Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete

Checul Godina

In Dulciuri la 27 Feb 2016

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul,esentele,coaja de lamaie. Treptat se pune faina amestecata cu praful de copt,uleiul,macul si merisoarele. Intr-o tava de chec pune hartie de copt,turnam compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru...

Chifle pentru burgeri

In Piine la 26 Feb 2016

Intr-un bol se amesteca circa 100 g faina cu drojdia si apa calda si se lasa deoparte 10-15 minute pana cand drojdia devine activa. Dupa cele 15 minute se amesteca restul de faina, zaharul, untul topit si se framanta bine aluatul. Va devenit usor elastic si moale, se formeaza o bila si se unge...

Omleta inima la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2016

Ceapa verde se taie feliute si se pune in ulei de masline la calit, se adauga si cuburile de pancetta, se pune putina apa si se lasa sa fiarba pana scade zeama. Ouale se amesteca bine, se pun condimentele, porumbul scurs, bucatile de parmezan si ceapa si pancetta calite. Forma de silicon o...

Muschi de porc cu busuioc la cuptor

In Porc la 23 Feb 2016

Carnea se unge cu ulei de masline pe ambele parti,se condimenteaza si se pun frunze de busuioc,se pune intr-o punga,se leaga si se da la frigider pentru 24 ore. Muschiul de porc se pune intr-o tigaie impreuna cu sosul format de la marinada,ulei de masline si usturoiul strivit,se lasa sa se...

Sos de mustar

In Pt. carne la 23 Feb 2016

Ceapa se da pe razatoarea mare si se pune cu ulei de masline la calit. Se pune vinul alb si se lasa pana scade zeama. Se adauga mustarul si smantana si condimentele dupa gust. Se serveste cu carne de porc.

Snitele de porc in crusta de cartofi

In Porc la 20 Feb 2016

Feliile de porc se pun intr-o folie, se bat cu batatorul de snitele, se condimenteaza pe ambele parti cu condimente (sare/piper/ghimbir) si se lasa deoparte 15 minute. Cartofii se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama si se amesteca cu ouale batute bine,...

Budinca de gris cu lapte si afine

In Dulciuri la 17 Feb 2016

Se pune laptele la fiert,se adauga zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga grisul in ploaie si se amesteca cu un tel pentru a nu forma cocoloase. Cand e gata se lasa sa se raceasca,dupa care se adauga esenta de vanilie si coaja e lamaie rasa si galbenusuriile si se amesteca bine....

Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2016

Faina se amesteca cu oul,sarea si lapte,pana cand avem o compozitie subtire pentru clatite. Se prajesc clatitele si se scot pe o farfurie. Intr-o tigaie de ceramica punem ceapa tocata marunt si ciuperciile curatate de pielite,spalate si taiate feliute subtiri cu putin ulei de masline,punem...

Pancakes cu dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 15 Feb 2016

Faina se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si oul si coaja de portocala,se amesteca si treptat se pune apa minerala,se va face o compozitie mai groasa. Intr-o tigaie punem putin ulei,o ungem si o punem la incins. Cu un polonic formam clatitele mai mici si mai groase. Se prajesc pe...

Tort cu crema chantilly

In Torturi la 15 Feb 2016

Pentru pregatirea blatului: Se mixeaza cele 4 oua la temperatura camerei cu zaharul,se mixeaza 15 minute,nu mai putin. Se adauga jumatatea de plic finesse sau seminte de vanilie si faina si se amesteca bine cu o spatula. Se toarna compozitia intr-o forma de inima,se pune la cuptorul...

Placinte cu mozzarella si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2016

Faina o punem intr-un castron,in mijloc punem drojdia amestecata cu 2 linguri de apa calda s praful de zahar,se lasa cam 5 minute pana cand face spuma. Se amesteca cu o lingura,se adauga apa calda ramasa,uleiul si praful de sare. Se framanta bine cu mana,va ramane putin lipicios,se acopera...

Piept de pui in crusta de fulgi de porumb

In Pui la 12 Feb 2016

Pieptul de pui se curata de pielite,si se taie fasii mai groase (cum doriti) si se condimenteaza pe ambele parti. Intr-o farfurie punem faina, in alta farfurie amestecam ouale (puteti sa puneti cate unu pe rand si cand se termina punem altul), iar in alta farfurie punem fulgii de porumb...

Chec aperitiv cu branza si sunca

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2016

Ouale se bat bine cu un praf de sare si de piper,se adauga faina amestecata cu praful de copt si uleiul. Se amesteca compozitia si se da deoparte. Sunca, ardeiul si branza se taie cubulete, morcovii se dau pe razatoarea mica, iar cascavalul se da pe razatoarea mare. Se amesteca toate...

Clatite cu dulceata, banana si miere

In Dulciuri la 9 Feb 2016

Faina se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Se pune oul si se amesteca, se adauga treptat apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si laptele in functie de cat de groasa e compozitia. Punem o tigaie pe foc, se unge cu putin ulei si incepem sa punem cu polonicul din compozitia de...

Iepure cu legume la multicooker

In Iepure la 9 Feb 2016

Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30 minute (verificati sa nu scada complet zeama). Cand apa a scazut complet punem ulei de masline,...

Mancare de linte cu sos de smantana

In Mancaruri de legume la 30 Ian 2016

Lintea se tine 1 ora in apa rece. Se pune la fiert cam 40 minute sau cat scrie pe punga respectiva, se gusta pentru a vedea daca este fiarta, se scurge de apa si se da deoparte. Intr-o tigaie punem morcovul dat pe razatoarea mare, ceapa solzisori, usturoiul strivit, unt si ulei de masline....

