Gusa de porc am sarat-o foarte bibe si am lasat-o vreo 4-5 zile la rece.
Intr-o oala am pus 2 l moare,4 foi de dafin,cateva boabe de piper,am spalat gusa de sare,am bagat-o in moare si am lasat-o la fiert pana a intrat furculita usor in ea.
Pana a fiert gusa,am pisat vreo 6-7 catei de...
Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara.
In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la...
Ouale le fierbem in apa cu sare,15 min dupa care le punem sub apa rece.Dupa ce s-au racit la curatam si 10 le taiem in doua,scoatem galbenusurile si le punem intr-on castron.iar unul il lasam intreg curatat.
Din 2 galbenuse,1 ling.mustar si ulei facem o maioneza foarte tare pe care o...
Ciupercile se pun intr-o strecura si se lasa la scurs,se si apasa usor cu lingura.
Sunca se taie cubulete,da nu prea mici(sunca puneti cum va place...eu pun in mod egal).
Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus si ulei pe care o lungim cu smantana dar aveti grije sa nu o faceti...
Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de...
blat:
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros.
Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem...
Carnea am taiat-o bucati mai mari,am calit-o in 3-4 lg.ulei dupa care am adaugat ceapa taiata marunt,morcovii si telina rase.Le-am calit pana s-au inmuiat dupa care am adaugat apa fierbinte frunza de dafin,cimbru cat iei intre 2 degete si am lasat sa fiarba la foc mic.Cand e fiarta carnea se...
Carnea spalata,stearsa,taiata felii groase cam de un deget,condimentate cu sare,piper si cimbru, puse intr-o tava in care adaugam uleiul si apa.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul incalzit in prealabil.Dupa o jumatate de ora incercam carnea sa vedem daca e aproape...
Carnea am taiat-o bucatele si am pus-o in cratita cu putin ulei la calit.Dupa ce s-a calit am adaugat ceapa si morcovul(pe care le-am tocat in robot)iar dupa ce s-au inmuiat am adaugat apa fierbinte sa treaca cu 3 degete peste carne si am lasat sa fiarba 1 ora la foc mic(pana s-a...
Slanina taiata cat mai marunt se pune in oala in care faceti ciorba si o caliti fara nimic pana devine transparenta,se adauda ceapa taiata marunt,morcovul ras se calesc putin dupa care se adauga salata (spalata ff bine,scursa si taiata fasii)Dupa ce salata s-a inmuiat punem o ling.boia de ardei...
Intai am curatat cartofii,i-am spalat,i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu sare.
Muschiuletul l-am spalat,l-am sters si i-am indepartat pielitele cu un cutit ascutit si care taie bine.L-am taiat felii ca ptr snitele(nu prea groase)le-am batut bine,le-am sarat si piperat.
Ouale...
Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a...
Se face o maioneza ff tare din galbenus,mustar si ulei,se adauga usturoiul pisat si smantana pana devine o pasta groasa.Se pune sare dupa gust si....
Pofta buna!!!!
Puiul l-am spalat bine, l-am sters, i-am desfacut pielea de la piept de pe carne,unde am frecat bine cu cubul de unt amestecat cu cimbru si 1 ling.sos Worcester. In rest l-am frecat bine cu curry,nucsoara,sare,piper,cimbru iar in interiorul lui am pus si salvie pe langa condimentele de mai sus....
Foaia de aluat am pus-o la dezghetat dupa care am taiat-o in 4.Pieptul de pui l-am taiat longitudinal si au rezultat 4 buc pe care le-am prajit in ulei.Pe fiecare bucata de aluat am pus pe diagonala 2 felii de ceafa,peste o buc.piept de pui ,peste o felie de cascaval si le-am invelit tragand...
Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei
Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine.
Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe...
Am spalat bine limba si am pus-o la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin,cam 2 ore,dupa care am lasat-o putin la racit,am curatat pielea groasa de pe ea si am taiat-o in felii de 1 cm.
Ceapa am taiat-o marunt,morcovul rondele,telina cubulete,ciupercile julien,rosiile cubulete,ardei julien....
Am facut focul la cuptor pe 250 gr.
Rosiile le-am bagat in apa clocotita 1 sec.si le-am decojit dupa care am taiat ca un capacel si le-am scobit.
Intr-o tava am pus hartie de copt si am asezat cele 3 felii de prosciutto in forma de T toate plecand din acelasi punct.peste am pus rosia...
Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider.
Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o...
Am taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta.
Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am pus-o la calit in 4-5 lg.ulei,in kukta(oala sub presiune).Cand a scazut apa lasata de carne am umplut...
Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa...
Am taiat carnea cuburi(potrivite)si am pus-o in tuciul in care am incins bine vreo 5 lg. cu untura.Cand s-a calit carnea binisor am adaugat 1 cana de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic si tuciul acoperit cu un capac.Cand carnea a fost fiarta(a durat cam 30 min,am adaugat un pahar de...
Ficateii i-am curatat,i-am spalat in multe ape si i-am lasat in apa rece pana am taiat legumele.
