Morcovii,telina si cartofii i-am fiert in supa si i-am lasat la racit,dupa care am taiat cubulete toate legumele(nu foarte marunt) le-am pus intr-un castron,o mana de mazare din conserva si am presarat o lingurita de hrean ras peste ...
Separat, dintr-un galbenus si o lingura de...
Am facut focul la cuptor.
O tava am tapetat-o cu unt si faina,am pus o foaie de aluat,am intepat-o cu furculita din loc in loc si am dat-o la cuptor pt.10 min la foc mic.
Intre timp intr-un castron am batut cele 5 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit,am adaugat...
Cand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga.
Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa cuprinda apa tot malaiul.Am lasat deoparte.
Supa de pui am pus-o pe foc si cand a inceput sa fiarba am...
Pulpele le-am spalat bine si le-am portionat.Am curatat legumele,le-am spalat si le-am taiat bucati mari(ceapa intreaga,taiata in 4 dar nu de tot). In Kukta mea de 8l le-am pus pe toate, am adaugat apa(aproape plina fara 3 degete) ,concentratul, sarea, piperul si am lasat sa fiarba la foc...
Punem o tabla peste ochiul de aragaz unde asezam tigaia.
Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 2-3 lg.ulei pana se inmoaie bine.Separat batem ouale cu sare,piper si cca.25 ml apa minerala dupa care la adaugam peste ceapa,amestecam si punem un capac lasand sa se faca omleta la foc ff...
Intr-un castronel amestecam zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.
Intindem foaia(dupa ce am lasat-o sa se dezghete) si presaram zaharul parfumat pe toata suprafata, presam bine cu facaletul,intoarcem foaia si ...procedam la fel. Incepem sa pliem aluatul. Cate un sfert din latime,din...
Foaia de aluat am taiat-o patratele(cam 3cm\3cm)si in mijlocul fiecarui patrat am pus un varf de ling.cu gem de fructe de padure amestecat cu nuca macinata,am indoit pe diagolnala aluatul ca sa rezulte un triunghi si am apasat in colturi ca sa se lipeasca putin(cred ca nu am apasat destul...
Am pus prima data carnea afumata taiata bucatele,dupa care spata taiata bucatele,buretii(pe care i-am stors bine si clatit in apa rece),cartofi taiati mai mare(inainte i-am frecat cu sare,piper,cimbru si pasta de rosii),o mana de ceapa,ardeii taiati cubulete si o mana de morcov ras.Intr-o...
Am pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece.
Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii i-am taiat cubulete.
Am pus carnea in Kukta(de 8l),am umplut-o jumate cu apa si ...la foc cu...
Spanacul il spalam bine,alegem frunzele si il punem in apa clocotita cu sare,sa fiarba.Cand e gata(il simtim mai moale intre degete...dar nu fleoasca)il punem intr-o sita sa se scurga(nu aruncam zeama rezultata) dupa care il tocam bine si cat mai fin cu tocatorul de vinete(am incercat o data...
Pregatim carnea tocata:taiem o ceapa mica marunt,spalam bine o mana de orez si le amestecam in carnea tocata,punem sare,piper si o canita de suc de rosii.
Scoatem cotorul si samburii de la gogosari si ardei,rosiile le scobim si lasam numai marginea carnoasa,dovleceii la fel si le umplem toate...
In carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in frigider la rece.
Cele 2 galbenuse le frecam cu 2 lg.de otet de la tarhon si le lasam deoparte....
Am spalat bine pulpele,le-am taiat in doua,le-am sters bine cu un servet absorbant,le-am bagat in punga Maggi,am pus concentratul peste ele,am legat punga ,le-am"haltacarit"bine,am asezat punga cu pulpele intr-o tava,am gaurit punga din loc in loc cu o scobitoare,am introdus tava in...
Am pus pe foc o oala de 4l cu apa sare si putin ulei.Cand a dat apa in clocot,am pus pastele si le-am fiert dupa instructiuni.
In 4 lg de ulei am calit f putin,2 catei de usturoi peste care am pus rosiile decojite si taiate marunt,am lasat la foc mic pana a scazut sosul(dar sa nu fie foarte...
Se bat ouale bine cu zaharul(si cel vanilat) si un praf de sare,se adauga laptele ,uleiul,coaja de lamaie rasa,iar cand adaugam faina (in care amestecam praful de copt) dam mixerul la cea mai mica treapta.