Pulpa superioara de curcan cu portocale la cuptor

In Curcan la 27 Ian 2016

Pulpa superioara de curcan se cresteaza pe ambele parti, se condimenteaza si se pune intr-o tava de unica folosinta sau de ceramica, se pune apa, se acopera cu o folie alimentara si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 minute. Se scoate folia, se stropeste carnea cu vinul alb si ulei de...

Pangasius cu ciuperci si smantana la cuptor

In Pangasius la 25 Ian 2016

Bucatile de pangasius de taie in doua si se pun intr.o tigaie cu ulei de masline, se condimenteaza pe ambele parti si se lasa pe foc cateva minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie iar in tigaia folosita punem ciuperciile, mai adaugam ulei de masline, punem cateii de usturoi si lasam sa...

Tagliolini cu creveti,rosii si sos alb

In Paste la 22 Ian 2016

Pastele se pun in apa clocotita cu sare la fiert,se lasa timpul scris pe punga. Ceapa se taie solzisori si se pune la calit cu unt si crevetii congelati. Rosiile se taie in patru, iar frunzele de busuioc se taie la dimensiunea dorita (nu foarte marunt.) si se pun in tigaie peste creveti....

Lenticche con zampone

In Porc la 19 Ian 2016

Lintea se tine in apa rece pentru cateva ore, dupa care se pune intr-o craticioara la fiert pentru circa 40-60 minute, se strecoara de apa si se da deoparte. Intr-o alta oala punem ceapa tocata marunt,impreuna cu firele de patrunjel si usturoiul, punem apa sa acopere, punem lintea si...

Tort de piscoturi cu ciocolata

In Dulciuri la 19 Ian 2016

Crema: Intr-un vas pe care il punem pe foc, punem frisca lichida cu cele 8 linguri de zahar si punem vasul pe foc pana da in clocot.Se ia de pe foc,se pun bucatiile rupte de ciocolata si se amesteca pana cand se topeste. Se lasa la racit. Din crema se opresc 2 linguri din compozitie pentru...

Piept de pui cu radacina de telina in sos de smantana

In Pui la 16 Ian 2016

Pieptul de pui se taie cuburi,ceapa o tocam marunt,iar radacina de telina se taie feliute. Punem toate ingredientele intr-o cratita, punem unt si ulei de masline si lasam sa se caleasca putin. Dupa cateva minute punem vinul, lasam pana cand se evapora alcoolul si punem apa cat sa acopere si...

Frittata cu ciuperci si crenvusti

In Aperitive / Garnituri la 16 Ian 2016

Ouale se amesetca bine cu sare, piper si laptele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in unt, ciuperciile se spala si se pun peste ceapa in tigaie. Se lasa pana cand scade zeama pe care o lasa ciupercile, se adauga si crenvustii taiati rondele. Legumele calite se pun peste ouale...

Supa de legume

In Supe la 13 Ian 2016

Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt, morcovul rondele si radacina de telina taiata feliute cu ulei de masline si putin condiment. Dupa cateva minute se pun legumele calite in apa care am pus-o la fiert. Conopida se rupe in buchetele mai...

Gnocchi cu carnati de curcan

In Paste la 12 Ian 2016

Gnocchi se pun la fiert in apa clocotita cu sare, se lasa circa 1-2 minute pana se ridica la suprafata, se scurg si se dau deoparte. Carnatii se pun intr-o oala la prajit in ulei de masline, cand sunt gata se scot pe o farfurie si se taie feliute. In uleiul in care am prajit carnatii, punem...

Carne pentru burger la cuptor in sos de rosii cu cascaval

In Mancaruri cu carne la 11 Ian 2016

Bucatiile de carne se condimenteaza pe ambele parti si se pun intr-o tigaie cu putin unt si ulei de masline,pentru cateva minute pe fiecare parte. Se scot din tigaie pe o farfurie,iar peste uleiul de masline punem pasta de tomate,condimentele si lasam cateva minute la foc mic sa fiarba....

Ciorba mixta cu carne de porc si os de vita

In Ciorbe la 9 Ian 2016

Carnea de porc se taie bucati(cuburi) si se pune la fiert impreuna cu osul de vita in multa apa. Dupa vreo 30 minute in care carnea a fiert,se pun legumele la calit in ulei de masline:ceapa se toaca marunt,morcovul rondele,ardeiul cuburi mici,telina se da pe razatoare,si orezul se clateste sub...

Naut cu zucchini si smantana

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2016

Nautul se pune in apa rece si se lasa peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune intr-o craticioara la fiert, acoperit cu multa apa si putina sare. Se fierbe circa 1-2 ore, al meu a fiert 1 ora jumatate, se scurge bine de apa in care a fiert si se da deoparte. Intr-o alta...

Fasole pastai cu kaizer

In Mancaruri cu carne la 5 Ian 2016

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline si unt. Se adauga kaizerul taiat feliute si se adauga peste ceapa ,se lasa sa se rumeneasca putin,impreuna cu usturoiul strivit,se mai adauga ulei daca mai este nevoie. Fasolea pastai se scurge de zeama ,se taie in bucati mai mici...

Spata de porc cu legume la Multicooker

In Porc la 5 Ian 2016

Spata de porc se taie bucati,se condimenteaza pe ambele parti,se stropeste cu ulei de masline si sos de soia si se lasa la marinat pentru cateva ore la frigider. Se pun bucatiile de carne impreuna cu sosul format in vasul de la Multicooker,adaugand mustarul,usturoiul taiat feliute,ardeiul...

Afisate 271 - 300 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]