Prazul si ceapa verde le-am spalat bine si le-am taiat rondele fine(la praz numai partea alba),ceapa uscata am curatat-o si am taiat-o pestisori,rosiile le-am decojit si le-am taiat...
Muschiul se curata de grasime,fibre si se taie felii de cate 1 cm ca un portofel...prima felie aproape pana jos si a doua pana jos asa incat dupa ce batem carnea bine ne alegem cu un snitel mare.Ne iasa 3 astfel de bucati.Dupa cum am spus le batem bine,pana obtinem niste snitele...
Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine.
Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se...
Feliile de cotlet le-am sarat,piperat,le-am taiat fasii de un deget de groase, de-a lungul,am presarat faina peste ele si le-am amestecat bine.
Separat am batut 2 oua bine cu putina sare,am adaugat 4 lg.susan si faina pana am obtinut o coca mai groasa ca cea de clatite....
Carnea de pui se portioneaza si se spala bine.
Legumele le-am curatat si le-am taiat cubulete(1 morcov l-am taiat rundele)
Carnea, legumele si fasolea pe care eu am avut-o in congelator, le-am pus in kukta(oala sub presiune)am umplut-o 3\4 cu apa rece ,am adaugat...
Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider.
Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa...
Merele le-am spalat,le-am curatat de coaja si de samburi,le-am taiat marunt,le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 2 lg.de zahar sa fiarba pana le-am putut zdrobi cu o furculita si le-am facut piure.Inainte sa sting focul am adaugat o ling de coaja de lamaie si cativa stropi de esenta de...
Sunca,casul si cascavalul l-am taiat cubulete marunte si le-am pus intr-un castron impreuna cu o mana de mazare,am pus putin piper si cimbru(imi place cimbrul ff mult)
Foaia de aluat dupa ce s-a dezghetat am presarat-o pe o parte cu mult susan,am taiat-o cu forma(puteti sa taiati cercuri cu un...
Gusa fiarta in moare
Gusa de porc am sarat-o foarte bibe si am lasat-o vreo 4-5 zile la rece. Intr-o oala am pus 2 l moare,4 foi de dafin,cateva boabe de piper,am spalat gusa de sare,am bagat-o in moare si am lasat-o la fiert pana a intrat furculita usor in ea. Pana a fiert gusa,am pisat vreo 6-7 catei de...
Carne, coaste si carnati la garnita
Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara. In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la...
Oua umplute
Ouale le fierbem in apa cu sare,15 min dupa care le punem sub apa rece.Dupa ce s-au racit la curatam si 10 le taiem in doua,scoatem galbenusurile si le punem intr-on castron.iar unul il lasam intreg curatat. Din 2 galbenuse,1 ling.mustar si ulei facem o maioneza foarte tare pe care o...
Salata cu ciuperci si sunca
Ciupercile se pun intr-o strecura si se lasa la scurs,se si apasa usor cu lingura. Sunca se taie cubulete,da nu prea mici(sunca puneti cum va place...eu pun in mod egal). Se face o maioneza foarte tare dintr-un galbenus si ulei pe care o lungim cu smantana dar aveti grije sa nu o faceti...
Racituri
Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de...
Kasekuchen
blat: Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros. Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem...
Ciorba de porc cu orez
Carnea am taiat-o bucati mai mari,am calit-o in 3-4 lg.ulei dupa care am adaugat ceapa taiata marunt,morcovii si telina rase.Le-am calit pana s-au inmuiat dupa care am adaugat apa fierbinte frunza de dafin,cimbru cat iei intre 2 degete si am lasat sa fiarba la foc mic.Cand e fiarta carnea se...
Friptura de porc la tava cu piure de cartofi
Carnea spalata,stearsa,taiata felii groase cam de un deget,condimentate cu sare,piper si cimbru, puse intr-o tava in care adaugam uleiul si apa.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul incalzit in prealabil.Dupa o jumatate de ora incercam carnea sa vedem daca e aproape...
Tocanita de vita in sos vanatoresc
Carnea am taiat-o bucatele si am pus-o in cratita cu putin ulei la calit.Dupa ce s-a calit am adaugat ceapa si morcovul(pe care le-am tocat in robot)iar dupa ce s-au inmuiat am adaugat apa fierbinte sa treaca cu 3 degete peste carne si am lasat sa fiarba 1 ora la foc mic(pana s-a...
Ciorba de salata
Slanina taiata cat mai marunt se pune in oala in care faceti ciorba si o caliti fara nimic pana devine transparenta,se adauda ceapa taiata marunt,morcovul ras se calesc putin dupa care se adauga salata (spalata ff bine,scursa si taiata fasii)Dupa ce salata s-a inmuiat punem o ling.boia de ardei...
Snitel cu susan si piure de cartofi
Intai am curatat cartofii,i-am spalat,i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu sare. Muschiuletul l-am spalat,l-am sters si i-am indepartat pielitele cu un cutit ascutit si care taie bine.L-am taiat felii ca ptr snitele(nu prea groase)le-am batut bine,le-am sarat si piperat. Ouale...
Dulceata de gutui
Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a...
Mujdei a la Kamy
Se face o maioneza ff tare din galbenus,mustar si ulei,se adauga usturoiul pisat si smantana pana devine o pasta groasa.Se pune sare dupa gust si.... Pofta buna!!!!
