Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5 minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam gelatina in apa rece pentru catte minute intr-un castron. Punem castronul la bain marie si infierbantam...
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam bine. Intr-un castron punem faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta...
Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine caisele si turnam amestecul cu gelatina. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o forma rotunde de 20 cm...
Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem termometru incercam periodic siropul dupa ce a...
Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul. Amestecam bine si adaugam 1-2 linguri din cafea.
Punem vasul...
Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte.
Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia, coaja rasa de portocale, romul, untul topit caldut, drojdia si restul de lapte caldut....
Avem nevoie de 2 ori ingredientele de la blat. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul in tava de la aragaz pe hartie de copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana este gata.
Procedam la fel...
Pregatim blatul. Separam ouale.Mixam albusurile cun sarea pana incepe sa faca creste, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt.Amestecam cu o spatula usor, apoi turnam...
Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete. Amestecam energic pana untul se incorporeaza total. Adaugam romul si biscuitii rupti in bucatele mai...
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat infainat.Grosimea trebuie sa fie 3-4 mm.Cu un disc de metal decupam cercuri pe care le asezam...
Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul.
Samburii de nuca ii prajim putin intr-o tigaie pana se usuca bine, avand grija sa nu ii ardem. Ii macinam fin...
Preparam blatul.Separam ouale. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia si galbenusurile si omogenizam.Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.Incorporam merisoarele.Turnam amestecul in tava mare de...
Osanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul si vinul alb. Framantam bine un aluat elastic, nelipicios.
Intindem aluatul pe un blat infainat sub...
Intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si ouale pana se topeste zaharul.Adaugam mierea si omogenizam.Adaugam coaja rasa de portocala, vanilie, sare,scortisoara, ghimbirul i cardamomul macinate. Cernem faina si framantam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o...
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu ambele tipuri de zahar pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara, apoi piureul de dovleac si omogenizam. Adaugam faina cernuta si praful de...
Tapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade.
Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam bine. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si turnam amestecul in forma. Dam forma la...
Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de...
Separam cele 2 oua. Punem albusurile peste celelalte albusuri aflate la temperatura camerei, adaugam sarea si mixam pana compozitia face creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile,esenta de vanilie, laptele...
Punem intr-un vas semintele de chia, cacaua si zaharul.
Adaugam laptele caldut si mixam bine pana compozitia se ingroasa. Punem budinca in 2 cupe si o dam la frigider pentru 2 ore.
Scoatem budinca si o ornam cu fructe la alegere. Eu am ales banane si merisoare.
Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor lipicios. Pe un blat de lemn presaram putina faina. Intindem cu sucitorul aluatul in grosime de 7-8...
Spalam pe rand fructele si le scurgem intr-o sita. Punem fructele intr-o cratita si adaugam zaharul.
Punem la foc mic, amestecand usor ingredientele. Facem proba pentru a vedea cand este gata (picuram dulceata de pe lingura pe o farfurie, iar picaturile formate nu trebuie sa curga cand...
Pregatim mai intai granita de ciocolata. Punem apa si zaharul la foc si lasam sa dea 2-3 clocote, astfel incat zaharul sa fie topit. Dam jos si lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam ciocolata bucati. Punem lichidul la frigider sa se raceasca bine, Adaugam lichiorul, omogenizam , apoi...
Pregatim inghetata.Piersicile descojite si taiate bucati le punem intr-o craticioara cu apa, zaharul si zeama de lamaie si le dam cateva clocote, pana piersicile se inmoaie. Dam jos, mixam compozitia si o punem la racit. In masina de inghetata punem iaurtul si frisca usor batuta si o batem...
Mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face creste. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana terminam tot zaharul si bezeaua capata o consistenta ferma. Adaugam cacao si amestecam cu o spatula usor. Turnam bezeaua pe hartie de copt intr-o tava pe care o dam la cuptorul...
Aluatul dezghetat in frigider se intinde usor cu un sucitor pe un blat de lemn usor infainat.
Cu un inel de metal taiem un numar par de discuri.
Amestecam afinele cu zaharul. Asezam afinele la mijocul a jumatate din discuri. Punem restul de discuri peste afine. Cu ajutorul unei furculite...
Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul si amestecam pana se albeste si isi mareste volumul.
Adaugam laptele de cocos, omogenizam si punem craticioara la foc mic. Amestecam pana se leaga cremaa, fara a fierbe.
Dam jos si racim compozitia.
Amestecam cu...
Taiem avocado in jumatati si scoatem samburii. Cu o lingura scoatem miezul. Adaugam zeama de lamaie si il mixam. Adaugam zaharul pudra, laptele de cocos si lichiorul si mixam bine compozitia.
Turnam amestecul in forme individuale de inghetata si dam la congelator pentru cateva ore sau pana...
