ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI204
Retete

Salata de sfecla rosie

In Salate la 20 Mar 2010

Se curata sfecla rosie, telina si morcovul dupa care se da pe razatoarea mare. Se sareaza, pipereaza dupa care stropim cu otet de mere si cu ulei de masline [merge si de floarea soarelui] amestecam si se serveste in boluri alaturi de fripturi sau gratare de porc mai ales

Tort cu fructe

In Torturi la 20 Mar 2010

Eu am facut un blat din 6 oua dupa reteta clasica [albusurile batute spuma, cu 6 lg zahar si 6 lg faina plus 1 praf de copt] pe care l-am sectionat in 3pe orizontala. Am batut frisca si am umplut blaturile cu ea si cu fructe din compot asta dupa ce am insiropat blatul in prelabil. Am...

Salam de biscuti

In Dulciuri la 20 Mar 2010

Bat spuma untul cu zaharul pudra, adaug stafidele, nucile si rahatul pe care le inglobez bine dupa care adaug biscuitii pe care ii introduc mai intai in lapte pt cateva secunde. Amestec bine si formez suluri pe care le trec prin biscuiti faramati, dau la rece si cand e destul de tare se...

Ciorbita de pui

In Supe/Ciorbe la 20 Mar 2010

Am spalat bine ciocanelele si le am pus la fiert,dupa ce au inceput sa fiarba am adaugat zarzavatul. Cand acestea au fost aproape fierte am adaugat si cartofii taiati cubulete uleiul si bulionul dar si borsul de putina.   se sareaza daca e cazul la final am dres cu ou si am adaugat...

Biscuiti spiralati

In Dulciuri la 19 Mar 2010

Frecam untul cu laptele fierbinte, separat intr-un alt vas batem oul cu zaharul pudra apoi turnam amestecul peste spuma de unt si omogenizam. Impartim coca in 2 parti egale, intr-una amestecam rom si cacao iar in cealaltavanilia. Pe plansa unsa cu ulei intindem cele doua aluaturi la...

Supa de galuste

In Supe/Ciorbe la 19 Mar 2010

Se spala si portioneaza puiul si se pune la fiert iar cand e gata se scoate (se foloseste la un alt fel de mancare) si se adauga legumele taiate cubulete. Intre timp se fac galustele:se bat spuma albusurile se toarna grisul in ploaie pana ajunge la consistenta unei mamaligute moi, apoi...

Budinca din paste

In Dulciuri la 17 Mar 2010

Se fierb bine pastele in apa cu sare si le mai lasam cam 5 min in apa in care eu fiert ca sa se umfle putin. Amestecam branza intr-un castron cu ouale si zaharul dar si cu cel vanilat si esenta de vanilie.dupa care  se amesteca cu pastele Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 17 Mar 2010

Se bat spuma albusuile cu cele 6 lg de zahar iar galbenusurile cu pachetul de unt. Se amesteca cele doua compozitii usor sa nu se lase albusurile dupa care se adauga faina si praful de copt. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina iar deasupra se pun visinele. Se coace in...

Fasole scazuta

In Mancaruri de post la 17 Mar 2010

Se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei dupa care se adauga bulionul si rosia taiata in bucati mici. Se adauga fasolica fiarta in prealabil dar si o cana din zeama in care a fiert aceasta se sareaza, pipereaza se adauga condimente pt fasolica (daca dorim), foile de dafin si...

Chiftelute cu sos tomat

In Porc la 17 Mar 2010

se caleste ceapa in putin ulei dupa care se adauga  faina si  se amesteca bine pana se inglobeaza complet, adaugam bulionul turnam  apa si continuam fierberea pt inca 5-6 min. adaugam chiftelutele  , preparate dupa reteta de aici...

Chiftelute

In Porc la 17 Mar 2010

Se amesteca foarte bine ingredientele de mai sus ,se formeaza chiftelutele ,se trec prin pesmet sau faina si se prajesc in baie de ulei.

Pangasius in aluat crocant cu bere

In Pangasius la 17 Mar 2010

intr-o farfurie se amesteca oul cu pesmet si faina   dupa care turnam bere pana obtinem un aluat putin mai tare decat cel de calatite ,saram si piperam.Prin acest amestec se trec bucatile de pangasius,dupa ce au fost  tamponate cu un servet inainte, si se prajesc in baie de ulei.

Placinta cu branza si stafide

In Dulciuri la 16 Mar 2010

amesteca faina,sarea , praful de copt si cana de apa pana ce obtinem un aluat potrivit.pe care-l impartim in 4 ,  cele patru la randul lor in doua.intindem astfel opt foi foarte subtiri pe care le umplem cu branza amestecata cu zahar stafide,zaharul vanilat si iaurtul,rulam si punem in tava...

Ciulama de pui

In Pui la 16 Mar 2010

dupa ce am curatat si spalat bine ciocanelele le punem la fiert (astfel obtinem supa) dupa care le tragem putin in ulei pe  toate partile.le scoatem si le punem deoparte iar in uleiul ramas calim ceapa tocata cat mai fin , in momentul in care aceasta a devenit aurie punem cele doua linguri...

Musaca cu branza

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2010

am curatat si feliat cartofii foarte subtire ( am folosit robotul) si am inceput asamblarea intr- o tava de yena in felul urmator;un strat  de cartofi ,carnatii taiati subtirel ,branza rasa,si la final cascavalras.Am continuat operatiunea pana cand am terminat toate ingredientele iar...

