Preparare Reteta de supa de legume sanatoasa si gustoasa
Curatam legumele si le spalam bine. Ceapa o lasam intreaga, iar restul legumelor le taiem bucati mai mari. O bucatica mica de morcov o dam pe razatoarea mica.
Punem uleiul intr-o oala la foc. Adaugaam morcovul ras, putina sare,...
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine, dupa ce am curatat-o de pielite, apoi o punem la fiert intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine si o lasam sa fiarba pana este fiarta de jumatate. Curatam morcovul, pastarnacul, ceapa si ceapa verde si le taiem marunt. Cand carnea este...
Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape.
Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama.
Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Morcovul il radem pe razatoarea mare dupa ce l-am ...
Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul.
In uleiul de masline punem la calit mai intai morcovul curatat si taiat in bucati mai mici, prazul taiat rondele, apoi...
In jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate.
In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi ceapa tocata fin, pastarnacul taiat cubulete, apoi ardeiul gras cubulete.Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile, le...
Spalam carnea si o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Dam cateva clocote, spumand bine, apoi adaugam ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiate in bucati mai mici, foaia de dafin, sare si piperul boabe.
Fierbem la foc mic pana carnea si legumele sunt moi. Daca avem carne de...
Pregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati si le spalam in mai multe ape.
Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam cateva clocote si scurgem urzicile, pastrand zeama.
In uleiul incins punem la calit morcovul ras...
Tinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune.
Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede.
In uleiul incins punem pe rand morcovii taiati cubulete, ceapa tocata fin, ardeiul taiat cubulete, mazarea si fasolea...
Spalam lintea in mai multe ape, apoi o punem intr-o oala si adaugam apa. Apa trebuie sa acopere lintea si sa treaca cu vreo doua degete. Punem la foc impreuna cu morcovul, ceapa, foile de dafin, putina sare si crenguta de cimbru.Spumam de cate ori este nevoie si fierbem...
Intr-o oala punem la calit in uleiul incins, in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, prazul rondele, telina, ardeiul gras cubulete, fasolea verde si mazarea. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor.
Acoperim cu...
Carnea de pui spalata si portionata se pune la fiert in apa rece cu putina sare, piper boabe si foile de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc mic pana carnea este moale. Se strecoara si se pastreaza zeama. Vom avea nevoie de aproximativ 500 ml zeama.
Intr-o oala cu fund dublu punem...
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari,sare, cateva boabe de piper si foile de dafin. Fierbem la foc mic pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem zeama.
Decupam in 4...
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete potrivite pe care le pastram intr-un vas cu apa rece.
Curatam ceapa si o taiem marunt, ardeiul gras il taiem cubulete, iar carnatul rondele.
In uleiul incins punem carnatul taiat rondele si amestecam ocazional pana incepe sa se...
Carnea taiata in bucati potrivite o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Fierbem 15 minute, spumand de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul taiat cubulete. Fierbem 5 minute si adaugam orezul curatat si spalat. Dupa 15 minute punem ceapa...
Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Curatam ceapa si morcovul. Radem morcovul pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam fin.
In uleiul incins punem la calit morcovul. Acoperim oala cu capac si lasam focul la mic. Amestecam ocazional pana morcovul incepe sa se inmoaie usor. Adaugam ceapa, iar...
Curatam morcovul si ceapa, le spalam, iar apoi tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Taiem sunculita cubulete.
In uleiul incins punem cubuletele de sunca la prajit, amestecan continuu, adaugam morcovul, apoi ceapa. Lasam putin pana ceapa incepe sa se inmoaie, apoi acoperim...
Carnea de manzat o punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem pana carnea se inmoaie.
Adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat rondele, telina taiata bucati mici. Fierbem 10 minute, apoi adaugam cartofii taiati cuburi mai mari.
Dupa...
Punem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa curatata, intreaga, o bucata de telina si morcovul curatat, taiat in jumatate.Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem...
Spalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 bucata de telina. Fierbem pana carnea este moale. Scurgem zeama. Scoatem...
Curatam carnea bine, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pana se obtine o zeama limpede si carnea este fiarta de jumatate. Adaugam morcovul taiat cubulete, ceapa tocata fin si mai lasam 10 minute. Adaugam cartoful taiat cubulete, apoi dupa alte 10...
Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana incep sa se inmoaie si stingem cu apa fierbinte cat sa acoperim si sa depasim legumele cu 2-3 degete....
Punem deoparte 1 morcov si o tija de telina Apio. Spalam bine carnea de pui si o punem intr-o oala cu apa rece la fiert. Spumam bine, apoi adaugam cepele taiate in jumatati, morcovii in bucati mai mici, telina Apio, sare, piperul boabe si foile de dafin. Fierbem pana legumele si carnea...
In uleiul incins punem morcovul taiat cubulete si ceapa tocata fin. Amestecam ocazional si le lasam pana incep a se inmoaie. Stingem cu apa si lasam sa fiarba 10 minute.
Adaugam pasta de ardei, rosiile pasate, sare, piper si lasam sa dea cateva clocote.
Adaugam lintea din conserva...
Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam usor pana se albeste pe toate partile. Adaugam morcovul ras pe razatoarea mare. Il lasam 2-3 minute sa se inmoaie si stingem cu apa. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam orezul, pasta de ardei,...
Punem oasele spalate intr-o oala cu apa, la foc. Spumam de cate ori este nevoie.
Fierbem aproximativ 15 minute, apoi adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat cubulete.
Fierbem 10 minute, adaugam rosiile mixate, pasta de gogosari, sare, piper, paprika si boabele scurse din conserva....
Punem carnea de pui la foc, intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca. Cand incepe sa fiarba, spumam bine si adaugam morcovul, ceapa si ardeiul taiate cubulete. Dupa 15 minute, adaugam conserva de rosii mixata si conopida. Cand conopida a inceput sa se inmoaie, adaugam borsul fiert...
Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele.
In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras. Amestecam usor pana legumele se inmoaie usor, apoi...
Curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Taiem varfurile aripilor, le spalam bine si le scurgem. In uleiul incins punem mai intai morcovul, il lasam putin sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa. Dupa cateva minute, adaugam aripile de pui. Amestecam...
Spalam lintea si o punem intr-o oala cu apa rece la inmuiat, pentru 2-3 ore. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul si cartofii si le spalam. Ceapa o tocam fin, morcovul si ardeiul cubulete, iar cartoful cuburi mai mari.
In uleiul incins, punem la prajit carnatii taiati felii. Dupa ce...
Curatam pestele (eu am folosit lin), il taiem in bucati potrivite si il spalam bine. Il scurgem si il punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita in care am pus putina sare.
Dupa ce l-am fiert, il scoatem intr-o farfurie, incercand sa scoatem oasele mari, iar zeama o trecem printr-o sita si o...
Reteta de supa de legume sanatoasa si gustoasa
Preparare Reteta de supa de legume sanatoasa si gustoasa Curatam legumele si le spalam bine. Ceapa o lasam intreaga, iar restul legumelor le taiem bucati mai mari. O bucatica mica de morcov o dam pe razatoarea mica. Punem uleiul intr-o oala la foc. Adaugaam morcovul ras, putina sare,...
Bors de miel
Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine, dupa ce am curatat-o de pielite, apoi o punem la fiert intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine si o lasam sa fiarba pana este fiarta de jumatate. Curatam morcovul, pastarnacul, ceapa si ceapa verde si le taiem marunt. Cand carnea este...
Bors de urzici cu leustean si usturoi
Curatam bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Punem o oala cu 1/2 litru de apa la foc si cand clocoteste punem urzicile. Le dam cateva clocote, oprim focul si le scurgem, pastrand zeama. Curatam ceapa, o spalam si o tocam fin. Morcovul il radem pe razatoarea mare dupa ce l-am ...
Supa crema de bob cu praz
Bobul congelat il fierbem in apa rece cat sa il acopere si sa il depaseasca cu 1-2 cm pana este fiert de jumatate. Timpul de fierbere va depide de cat de fraged este bobul. In uleiul de masline punem la calit mai intai morcovul curatat si taiat in bucati mai mici, prazul taiat rondele, apoi...
Ciorba de bob
In jumatate de litru de apa rece punem boabele congelate si le fierbem pe jumate. In uleiul incins punem la calit in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, apoi ceapa tocata fin, pastarnacul taiat cubulete, apoi ardeiul gras cubulete.Cand legumele s-au inmuiat adaugam rosiile, le...
