ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI204
Retete

Zacusca rapida

In Zacusca la 7 Mai 2010

-ceapa se toaca si se pune la calit in ulei ,iar in momentul in care a devenit sticloasa se adauga si ardeiul tocat si el si se mai caleste cateva minute -dupa carese adauga si bulionul -si se continua gatirea. se adauga si vinetele scurse bine si tocate si se incorporeaza -se...

Bombe

In Dulciuri la 7 Mai 2010

Mixam bine toate ingredientele dupa care dam forma de bile pe care le trecem prin lapte pref sau cacao.

Arici

In Dulciuri la 7 Mai 2010

se piseaza biscuitii, nucile se coc putin la micro-unde. si se rad pe razatoarea fina, zaharul se face pudra, -toate cele de mai sus se amesteca  si  se da forma de arici dupa care se introduc  in ciocolata topita, mai putin capul, si prin bomboane decor, li se formeaza...

Snitele de pui in aluat pufos cu bere

In Pui la 29 Apr 2010

se feliaza cat mai subtire pieptul de pui , se sareaza ,pipereaza, si se trece printr-un aluat facut dintr-un ou batut in care ama daugat cateva linguri de faina. si am subtiat cu bere.( trebuie sa fie un aluat ca de clatite nici prea moale nici prea tare).Se prajesc pe ambele parti in ulei incins!

Placinta creata cu branza

In Dulciuri la 29 Apr 2010

se face un aluat din apa .sare,praf de copt si faina cat cuprinde. se imparte in patru si se intind foi cat mai subtiri cu putinta, Umplem mijlocul foii cu umplutura din branza zahar, iaurt si oua iar marginile le ungem cu ulei , le aducem una peste alta ,peste branza dupa care incretim si...

Gogosi

In Dulciuri la 29 Apr 2010

laptele caldut se amesteca cu drojdia, si putina faina si 2-3 lg zahar ,si se lasa la crescut pana-si dubleaza volumul dupa care adaugam ouale si framantam bine adaugand faina in ploaie .Se intinde o foaie din care se decupeaza gogosile  care se prajesc in ulei incins pe ambele parti, se...

Varza a la Cluj

In Mancaruri cu carne la 29 Apr 2010

 Carnea, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt, se înãbuºe într-o lingurã de unturã pînã se înmoaie la sfarsit adaugam 2 oua,amestecam, si lasam deoparte. Varza tocata cat mai fin se cãleºte, in...

Crema de branza cu marar

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2010

Am folosit branza feta bulgareasca dar se poate folosi orice fel de branzica doriti pe care am amestecat-o cu marar tocat cat mai fin  smantana, sare si putin piper alb !

Briose cu iaurt

In Dulciuri la 28 Apr 2010

se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,mai putin faina pana se topeste zaharul dupa care se adauga si aceasta ,se amesteca pana se incorporeaza in totalitate.Se toarna in forme unse si tapetate cu faina sau cu hartiute de briose si se coace cam 20-30 min!

Rulada cu crema de lapte praf

In Dulciuri la 23 Apr 2010

Amestecam bine ouale cu zaharul si cu un praf de sare pana ce-si dubleaza volumul dupa care incorporam treptat faina si cacaoa, si amestecam de jos in sus. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins pt 15-20 min. Dupa ce scoatem blatul din cuptor il...

Cornuri cu finetti

In Dulciuri la 23 Apr 2010

Amestecam putina  faina,cu sare  , laptele si drojdia formam maiaua pe care o lasam la crescut adaugam zaharul,,  uleiul si restul de faina framantam cateva minute, il acoperim, si-l lasam sa creasca inca 1/2 ora. Intindem foaie din aluat si formam cornuri umplute cu rahat ,...

Bors de peste

In Ciorbe la 22 Apr 2010

am pus la fiert o ceapa ,morcovul,pastarnacul, ardei rosu proaspat si galben de la borcan (ASA AM AVUT EU)cand au fost aproape fierte am adaugat o mana de orez spalat bine si scurs,putin ulei .Am adaugat dupa gust bors de putina si am lasat sa fiarbacand au fost aproape fierte am adaugat o...

Tort Luxita

In Torturi la 22 Apr 2010

blatul: peste albusurile batute spuma cu putina sare se adauga zaharul  se continua mixarea pana devine ca o bezea dupa care se adauga si restul ingredientelor.Se coace un blat de tort. crema" :1 cana de zahar si 5 oua se pun la foc la bai marie pana se ingroasa ,cam 15 min ...

Snitele de pui in aluat pufos cu bere

In Pui la 13 Apr 2010

Incepem prin a felia subtire pieptul de pui Condimentam,saram si piperam Lasam in frigider pentru 1/2 ore Facem un aluat din ou,faina si bere ,de consistenta celui pt clatite, prin care trecem carnea de pui pe care o prajim in baie de ulei pe ambele parti Scoatem ,dupa ce s-au rumenit...

Macrou prajit cu cartofi natur

In Peste la 13 Apr 2010

Spalam foarte bine macroul si-l portionam Saram ,piperam,condimentam cu condimente pt peste stropim cu lamaie Lasa la frigider pt 1-2 ore Trecem prin faina pestele si-l prajim pe ambele parti in baie de ulei Scoatem pe un servet de hartie Cartofii ii taiem cubulete de marime...