Negresa de post

In Dulciuri la 15 Mar 2010

Se mixeaza bine ingredientele mai sus enumerate pana ce zaharul este topit complet,se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se coace.Dupa ce s-a copt se scoate si se portioneaza ,se toarna glazura fierbinte deasupra( fierbem ingredientele de mai sus pana la...

Bulz (cocolos cu brinza)

In Aperitive / Garnituri la 14 Mar 2010

Intr-un castron incepem sa alternam un strat de mamaliguta ,peste care adaugam carnatii taiati marunt si caliti in putin ulei,branza(de care aveti in frigider)unt si cascaval incheind cu mamaliguta. Rasturnam pe o farfurie si radem branza si cascaval din belsug deasupra!

Musaca de cartofi

In Porc la 14 Mar 2010

Se curata cartofii, se taie rondele si se prajesc putin pe ambele parti. Carnea cu ceapa taiata marunt se caleste si se lasa pana ce scade toata zeama dupa care adaugam 2 oua si amestecam bine, piperam, saram, adaugam condimente si boia toate dupa gust. Intr-un vas tapetat cu unt si...

Fursecuri cu gem

In Dulciuri la 12 Mar 2010

Punem intr-un castron zaharul pudra si untul il frecam spuma cu mixerul adaugam galbenusul, praful de copt punem faina, mixam toate aceste ingrediente pana obtinem o coca cu o consistenta potrivita, pe care o introducem la frigider pentru 30 minute. Scoatem coca din frigider si formam...

File de pangasius pane

In Pangasius la 12 Mar 2010

Spalam bine pestele,il portionam il condimentam dupa care il trecem pe rand prin faina ou si dupa aceea prin pesmet. Se prejeste in ulei incins pana capata o culoare aurie, se serveste cu lamaie. Sa aveti pofta!

Strudele cu mere

In Dulciuri la 12 Mar 2010

Amestecam merele rase cu zaharul, scortisoara, stafidele, zaharul vanilat si umplem foaia de aluat foietaj. Le coacem in cuptorul incins dupa care le pudram cu zahar.

Placinta cu mere

In Dulciuri la 11 Mar 2010

Mai intai facem un aluat dintr-o cana de apa 1 praf de copt sare si faina cat cuprinde. Bila astfel obtinuta se imparte in patru cu cutitul iar la randul lor cele partu se taie in doua obtinandu-se astfel 8 ghemotoace care se vor intinde cu sucitorul presarand din abundenta faina, se umplu...

Branzoaice

In Dulciuri la 11 Mar 2010

Se face un aluat din lapte oua drojdie si faina, putin mai moale la inceput, si-l lasam sa creasca in loc caldut dupa care adaugam restul de faina pt a obtine un aluat potrivit. Se portioneaza, se umplu cu branza amestecata cu ou si celelalte mirodenii se inchid, si se prajesc pe...

Pilaf cu legume

In Mancaruri de post la 11 Mar 2010

Se curata legumele si se toaca dupa care se calesc in putin ulei (mai putin mazarea). Se adauga supa si orezul spalat dinainte, mazarea si se continua fierberea pana scade si se ingroasa amestecand continuu sa nu se lipeasca. Se serveste cald neaparat alaturi de acrituri.

Fursecuri floricele

In Dulciuri la 11 Mar 2010

Se bate spuma untuldupa care se inglobeaza zaharulsi cele 3 oua, se adauga esenta de vanilie si zahar vanilat dar si faina si se amesteca bine. Daca este cazul se mai adauga faina, trebuie sa iasa un aluat bun de spitat. Se tine la rece cam 30 min dupa care se spiteaza iar in...

Coltunasi cu branza

In Paste la 11 Mar 2010

Se face un aluat din sare ou si faina dupa care se intinde o foaie destul de subtire care se taie in diferite forma (dupa cum dorim), punem in mijloc umplutura (din branza si ou) inchidem capetele si se fierb in apa cu sare si putin ulei. Se servesc calde cu smantana si zahar pudra...

Clatite pufoase reteta

In Dulciuri la 11 Mar 2010

Se separa albusurile si se bat spuma cu putin sare si zaharul dupa care se adauga galbenusurile amestecate cu putin ulei, faina, praful de copt si se subtiaza cu lapte paa se mai subtiaza (dar nu foarte tare). Se ia cu lingura si se coc in tigaia incinsa. Se servesc cu dulceata sau doar...

Rulada pentru mic dejun

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2010

Facem omleta din ouale batute, dupa care o rasturnam pe farfurie si incepem sa insiram mai intai cascavalul dupa aceea salamul iar la un capat cremvustii. Rulam si introducem putin la cuptor (sau la microunde) pentru a se topii cascavalul. Este o idee pentru un mic dejun ma aspectos!

Ciorba cu oua

In Supe/Ciorbe la 11 Mar 2010

Se pune apa le fiert cu putin delicat se adauga legumele, dupa ce au fost putin calite in ulei, o mana de orez iar cand acestea sunt fierte se incepe adaugarea oualelor intregi in ciorbita (sparte in prealabil intr-un castron pt a nu avea probleme cu vechimea lor, sa nu fie stricate)....

Budinca de ciocolata cu nuca de cocos

In Dulciuri la 11 Mar 2010

Se pun intr-o cratita ciocolata, untul si zaharul si se dau la foc moale, amestecand mereu cu o lingura de lemn. Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-au topit ingredientele si se lasa sa se raceasca. Se freaca cele 4 galbenusuri cu 2 linguri de faina si se toarna incet compozitia racita....

Afisate 301 - 330 din 360 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Predicţiile astrologilor sunt extrem de clare: ce-a fost ştim deja, ce o fi om mai vedea.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]