Aluatul obtinut il punem intr-o tava tapeteta iar peste asezam prunele cu...
Pulpele le-am spalat bine si le-am taiat in doua.Ceapa si ardeiul le-am taiat marunt,morcovul l-am ras.Intr-o cratita de tuci am pus putin ulei,am prajit pulpele,le-am scos si am pus legumele pe care le-am calit putin.Orezul spalat bine(am folosit orez cu bob lung) l-am pus peste legume,am...
Am spalat bine bucatile de pui.Ceapa,ardeiul si rosiile(decojite)le-am taiam marunt,morcovii si telina le-am dat pe razatoarea mica,cartofii i-am taiat cubulete.Am pus carnea si legumele in Kukta,am adaugat apa rece cat trebuie la ciorba,am pus delikat de pui si otet de...
Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu samburi(cu aparatul) si se taie rondele.Intr-o tava se pune 1\2 margarina,se introduce in cuptorul cald pana se topeste putin,se pun merele rondele,se presara peste 1 cana zahar,stafide,scortisoara si putin gris.
Aluat:
1\2 margarina se freaca...
Am pus in ceaun o lingura de untura si ulei,slanina taiata marunt pe care am lasat-o sa se prajeasca putin,dupa care am pus carnati taiati mai mic,i-am prajit si i-am scos.Am adaugat ceapa si ardeiul si le-am calit,am pus varza taiata mai mare,frecata cu sare si rosiile.Cand varza mea...
ptr.ciuperci pane:
Am primit cateva parizoale dintre care una mareeee cat dogul meu cel rotund(30 cm diam)si m-am gandit sa o fac pane
Am rupt coada am spalat palaria ff bine si am pus-o sa se scurga pe un prosop cu"lamelele"in jos.Am taiat-o raze,am sarat,piperat si am...
Se spala ardei iuti,se taia feliute sau bucatele mai mici,cu samburi cu tot pana la codita,se pun in borcane iar peste otet si sare (intr-un l de otet se dizolva o lg de sare.
Simplu...
Am curatat ceapa de cu seara si am lasat-o pana a doua zi in apa.A doua zi am curatat morcovii,gogosarii iar fasolea boabe am pus-o la fiert in apa cu sare(era de anul asta...daca aveti fasole mai veche,o puneti la inmuiat in apa rece cu o zi inainte).Ceapa,morcovii,gogosarii si vinetele(pe...
Sfecla se spala bine dupa ce i-am rupt frunzele si se fierbe in kukta 3 min.pe ceas dupa ce incepe sa"fluiere"si se da focul mai mic.Dupa ce se poate lua capacul kuktei,se scoate sfecla se lasa la racit dupa care se curata si se rade pe razatoarea mare.Se pune intr-un castron incapator...
Se curata merele de coaja si samburi si se rad(eu le-am ras pe razatoarea mijlocie la robot)se pune peste mere zaharul,stafidele si se lasa vreo 5 min ca sa iasa zeama din mere,apoi se pune la foc potrivit.Cand incepe sa fiarba se amesteca incontinuu timp de 5-10 min in functie de cat de...
Pulpele se spala,se zvanta bine cu un servet,se condimenteaza(eu pun de obicei concentrat de pui)si se pun pe capacul intors al unei cratite,cu pielita in jos.In cratita se pun cartofi rosii curatati si taiati mare,se adauga apa peste,sare,piper sau vegeta,o foaie de dafin si putin ulei ca sa nu...
Salata cu maioneza
Morcovii,telina si cartofii i-am fiert in supa si i-am lasat la racit,dupa care am taiat cubulete toate legumele(nu foarte marunt) le-am pus intr-un castron,o mana de mazare din conserva si am presarat o lingurita de hrean ras peste ... Separat, dintr-un galbenus si o lingura de...
Placinta cu branza de vaci si stafide
Am facut focul la cuptor. O tava am tapetat-o cu unt si faina,am pus o foaie de aluat,am intepat-o cu furculita din loc in loc si am dat-o la cuptor pt.10 min la foc mic. Intre timp intr-un castron am batut cele 5 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit,am adaugat...
Ciulama cu carne de pui si mamaliguta
Cand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga. Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa cuprinda apa tot malaiul.Am lasat deoparte. Supa de pui am pus-o pe foc si cand a inceput sa fiarba am...
