ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete

Reteta de supa crema de ridiche neagra

In Supe la 9 Feb 2024

Iata cum se prepara Reteta de supa crema de ridiche neagra Ridichea, cartofii, ceapa curatate, spalate, taiate cuburi se calesc in unt impreuna cu usturoiul curatat. Se adauga 1/2lingurita cu sare, 1 l supa de legume facuta dintr-un cub Knorr sau puteti adauga 1 l de apa, apoi se lasa pe foc...

Reteta de prajitura imposibila

In Dulciuri la 9 Feb 2024

Pentru caramel, se topeste zaharul intr-un vas, dupa ce s-a topit bine, se adauga apa cu atentie, apoi se lasa la fiert pana se topeste si se ingroasa putin. Se rastoarna imediat in forma de guguluf, se intinde tot repede pe peretii formei, apoi se lasa deoparte. Pentru crema 1, se bat bine...

Reteta de somon cu paste Spirulina Blue

In Peste la 9 Feb 2024

Iata cum se prepara Reteta de somon cu paste Spirulina Blue Bucata de somon spalata, uscata, pudrata cu putina sare, o pui intr-o tava mica la cuptor pentru 10 min, dupa care o scoti, iar somonul il lasi sa se raceasca, apoi scoti pielea si carnea o maruntesti cu o furculita si-l lasi...

Pizza cu humus

In Pizza la 13 Apr 2018

Pentru humus se pun in blender toate ingredientele, nautul scurs si clatit, avocado scoasa pulpa, usturoiul curatat, ulei, sare si zeama de lamaie dupa gust, pasta de susan, apoi se proceseaza pana rezulta humusul. Aluatul de pizza se pune pe tava de aragaz pe hartie de copt, se intinde pe...

Supa de naut cu paste si spanac

In Supe la 13 Apr 2018

In vasul cu ulei se caleste ceapa, se adauga apoi usturoiul zdrobit, maghiran, rozmarin, dupa 2min. se adauga spanacul (eu am folosit congelat), dupa 5 min. se adauga nautul scurs si clatit cu apa rece, supa de vita si se lasa pe foc 10 min. Dupa acest timp se adauga pastele, se lasa la fiert...

Sarmalute cu frunza de stevie

In Curcan la 9 Apr 2018

Intr-un castron se pune carnea, apoi se adauga ceapa tocata marunt, sare, piper, cimbru, orezul spalat, verdeata tocata marunt, pasta de ardei, uleiul, se amesteca bine cu mana, apoi se lasa deoparte. Frunzele de stevie spalate se oparesc doar 1-2 sec, apoi se scot si se pun intr-un vas cu apa...

Desert cuib cu oua

In Dulciuri la 9 Apr 2018

Se freaca drojdia cu 1 lingurita zahar si putin lapte caldut, se face o gaura in mijlocul fainii cernute din castron, se amesteca acolo cu putina faina, apoi se acopera cu un prosop si se lasa la dospit; in acest timp se mixeaza bine ouale cu sare, zahar, arome si se rastoarna in vasul cu faina,...

Iepure la cuptor

In Iepure la 9 Apr 2018

Carnea portionata, spalata, uscata cu prosoape de hartie, se pune in tigaia cu ulei si se tine pana se albeste; se adauga sare, piper dupa gust, ienupar, cate putin din salvie, rozmarin si cimbru, vinul si se lasa pe foc 5 min, apoi se opreste focul. Cartofii curatati, spalati, taiati in...

Desert chec cu albusuri si biscuiti Oreo

In Prajituri la 8 Feb 2018

Albusurile trebuie batute spuma tare cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin, apoi uleiul tot cate putin, iaurt, se mixeaza bine in continuare, iar la final se pune treptat faina cernuta cu praful de copt, amestecand usor. Dupa omogenizare, se incorporeaza 5-6 biscuiti rupti in bucati...

