Crevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se caleasca usturoiul.
Punem crevetii scursi,mai completam cu putin ulei de masline,punem vinul si...
Aripiile de pui se pun separat intr-o craticioara la fiert pentru 15 minute.
Ciuperciile felii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline,pana se calesc putin,se adauga si cartofii taiati felii mai subtiri,sare si piper si punem cat un polonic din zeama in care au fiert aripiile de pui.
Cand...
Puiul se spala bine si se lasa deoparte sa se usuce de apa.
Intr-o tigaie punem nautul scurs de zeama, ceapa taiata feliute si putin ulei de masline.
Punem si broccoli spalat si taiat in bucati mai mici,apa cat sa acopere, sare si piper si lasam putin sa fiarba pana cand scade apa.
La...
Burta se curata de pielite si se pune in vasul de la Multicooker, impreuna cu osul de vita la functia Boil pentru circa 2.5 -3 ore,intre timp se mai completeaza cu apa daca este nevoie si se pune si ceapa intreaga si pastarnacul.
Cand burta e fiarta se scoate si se taie bucati mici,iar osul de...
Cartofii se curata de coaja si se taie in felii mai groase si ii punem la fiert pentru 10 minute.
Broccoli se spala bine si se rupe in buchetele mici.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam cartofii si buchetelele de broccoli.
Se pun...
Ciupercile se curata de coaja de deasupra, se spala bine si se taie feliute.
Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem cubulete,ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare.
Amestecam legumele taiate, condimentele, punem cele 2 oua, faina, parmezanul si mararul tocat marunt....
Spanacul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare pentru cateva minute.
Cand este fiert se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la scurs.
Intr-o tigaie punem ceapa rosie taiata solzisori cu ulei de masline si ciuperciile felii.
Dupa cateva minute se adauga spanacul taiat cat...
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute.
Se pun in apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata de coaja mai usor), se curata si se taie felii.
Intr-un vas de ceramica punem un strat de cartofi felii,deasupra punem telemeaua stivita cu o furculita si...
Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute.
Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul.
Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs...
Marinarea carnii:
Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore.
Carnea marinata impreuna cu sosul format se pun in vasul de la Multicooker,se pun apa cat sa...
Pasta de carnati se pune in tigaie cu ulei de masline si usturoiul lasat intreg,se lasa putin sa se "prajeasca",se faramiteaza,se acopera cu apa,lasand la foc potrivit sa fiarba.
Cand apa a scazut se pun ciuperciile,se condimenteaza,se pune putin ulei de masline,iar dupa cateva...
Se pune pe foc o cratita cu apa si sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele cu un strop de ulei si se lasa sa fiarba la foc potrivit timpul care scrie pe cutie.
Se scurg bine de apa si se lasa la racit.
Se condimenteaza pastele si se pune ulei de masline.
Dovlecelul zucchini se...
Sfecla se curata de cojita de deasupra si se da pe razatoarea mare,se aseaza pe o farfurie,deasupra punem morcovul dat tot pe razatoarea mare si condimentam.
Marul se spala bine,se taie in patru,se curata de seminte si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se aseaza peste morcov,se...
Conopida se pune la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute,cand este bine fiarta se scurge si se paseaza cu o furculita,o lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga bine zeama.
Dovlecelul zucchini il dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja si il punem in strecuratoare langa...
Buchetelele de broccoli se pun la fiert in apa cu putina sare pentru circa 10-15 minute,se scurg de apa si se pun pe o farfurie.
Cu un cutit tocam cat mai marunt broccoli fiert.
Morcovul il dam pe razatoarea mare,ceapa o tocam marunt,amestecam cu broccoli taiat...
Punem o cratita cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa punem pastele cu putina sare la fiert.
Ceapa rosie se taie felii si se pune la calit in unt impreuna cu pancetta.
Dupa cateva minute se adauga buchetelele de broccolii taiate in bucati mai mici, zucchini taiat rondele si rosiile...
Bucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti si se dau prin masina de tocat (eu nu am si am dat o parte prin blenderul Oster, dar il face pasta si o parte l-am taiat mai marunt).
Ceapa se taie mai marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare,iar mararul il tocam marunt si amestecam cu...
Cartofii se pun la fiert in coaja intr-o cratita cu apa si sare.
Separat punem la fiert dovlecelul zucchini in coaja, morcovul curatat de coaja si buchetelele de broccoli lasate intregi.
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi.
Dovlecelul zucchini se taie in jumatate si feliute...
Ceapa se toaca marunt,se pune in ulei de masline la calit.
Se adauga dupa cateva minute morcovul taiat rondele.
Dovlecelul zucchini il spalam bine si il taiem rondele.
Punem si prazul taiet feliute,condimentele si apa cat sa acopere,se lasa la foc potrivit sa fiarba bine legumele.
Cam...
Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin.
Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca.
Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine.
Obtinem un aluat nelipicios, elastic,...
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru circa 8 minute (cat scrie pe cutie).
Intr-o tigaie se pune ceapa verde taiata marunt si prazul taiat rondele cu ulei de masline.
Se calesc cateva minute dupa care se pune jumatate de pahar de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade...
Carnea tocata se amesteca cu condimentele, usturoiul strivit, ceapa calita in ulei de masline (se fac chiftele mai mari, trebuie sa aveti in vedere cat de mare e chifla).
Chiftelele de burgeri de pun pe gratarul uns cu ulei de masline,se lasa sa se prajeasca pe ambele parti la foc potrivit (sa...
Pulpele de pui se cresteaza, se condimenteaza pe ambele parti.
In vasul roman se pun felii de lamaie, deasupra punem pulpele de pui,punem putina apa si vinul alb.
Se acopera cu capacul si se da la cuptor pentru 30 minute.
Se intorc pe cealalta parte, se pune ceapa verde taiata...
Scarita afumata se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pentru circa 40 minute sau pana cand este fiarta bine.
Ceapa se toaca marunt,morcovii se taie rondele,iar pastarnacul cubulete si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul clatit cu apa.
Se ia cate un polonic din zeama...
Bucatiile de pui se pun in oala de ciorba,acoperite cu apa si se lasa la fiert.
Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu morcovul taiat rondele,dupa care se pun in oala de ciorba.
Dupa circa 15 minute,se pun condimentele,rosiile cuburi,fasolea pastai si bucatiile de broccoli taiate...
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare pentru 20-30 minute.
Se pun sub apa rece pentru cateva minute,se curata de coaja si se lasa sa se raceasca si se taie cuburi.
Carnatii se pun la prajit,iar cand sunt gata se scot pe un servet de hartie,dupa care se taie feliute.
Ceapa se...
Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul.
Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore.
Se scot din firgider,se pune o cratita cu apa si sare pe foc,cand incepe sa clocoteasca se adauga perisoarele,si se lasa la foc...
Faina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala.
Daca mai este nevoie se mai adauga faina ,pentru a avea un aluat mai gros.
O tigaie incinsa o ungem cu ulei formam clatitele,se scot pe o farfurie,pana cand le terminam pe toate.
Ungem...
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare pentr 20-30 minute.
Se scot pe o farfurie,se tin sub apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata coaja mai usor),se curata de coaja si se lasa sa se raceasca dupa care se taie cuburi.
Oul se pune la fiert pentru cateva minute,pana devine tare....
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie.
Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet.
Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si...
Creveti cu cardamom si usturoi
Crevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se caleasca usturoiul. Punem crevetii scursi,mai completam cu putin ulei de masline,punem vinul si...
Tigaie cu pui,ciuperci si cartofi
Aripiile de pui se pun separat intr-o craticioara la fiert pentru 15 minute. Ciuperciile felii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline,pana se calesc putin,se adauga si cartofii taiati felii mai subtiri,sare si piper si punem cat un polonic din zeama in care au fiert aripiile de pui. Cand...
