Intindem aluatul in foaie nu prea subtire ,decupam cu forma . Ungem formele de minitarte si le captusim cu aluatul decupat. Intepam cu furculita din loc in loc ca aluatul sa nu se umfle la copt. Dupa ce am captusit toate formele ne ocupam de umplutura.
Intr-un bol punem afinele si zaharul,...
Pieptul de pui dezosat si curatat de piele si grasime, il desfacem pe dindoua, rezultand 2 inimioare. In fiecare bucata de piept, cu cutitul, facem un buzunaras.Saram si piperam si lasam la o parte. Pregatim pasta de alune.
In blender punem alunele ,le sfarmam pe jumatate , apoi adaugam...
Intr-o tigaie punem la incins 50 ml ulei in care vom pune carnatul scos din membrana,amestecam ,lasam sa-si schimbe culoarea si adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul. Calim 2 minute si adaugam ouale. Amestecam totul si cand oul incepe sa se coaguleze oprim focul. Lasam la o parte si pregatim...
Mai intai pregatim soteul de ciuperci;intr-o cratita incinsa punem un pic de ulei in care calim o ceapa taiata marunt,
cind ceapa a devenit sticloasa adaugam ciupercile taiate julien,saram si piparam si lasam pe foc pina scade apa ce a lasat-o ciupercile.
Cind este gata lasam la o parte si...
Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul. Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul. Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Bagam la...
Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte.
O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor.
Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie.
Punem totul la...
Intr--un bol se amesteca margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul si esenta de vanilie si amestecam bine.
Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de sare, pe care o adaugam peste compozitia de margarina si, totodata, frunzele de menta,tocate marunt.
Amestecam...
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut.
Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul.
Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem...
Intoarcem bolul cu gura in jos si il imbracam cu folie de aluminiu.Sa fie cit mai neted intinsa.
Intai topim ciocolata neagra sau invers, cum o fi. O punem intr-o punguta, adunam ciocolata toata intr-un colt al pungii, gaurim punguta si incepem sa facem bolul.
Eu am inceput cu fundul...
Intr-o tigaie punem uleiul la incins in care adaugam ceapa taiata marunt,cind s-a inmuiat adaugam ciupercile spalate si taiate
fideluta.Amestecam si lasam la foc mic ,sa fiarba pina cind scade apa ce a lasat-o ciupercile ,apoi adaugam sare dupa gust, piper, smintina si usturoiul ,amestecam si...
Pe biscuite punem inghetata pe care o imbracam cu spuma de albus , imbracam bine ,astfel ferim inghetata de a se topi. Punem la cuptor cu flacara mai mare sa se rumeneasca albusul,apoi pe farfurie si decoram cu toping de ciocolata.Este un desert elegant si de efect.
Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici
apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care punem ulei si cu
palmele umede facem chiftelele pe care le prajim pina se rumenesc frumos.Dupa ce s-au...
Intr-un vas topim margarina cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte, dupa care adaugam biscuitii faramitati sau dati prin masina de tocat,lasam biscuitii sa absoarba tot lichidul si ne ocupam de budinca, pe care o pregatim dupa instructiunile de pe plic.
O lasam si pe aceasta la racit,...
Intr-un bol punem boabele de fasole, adaugam morcovul dat prin razatoare, sunca si castravetii acri, taiati cubulete mici.
Punem albusul de ou taiat fasiute, patrunjelul tocat marunt, sare si piper si amestecam usor.
Apoi amestecam totul cu maioneza.
Foarte simplu si gustos!
Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte
Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Punem o tigaie la incins in care am pus uleiul. Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min., dupa...
Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie si portocala,
vanilia si praful de sare.
Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte,...
Punem intr-un bol ouale si laptele,amestecindu-le bine .Pesmetul ,il punem pe o farfurie.Feliile de piine le ungem cu gem si le lipim cite doua.
Asa lipite ,le trecem prin amestecul de lapte si oua si apoi le impesmetam.Le prajim in uleiul incins cit 2 minute pe fiecare parte. Sint minunate...
Feliile de piine le aplatizam cit putem cu un sucitor,le ungem cu crema de brinza peste care punem somonul.(toate astea le-am pregatit pe o folie de film alimentar)Acum,cu ajutorul foliei,rulam cit mai strins,ca la salamul de biscuiti(fara sa prindem foliea inauntru)Asa strinse le punem la rece...
