publicat la 05.09.2017
publicat la 11.08.2017
publicat la 10.08.2017
Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi taranesti
Pentru început, spălăm cartofi și ii punem la fiert cu tot cu coajă. Separat, intr-o tigaie, calim un pic ceapa in unt până se inmoaie, după care adaugam ceafa afumată pe care am taiat-o cubulete. Se va lăsa pe foc pana se va rumeni un pic si ceafa, amestecand din...
Drob din ficat si piept de pasare
Pentru început pregătim ficatul. Îl spălăm și apoi îl punem la fiert . Spuma ce se formează o dăm deoparte și lăsăm să fiarbă bine ( ficatul fierbe destul de repede), după care îl scoatem intr-un vas sa se răcească. ...
Piept de pui cu smântână
Pieptul de pui se spală, după care se taie cuburi (nu prea mici dar nici prea mari). Gata taiat se pune la fiert in apa cu un pic de sare si ulei (cam 2-3 linguri). In timpul fierberii se va tine pe oala un capac (dar nu ermetic),pentru a nu scade apa prea repade. Separat intr-un...
Frittata cu de toate
Pentru început curățăm cartofii, ii spălăm si apoi ii taiem felii ca pentru prajit. Carnea o spălăm, dupa care o taiem in cubulete. Cartofii si bucatile de carne se vor pune la fiert în apă cu un pic de sare si ulei. Cât acestea...
Șnițele din piept de pui
Se bat ușor fâșiile din piept de pui. Intr-un castron se bat cu telul ouăle împreună cu un praf de sare (după gust). Fiecare fâșie din piept de pui se trece prin făină, apoi prin oul bătut, după care se prăjesc in ulei pe ambele părți. Se...
Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi
Spălăm ficăței si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic. Se spumuieste cu o paletă cu găuri si se lasa sa fiarbă la foc mic până cand apa...
Costițe de porc si cartofi la cuptor
Se iau coastele, se spală si se așează intr-o tavă i care am adăugat un pic de ulei (nu prea mult pentru ca sigur vor lasa un pic dingrăsimea ei). Separat se curăță cartofii, se vor spăla si apoise vor tăia rondele de 0,5 mm si se va ,,împăna,, coastele....
Ostropel cu carne de pasare
Pentru inceput curatam ceapa si ardeiul, apoi le tocam marunt. Le punem intr-o tigaie cu ulei la calit, amestecand incontinuu. Apoi adaugam usturoiul curatat si tocat. Separat rosiile le spalam si apoi le dam pe razatoare si le adaugam in tigaie, lasam sa fiarba la foc mic. Cam cand incepe sa...
Chiftelute in sos de smantana si bulion
Se curata cartofii si morcovul, se spala si apoi se vor da pe razatoare pe partea mica. Adaugam cartofii si morcovul ras peste carne, dupa care adaugam si usturoiul care l-am curatat si pisat (sau mai usor dat tot pe razatoare). Patrunjelul il tocam marunt si il adaugam peste celelalte. Cele 3...
Tocanita de dovlecei cu carne de pasare
Se curata ceapa ,se spala si se pune intr-o oala,peste care se adauga si dovleceii,curatati de coaja si de seminte (acolo unde este cazul) si se adauga 3 litri de apa si se vor pune la fiert. Dupa aprox. o ora se adauga si carnea , sare si piper dupa gust. Se lasa la fiert pana scade...
Tocana de legume cu pulpe de pui
Incepem cu ceapa,pe care o curatam,spalam si o taiem marunt. Apoi morcovii ii curatam , spalam si ii taiem rondele. Ardeii,cartofii si dovleceii ii curatam ,spalam si apoi ii taiem cubulete. Vanata o spalam si o taiem felii dupa care le taiem in sferturi. ...
Pilaf cu aripioare si castraveti murati de vara
Curatam ceapa,o spalam si apoi o taiem marunt. Ceapa taiata o punem la inabusit cu ulei si un pahar de apa,dupa care adaugam si aripioarele care au fost spalate. Mai adaugam 4 cani de apa si lasam sa fiarba bine aripioarele,dupa care le scoatem si le punem intr-o...
Mancare rece din piept de curca
Pieptul de curca se portioneaza si se pune in oala la calit, dar foarte putin fara a se praji. Ceapa se curata, se spala si se taie julien, dupa care se adauga peste pieptul de curca si se completeaza cu apa pana se cuprinde si se lasa la fiert sa scada putin cate putin. Se adauga sare dupa...
Mazare cu piept de curca
Ceapa se curata,spala si se taie dupa care se inabusa in ulei si un pic de apa. Separat se taie pieptul de curca in bucati medii si apoi se adauga peste ceapa. Mazarea se lasa la dezghetat la temperatura camerei si apoi se adauga peste ceapa si piept de curca. apoi se adauga apa cat...
Ficat pane
Pentru inceput se pregateste ficatul. Se spala si se portioneaza ca si pieptul de pui pentru snitele. Se trece fiecare bucata de ficat prin faina si apoi se prajeste intr-o tigaie cu ulei bine incins. Se scoate intr-un bol si se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust. Se serveste...
