ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete / Dulciuri

Panna cotta cu pepene galben si capsune

In Dulciuri la 28 Iul 2014

Pulpa pepenului curatate de coaja si seminte se paseaza la blender,piureul obtinut se pune intr-un vas pe foc impreuna cu 200ml smantana,100ml lapte,35g zahar si semintele de la jumatate de pastaie de vanilie;dupa ce s-a topit zaharul,se adauga 3foi de gelatina hidratate in apa rece,se amesteca...

Budinca cu perle de konjac

In Dulciuri la 28 Iul 2014

In plicul mare,se gaseste un alt plic mai mic in care sunt perlele;acesta se introduce(cu tot cu plic)intr-un vas cu apa clocotita(nu pe foc) pentru5min,tinandu-l cu o lingura in apa pentru ca are tendinta sa stea la suprafata iar perlele din plic trebuie sa se umfle,altfel raman tari la mijloc...

Bonet Piemontez

In Dulciuri la 27 Iul 2014

Se pregateste intr-un bol o crema fina din oua,batute bine cu un praf de sare si zahar; se adauga cacao,lichiorul,laptele,se omogenizeaza bine apoi biscuitii sfaramati nu foarte fin;se rastoarna in forma unsa sau cu hartie de copt,forma in tava cu apa fierbine si se lasa la cuptor 1h Se...

Inghetata de mac si fragute

In Dulciuri la 22 Iul 2014

Ouale impreuna cu zaharul si semintele de la batonul de vanilie,se freaca pe bain-marie,pana rezulta o crema spumoasa apoi se da la rece; in acest timp se pregateste frisca apoi se amesteca cu crema de oua,siropul,fragutele spalate si pasate dar nu de tot(sa se simta prin inghetata bucatele...

Verrines cu portocale si zmeura

In Dulciuri la 20 Iul 2014

Curatam portocalele de coaja si pielita alba, taiem pulpa in cubulete si repartizam in 3f orme iar 100 g fructe in alte 3 forme; sucul recuperat de la portocale + 250 ml suc, zaharul vanilat, punem pe foc mic iar cand s-a incalzit, adaugam gelatina hidratata in apa rece 2-3 minute; repartizam...

Budinca si jeleu de capsuni

In Dulciuri la 30 Mar 2014

Pregatim budinca dupa instructiunile de pe plic in 500 ml lapte si 2 linguri zahar (eu nu pun mai mult) iar dupa ce s-a racit foarte bine amestecam cu fulgii de ciocolata, umplem cupele pana la jumatate si le tinem la frigider Pentru jeleu ,punem intr-un vas pe foc capsunele curatate de...

Tort de primavara

In Torturi la 28 Mar 2014

Facem o crema fina din galbenusuri si zahar,adaugam treptat apa,uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;dupa omogenizare cu o spatula,rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor 30-40min Intr-un castron amestecam branza...

Chec cu mac

In Prajituri la 26 Mar 2014

Pui la foc mic un vas in care pui laptele,untul,zaharul si lasi sa fiarba pana se dizolva totul;dai deoparte,adaugi esenta de vanilie si dupa ce s-a racit foarte bine adaugi galbenusurile pe rand amestecand energic,zeama de lamaie,albusurile batute spuma cu un praf de sare si mac apoi faina...

Creme brulee cu ghimbir confiat

In Dulciuri la 25 Mar 2014

Punem ghimbirul in blender si-l pasam,amestecam apoi cu smantana si lapte pe foc mic pana se omogenizeaza fara sa ajungem sa fiarba si dam deoparte Intr-un castronel frecam galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa,cu grija incorporam in smantana apoi lasam la frigider 1h si mai...

Prajitura cu miere

In Prajituri la 22 Mar 2014

Punem intr-un vas pe foc untul,mierea,coaja rasa de lamaie cu tot cu zeama,fierbem pana se omogenizeaza apoi dam deoparte;adaugam faina cernuta cu praf de copt,amestecam energic cu telul sa nu ramana cocoloase,ouale batute cu un praf de sare si lapte; omogenizam bine tot apoi rasturnam in...

