Rulada cu piure de caise

de janet in Prajituri, 10 Iul 2010 | 5902 vizualizari

 

Ceva mai simplu......nu se poate!

 

INGREDIENTE

Pentru foaia de pandispan:
  • 5 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • o lingurita de mac
  • un pic de colorant verde.
Pentru piureul de caise:
  • 6-7 caise
  • 2 linguri de zahar
  • un pliculet de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu piure de caise:

Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul.
Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul.
Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina.

Bagam la cuptorul incins la foc mediu, cca 15-20 de min.
Cand este gata rasturnam foaia pe un prosop de bucatarie curat ,rulam ,nu foarte strins si lasam sa se raceasca.
Cat foaia se raceste, ne vom ocupa de piureul de caise.

Punem la inmuiat jumatate din pliculetul de gelatina, caisele curatate si taiate mai mici le punem in blender cu zaharul si facem o pasta.

Cand gelatina s-a inmuiat, o topim si o adaugam in fir subtire amestecand continuu.
Dupa ce foaia de pandispan s-a racit, o desfacem din prosop, intindem pasta de caise pe toata suprafata foii, rulam cu grija si dam la rece.
Dupa o ora se poate taia felii.

Asta a fost tot! Simplu, usor si ieftin!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu piure de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

ieri la 22:24

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

Biscuiți brownie - Gustul delicios care te cucerește

pe 11.12 la 10:46

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]