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut.
Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul.
Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem...
Mai intii fierbem sfecla si o dam la blender pina se face o pasta.Intrun castron cernem faina ,facem o adincitura in care punem pasta de sfecla,uleiul,sarea si drojdia desfacuta intr-un pic de apa calda.Framintam aluatul si il punem la dospit pina isi dubleaza volumul.
Cind a crescut destul...
Intai preparam budinca conform instructiunilor de pe plic.
O acoperim, ca sa nu prinda crusta si o lasam sa se raceasca.
Aluatul pe care l-am avut l-am implartit in doua si am facut 2 foi nu prea subtiri.
Am luat prima foaie, pe mijloc am pus jumatate din cantitatea de budinca, peste care...
Blatul:
batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul si coacem la cuptorul incins de dinainte fara a deschide cuptorul,cind s-a rumenit frumos incercam cu o...
Este foarte simplu de facut: luam un mar (sau cate dorim)ii scoatem casuta de samburi, golul ramas il umplem cu stafide(mai inghesuite), punem putin zahar deasupra, apoi punem un pic de unt, peste care mai punem un pic de zahar si punem la cuptorul incins cam 3 min.
Servim cu toping de...
Batem carnea ca pentru snitele ,ceva mai subtire, condimentam ,punem mozzarela si peste, kaizerul.
Impachetam bine si impesmetam .Il trecem de 3 ori prin faina, ou si pesmet.
La salata ,amestecam toate ingredientele,condimentam,adaugam ulei si un pic de otet si gata salata.Este o...
Curatam si spalam curcanul, il ungem cu ulei si il condimentam, apoi il umplem cu fructele pregatite, in cazul de fata avem: caise, mere, portocale,kiwi, prune si nectarine.
Am mai pus si fructe conifiate: stafide si caise.
Dupa ce am umplut bine curcanul, marginile le-am prins cu betze de...
taiem carnatul pe de-a-lungul,lasandul prins la unul dintre capete,
capetele taiate la rasucim pe dos si le prindem cu o scobitoare, astfel carnatul ia forma de inimioara.
Il punem in tigaia incinsa cu un pic de ulei si spargem oul in inimioara formata.
Lasam sa se faca, apoi il punem pe o...
Stiuca am cojit-o de piele ,am fiert carnea dezosata apoi am pasat-o ,am condimentat-o si am umplut pielea de stiuca dindu-i forma initiala.Am cusut-o pe burta si am pus-o intr-o tava cu apa si am mai fier-o cam 20 de min,la foc domol.Dupa ce s-a gatat ,am lasat-o la rece si apoi am feliat-o....
Ardeiul capia ,l-am curatat si l-am umplut cu o pasta facuta din urda amestecata cu marar, apoi l-am feliat
-feliile de sunca le-am umplut cu o pasta facuta din pate de ficat, amestecat cu galbenus de ou fiert si mustar.
Pentru cei care sint in criza de timp,ceva simplu si usor de facut .Avem nevoie de un aluat de pizza ,eu l-am facut in casa,din faina ,ulei de masline,drojdie si apa.Apoi cu ce aveam prin frigider;un pic de costita ,un pic de salam, telemea de oi ,sos picant si ciuperci,culese de mine din padura...
Topim untul,intr-un bol apoi incorporam celelalte ingrediente.Punem la rece pentru 15 min.Pregatim o tava ,tapetata cu hirtie de copt.Punem cite o jumarate de lingurita din pasta facuta,dam forma alungita si punem la cuptor pentru 3 min.
Cind le-am scos ,le lasam sa se racoreasca unpic. Pe...
Minitarte cu afine
Intindem aluatul in foaie nu prea subtire ,decupam cu forma . Ungem formele de minitarte si le captusim cu aluatul decupat. Intepam cu furculita din loc in loc ca aluatul sa nu se umfle la copt. Dupa ce am captusit toate formele ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem afinele si zaharul,...
Piept de pui cu alune si patrunjel
Pieptul de pui dezosat si curatat de piele si grasime, il desfacem pe dindoua, rezultand 2 inimioare. In fiecare bucata de piept, cu cutitul, facem un buzunaras.Saram si piperam si lasam la o parte. Pregatim pasta de alune. In blender punem alunele ,le sfarmam pe jumatate , apoi adaugam...