Melc umplut cu gem

In Dulciuri la 20 Mar 2014

Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca; rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare; framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca...

Prajitura cu gem

In Prajituri la 13 Mar 2014

Batem bine galbenusurile cu ulei ca si maioneza,adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,arome iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta;rasturnam intr-o tava mai mica tapetata cu hartie de copt si lasam la cuptor 40min Dupa ce s-a racit,taiem blatul in...

Pizze cu fructe

In Dulciuri la 12 Mar 2014

Punem 10-12 foi de placinta suprapuse, unse fiecare cu unt topit inclusiv ultima foaie, decupam discuri cu ajutorul unei farfurii sau ce aveti(eu am folosit inelul de inox). Deasupra presaram migdale pe fiecare decupaj, le punem cu grija in tava cu hartie de copt, apoi dispunem pe fiecare in...

Chec cu banane de post

In Dulciuri la 12 Mar 2014

Bananele curatate le punem intr-un castron, le pasam cu o furculita apoi le mixam bine impreuna cu zahar, arome, ulei adaugat cate putin. La final incorporam faina amestecata cu sare, praf de copt, bicarbonat si nuca. Omogenizam totul bine, rasturnam in tava sau alta forma, punem rondele de...

Prajitura Zebra

In Prajituri la 2 Mar 2014

Facem o crema fina si pufoasa din oua cu zahar,un praf de sare,arome,adaugam ulei cate putin,apoi iaurt,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si cernuta;impartim aluatul in mod egal iar intr-un vas incorporam cacao In forma rotunda cu hartie de copt,punem cu lingura aluat cu...

Prajitura marmorata cu branza

In Prajituri la 1 Mar 2014

Galbenusurile batute bine cu zahar, untul moale, cacao,adaugam apoi nessul dizolvat in lapte caldut,apoi faina cu praful de copt cernuta,iar la final albusurile batute spuma cu un praf de sare;omogenizam bine cu ajutorul mixerului pentru ca prima compozitie este destul de tare sa nu aveti...

Prajitura cu iaurt

In Torturi la 27 Feb 2014

Punem pe foc un vas cu zeama de compot,unt,vanilia iar dupa ce untul s-a topit,adaugam biscuitii bine pisati si amestecam bine;in tava rotunda cu folie alimentara,facem un blat din biscuiti si pe margini dupa care lasam la frigider. Intr-un bol amestecam iaurtul cuzahar pudra,vanilie,ananasul...

Inimioare duci-reteta 700

In Dulciuri la 24 Feb 2014

Punem intr-un vas pe foc mic frisca,zaharul,semintele de vanilie,zaharul vanilat,scortisoara iar dupa ce a ajuns la punctul de fierbere,dam vasul deoparte si incorporam gelatina hidratata in apa rece; amestecam pana se dizolva,apoi rasturnam in forme de inimioare si lasam la frigider pana a...

Crema de dovleac

In Dulciuri la 24 Feb 2014

Pentru piure,punem in tava pe hartie la cuptor 2felii de dovleac si le tinem pana sunt moi,aproximativ 20min; Punem in blender toate ingredienteleiar dupa ce am obtinut o spuma,impartim compozitia in vase mici de ceramica,le punem in tava cu apa fierbinte si le tinem la cuptor la foc mic...

Panna cotta cu ciocolata

In Dulciuri la 14 Feb 2014

Intr-un vas pe foc mic punem smantana cu zahar iar cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte,adaugam ciocolata rupta,amestecam pana se topeste,adaugam apoi gelatina hidratata in putina apa rece iar dupa ce totul este bine omogenizat,umplem formele unse cu putin unt;lasam la frigider pana a...