Fierbem 3-4 minute un sirop din apa si zahar. Dam jos si lasam sa se raceasca.
Punem visinele fara samburi si mixam bine compozitia. Batem albusul spuma tare si turnam compozitia omogenizand.
Turnam amestecul intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam ocazional cu o...
Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut, Punem vasul oe foc si amestecam pana se ingroase. Dam jos, punem esenta de vanilie si lasam sa...
Spalam caisele, le scurgem si scoatem samburii. Pasam caisele.
Punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie 10 minute, apoi adaugam caisele pasate. Fierbem 10-15 minute.
Punem nectarul fierbinte in sticle sterilizate si le pastram la rece o perioada relativ scurta.
Daca dorim...
Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine
Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5 minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam gelatina in apa rece pentru catte minute intr-un castron. Punem castronul la bain marie si infierbantam...
Desert biscuiti cu cacao
Intr-un castron punem untul la temperatura camerei, zaharul pudra, vanila, sarea si oul si mixam bine. Intr-un castron punem faina, amidonul, praful de copt si bicarbonatul. Cernem ingredientele uscate peste unt. Mai intai jumatate si mixam bine cu paletele mixerului, apoi cealalta...
Desert tort cu mousse caise si ciocolata alba
Pregatim mai intai jeleul de caise. Hidratatam gelatina in 60 ml sirop de la compot. Infierbantam restul siropului intr-un ibric, il dam jos de pe foc si punem gelatina hidratata. Mixam bine caisele si turnam amestecul cu gelatina. Omogenizam bine. Punem compozitia intr-o forma rotunde de 20 cm...
Desert bomboane fondante cu visine
Pregatim fondantul. Intr-o craticioara punem zaharul, glucoza rupta bucati si apa.Acoperim vasul cu un capac si fierbem la foc mare pana obtinem un sirop gros.Cat timp? Daca avem un termometru e foarte simplu: pana 116 grade. Daca nu avem termometru incercam periodic siropul dupa ce a...
Desert rulada Tiramisu
Pregatim mai intai siropul. Fierbem apa in clocot intr-o craticioara, apoi oprim focul si punem cafeaua solubila.Lasam sa se raceasca si adaugam lichiorul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul. Amestecam bine si adaugam 1-2 linguri din cafea. Punem vasul...
Desert Baba cu rom
Punem drojdia intr-un castron si turnam putin lapte caldut, omogenizam si o dam deoparte. Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura la mijloc in care punem zaharul, ouale,sarea, vanilia, coaja rasa de portocale, romul, untul topit caldut, drojdia si restul de lapte caldut....
Desert cabana Padurea Neagra
Avem nevoie de 2 ori ingredientele de la blat. Punem ingredientele solide intr-un vas. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul in tava de la aragaz pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana este gata. Procedam la fel...
Desert tort cu fructe si aroma de cocos
Pregatim blatul. Separam ouale.Mixam albusurile cun sarea pana incepe sa faca creste, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase.Adaugam galbenusurile, omogenizam, apoi cernem faina amestecata cu praful de copt.Amestecam cu o spatula usor, apoi turnam...
Desert salam de biscuiti cu nuca si visine deshidratate
Intr-o craticioara punem ouale, sarea, zaharul si cacaua. Punem la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se leaga si se fluidizeaza, fara a clocoti. Dam jos si punem untul taiat cubulete. Amestecam energic pana untul se incorporeaza total. Adaugam romul si biscuitii rupti in bucatele mai...
Desert Non plus ultra
Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat infainat.Grosimea trebuie sa fie 3-4 mm.Cu un disc de metal decupam cercuri pe care le asezam...
Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom
Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul. Samburii de nuca ii prajim putin intr-o tigaie pana se usuca bine, avand grija sa nu ii ardem. Ii macinam fin...
Desert Lamington cu merisoare si cocos
Preparam blatul.Separam ouale. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia si galbenusurile si omogenizam.Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.Incorporam merisoarele.Turnam amestecul in tava mare de...
Desert haiose
Osanza o amestecam intr-un castron cu 450 gr faina si o impartim in 4 parti egale. Restul de faina o cernem intr-un castron..La mijloc facem o adancitura in care punem ouale, sare,uleiul, otetul si vinul alb. Framantam bine un aluat elastic, nelipicios. Intindem aluatul pe un blat infainat sub...
Desert casuta din turta dulce
Intr-un castron mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si ouale pana se topeste zaharul.Adaugam mierea si omogenizam.Adaugam coaja rasa de portocala, vanilie, sare,scortisoara, ghimbirul i cardamomul macinate. Cernem faina si framantam un aluat nelipicios pe care il punem intr-o...
Desert chec cu dovleac si merisoare
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu ambele tipuri de zahar pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara, apoi piureul de dovleac si omogenizam. Adaugam faina cernuta si praful de...