Supa de pui cu taitei de casa
Pulpele le-am spalat bine si le-am portionat.Am curatat legumele,le-am spalat si le-am taiat bucati mari(ceapa intreaga,taiata in 4 dar nu de tot). In Kukta mea de 8l le-am pus pe toate, am adaugat apa(aproape plina fara 3 degete) ,concentratul, sarea, piperul si am lasat sa fiarba la foc...
Omleta plangacioasa
Punem o tabla peste ochiul de aragaz unde asezam tigaia. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in 2-3 lg.ulei pana se inmoaie bine.Separat batem ouale cu sare,piper si cca.25 ml apa minerala dupa care la adaugam peste ceapa,amestecam si punem un capac lasand sa se faca omleta la foc ff...
Palmierii... mei
Intr-un castronel amestecam zaharul,zaharul vanilat si scortisoara. Intindem foaia(dupa ce am lasat-o sa se dezghete) si presaram zaharul parfumat pe toata suprafata, presam bine cu facaletul,intoarcem foaia si ...procedam la fel. Incepem sa pliem aluatul. Cate un sfert din latime,din...
Haiose
Foaia de aluat am taiat-o patratele(cam 3cm\3cm)si in mijlocul fiecarui patrat am pus un varf de ling.cu gem de fructe de padure amestecat cu nuca macinata,am indoit pe diagolnala aluatul ca sa rezulte un triunghi si am apasat in colturi ca sa se lipeasca putin(cred ca nu am apasat destul...
Carne de porc proaspata si afumata,cartofi si bureti,in vasul roman
Am pus prima data carnea afumata taiata bucatele,dupa care spata taiata bucatele,buretii(pe care i-am stors bine si clatit in apa rece),cartofi taiati mai mare(inainte i-am frecat cu sare,piper,cimbru si pasta de rosii),o mana de ceapa,ardeii taiati cubulete si o mana de morcov ras.Intr-o...
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si tarhon(in Kukta)
Am pus de seara fasolea la inmuiat in apa rece. Am taiat carnea afumata bucatele si am pus-o in apa rece ca mi s-a parut cam sarata.Am taiat ceapa marunt,morcovii si telina le-am ras,ardeii i-am taiat cubulete. Am pus carnea in Kukta(de 8l),am umplut-o jumate cu apa si ...la foc cu...
Spanac cu oua ochiuri in forma de lut
Spanacul il spalam bine,alegem frunzele si il punem in apa clocotita cu sare,sa fiarba.Cand e gata(il simtim mai moale intre degete...dar nu fleoasca)il punem intr-o sita sa se scurga(nu aruncam zeama rezultata) dupa care il tocam bine si cat mai fin cu tocatorul de vinete(am incercat o data...
Dovlecei, ardei, gogosari, rosii umplute in vas roman
Pregatim carnea tocata:taiem o ceapa mica marunt,spalam bine o mana de orez si le amestecam in carnea tocata,punem sare,piper si o canita de suc de rosii. Scoatem cotorul si samburii de la gogosari si ardei,rosiile le scobim si lasam numai marginea carnoasa,dovleceii la fel si le umplem toate...
Ciorba de perisoare
In carnea tocata(amestec vita+porc)am pus o mana de orez pe care l-am spalat bine si cele doua albuse batute cu putina sare si piper.Am amestecat bine compozitia dupa care am pus-o in frigider la rece. Cele 2 galbenuse le frecam cu 2 lg.de otet de la tarhon si le lasam deoparte....
Pulpe de pui fragede cu usturoi si piure de cartofi
Am spalat bine pulpele,le-am taiat in doua,le-am sters bine cu un servet absorbant,le-am bagat in punga Maggi,am pus concentratul peste ele,am legat punga ,le-am"haltacarit"bine,am asezat punga cu pulpele intr-o tava,am gaurit punga din loc in loc cu o scobitoare,am introdus tava in...
Fusilli cu rosii si usturoi
Am pus pe foc o oala de 4l cu apa sare si putin ulei.Cand a dat apa in clocot,am pus pastele si le-am fiert dupa instructiuni. In 4 lg de ulei am calit f putin,2 catei de usturoi peste care am pus rosiile decojite si taiate marunt,am lasat la foc mic pana a scazut sosul(dar sa nu fie foarte...