Pui pe sticla
Puiul l-am spalat bine, l-am sters, i-am desfacut pielea de la piept de pe carne,unde am frecat bine cu cubul de unt amestecat cu cimbru si 1 ling.sos Worcester. In rest l-am frecat bine cu curry,nucsoara,sare,piper,cimbru iar in interiorul lui am pus si salvie pe langa condimentele de mai sus....
Piept de pui in patura
Foaia de aluat am pus-o la dezghetat dupa care am taiat-o in 4.Pieptul de pui l-am taiat longitudinal si au rezultat 4 buc pe care le-am prajit in ulei.Pe fiecare bucata de aluat am pus pe diagonala 2 felii de ceafa,peste o buc.piept de pui ,peste o felie de cascaval si le-am invelit tragand...
Chiftele pufoase din carne, reteta casei
Cum se prepara Chiftele pufoase din carne, reteta casei Am pus miezul de franzela la inmuiat in lapte, am curatat usturoiul, cartofii, am taiat patrunjelul marunt, am batut ouale bine. Carnea am pus-o intr-un castron si am adaugat usturoiul pisat, franzela stoarsa bine si data pe...
Limba de vita aromata
Am spalat bine limba si am pus-o la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin,cam 2 ore,dupa care am lasat-o putin la racit,am curatat pielea groasa de pe ea si am taiat-o in felii de 1 cm. Ceapa am taiat-o marunt,morcovul rondele,telina cubulete,ciupercile julien,rosiile cubulete,ardei julien....
Ochiuri in rosii invelite cu prosciutto
Am facut focul la cuptor pe 250 gr. Rosiile le-am bagat in apa clocotita 1 sec.si le-am decojit dupa care am taiat ca un capacel si le-am scobit. Intr-o tava am pus hartie de copt si am asezat cele 3 felii de prosciutto in forma de T toate plecand din acelasi punct.peste am pus rosia...
Placinta cu mere (de post)
Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider. Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o...
Ciorba de vacuta
Am taiat ceapa marunt,morcovii rondele,patrunjelul,telina,gulia cubulete,usturoiul feliute,cartofii cuburi si varza fideluta. Am spalat carnea bine,am taiat-o in cubulete mici si am pus-o la calit in 4-5 lg.ulei,in kukta(oala sub presiune).Cand a scazut apa lasata de carne am umplut...
Tocana de manzat la ceaun
Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa...
Pomana porcului
Am taiat carnea cuburi(potrivite)si am pus-o in tuciul in care am incins bine vreo 5 lg. cu untura.Cand s-a calit carnea binisor am adaugat 1 cana de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic si tuciul acoperit cu un capac.Cand carnea a fost fiarta(a durat cam 30 min,am adaugat un pahar de...
Ficatei de pui cu otet balsamic si mamaliguta
Ficateii i-am curatat,i-am spalat in multe ape si i-am lasat in apa rece pana am taiat legumele. Prazul si ceapa verde le-am spalat bine si le-am taiat rondele fine(la praz numai partea alba),ceapa uscata am curatat-o si am taiat-o pestisori,rosiile le-am decojit si le-am taiat...
Muschi de porc sibian
Muschiul se curata de grasime,fibre si se taie felii de cate 1 cm ca un portofel...prima felie aproape pana jos si a doua pana jos asa incat dupa ce batem carnea bine ne alegem cu un snitel mare.Ne iasa 3 astfel de bucati.Dupa cum am spus le batem bine,pana obtinem niste snitele...
Desert prajitura cu ciocolata
Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine. Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se...
Muschi de porc fasii cu susan
Feliile de cotlet le-am sarat,piperat,le-am taiat fasii de un deget de groase, de-a lungul,am presarat faina peste ele si le-am amestecat bine. Separat am batut 2 oua bine cu putina sare,am adaugat 4 lg.susan si faina pana am obtinut o coca mai groasa ca cea de clatite....
Ciorba de pui cu fasole oloaga(tucara)
Carnea de pui se portioneaza si se spala bine. Legumele le-am curatat si le-am taiat cubulete(1 morcov l-am taiat rundele) Carnea, legumele si fasolea pe care eu am avut-o in congelator, le-am pus in kukta(oala sub presiune)am umplut-o 3\4 cu apa rece ,am adaugat...
Pulpe de pui la cuptor
Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider. Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa...
Budinca a la Kamy
Merele le-am spalat,le-am curatat de coaja si de samburi,le-am taiat marunt,le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 2 lg.de zahar sa fiarba pana le-am putut zdrobi cu o furculita si le-am facut piure.Inainte sa sting focul am adaugat o ling de coaja de lamaie si cativa stropi de esenta de...
Pachetele de toamna
Sunca,casul si cascavalul l-am taiat cubulete marunte si le-am pus intr-un castron impreuna cu o mana de mazare,am pus putin piper si cimbru(imi place cimbrul ff mult) Foaia de aluat dupa ce s-a dezghetat am presarat-o pe o parte cu mult susan,am taiat-o cu forma(puteti sa taiati cercuri cu un...