Supa de pui cu taitei de casa cu smantana
Spalam carnea si o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Dam cateva clocote, spumand bine, apoi adaugam ceapa intreaga, morcovul si pastarnacul taiate in bucati mai mici, foaia de dafin, sare si piperul boabe. Fierbem la foc mic pana carnea si legumele sunt moi. Daca avem carne de...
Ciorba de urzici cu piept de pui si zeama de varza
Pregatim mai intai urzicile, pe care le alegem cu grija de impuritati si le spalam in mai multe ape. Punem la foc o oala cu putina apa si cand fierbe adaugam putina sare si urzicile. Dam cateva clocote si scurgem urzicile, pastrand zeama. In uleiul incins punem la calit morcovul ras...
Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri
Tinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune. Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede. In uleiul incins punem pe rand morcovii taiati cubulete, ceapa tocata fin, ardeiul taiat cubulete, mazarea si fasolea...
Supa crema de linte cu ardei kapia copt
Spalam lintea in mai multe ape, apoi o punem intr-o oala si adaugam apa. Apa trebuie sa acopere lintea si sa treaca cu vreo doua degete. Punem la foc impreuna cu morcovul, ceapa, foile de dafin, putina sare si crenguta de cimbru.Spumam de cate ori este nevoie si fierbem...
Ciorba de legume dreasa cu iaurt
Intr-o oala punem la calit in uleiul incins, in aceasta ordine morcovul taiat cubulete, prazul rondele, telina, ardeiul gras cubulete, fasolea verde si mazarea. Presaram putina sare si acoperim cu un capac. Amestecam usor din cand in cand pana legumele se inmoaie usor. Acoperim cu...
Supa crema de ou
Carnea de pui spalata si portionata se pune la fiert in apa rece cu putina sare, piper boabe si foile de dafin. Se spumeaza si se fierbe la foc mic pana carnea este moale. Se strecoara si se pastreaza zeama. Vom avea nevoie de aproximativ 500 ml zeama. Intr-o oala cu fund dublu punem...
Supa de pui cu crutoane si ou
Taiem carnea in bucati potrivite, o spalam bine si o punem la fiert cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam legumele curatate, spalate si taiate in bucati mari,sare, cateva boabe de piper si foile de dafin. Fierbem la foc mic pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem zeama. Decupam in 4...
Ciorba de cartofi cu carnati afumati
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete potrivite pe care le pastram intr-un vas cu apa rece. Curatam ceapa si o taiem marunt, ardeiul gras il taiem cubulete, iar carnatul rondele. In uleiul incins punem carnatul taiat rondele si amestecam ocazional pana incepe sa se...
Ciorba de miel cu tarhon
Carnea taiata in bucati potrivite o punem intr-o oala, acoperita cu apa rece. Fierbem 15 minute, spumand de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Adaugam ceapa tocata fin si morcovul taiat cubulete. Fierbem 5 minute si adaugam orezul curatat si spalat. Dupa 15 minute punem ceapa...
Ciorba de pui cu cartofi si dovlecei
Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Curatam ceapa si morcovul. Radem morcovul pe razatoarea mare, iar ceapa o tocam fin. In uleiul incins punem la calit morcovul. Acoperim oala cu capac si lasam focul la mic. Amestecam ocazional pana morcovul incepe sa se inmoaie usor. Adaugam ceapa, iar...
Ciorba de salata verde cu sunculita taraneasca
Curatam morcovul si ceapa, le spalam, iar apoi tocam ceapa fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mica. Taiem sunculita cubulete. In uleiul incins punem cubuletele de sunca la prajit, amestecan continuu, adaugam morcovul, apoi ceapa. Lasam putin pana ceapa incepe sa se inmoaie, apoi acoperim...
Ciorba de manzat cu maghiran
Carnea de manzat o punem la fiert in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Fierbem pana carnea se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat rondele, telina taiata bucati mici. Fierbem 10 minute, apoi adaugam cartofii taiati cuburi mai mari. Dupa...
Supa de pui cu coltunasi
Punem la fiert pieptul de pui spalat, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, pana obtinem o zeama limpede. Adaugam sare, piper boabe, ceapa curatata, intreaga, o bucata de telina si morcovul curatat, taiat in jumatate.Fierbem pana carnea si legumele sunt moi, apoi scurgem...