Varza calita cu cotlete de porc

In Mancaruri cu carne la 13 Apr 2010

Prajim  in ulei sau untura pe ambele parti cotletele sau bucati de carne de porc ,o scoatem deoparte intr-un castron, iar in uleiul ramas se caleste ceapa taiata marunt dupa care adaugam rosiile taiate cubulete si bulionul. Si mai lasam putin pe foc Varza o tocam cat putem de fin si o...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 10 Apr 2010

se caramelizeaza 5 linguri de zahar intr-o cratita si se intinde pe peretii vasului Se incalzeste putin laptele in care adaugam 5 lg de zahar ,1 lg de faina,5 oua ,arome, si putina sare Turnam amestecul in cratita cu zaharul caramel si bagam la cuptor pana capata o culoare rumena!

Cotlete cu legume

In Porc la 10 Apr 2010

se spala cotletele, se ung cu ulei dupa care se condimenteaza si se pun in tava. Se dau la cuptor sa se rumeneasca pe ambele parti. Intre timp curatam cartofiisi morcovii , ii stropim cu ulei si-i condimentam. Cand cotletele s-au rumenit frumos pe ambele parti adaugam legumele, apa si vinul...

Rulada din carne

In Porc la 10 Apr 2010

Se inabusa putin in ulei ceapa si morcovul dupa care le punem peste carnea tocata, adaugam orezul [umflat in putina apa pe aragaz si scurs] si ouale crude, dar si smantana. Adaugam condimentele dupa gust si framantam bine.Punem in forma de cozonac, pe care am uns-o cu unt si faina...

Chouxuri

In Dulciuri la 10 Apr 2010

se pune apa ,sarea si uleiul la fiert iar in momentul in care au inceput sa fiarba se stinge focul si se adauga faina toata o data. se mixeaza bine de tot si se lasa la racit Cand este racita complet se incepe adaugarea oualelor unul cate unul mixand bine dupa fiecare. Se coc cam 20-30...

Salata de spanac

In Salate la 10 Apr 2010

se spala spanacul foarte bine  ,dupa care se rupe intr-un bol, se taie ceapa si ridichiile de marime potrivita se sareaza,piperaza se adauga ulei si otet si gata! o salata delicioasa!

Raioasa delicioasa

In Prajituri la 9 Apr 2010

se bat bine ouale cu zaharul si putina sare pana se albesc,s e adauga amoniacul stins, untura, se amesteca pana la incorporarea acesteia , se adauga faina cat sa iasa un aluat vartos.  oprim putin aluat iar restul il intindem in tava in strat uniform , ungem cu dulceata sau gem, eu am...

Mancarica de prune

In Mancaruri de post la 8 Apr 2010

Se pune zaharul cu putina apa pe foc si se caramelizeaza.dupa care se amesteca faina cu apa si cu ulei si se adauga peste zahar . Se lasa sa fiarba 15-20 de min.se adauga prunele bine spalate si scurse sau proaspete . Se lasa sa dea in 2-3 clocote ,se serveste calda sau rece dupa preferinta!

sarmalute din orez

In Mancaruri de post la 7 Apr 2010

se caleste ceapa in ulei  ,se adauga ,ardeiul taiat marunt, morcovul ras si se amesteca bine .se stinge cu bulion se adauga orezul spalat  dar si o cana de apa si se continua fierberea pana ce se umfla orezul , daca este cazul se adauga apa, se presara patrunjel si marar tocat se...

cornulete

In Dulciuri la 7 Apr 2010

se amesteca ingredientele de mai sus , se formeaza cornuletele cu gem, rahar sau nuca si se coc,se trec prin zahar pudra

Friptura de miel

In Oaie la 7 Apr 2010

se spala bine carnea si se unge cu ulei pt ca sarea ,piperul si condimentele sa adere mai bine ,se tine la frigider cateva ore , sau peste noapte.Se pun in tava, se stropesc cu ulei si se da la cuptor ,pana ce se rumenesc pe ambele parti ,se toarna deasupra apa si vinul si se lasa  pana...

drob de pui

In Pui la 7 Apr 2010

se spala bine ficatul si se alege de venisoarele vizibile ,se pune la fiert ,alaturi in alta oala fierbem si pieptul de pui,tocam verdeata,ceapa verde,usturoiul verde,mararul si patrunjelul iar feliile de paine la inmuiem in apa si scurgem bine tocam marunt ficatul si pieptul de pui( dupa...

Orez cu lapte si miere

In Mancare copii la 24 Mar 2010

am pus laptele la fiert iar in mom in care a inceput sa fiarba am adaugat orezul si am continuat sa amestec pana s-a umflat de tot, am adaugat zaharul  ,dupa gust si zaharul vanilat am acoperit vasul ,in farfurie am pus orezul si am decorat cu multa miere!

Cozonac

In Dulciuri la 23 Mar 2010

Se face maiaua din lapte drojdie sare si faina si se tine in loc cald pana ce-si dubleaza volumul, intre timp amestecam zaharul cu ouale si aromele pana se topeste , o adaugam peste maiaua crescuta amestecam bine si incepem framantarea adaugand treptat faina. Cand am obtinut un aluat...

Desert Banane sau biscuiti prajiti

In Dulciuri la 21 Mar 2010

Se stinge  amoniacul in putin otet sau zeama de lamaie,  dupa care se adauga restul de ingrediente si se mixeaza foarte bine. Se adauga faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare. Se formeaza biscuitii prin masina de tocat la care am montat forma pentru biscuiti. Prajim biscuitii in...

Afisate 271 - 300 din 360 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dacă te simți uneori pierdut, nu te îngrijora, nu te poți rătăci: toate drumurile duc la frigider.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]