Pui umplut cu naut si broccoli
Puiul se spala bine si se lasa deoparte sa se usuce de apa. Intr-o tigaie punem nautul scurs de zeama, ceapa taiata feliute si putin ulei de masline. Punem si broccoli spalat si taiat in bucati mai mici,apa cat sa acopere, sare si piper si lasam putin sa fiarba pana cand scade apa. La...
Ciorba de burta la multicooker
Burta se curata de pielite si se pune in vasul de la Multicooker, impreuna cu osul de vita la functia Boil pentru circa 2.5 -3 ore,intre timp se mai completeaza cu apa daca este nevoie si se pune si ceapa intreaga si pastarnacul. Cand burta e fiarta se scoate si se taie bucati mici,iar osul de...
Cartofi cu broccoli si rosii
Cartofii se curata de coaja si se taie in felii mai groase si ii punem la fiert pentru 10 minute. Broccoli se spala bine si se rupe in buchetele mici. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam cartofii si buchetelele de broccoli. Se pun...
Chec aperitiv cu dovlecei si ciuperci
Ciupercile se curata de coaja de deasupra, se spala bine si se taie feliute. Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem cubulete,ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Amestecam legumele taiate, condimentele, punem cele 2 oua, faina, parmezanul si mararul tocat marunt....
Spanac cu ciuperci in sos alb
Spanacul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare pentru cateva minute. Cand este fiert se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Intr-o tigaie punem ceapa rosie taiata solzisori cu ulei de masline si ciuperciile felii. Dupa cateva minute se adauga spanacul taiat cat...
Cartofi cu branza si carnati la cuptor
Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute. Se pun in apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata de coaja mai usor), se curata si se taie felii. Intr-un vas de ceramica punem un strat de cartofi felii,deasupra punem telemeaua stivita cu o furculita si...
Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)
Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs...
Pulpa de porc cu masline la multicooker
Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore. Carnea marinata impreuna cu sosul format se pun in vasul de la Multicooker,se pun apa cat sa...
Ciuperci cu pasta de carnati
Pasta de carnati se pune in tigaie cu ulei de masline si usturoiul lasat intreg,se lasa putin sa se "prajeasca",se faramiteaza,se acopera cu apa,lasand la foc potrivit sa fiarba. Cand apa a scazut se pun ciuperciile,se condimenteaza,se pune putin ulei de masline,iar dupa cateva...
Salata rece de paste cu conopida, zucchini si rosii
Se pune pe foc o cratita cu apa si sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele cu un strop de ulei si se lasa sa fiarba la foc potrivit timpul care scrie pe cutie. Se scurg bine de apa si se lasa la racit. Se condimenteaza pastele si se pune ulei de masline. Dovlecelul zucchini se...
Salata de sfecla cu mar si morcov
Sfecla se curata de cojita de deasupra si se da pe razatoarea mare,se aseaza pe o farfurie,deasupra punem morcovul dat tot pe razatoarea mare si condimentam. Marul se spala bine,se taie in patru,se curata de seminte si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se aseaza peste morcov,se...
Chiftele de conopida
Conopida se pune la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute,cand este bine fiarta se scurge si se paseaza cu o furculita,o lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga bine zeama. Dovlecelul zucchini il dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja si il punem in strecuratoare langa...
Chiftele de broccoli cu parmezan
Buchetelele de broccoli se pun la fiert in apa cu putina sare pentru circa 10-15 minute,se scurg de apa si se pun pe o farfurie. Cu un cutit tocam cat mai marunt broccoli fiert. Morcovul il dam pe razatoarea mare,ceapa o tocam marunt,amestecam cu broccoli taiat...
