa isi elibereze aroma, apoi stingem cu 500 ml apa. Cand apa clocoteste, punem cartoful curatat, spalat si taiat...
Punem pieptul de pui bine spalat la fiert intr-o oala cu apa cat sa acopere carnea si sa o depaseasca cu 2 degete.Spumam de cate ori este nevoie pana carnea se albeste si nu mai face spuma. Adaugam ceapa intreaga,curatata si spalata.telina si morcovii taiati in bucati potrivite....
Curatam si spalam legumele.
Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari.
In uleiul incins punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa si ardeiul gras. Cand legumele sunt moi, stingem cu apa. Cand apa incepe sa...
Spalam bine carnea de pui si o punem la foc intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate fin. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, completam cu apa cat este nevoie, adaugam sare si piper si mai dam cateva clocote.
Adaugam loboda...
Taiem carnea in bucatele mai mici. O spalam bine si o punem la fiert cu apa cat sa o depaseasca de doua degete intr-o oala. Spumam ori de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa verde marunt(pastram...
Radem morcovul pe razatoarea mare si tocam ceapa marunt.
In uleiul incins punem morcovul ras si un praf de sare. Lasam la foc mic acoperit cu un capac pana se inmoaie usor, apoi adaugam ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam afumatura taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor si...
Supa crema de spanac
Curatam morcovul si ceapa verde. Taiem morcovul in cubulete mici, iar ceapa marunt, separat partea verde de cea alba. In uleiul incins intr-o oala punem morcovul si un praf de sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic sa se inmoie putin, apoi adaugam partea alba de la ceapa verde....
Supa de bibilica cu fulgi de ou
Spalam carnea bine si o punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2-3 degete. Spumam cat este nevoie, adaugam piperul boabe si foile de dafin si fierbem pana carnea este fiarta de jumatate. Adaugam legumele curatate si taiate in bucati mari.Adaugam putina sare....
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Taiem ciolanul afumat cubulete mai mari, il spalam bine si il punem la fiert intr-o oala cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul il taiem in jumatate pe lungime, apoi in rondele subtiri. Cartoful il taiem...
Ciorba de urzici cu rosii
Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le scurgem intr-o sita, pastrand zeama. Tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o...
Supa de rosii cu legume si taitei
Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand constant aproximativ 30-40 minute. Scurgem jumatate din zeama intr-o oala, pe care o punem la foc. Cand...
Ciorba de ciolan afumat cu legume si smantana
Taiem ciolanul cubulete mici. Il punem intr-o oala acoperit cu apa. Dam 2-3 clocote si aruncam apa. Punem din nou ciolanul la fiert cu apa cat sa il acopere si sa il depaseasca de 2 degete. Fierbem 15 minute. Intre timp curatam legulele si le spalam. Taiem morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa...
Ciorba de pui cu rosii si zeama de varza
Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert. Spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Intre timp curatam legumele si le spalam. Taiem morcovul cubulete mici, ceapa o tocam fin, cartofii ii taiem cuburi mai mari. Adaugam legumele si le fierbem 15 minute. Adaugam varza tocata fin si...
Ciorba de caprioara cu spanac
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam cat este nevoie si fierbem pana carnea se inmoaie. Scoatem carnea intr-o farfurie si scrgem zeama printr-o sita. Tocam morcovul curatat si spalat in cubulete. Ceapa o tocam fin. In uleiul...
Ciorba de spanac cu quinoa
Curatam morcovul, il spalam si il taiem rondele subtiri. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam fin. Intr-o oala punem uleiul si adaugam morcovul si putina sare. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic, amestecand ocazional pana incepe sa se inmoaie usor. Adaugam ceapa fin. Cand ceapa a devenit...
Ciorba de legume cu quinoa rosie
Curatam prazul si il taiem rondele subtiri. Intr-o oala punem uleiul. In uleiul incins punem rondelele de praz si le lasam sa se inmoaie usor. Adaugam legumele congelate. Amestecam usor pana incep sa se inmoaie si adaugam apa cat sa le depaseasca cu 2 degete. Cand apa incepe sa fiarba...
Reteta simpla si gustoasa de Ciorba de porc in zeama de varza
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Ciorba de porc in zeama de varza: Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. O punem la fiert intr-o oala acoperita cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem 10-15 minute. Intre timp pregatim...
Bors de pipote de curcan
Curatam pipotele de resturi. le spalam bine si le taiem in 2-3 bucati. Punem pipotele intr-o oala cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca. Fierbem si spumam bine pentru a obtine o zeama limpede. Cand pipotele sunt fierte de jumatate adaugam legumele taiate cubulete.Dupa 10 minute...
Bors de stevie cu bacon si zdrente de ou
Curatam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem. Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem stevia, pastrand zeama. Curatam si spalam legumele. Dam morcovul pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin....
Ciorba de conopida cu kaizer
Curatam si spalam legumele. Taiem ceapa marunt, morcovul si ardeiul cubulete. Desfacem buchetelele de conopida de pe cotor, le spalam si le scurgem. Taiem kaizerul in bucatele mici. Intr-o oala punem uleiul si rumenim kaiserul. Cand este aproape gata punem morcovul, ceapa si ardeiul si lasam cu...