Placinta cu prune
Se bat ouale bine cu zaharul(si cel vanilat) si un praf de sare,se adauga laptele ,uleiul,coaja de lamaie rasa,iar cand adaugam faina (in care amestecam praful de copt) dam mixerul la cea mai mica treapta. Aluatul obtinut il punem intr-o tava tapeteta iar peste asezam prunele cu...
Pulpe de pui cu pilaf de orez
Pulpele le-am spalat bine si le-am taiat in doua.Ceapa si ardeiul le-am taiat marunt,morcovul l-am ras.Intr-o cratita de tuci am pus putin ulei,am prajit pulpele,le-am scos si am pus legumele pe care le-am calit putin.Orezul spalat bine(am folosit orez cu bob lung) l-am pus peste legume,am...
Ciorba de pui (in Kukta)
Am spalat bine bucatile de pui.Ceapa,ardeiul si rosiile(decojite)le-am taiam marunt,morcovii si telina le-am dat pe razatoarea mica,cartofii i-am taiat cubulete.Am pus carnea si legumele in Kukta,am adaugat apa rece cat trebuie la ciorba,am pus delikat de pui si otet de...
Prajitura cu mere
Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu samburi(cu aparatul) si se taie rondele.Intr-o tava se pune 1\2 margarina,se introduce in cuptorul cald pana se topeste putin,se pun merele rondele,se presara peste 1 cana zahar,stafide,scortisoara si putin gris. Aluat: 1\2 margarina se freaca...
Varza cu carnati la ceaun
Am pus in ceaun o lingura de untura si ulei,slanina taiata marunt pe care am lasat-o sa se prajeasca putin,dupa care am pus carnati taiati mai mic,i-am prajit si i-am scos.Am adaugat ceapa si ardeiul si le-am calit,am pus varza taiata mai mare,frecata cu sare si rosiile.Cand varza mea...
Chiftele din legume si ciuperci pane cu piure de cartofi
ptr.ciuperci pane: Am primit cateva parizoale dintre care una mareeee cat dogul meu cel rotund(30 cm diam)si m-am gandit sa o fac pane Am rupt coada am spalat palaria ff bine si am pus-o sa se scurga pe un prosop cu"lamelele"in jos.Am taiat-o raze,am sarat,piperat si am...
Ardei iuti (taiati) la borcan
Se spala ardei iuti,se taia feliute sau bucatele mai mici,cu samburi cu tot pana la codita,se pun in borcane iar peste otet si sare (intr-un l de otet se dizolva o lg de sare. Simplu...
Zacusca cu fasole,gogosari si vinete
Am curatat ceapa de cu seara si am lasat-o pana a doua zi in apa.A doua zi am curatat morcovii,gogosarii iar fasolea boabe am pus-o la fiert in apa cu sare(era de anul asta...daca aveti fasole mai veche,o puneti la inmuiat in apa rece cu o zi inainte).Ceapa,morcovii,gogosarii si vinetele(pe...
Jumeri pasta
se pun toate in robot si se mixeaza bine....atat eu mamanc cu ceapa ,rosii si un ceai langa pofta buna
Sfecla rosie cu hrean pt.iarna
Sfecla se spala bine dupa ce i-am rupt frunzele si se fierbe in kukta 3 min.pe ceas dupa ce incepe sa"fluiere"si se da focul mai mic.Dupa ce se poate lua capacul kuktei,se scoate sfecla se lasa la racit dupa care se curata si se rade pe razatoarea mare.Se pune intr-un castron incapator...
Gem de mere
Se curata merele de coaja si samburi si se rad(eu le-am ras pe razatoarea mijlocie la robot)se pune peste mere zaharul,stafidele si se lasa vreo 5 min ca sa iasa zeama din mere,apoi se pune la foc potrivit.Cand incepe sa fiarba se amesteca incontinuu timp de 5-10 min in functie de cat de...
Pulpe la capac si cartofi natur
Pulpele se spala,se zvanta bine cu un servet,se condimenteaza(eu pun de obicei concentrat de pui)si se pun pe capacul intors al unei cratite,cu pielita in jos.In cratita se pun cartofi rosii curatati si taiati mare,se adauga apa peste,sare,piper sau vegeta,o foaie de dafin si putin ulei ca sa nu...