Paine pentru mic dejun
Intr-o tigaie punem la incins 50 ml ulei in care vom pune carnatul scos din membrana,amestecam ,lasam sa-si schimbe culoarea si adaugam ceapa taiata marunt si ardeiul. Calim 2 minute si adaugam ouale. Amestecam totul si cand oul incepe sa se coaguleze oprim focul. Lasam la o parte si pregatim...
Pui brasovean
Mai intai pregatim soteul de ciuperci;intr-o cratita incinsa punem un pic de ulei in care calim o ceapa taiata marunt, cind ceapa a devenit sticloasa adaugam ciupercile taiate julien,saram si piparam si lasam pe foc pina scade apa ce a lasat-o ciupercile. Cind este gata lasam la o parte si...
Rulada cu piure de caise
Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul. Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul. Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Bagam la...
Ceafa de porc a la Janet
Carnea o batem un pic cu ciocanul de snitele si o frigem pe gratarul incins cam 5 min. pe fiecare parte. O scoatem pe o farfurie rezistenta la cuptor. Peste carne fripta punem telemeaua rasa prin razatoarea cu ochiuri mari, peste telemea punem untul topit si zeama de lamaie. Punem totul la...
Fursecuri cu menta
Intr--un bol se amesteca margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul si esenta de vanilie si amestecam bine. Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de sare, pe care o adaugam peste compozitia de margarina si, totodata, frunzele de menta,tocate marunt. Amestecam...
Mini tarte de sarbatoare
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem...
Bol de ciocolata
Intoarcem bolul cu gura in jos si il imbracam cu folie de aluminiu.Sa fie cit mai neted intinsa. Intai topim ciocolata neagra sau invers, cum o fi. O punem intr-o punguta, adunam ciocolata toata intr-un colt al pungii, gaurim punguta si incepem sa facem bolul. Eu am inceput cu fundul...
Ciulama de ciuperci
Intr-o tigaie punem uleiul la incins in care adaugam ceapa taiata marunt,cind s-a inmuiat adaugam ciupercile spalate si taiate fideluta.Amestecam si lasam la foc mic ,sa fiarba pina cind scade apa ce a lasat-o ciupercile ,apoi adaugam sare dupa gust, piper, smintina si usturoiul ,amestecam si...
inghetata coapta
Pe biscuite punem inghetata pe care o imbracam cu spuma de albus , imbracam bine ,astfel ferim inghetata de a se topi. Punem la cuptor cu flacara mai mare sa se rumeneasca albusul,apoi pe farfurie si decoram cu toping de ciocolata.Este un desert elegant si de efect.
Chiftelute cu sos
Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care punem ulei si cu palmele umede facem chiftelele pe care le prajim pina se rumenesc frumos.Dupa ce s-au...
Tarta din islere cu capsuni
Intr-un vas topim margarina cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte, dupa care adaugam biscuitii faramitati sau dati prin masina de tocat,lasam biscuitii sa absoarba tot lichidul si ne ocupam de budinca, pe care o pregatim dupa instructiunile de pe plic. O lasam si pe aceasta la racit,...
Salata de fasole boabe cu maioneza
Intr-un bol punem boabele de fasole, adaugam morcovul dat prin razatoare, sunca si castravetii acri, taiati cubulete mici. Punem albusul de ou taiat fasiute, patrunjelul tocat marunt, sare si piper si amestecam usor. Apoi amestecam totul cu maioneza. Foarte simplu si gustos!
Sarmalute in foi de varza acra
Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Punem o tigaie la incins in care am pus uleiul. Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min., dupa...
Mini rulouri ...la buchet!
Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie si portocala, vanilia si praful de sare. Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte,...
Friganele cu gem de fructe de padure
Punem intr-un bol ouale si laptele,amestecindu-le bine .Pesmetul ,il punem pe o farfurie.Feliile de piine le ungem cu gem si le lipim cite doua. Asa lipite ,le trecem prin amestecul de lapte si oua si apoi le impesmetam.Le prajim in uleiul incins cit 2 minute pe fiecare parte. Sint minunate...
