Gusti

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 18.07.2008

RETETE77
PRIETENI74
Retete

Cartofi noi cu cascaval si cipsuri de prosciutto

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2015

 Haideti sa va povestesc cum imi place mie sa fac cartofii noi. Este o reteta rapida, simpla, dar delicioasa. Dupa ce spal cartofii ii tai in 4 sau in 6 si ii pun la fiert. Apoi ii scot si-i usuc pe un prosop de hirtie, timp in care pun pe foc tigaia cu ulei. Ii pun apoi la prajit cit sa...

Senvis a la Jamie Oliver

In Sandvisuri la 19 Oct 2014

 Recunosc. Sint fan Jamie Oliver, iar emisiunea preferata in acest moment este "Gateste cu Jamie in 15 minute", de pe TV Paprika. Efectiv ma fura din peisaj cind se difuzeaza. Am facut zilele trecute o salata de dovlecei cu menta, iar acum am recidivat cu un preparat demn de Mister...

Briose aperitiv Bucataras

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2014

Am taiat ceapa cubulete si am pus-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei Pentru 200 de grame de fundite am pus la fiert 2 litri de apa, iar cind aceasta a dat in clocot am adaugat pastele. Am taiat apoi sunca in dreptunghiuri mici si am adaugat-o peste ceapa calita. Am amestecat la foc...

Vinete a la Bucataras

In Mancaruri de legume la 2 Aug 2014

Am facut la pranz o nebunie cu vinetele de la  Tomatina  (pentru ca-s de la prieteni si-s crescute fara chimicale)! Le-am taiat cubulete, le-am tras rapid la tigaie, apoi le-am scurs putin pe un servetel si le-am pus intr-un vas de lut. Peste am adaugat  usturoi tocat, un praf...

Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2014

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore. Se taie doua hartii de copt de dimensiunea tavii, 23 x 30 cm. Se pune aluatul intre cele doua hartii de copt si cu sucitorul se...

Crenvusti in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2014

 Reteta aceasta de crenvusti in foietaj te poate scoate din impas daca trebuie sa pregatesti ceva bun si rapid. Totul este sa ai in frigider un pachet de aluat in foietaj (2 foi). 1. am intins o foaie si am taiat-o in 6. 2. am ras cascavalul si l-am presarat pe fiecare foaie, pe mijloc...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2014

 Am taiat cascavalul in felii groase cam de 1 cm. Am pregatit faina, pesmetul si oul (batut). Am dat feliile de cascaval prin faina, apoi prin ou, dupa care am repetat: inca o data prin faina, inca o data prin ou, avand grija sa acopar inclusiv marginile. Am dat cascavalul si prin...

Bilute de branza cu marar, boia si chimen

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2013

Telemeaua am dat-o pe razatoare si am amestecat-o cu crema de branza. Am adaugat si o lingura de smantana, pentru a omogeniza mai usor compozitia. Am pregatit condimentele pe blatul de lucru. Cu mainile umede am format bilutele, pe rand si le-am tavalit prin cate un condiment. Am facut 6...

Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2013

Am pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit. Am curatat avocado de coaja, am scos samburele si am taiat fructul cubulete. Am stropit cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si am...

Mamaliguta cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 5 Dec 2013

Am pregatit intai mamaliga. Am pus apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa a dat in clocot, am turnat malaiul in ploaie, amestecand incontinuu, sa nu cumva sa faca cocoloase. La final am adaugat putin unt si l-am incorporat bine. Crema de branza am pus-o intr-un bol si am mai adaugat...

Macrou a la Bucataras in Zepter

In Peste la 26 Oct 2013

 Am pus vasul Zepter pe foc mic, urmarind ca indicatorul sa ajunga in zona verde. In acest timp am curatat zona mediana de oase (la macrou exista o astfel de zona pe care prefer sa o scot din file) si am uns pestele cu putin ulei de masline. Am taiat ceapa rondele subtiri. Cind...