Desert prajitura cu branza si fructe
Tapetam forma in care vom coace prajitura cu unt si faina. Pornim cuptorul la 170 de grade. Intr-un castron punem oul, praful de sare, zahar, chefirul, esenta de vani;lie si uleiul si mixam bine. Adaugam faina cernuta si praful de copt. Amestecam si turnam amestecul in forma. Dam forma la...
Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt
Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de...
Desert prajitura cu nuca si merisoare
Separam cele 2 oua. Punem albusurile peste celelalte albusuri aflate la temperatura camerei, adaugam sarea si mixam pana compozitia face creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile,esenta de vanilie, laptele...
Desert budinca de chia cu cacao si fructe
Punem intr-un vas semintele de chia, cacaua si zaharul. Adaugam laptele caldut si mixam bine pana compozitia se ingroasa. Punem budinca in 2 cupe si o dam la frigider pentru 2 ore. Scoatem budinca si o ornam cu fructe la alegere. Eu am ales banane si merisoare.
Desert papanasi prajiti
Intr-un castron punem branza, ouale, zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizam bine compozitia. Adaugam faina si praful de copt si amestecam cu varful degetelor un aluat usor lipicios. Pe un blat de lemn presaram putina faina. Intindem cu sucitorul aluatul in grosime de 7-8...
Dulceata de afine si mure
Spalam pe rand fructele si le scurgem intr-o sita. Punem fructele intr-o cratita si adaugam zaharul. Punem la foc mic, amestecand usor ingredientele. Facem proba pentru a vedea cand este gata (picuram dulceata de pe lingura pe o farfurie, iar picaturile formate nu trebuie sa curga cand...
Desert budinca de chia cu granita de ciocolata
Pregatim mai intai granita de ciocolata. Punem apa si zaharul la foc si lasam sa dea 2-3 clocote, astfel incat zaharul sa fie topit. Dam jos si lasam sa se raceasca putin, dupa care adaugam ciocolata bucati. Punem lichidul la frigider sa se raceasca bine, Adaugam lichiorul, omogenizam , apoi...
Desert aromat cu inghetata si piersici caramelizate
Pregatim inghetata.Piersicile descojite si taiate bucati le punem intr-o craticioara cu apa, zaharul si zeama de lamaie si le dam cateva clocote, pana piersicile se inmoaie. Dam jos, mixam compozitia si o punem la racit. In masina de inghetata punem iaurtul si frisca usor batuta si o batem...
Desert tort cu blat de bezea si inghetata de iaurt cu cirese deshidratate
Mixam albusurile la temperatura camerei cu sarea pana face creste. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar pana terminam tot zaharul si bezeaua capata o consistenta ferma. Adaugam cacao si amestecam cu o spatula usor. Turnam bezeaua pe hartie de copt intr-o tava pe care o dam la cuptorul...
Sandvis din placintele cu afine si inghetata de vanilie
Aluatul dezghetat in frigider se intinde usor cu un sucitor pe un blat de lemn usor infainat. Cu un inel de metal taiem un numar par de discuri. Amestecam afinele cu zaharul. Asezam afinele la mijocul a jumatate din discuri. Punem restul de discuri peste afine. Cu ajutorul unei furculite...
Desert inghetata de mango si cocos
Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea si zaharul si amestecam pana se albeste si isi mareste volumul. Adaugam laptele de cocos, omogenizam si punem craticioara la foc mic. Amestecam pana se leaga cremaa, fara a fierbe. Dam jos si racim compozitia. Amestecam cu...
Desert cu avocado pe bat
Taiem avocado in jumatati si scoatem samburii. Cu o lingura scoatem miezul. Adaugam zeama de lamaie si il mixam. Adaugam zaharul pudra, laptele de cocos si lichiorul si mixam bine compozitia. Turnam amestecul in forme individuale de inghetata si dam la congelator pentru cateva ore sau pana...
Sorbet de visine
Fierbem 3-4 minute un sirop din apa si zahar. Dam jos si lasam sa se raceasca. Punem visinele fara samburi si mixam bine compozitia. Batem albusul spuma tare si turnam compozitia omogenizand. Turnam amestecul intr-un vas cu capac si il dam la congelator. Amestecam ocazional cu o...
Desert aromat de vara
Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut, Punem vasul oe foc si amestecam pana se ingroase. Dam jos, punem esenta de vanilie si lasam sa...
Nectar de caise
Spalam caisele, le scurgem si scoatem samburii. Pasam caisele. Punem la fiert apa cu zaharul si zeama de lamaie 10 minute, apoi adaugam caisele pasate. Fierbem 10-15 minute. Punem nectarul fierbinte in sticle sterilizate si le pastram la rece o perioada relativ scurta. Daca dorim...