Rulada cu somon
Feliile de piine le aplatizam cit putem cu un sucitor,le ungem cu crema de brinza peste care punem somonul.(toate astea le-am pregatit pe o folie de film alimentar)Acum,cu ajutorul foliei,rulam cit mai strins,ca la salamul de biscuiti(fara sa prindem foliea inauntru)Asa strinse le punem la rece...
Tarta cu fructe
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem...
Piine cu sfecla
Mai intii fierbem sfecla si o dam la blender pina se face o pasta.Intrun castron cernem faina ,facem o adincitura in care punem pasta de sfecla,uleiul,sarea si drojdia desfacuta intr-un pic de apa calda.Framintam aluatul si il punem la dospit pina isi dubleaza volumul. Cind a crescut destul...
Impletite cu budinca si fructe de padure
Intai preparam budinca conform instructiunilor de pe plic. O acoperim, ca sa nu prinda crusta si o lasam sa se raceasca. Aluatul pe care l-am avut l-am implartit in doua si am facut 2 foi nu prea subtiri. Am luat prima foaie, pe mijloc am pus jumatate din cantitatea de budinca, peste care...
Tort cu sticla de sampanie
Blatul: batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul si coacem la cuptorul incins de dinainte fara a deschide cuptorul,cind s-a rumenit frumos incercam cu o...
Mar copt cu stafide
Este foarte simplu de facut: luam un mar (sau cate dorim)ii scoatem casuta de samburi, golul ramas il umplem cu stafide(mai inghesuite), punem putin zahar deasupra, apoi punem un pic de unt, peste care mai punem un pic de zahar si punem la cuptorul incins cam 3 min. Servim cu toping de...
Snitel umplut
Batem carnea ca pentru snitele ,ceva mai subtire, condimentam ,punem mozzarela si peste, kaizerul. Impachetam bine si impesmetam .Il trecem de 3 ori prin faina, ou si pesmet. La salata ,amestecam toate ingredientele,condimentam,adaugam ulei si un pic de otet si gata salata.Este o...
Curcan umplut cu fructe
Curatam si spalam curcanul, il ungem cu ulei si il condimentam, apoi il umplem cu fructele pregatite, in cazul de fata avem: caise, mere, portocale,kiwi, prune si nectarine. Am mai pus si fructe conifiate: stafide si caise. Dupa ce am umplut bine curcanul, marginile le-am prins cu betze de...
Mic dejun haios!
taiem carnatul pe de-a-lungul,lasandul prins la unul dintre capete, capetele taiate la rasucim pe dos si le prindem cu o scobitoare, astfel carnatul ia forma de inimioara. Il punem in tigaia incinsa cu un pic de ulei si spargem oul in inimioara formata. Lasam sa se faca, apoi il punem pe o...
Platou de sarbatoare
Stiuca am cojit-o de piele ,am fiert carnea dezosata apoi am pasat-o ,am condimentat-o si am umplut pielea de stiuca dindu-i forma initiala.Am cusut-o pe burta si am pus-o intr-o tava cu apa si am mai fier-o cam 20 de min,la foc domol.Dupa ce s-a gatat ,am lasat-o la rece si apoi am feliat-o....
Platou festiv
Ardeiul capia ,l-am curatat si l-am umplut cu o pasta facuta din urda amestecata cu marar, apoi l-am feliat -feliile de sunca le-am umplut cu o pasta facuta din pate de ficat, amestecat cu galbenus de ou fiert si mustar.
Pizza la tigaie
Pentru cei care sint in criza de timp,ceva simplu si usor de facut .Avem nevoie de un aluat de pizza ,eu l-am facut in casa,din faina ,ulei de masline,drojdie si apa.Apoi cu ce aveam prin frigider;un pic de costita ,un pic de salam, telemea de oi ,sos picant si ciuperci,culese de mine din padura...
Inghetata cu placi crocante
Topim untul,intr-un bol apoi incorporam celelalte ingrediente.Punem la rece pentru 15 min.Pregatim o tava ,tapetata cu hirtie de copt.Punem cite o jumarate de lingurita din pasta facuta,dam forma alungita si punem la cuptor pentru 3 min. Cind le-am scos ,le lasam sa se racoreasca unpic. Pe...