Prajitura cu sfecla rosie

In Prajituri la 25 Dec 2016

Piureul de sfecla se obtine din 3 bucati de sfecla de marime medie,aproximativ1kg, spalate, fierte sau coapte,apoi curatate de coaja si pasate cu blenderul. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu un praf de sare,zahar,ulei cate putin,dupa ce a rezultat o crema pufoasa si albicioasa, se adauga...

Chec aperitiv cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2016

Se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu ciupercile feliate daca nu sunt iar la sfarsit se condimenteaza cu sare, piper si se lasa deoparte. Se bat bine ouale cu un praf de sare, adaugand cate putin ulei, apoi iaurtul, se mixeaza bine totul si se adauga faina cu praful de copt, amestecand...

Bors de loboda rosie

In Ciorbe la 26 Apr 2016

In oala cu ulei incins se pune ceapa tocata marunt, morcovul si pastarnacul rase sau taiate cubulete mici,cartofii curatati, spalati si taiati marunt (mai marunt decat la alte ciorbe), se amesteca totul, dupa 1min se adauga si loboda cu 1legatura de leustean spalate si taiate marunt, se amesteca...

Turnulet cu mere si violete

In Dulciuri la 19 Apr 2016

In primul rand se pregateste un ganache din ciocolata topita,se adauga frisca, se amesteca pana se omogenizeaza complet apoi se lasa la frigider 30min sa se raceasca,cu o folie alimentara pusa direct pe crema Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,taiate rondele groase de 5-6mm,se...

Spuma de vanilie cu mango

In Dulciuri la 14 Apr 2016

Intr-un vas pe bain-marie se pun galbenusurile,branza,frisca,semintele de mac, faina, esenta de vanilie,se amesteca continuu cu telul pana se ingroasa putin, apoi se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata in apa rece si putina coaja de lamaie verde rasa, dupa care se da vasul la...

Ochelari cu pesto

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2016

Foitajul dezghetat la temperaura din bucatarie, se intinde, pana la jumatate se unge cu un fel de pesto iar in partea opusa cu alt fel; se ruleaza pana la mijloc ambele parti, se strange putin ruloul,se pune la congelator 5-10min ca sa se taie mai usor. Dupa acest timp, se taie ruloul in felii...

Guguluf pufos pentru copii

In Prajituri la 6 Apr 2016

Galbenusurile frecate cu zahar apoi ulei cate putin, se adauga iaurtul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, iar la sfarsit albusurile batute spuma cu un praf de sare si se amesteca usor cu o spatula. Se da deoparte intr-un bol cateva linguri bune din compozitie care...

Fasole soia batuta

In Mancaruri de post la 5 Apr 2016

Fasolea curatata, spalata, se pune intr-un vas, se acopera cu apa clocotita, se pune un capac si se lasa 30min; dupa acest timp se pune la fiert cu aceeasi apa iar dupa alte 30 min. se scurge, se clateste si se pune din nou la fiert tot cu apa fierbinte; cand incepe sa fiarba, se adauga 2 cepe...

Paste cu avocado si busuioc

In Spaghete la 2 Apr 2016

Se pun in blender pulpa de avocado, usturoiul curatat,busuioc, ulei, zeama de lime, galbenus, putina sare, piper dupa gustul fiecaruia si se proceseaza pana rezulta o pasta; se rastoarna intr-un bol,se amesteca cu parmezan, coaja rasa de lime si cateva linguri cu apa de la fiertul pastelor; se...

Supa crema de leurda

In Supe la 2 Apr 2016

In vasul cu unt incins,se pun legumele curatate,spalate,taiate grosier leurda bine spalata si taiata iar dupa ce s-au calit putin,se adauga supa de pui si se lasa pe foc 30min.Dupa ce au fiert bine,se strecoara,supa se pastreaza,legumele se paseaza la blender,piureul obtinut se amesteca cu lapte...

Peste cu pasta harissa

In Peste la 25 Mar 2016

Intr-un bol se amesteca 1 lingura de pasta harissa cu putina sare, chimionul macinat, se maseaza pestele cu acest amestec, se pune intr-un vas si se tine al frigider cel putin 2h; ideal ar fi sa se tina pana a doua zi, astfel intra in peste aromele si nu se mai simte iuteala de la pasta atat de...