Ciorba din piept de gaina cu orez si iaurt
Spalam pieptul de pui si il punem intr-o oala cu apa cat sa il depaseasca cu cateva degete, la foc. Spumam de cate ori este nevoie, pana zeama este limpede. Adaugam putina sare, piper boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 bucata de telina. Fierbem pana carnea este moale. Scurgem zeama. Scoatem...
Ciorba de gaina cu varza
Curatam carnea bine, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie pana se obtine o zeama limpede si carnea este fiarta de jumatate. Adaugam morcovul taiat cubulete, ceapa tocata fin si mai lasam 10 minute. Adaugam cartoful taiat cubulete, apoi dupa alte 10...
Ciorba de pui cu legume si iaurt
Spalam pieptul si il taiem cubulete mici. Il punem la calit in uleiul incins. Amestecam ocazional pana carnea se albeste bine pe toate partile, apoi adaugam legumele. Amestecam ocazional pana incep sa se inmoaie si stingem cu apa fierbinte cat sa acoperim si sa depasim legumele cu 2-3 degete....
Noodle Soup
Punem deoparte 1 morcov si o tija de telina Apio. Spalam bine carnea de pui si o punem intr-o oala cu apa rece la fiert. Spumam bine, apoi adaugam cepele taiate in jumatati, morcovii in bucati mai mici, telina Apio, sare, piperul boabe si foile de dafin. Fierbem pana legumele si carnea...
Ciorba de linte cu spanac
In uleiul incins punem morcovul taiat cubulete si ceapa tocata fin. Amestecam ocazional si le lasam pana incep a se inmoaie. Stingem cu apa si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam pasta de ardei, rosiile pasate, sare, piper si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam lintea din conserva...
Ciorba de praz cu piept de pui in zeama de varza
Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam usor pana se albeste pe toate partile. Adaugam morcovul ras pe razatoarea mare. Il lasam 2-3 minute sa se inmoaie si stingem cu apa. Lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam orezul, pasta de ardei,...
Ciorba de porc cu fasole alba si spanac
Punem oasele spalate intr-o oala cu apa, la foc. Spumam de cate ori este nevoie. Fierbem aproximativ 15 minute, apoi adaugam ceapa tocata fin, morcovul taiat cubulete. Fierbem 10 minute, adaugam rosiile mixate, pasta de gogosari, sare, piper, paprika si boabele scurse din conserva....
Bors de pui cu praz si conopida
Punem carnea de pui la foc, intr-o oala cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca. Cand incepe sa fiarba, spumam bine si adaugam morcovul, ceapa si ardeiul taiate cubulete. Dupa 15 minute, adaugam conserva de rosii mixata si conopida. Cand conopida a inceput sa se inmoaie, adaugam borsul fiert...
Ciorba de conopida cu porumb
Curatam legumele si le spalam. Morcovul si ardeiul gras le taiem cubulete. Ceapa o tocam fin. Conopida o rupem buchetele. In uleiul incins, punem morcovul, il tinem cateva minute, pana incepe sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa si ardeiul gras. Amestecam usor pana legumele se inmoaie usor, apoi...
Ciorba de fasole pastai cu ciuperci si pui
Curatam ceapa si morcovul. Ceapa o taiem fin, iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Taiem varfurile aripilor, le spalam bine si le scurgem. In uleiul incins punem mai intai morcovul, il lasam putin sa se inmoaie, apoi adaugam ceapa. Dupa cateva minute, adaugam aripile de pui. Amestecam...
Ciorba de linte verde cu carnati
Spalam lintea si o punem intr-o oala cu apa rece la inmuiat, pentru 2-3 ore. Curatam ceapa, morcovul, ardeiul si cartofii si le spalam. Ceapa o tocam fin, morcovul si ardeiul cubulete, iar cartoful cuburi mai mari. In uleiul incins, punem la prajit carnatii taiati felii. Dupa ce...
Ciorba de peste
Curatam pestele (eu am folosit lin), il taiem in bucati potrivite si il spalam bine. Il scurgem si il punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita in care am pus putina sare. Dupa ce l-am fiert, il scoatem intr-o farfurie, incercand sa scoatem oasele mari, iar zeama o trecem printr-o sita si o...