Prajitura cu portocale

In Prajituri la 12 Feb 2014

Facem o crema pufoasa din unt moale,zahar,nucsoara si coaja rasa de portocale,adaugam pe rand ouale mixand energic dupa fiecare apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt,intercaland cu zeama de portocale; rasturnam compozitia intr-o forma unsa sau cu hartie de copt sau de silicon(de...

Sufleu de banane

In Dulciuri la 10 Feb 2014

Turnam laptele intr-o cratita cu siropul de artar si pastaia de vanilie taiata pe lung iar cand incepe sa fiarba,dam vasul deoparte si scoatem pastaia;topim 50g unt intr-o craticioara,adaugam faina amestecata cu amidon iar cand incepe sa se coloreze,adaugam laptele cate putin amestecand cu un tel...

Chec inel cu portocale

In Dulciuri la 10 Feb 2014

Intr-un castron punem untul la temperatura camerei si taiat cubulete,facem o crema impreuna cu zahar,adaugam ouale batute cu un praf de sare,coaja rasa de portocala si faina;dupa ce totul este omogenizat,impartim compozitia in doua boluri iar intr-un bol adaugam 3-4linguri zeama de portocala iar...

Tortul indragostitilor- 3 ani de Bucataras!!

In Torturi la 7 Feb 2014

Batem galbenusurile cu zahar adaugand treptat cate o lingura de apa fierbinte,apoi uleiul tot treptat ca la maioneza,incorporam faina amestecata cu praful de copt apoi albusurile batute spuma tare;rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la cuptor la foc mic,fara sa deschidem usa,30-40min...

Gogosi cu dovleac

In Dulciuri la 3 Feb 2014

Intr-un castron batem ouale cu sare,zahar si arome,adaugam piureul,drojdia inmuiata in putina apa calda,vinul la temperatura camerei(bucatariei),apoi faina;aluatul trebuie sa fie moale,ca sa poata fi luat cu lingura Acoperim castronul si lasam sa creasca;dupa ce si-a dublat volumul,luam cu o...

Briose pufoase

In Prajituri la 29 Ian 2014

Batem bine ouale cu un praf de sare si zahar pana rezulta o crema pufoasa, adaugam coaja de lamaie, untul cald adaugat cate putin, laptele batut, apoi amestecam bine cu o lingura sa nu ramana cocoloase, branza proaspata iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Punem in forme o lingurita...

Desert la pahar

In Dulciuri la 28 Ian 2014

Pregatim mai intai budinca de vanilie;punem laptele pe foc mic,adaugam galbenusurile frecate cu zahar,amidonul si esenta de vanilie;amestecam continuu cu telul pana se ingroasa;dupa ce s-a racit foarte bine,adaugam fulgii de ciocolata si umplem pahare pana la jumatate dupa care le dam la rece...

Chec cu albusuri si crema caramel

In Prajituri la 25 Ian 2014

Batem bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,adaugam apoi uleiul cate putin,laptele,mixand in continuare energic; la sfarsit adaugam faina amestecata cu praf de copt;rasturnam in tava,deasupra punem caramelul si cu o furculita amestecam usor aluatul;lasam la cuptor la foc...

Lingurite cu cafea si crema tiramisu

In Dulciuri la 21 Ian 2014

Batem bine untul cu zahar iar dupa ce a devenit o crema pufoasa adaugam cafeaua si faina; omogenizam bine,formam o sfera,o acoperim cu folie alimentara si o lasam la frigider 30min. Dupa acest timp intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam linguritele,le asezam in forma de silicon,si le...

Lingurite cu frisca si zmeura

In Dulciuri la 21 Ian 2014

Batem bine untul cu zahar si zaharul vanilat pana devine o crema pufoasa dupa care adaugam faina; dupa ce totul este omogenizat formam o sfera,o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 30min; acest timp,intindem o foaie groasa de 2-3mm,decupam linguritele,le asezam cu grija in...

Afisate 31 - 60 din 304 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]