Gateau de riz au caramel

In Dulciuri la 23 Mar 2016

Se pune orezul intr-un vas cu 1l de apa pe foc mic si se lasa 5min amestecand mereu apoi se opreste focul si orezul se scurge;acest procedeu se face ca orezul sa se umfle putin; Intr-un vas se pune laptele, orezul, 3linguri zahar, un praf de sare, se lasa pe foc pana scade laptele,iar orezul...

Chec cu afine si 5 ani de Bucataras

In Prajituri la 11 Feb 2016

Se freaca galbenusurile cu ulei ca la maioneza apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat, dupa omogenizare se incorporeaza faina si se amesteca cu o spatula usor; intr-un bol se dau deoparte 4 linguri de aluat, se amesteca cu cacao apoi cu...

Trandafir cu mere

In Dulciuri la 5 Feb 2016

Merele spalate,se scoate casuta cu seminte cu ajutorul cutitului special,se taie in jumatati apoi se feliaza subtire dupa care se pun intr-un bol cu apa cat sa le cuprinda,zeama de lamaie si lingura de zahar si se lasa 1min la cuptorul cu microunde;se scot feliile usor sa nu se rupa pe o farfurie...

Trandafir cu branza si ciocolata

In Prajituri la 2 Feb 2016

Albusurile batute spuma cu un praf de sare si jumatate din cantitatea de zahar; untul moale se freaca cu restul de zahar si zaharul vanilat pana rezulta o crema fina, se adauga galbenusurile pe rand mixand energic dupa fiecare, branza treptat, faina amestecata cu praful de copt si cernuta iar la...

Prajitura ciocolatoasa Reteta 800

In Prajituri la 1 Feb 2016

1-Intr-un vas pe bain-marie se pune ciocolata si untul cubulete iar dupa ce s-a topit se amesteca energic pentru lichefiere apoi se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zahar pana rezulta o crema albicioasa, se adauga in fir ciocolata bine racita amestecand energic, apoi pudra de...

Limba cu masline

In Porc la 1 Feb 2016

Limba spalata,se pune la fiert intr-un vas cu apa si putina sare, dupa 30-40min se scoate, se indeparteaza pielita cat este calda, se taie apoi in suvite si se caleste in vasul cu ulei incins impreuna cu ceapa tocata marunt Separat se face un sos bechamel mai subtire din untul fierbinte, faina...

Bors de peste

In Ciorbe la 27 Ian 2016

Pestele portionat, spalat, pudrat cu putina sare, se lasa deoparte intr-un vas. Toate legumele curatate, spalate, taiate marunt sau radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mari, dupa cum doreste fiecare, se calesc in oala cu ulei incins, dupa ce s-au inmuiat se adauga rosiile, pasta de ardei,...

Supa limpede de gaina

In Supe la 25 Ian 2016

Gaina spalata, se pune in oala cu apa la fiert si se lasa la foc mic cu capac 1-2 h, adunand spuma mereu; cand este aproape gata, se adauga legumele curatate, spalate si 1lingura rasa cu sare. Dupa ce totul este fiert, se strecoara, gaina si cartofii se pun pe un platou, urmand a fi servita...

Supa de morcov si papaya

In Supe la 21 Ian 2016

Ceapa si morcovul curatate, spalate, taiate rondele, se calesc in unt incins iar dupa ce s-au inmuiat se adauga 500ml apa si se lasa pe foc sa fiarba cu capac; in acest timp fructul se taie in jumatate, se scot semintele cu o lingurita, se feliaza si se curata la fel ca si feliile de pepene de...

Chec provensal

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2016

Se bat bine ouale cu un praf de sare si piper, se adauga faina cu praful de copt, untul topit, laptele, se amesteca bine, apoi dovlecelul si cascavalul rase, maslinele, rosiile si rozmarin taiate marunt, tonul din conserva cu tot cu ulei, se omogenizeaza totul bine, se condimenteaza daca e cazul,...

Afisate 1 - 30 din 823 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]