publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Malasolca a la Bia
Pestele se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tava de ceramica. Punem usturoiul lasat intreg, cartofii peste care presaram sare si rosiile cherry. Se stropesc cu ulei de masline, se pune apa, se acopera cu folie si se da la cuptor pentru 30 minute. Se indeparteaza folia si...
Baccala in sos de rosii
Bucatile de peste se pun pe servet de hartie. Intr-o farfurie adanca punem faina, trecem bucatiile de peste, pe ambele parti si le punem la prajit in ulei de masline, se lasa cateva minute pe fiecare parte, se intorc cu grija ca se rup. Se pun rosiile pasate cu putina apa si se adauga...
Somon in crusta de caju la cuptor
Bucatile de somon se clatesc sub jet de apa si se pun pe niste prosoape de bucatarie ca sa se usuce de apa. Caju-ul se pune in robotul de bucarie, impreuna cu usturoiul pisat si se marunteste bine. Se trece somonul prin caju-ul maruntit si se pune pe o hartie de copt. Se inveleste...
Somon in crusta de alune si parmezan
Somonul se pune cu pielita in jos intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Punem frunze de busuioc proaspat desupra,si acoperim cu folie de aluminiu. Se da la cuptorul preincalzit pentru circa 20 minute. Se inlatura folia de aluminiu,alunele le maruntim bine cu un cutit si le amestecam cu...
Crap prajit in malai
Pestele trebuie curatat si taiat in bucati potrivite. Se spala bine,se lasa la scurs si se condimenteaza. Bucatiile de peste se trec prin amestecul de malai cu faina si se pun la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie. Se servesc cu mamaliga si mujdei de usturoi
File de pangasius cu sos de iaurt
Fileul de pangasius se taie in bucati potrivite,se condimenteaza pe ambele parti si se pune intr-o tigaie cu putin ulei de masline si putina apa. Se lasa sa scada zeama si sa se rumeneasca ptuin pe ambele parti. Pentru sos: Punem intr-un bol inalt iaurtul,mustarul,condimentele,frunzele...
File de pangasius in crusta de malai
Bucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti. Intr-o farfurie punem faina si malaiul, amestecam bine, punem putina sare si piper in compozitie. Trecem bucatile de file de peste prin malai si punem la prajit in ulei incins. Se scot pe un servet de bucatarie. Se servesc cu mujdei...
Pangasius cu ciuperci si smantana la cuptor
Bucatile de pangasius de taie in doua si se pun intr.o tigaie cu ulei de masline, se condimenteaza pe ambele parti si se lasa pe foc cateva minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie iar in tigaia folosita punem ciuperciile, mai adaugam ulei de masline, punem cateii de usturoi si lasam sa...
Somon in crusta de parmezan la cuptor
Bucatiile de somon se pun cu pielea in jos intr-o tava cu hartie de copt,se acopera cu hartie de aluminiu si se da la cuptor pentru 10 minute. Intre timp se marunteste usturoiul,parmezanul se rade,iar patrunjelul se toaca marunt si se amesteca. Se scoate de la cuptor somonul,se da la o...
Pastrav umplut cu rosii la gratar
Pestele se spala bine si se lasa la scurs. Se unge pe ambele parti cu ulei de masline,se presara condimentele peste tot inclusiv in interior. Rosiile se taie rondele si in jumatate daca este mai mare si se umple fiecare bucata de pastrav. Se da la rece pentru 2 ore. Gratarul se...
Spigola con patate e carote al forno
Pestele se da cu condimente pe ambele parti,inauntru se pun 2 felii de lamaie si cateva feliute de usturoi. Cartofii se pun la fiert in apa cu sare,se curata de coaja si se taie rondele. Morcovul se fierbe separat,si se taie la fel rondele. Intr-o tava punem bucata de peste si...
File de pangasius cu sos de rosii,masline si capere
Feliile de pangasius se clatesc sub apa rece,se taie in trei daca sunt mari daca nu doar in doua. Se pun pe un servet de hartie sa se absoarba apa. Intr-o tigaie incapatoare se pune ulei de masline,ceapa si morcovii taiate rondele,se condimenteaza cu busuioc si piper. Se stinge cu...
Hamsii prajite
Hamsiile trebuiesc curatate de solzi,de cap si intestine si se scoate si oasele. Faina se amesteca cu malaiul,iar hamsiile curatate si clatite bine sub jet de apa se trec prin amestecul de fainoase. Se pun la prajit in ceaun in uleiul incins. Se lasa pe fiecare parte pana se...
Creveti pane
Crevetii se curata de coaja,se pastreaza doar codita(arata mai frumos). Se dau sub jet de apa rece si se pun la scurs. Se pun condimentele pe ei si se lasa deoparte 10 minute. Se prepara aluatul din 2 oua si faina,se amesteca bine iar daca mai este nevoie se mai pune faina.Aluatul...
Dorada la cuptor cu rosii si lamaie
Pestele se condimenteaza pe ambele parti cat si inauntru. Ceapa se taie feliute subtiri si se pune la calit in ulei de masline,cand incepe sa se inmoie putin se adauga cutia de rosii cuburi., Se lasa cateva minute dupa care se toarna intr-o tava toata compozitia. Pestele se pune...