Sufleu de branza

In Dulciuri la 20 Sep 2013

Pentru reteta asta de sufleu ne-am inspirat de la TVPaprika.  Am separat intai ouale. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu mierea de albine, dupa care am adaugat crema de branza si esenta de rom. Albusurile le-am batut spuma, impreuna cu praful de sare. Odata omogenizat...

Quesadilla

In Pui la 8 Iul 2013

Pieptul de pui taiat fasii l-am condimentat cu sare, piper, putin chili, tarhon si ulei de masline. Astfel pregatit, l-am pus la fript intr-o tigaie. Ardeii copti i-am curatat si i-am taiat fasii lungi.  Ceapa am taiat-o rondele, la fel si ardeiul iute. Am luat o foaie de tortilla...

Scoici si creveti Saganaki

In Fructe de mare la 21 Iun 2013

Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs. Am tocat marunt usturoiul. Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am adaugat scoicile si crevetii, am amestecat si am turnat putin vin alb. Am lasat sa fiarba cam 10 minute...

Budinca cu branza si stafide

In Spaghete la 13 Iun 2013

Am pus pastele la fiert, dupa care am pregatit crema de branza. Intr-un castron am pus branza, smantana, 2 oua, zahar si stafide. Am amestecat si am aromat cu  putina esenta de rom. Smantana mea a fost foarte subtire (am folosit smantana pentru gatit) asa ca nu am pus foarte multa....

Fursecuri

In Prajituri la 30 Apr 2013

Ouale se pun in vasul robotului impreuna cu zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul, cu telul de sarma, pe viteza 8.  Se adauga uleiul, esenta de rom, apoi faina. Toate ingredientele se adauga treptat in bol. Pentru amestecul acesta am folosit telul plat si am setat robotul pe...

Spaghetti - preferatele lui Matei

In Spaghete la 25 Apr 2013

 Aseara, Maty mi-a cerut sa-i prepar spaghetele sale favorite, o reteta de bolognese putin simplificata. Asa ca am luat o mina de spaghetti din pachetul de Monte Banato si le-am pus la fiert. In timpul in care spaghetele au fiert, am taiat marunt ceapa, am calit-o putin in ulei, apoi am...

Salata de morcovi a la Nicolai

In Mancaruri de post la 21 Apr 2013

Am pus la calit ceapa taiata marunt si usturoiul pentru citeva minute, avind grija sa nu se arda. Am adaugat morcovii taiati rondele cam de 3-4 mm. Am amestecat putin, 2-3 minute, apoi am adaugat 2-3 lingurite de miere si putina apa. Am condimentat cu sare si piper. Am lasat la foc...

Sendvis cu macrou

In Aperitive / Garnituri la 29 Mar 2013

 Ideea aceasta de sendvis am descoperit-o in piata de peste de la 'Stanbul. Acolo, la 2 pasi de marea Marmara, pescarii aveau linga fiecare stand de peste o plita, linga care era pregatit fileul de macrou proaspat. Si mi ti-l incingeau pe plita , taiau jumatate de paine in doua si o...

Mousse cu capsuni si branza mascarpone Delaco

In Prajituri la 22 Mar 2013

 Se combina zaharul cu 60 ml apa intr-o cratita mica, se amesteca putin, pana zaharul se dizolva. Gelatina se pune peste siropul de zahar si se amesteca pana se dizolva. Se lasa la rece. Capsunile se paseaza pana se obtine un piure fin, se adauga mascarpone si se amesteca pana se...

Clatite a la pensiunea Casa Mosului

In Dulciuri la 26 Feb 2013

Se amesteca toate ingredientele intr-un bol mai mare. Se incinge tigaia unsa cu putin ulei si se adauga compozitia cu polonicul astfel incit sa acopere intr-un strat subtire toata suprafata tigaii. Cind este coapta, se intoarce si pe partea cealalta. Noi le servim cu gem de macese sau de...