Bors taranesc de fasole pastai cu carne de pui
Pregatim fasolea verde pastai. Indepartam capetele si o rupem in bucati mai mici. O spalam bine si o scurgem. Intr-o oala punem la fiert apa. Cand clocoteste, adaugam putina sare si fasolea pastai. Fierbem pana fasolea este moale. Intre timp taiem carnea in bucati mici. Curatam...
Supa rece cu iaurt
Curatam cartofii si ii taiem cubulete mici. Ii fierbem in apa cu putina sare pana sunt moi. Scurgem apa si ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o tocam fin. Descojim castravetii pastrand coaje pe alocuri si ii taiem cubulete. Intr-un castron punem iaurtul,...
Supa de spanac cu cartofi
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. Curatam ceapa si o tocam marunt. Curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari. In uleiul incins punem mai intai morcovul cu un praf de sare, apoi ceapa. Lasam legumele sa se inmoaie usor si stingem cu apa cat sa le acopere si sa le depaseasca de...
Ciorba de rosii cu orez
Curatam legumele, in afara de rosii, le spalam si le tocam cubulete marunte. In uleiul incins punem pe rand legumele, mai intai morcovul, apoi ceapa, telina si ardeiul gras. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor. Acoperim cu apa si fierbem 10 minute, dupa care adaugam...
Ciorba de perisoare cu iaurt
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa marunt, morcovul si telina cubulete mici, ardeiul gas cubulete mici, cartoful cuburi mai mari. Intr-o oala punem la fiert in apa cat sa le acopere legumele, mai putin cartoful. Amestecam intr-un castron carnea tocata cu orezul spalat, sare, piper si oul...
Ciorba de varza cu carnati
Curatam si spalam legumele.Taiem morcovul rondele subtiri, telina, ardeiul gras cubulete. Ceapa verde o taiem marunt, separat partea alba de cea verde. Varza o taiem fideluta, presaram putina sare peste ea sa se inmoaie. Intr-o oala punem la fiert morcovul, telina, ardeiul gras si partea...
Bors de peste
Spalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele si le taiem cubulete. In uleiul incins punem intai morcovul, apoi telina si ceapa si le lasam sa se inmoaie. Adaugam rosiile taiate cubulete. Cand s-au...
Supa de mazare cu salata verde
Spalam ceapa verde si o taiem marunt, separat frunzele de partea alba. Taiem afumatura cubulete mici. In uleiul incins punem cubuletele de afumatura si le rumenim putin. Adaugam partea alba de la ceapa verde, apoi, cand aceasta incepe sa se inmoaie, adaugam mazarea. Stingem cu apa calda cat...
Ciorba de dovlecei cu taitei lati
Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam legumele sa se inmoaie. Daca este nevoie picuram putina apa. Cand legumele sunt moi, adaugam...
Supa crema de mazare cu dovlecei
Curatam ceapa si telina si le taiem in bucati potrivite. Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam putina sare, ceapa, telina, mazarea si creanga de cimbru. Fierbem 10 minute, apoi adaugam dovleceii descojiti si taiati cuburi mai mari. Cand legumele s-au inmuiat, mixam bine...
Supa crema de fasole verde
Curatam ceapa, o spalam si o taiem in bucatele mai mari. O punem la calit in 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam 2 catei de usturoi taiati marunt. Lasam putin sa isi elibereze aroma, apoi stingem cu 500 ml apa. Cand apa clocoteste, punem cartoful curatat, spalat si taiat...
Supa de pui cu taitei lati si broccoli
Punem pieptul de pui bine spalat la fiert intr-o oala cu apa cat sa acopere carnea si sa o depaseasca cu 2 degete.Spumam de cate ori este nevoie pana carnea se albeste si nu mai face spuma. Adaugam ceapa intreaga,curatata si spalata.telina si morcovii taiati in bucati potrivite....
Ciorba de cartofi cu loboda
Curatam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari. In uleiul incins punem la calit mai intai morcovul, apoi ceapa si ardeiul gras. Cand legumele sunt moi, stingem cu apa. Cand apa incepe sa...
Ciorba de loboda cu maruntaie de pui
Spalam bine carnea de pui si o punem la foc intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate fin. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, completam cu apa cat este nevoie, adaugam sare si piper si mai dam cateva clocote. Adaugam loboda...
Bors taranesc de primavara
Taiem carnea in bucatele mai mici. O spalam bine si o punem la fiert cu apa cat sa o depaseasca de doua degete intr-o oala. Spumam ori de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele. Tocam ceapa fin, morcovul si pastarnacul cubulete, ceapa verde marunt(pastram...
Ciorba de cartofi cu afumatura si iaurt
Radem morcovul pe razatoarea mare si tocam ceapa marunt. In uleiul incins punem morcovul ras si un praf de sare. Lasam la foc mic acoperit cu un capac pana se inmoaie usor, apoi adaugam ceapa. Cand ceapa a devenit translucida, adaugam afumatura taiata cubulete. Lasam sa se rumeneasca usor si...