File de pangasius in sos de unt si curcuma
Se pune untul impreuna cu uleiul de masline intr-o tigaie, cand s-a incins se pun bucatiile de peste condimentate inainte. Se lasa circa 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu zeama de lamaie deasupra si cu garnitura de orez sau cartofi
File de pangasius crocant
Bucatiile de pangasius de taie in doua si se pun la marinat cu zeama de lamaie, ulei de masline si tarhon timp de 30 minute. Intr-o farfurie se pun egal faina si malai, se amesteca si se dau feliile de peste prin compozitie. Se pun la prajit pe ambele parti. Se scot pe un servet de hartie. Se...
Midii in sos de unt si vin cu ceapa si usturoi
Midiile se scot din timp din congelator si se lasa cateva ore sa se decongeleze.Intr-o tigaie wok se pune untul,usturoiul strivit,si midiile,cateva minute dupa care asezonam cu,condimentele de mai sus,si adaugam ceapa taiata feliute subtiri.Se stropeste cu vinul alb,iar cand sunt gata se pune...
Pastrav umplut cu legume pe pat de cartofi
Se clateste bine pestele sub jet de apa rece,se aseaza pe prosoape de hartie pentru a absorbii apa,se condimenteaza si se umple cu morcov si dovlecel date pe razatoarea mare.Se adauga cate o feliuta de lamaie.Cartofii se taie felii subtiri,se spala bine si se aseaza pe prosop de hartie.Intr-un...
Tartine cu ton si ou
Punem ouale la fiert,timp de 4-5 minute, le curatam de coaja si le pisam cu o furculita cat mai marunt. Tonul il scurgem de ulei, il pisam bine cu furculita, adaugam sare si piper si ouale maruntite. Se amesteca foarte bine si se pun pe diferite tipuri de paine.
Saramura de macrou(retete mamei)
Se pun bucatile de macrou eviscerat pe gratar, se sareaza, se prajesc pe ambele parti si se scot intr-o oala. Presaram cimbru deasupra si acoperim cu un capac. Separat intr-o oala se pune apa la fiert. Cateii de usturoi se prepara ca mujdeiul, cu putin ulei pana devine pasta, se adauga intr-un...
File de pangasius cu portocala si lamaie
Condimentam fiecare bucata pe o parte si pe alta, stropim cu ulei de masline, adaugam usturoiul pisat si stropim cu jumatate de portocala si dam la rece 2 ore. Punem bucatiile de peste in tigaia dry cooker, adaugam vinul alb, taiem 2-3 felii de portocala, le facem cubulete, ca si lamaia de...
Creveti inabusiti in vin rosu reteta nr 200!!!
Intr-un vas termorezistent punem crevetii clatiti cu apa rece, ii asezonam cu condimentele, ii stropim cu ulei de masline si adaugam vinul rosu. Se lasa la cuptor circa 20 minute. Se servesc cu sos sau fara! Pofta buna
Pastrav cu rosii si grapefruit la gratar
Fiecare bucata de pastrav se clateste cu apa rece,se usuca cu hartie tip servet,se condimenteaza pe fiecare parte.inclusiv inauntru.Rosia o taiem cubulete,se condimenteaza cu sare si piper,adaugam usturoiul pisat,se amesteca bine si se stropeste cu putin grapefruit.Se taie 2 felii mari de...
Creveti la gratar
Crevetii se clatesc cu apa rece,se pun intr-un castron la marinat cu ulei masline,ii condimentam,stropim cu grapefruit si punem putin vin rosu si lasam la rece 1 ora.Se pun pe gratar,se lasa cca 10-15 minute,cand sunt rumeniti pe o parte se intorc.Se servesc cu sos tzatziki sau mujdei de usturoi
Midii in sos tomat picant
Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline,se adauga midiile,se lasa circa 3 minute dupa care se stinge cu vin rosu,se lasa sa fiarba 5 minute si se adauga cutia de rosii cubulete,condimentam cu sare si piper,ardeiul picant si busuioc,adaugam un catel de usturoi mare taiat felii.Se lasa 10-15...
Pastrav cu usturoi si lamaie la gratar
Se spala bine pestele, se sterge cu un servet de hartie, se condimenteaza pe fiecare parte cu condimente pentru peste, cu salvie si putin busuioc. Inauntru se umple cu felii de usturoi si jumatati de felii de lamaie. Se stropesc cu ulei de masline pe fiecare parte si cu zeama de lamaie. Se lasa...
Dorada pe pat de legume
Se curata de solzi cu un cutit, se taie in doua si se scoate tot ce are pestele inauntru. Se condimenteaza cu multa sare, piper alb, oregano, rozmarin si salvie pe ambele parti. Intr-o tigaie se pun pastaile, morcovul si pastanacul se taie feliute, se adauga si deasupra se pun feliile de peste....
Cod cu sos de mustar
Fileurile de peste se condimenteaza cu condiment pentru peste,putin rozmarin,se unge cu usturoiul pisat si se stropeste cu putin vin alb,se lasa cca 10 minute.Se curata morcovii si se pun la fiert in jumatati in apa cu sare.Se fierb pe jumatate,se lasa sa se raceasca putin si se taie...
Mousse de ton
Scurgem tonul de ulei,il punem intr-un castron,adaugam untul la temperatura camerei si punem ceapa taiata cubulete mici.Pasam cu blenderul pana se face totul o pasta,se stroarce 1/4 dintr-o lamaie,se pune zeama.Punem painea la prajit si ornam cu pasta de ton