Tiramisu reţetă originala

In Prajituri la 22 Feb 2013

Tiramisu reţetă originala Pregatim intai o cafea espresso, punem in ea 2 lingurite de zahar si amestecam, dupa care o lasam la racit. Separam galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le punem intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Amestecam pana se formeaza o crema, apoi...

Mancarica de pui cu oua a la bunica

In Pui la 18 Feb 2013

 Eu i-am spus mamaie. Era genul acela de bunica ce avea mereu o vorba buna, un alint. Bateam ulita-n lung si-n lat in vacantele de vara, iar seara aveam pe picioare harta lumii desenata din praf :). Mereu inventa cite ceva bun, de ma lingeam pe buze. Una dintre retetele minunate de mi le...

Curcan tavalit in unt aromat cu garnitura de ciuperci

In Curcan la 26 Ian 2013

 Am pus o parte din unt in tigaie, un pic mai mult de sfert sa zicem, si am tavalit putin carnea de curcan prin ea. Apoi, am scos carnea si am pus-o in vasul Zepter (se poate pune si la cuptor, stropita cu putin ulei, apa si sare si piper. Chiar si putin vin alb) circa 5-7 minute. Am pus...

Dressing pentru salata Tabbouleh

In Salate la 26 Ian 2013

Bulgurul se pune intr-un bol peste care adaugam apa caldut pina-l acoperim. Lasam astfel la inmuiat circa 8 minute. Amestecam bulgurul cu o furculita si avem grija sa nu fie foarte moale. Il punem peste patrujelul tocat marunt. Curatam usturoiul, il zdrobim cu lama cutitului pe tocator si...

Brinza telemea facuta in casa

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2012

Cheagul se gaseste la farmaciile veterinare. Mie mi-a adus insa cineva care chiar asta face, la tara, brinza. Mi-am cumparat o seringa (e corect si siringa) mica de la farmacie si iata-ma in bucatarie cu 4 litri de lapte de vaca in fata. La noi, in piata Valea Ialomitei, costa 3 lei litrul de la...

Bors de curcan in oala Zepter

In Ciorbe la 9 Sep 2012

 Am trecut printr-un tirg traditional zilele acestea si, la unul dintre standuri, cel care vindea tragea o gura zdravana dintr-o sticla de bors. Am zis: "e clar, o sticla din borsul ala este al meu". Mi-a zis ca-i facut de el, in gospodarie, ca-i natural si l-am crezut dupa pofta...

Castraveti murati

In Muraturi la 18 Aug 2012

 Se spala bine ingredientele si borcanele :P. La baza borcanului se aseaza frunzele de visin, telina si crengutele de marar si cimbru. Apoi se pun castravetii, morcovii taiat rondele sau in lung, dupa preferinta, cateii de usturoi si hreanul. Deasupra lor punem ca si la baza frunzele de...

Mic dejun dragut - reteta pentru sotzi

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

 Aceasta reteta este pentru sotzi, ca sa le faca intr-o dimineatza de week end frumoaselor lor sotzii! Taiati gogosarul pe mijloc, cam de 1 cm grosime.  Puneti tigaia la incins, unsa cu putin ulei. Adaugati gogosarul in tigaie, apoi spargeti oul si puneti-l in gogosar (nu va...

Pulpe de pui in foietaj

In Pui la 4 Mar 2012

Intii punem pulpitele la cuptor pina se rumenesc, intr-o tava in care am adaugat putin ulei, paharelul de vin, sare si piper, usturoi. Am pregatit apoi umplutura. Ceapa se taie marunt si se pune la calit. Se adauga hribii, usturoiul si mararul. Asezonam cu sare si piper. Am intinsa...

Afisate 1 - 30 din 77 retete    

Postari recente

publicat la 22.09.2015

Care sunt tipurile de suc?

publicat la 02.06.2015

Ce inseamna Club Fan Brânza

publicat la 02.06.2015

Cea mai mancata branza…

Horosmopul tau de astazi:

Leu

“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 16

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]