Pui la punga cu cartofi natur
Pentru inceput spalam puiul si il crestam din loc in loc, dupa care il ungem cu ulei si apoi cu condimentul din punga pe toate partile. De preferat este de adaugat in crestaturi sub piele si bucati de usturoi, dar eu cum nu am avut nu am pus. Bagam puiul in punga speciala de la Knorr si o legam...
Chiftelute de porc cu salata de vara si telemea
pentru inceput pregatim chiftelutele amestecand ingrendientele si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins pe ambele parti. chiftelutele gata prajite le scoatem pe o farfurie tapetata cu prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. apoi pregatim salata....
Sarmale in foi de vita si loboda
Pentru inceput tocam pulpa de porc si o punem intr-un vas. Separat se curata ceapa si se spala, apoi se taie ceapa marunt si se caleste un pic. Orezul se spala si se lasa la umflat, dupa care se adauga peste ceapa si se mai calesc impreuna un pic. Morcovul se curata...
Varza in straturi cu carne tocata
Cantitatile pentru compozitia de sarmale nu le-am trecut, dar cred fiecare poate face dupa ochi si in functie de cat de mult sau putin se prepara. Pentru inceput curatam varza de frunzele urate dupa care o tocam si o amestecam cu un pic de sare. Cum compozitia de...
Costite de porc la gratar cu mujdei de usturoi si iaurt
Coastel se spala, dupa care se condimenteaza cu sare si piper dupa care se aseaza pe gratar. Din cand in cand se stropesc cu bere si se intorc pe ambele parti pana se patrud foarte bine. Dupa fiecare intoarcere se stropesc cu bere, dupa care se lasa iar pe gratar, apoi se intorc si se stropesc...
Piept de pui la gratar cu mujdei de usturoi si iaurt
Se ia pieptul de pui si se spala dupa care se taie in bucati pe lung cat mai subtiri. Se da cu sare si piper dupa gust si se adauga vinul alb si se lasa peste noapte pentru a se patrunde vinul in carne. A doua zi se pune pe gratar pieptul de pui si se lasa sa se faca bine intorcand pe...
Piept de curca la cuptor
Se ia pieptul de curca se spala si se portioneaza. Apoi se se cresteaza din loc in loc. Se impaneaza in locurile crestate cu usturoi. Separat se pregateste un vas termorezistent in care se adauga ulei si peste care se adauga pieptul de curcan. Se condimenteaza cu piper, secretul...
Snitele pin piept de pui cu legume mexicane
Pieptul de pui se taie fasii si se bate. Separat se bat ouale peste care se adauga vegeta dupa gust si faina si se amesteca fara a se forma cocoloase. Se trec bucatile de piept de pui prin pesmet, apoi prin amestecul de ou cu faina si apoi se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti. Se...
Riso cu piept de pui
Pentru inceput luam orezul si il spalam un pic, dupa care il punem la fiert cu cele 4 cescute de apa si un praf de sare. Acoperim vasul in care fierbe orezul si il lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand sa nu se prinda de fund. Separat se curata ceapa si se spala, dupa...
Mancarica scazuta de porc cu masline
Pentru inceput pegatim carnea de porc ,care o spalam un pic cu toate ca se spune ca prin spalare se pierde din vitamine. o portionam si o punem la fiert. cand incepe sa fiarba spumuim bine si o mai lasa un clocot dupa care o scoatem si aruncam apa in care am fiert-o. Separat curatam ceapa,o...
Ostropel din porc
Pentru inceput portionam carnea de porc in bucati .apoi punem intr-o oala un pic de ulei la incins dupa care adaugam carnea de porc si adaugam un pahar de apa si lasam sa fiarba inabusit. Separat curatam cartofii si ii spalam,dupa care ii dam pe razatoarea mare si ii adaugam peste carnea de porc...
Pulpe de cocos cu orez
Pulpele de cocos le spalam si le taiem in doua,le punem la fiert . Cand a dat in primul clocot le spumuim bine si adaugam ceapa curatata, spalata si taiata marunt si morcovul curatat, spalat si taiat cubulete mici .Adaugam sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic, dupa care adaugam ceasca de...
Varza alba cu afumatura
se curata ceapa ,se spala si se taie dupa care se caleste un pic in ulei incins. bucatile de coaste se taie si se adauga peste ceapa care se caleste si se mai lasa impreuna pana se rumenesc . separat se curata varza de foile rele si se taie fidelute...
Parjoale din piept de pui cu sos
Pentru inceput se pun la fiert cartofii care au fost curatati si spalati. Separat se amesteca pieptul de pui tocat cu 2 oua, marar si usturoiul curatat si pisat. Peste aceasta compozitie se adauga cartofii care au fiert si apoi au fost pisati ca pentru pireu, cele 2 linguri de...
aripioare cu susan si cartofi natur
Aripile se spala, se condimenteaza cu sare si piper si se trec prin susan ,iar apoi se prajesc in ulei. Separat se curata cartofii, se spala si se taie cuburi sau dupa preferinta si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa si se adauga margarina si se...