Paste primaveratice
Punem o cratita cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa punem pastele cu putina sare la fiert. Ceapa rosie se taie felii si se pune la calit in unt impreuna cu pancetta. Dupa cateva minute se adauga buchetelele de broccolii taiate in bucati mai mici, zucchini taiat rondele si rosiile...
Chiftele de pangasius
Bucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti si se dau prin masina de tocat (eu nu am si am dat o parte prin blenderul Oster, dar il face pasta si o parte l-am taiat mai marunt). Ceapa se taie mai marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare,iar mararul il tocam marunt si amestecam cu...
Salata de legume-Reteta nr. 900
Cartofii se pun la fiert in coaja intr-o cratita cu apa si sare. Separat punem la fiert dovlecelul zucchini in coaja, morcovul curatat de coaja si buchetelele de broccoli lasate intregi. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Dovlecelul zucchini se taie in jumatate si feliute...
Mancare de post
Ceapa se toaca marunt,se pune in ulei de masline la calit. Se adauga dupa cateva minute morcovul taiat rondele. Dovlecelul zucchini il spalam bine si il taiem rondele. Punem si prazul taiet feliute,condimentele si apa cat sa acopere,se lasa la foc potrivit sa fiarba bine legumele. Cam...
Gogosi umplute cu dulceata
Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin. Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca. Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine. Obtinem un aluat nelipicios, elastic,...
Paste cu praz, ceapa verde si smantana
Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru circa 8 minute (cat scrie pe cutie). Intr-o tigaie se pune ceapa verde taiata marunt si prazul taiat rondele cu ulei de masline. Se calesc cateva minute dupa care se pune jumatate de pahar de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade...
Burgeri de pui
Carnea tocata se amesteca cu condimentele, usturoiul strivit, ceapa calita in ulei de masline (se fac chiftele mai mari, trebuie sa aveti in vedere cat de mare e chifla). Chiftelele de burgeri de pun pe gratarul uns cu ulei de masline,se lasa sa se prajeasca pe ambele parti la foc potrivit (sa...
Pulpe de pui cu lamaie la cuptor
Pulpele de pui se cresteaza, se condimenteaza pe ambele parti. In vasul roman se pun felii de lamaie, deasupra punem pulpele de pui,punem putina apa si vinul alb. Se acopera cu capacul si se da la cuptor pentru 30 minute. Se intorc pe cealalta parte, se pune ceapa verde taiata...
Scarita afumata cu orez si legume
Scarita afumata se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pentru circa 40 minute sau pana cand este fiarta bine. Ceapa se toaca marunt,morcovii se taie rondele,iar pastarnacul cubulete si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul clatit cu apa. Se ia cate un polonic din zeama...
Ciorba de pui cu legume
Bucatiile de pui se pun in oala de ciorba,acoperite cu apa si se lasa la fiert. Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu morcovul taiat rondele,dupa care se pun in oala de ciorba. Dupa circa 15 minute,se pun condimentele,rosiile cuburi,fasolea pastai si bucatiile de broccoli taiate...
Salata de cartofi cu carnaciori si maioneza
Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare pentru 20-30 minute. Se pun sub apa rece pentru cateva minute,se curata de coaja si se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Carnatii se pun la prajit,iar cand sunt gata se scot pe un servet de hartie,dupa care se taie feliute. Ceapa se...
Perisoare de porc in sos de branza
Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul. Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore. Se scot din firgider,se pune o cratita cu apa si sare pe foc,cand incepe sa clocoteasca se adauga perisoarele,si se lasa la foc...
Pancakes cu finetti si banane
Faina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala. Daca mai este nevoie se mai adauga faina ,pentru a avea un aluat mai gros. O tigaie incinsa o ungem cu ulei formam clatitele,se scot pe o farfurie,pana cand le terminam pe toate. Ungem...
Salata orientala
Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare pentr 20-30 minute. Se scot pe o farfurie,se tin sub apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata coaja mai usor),se curata de coaja si se lasa sa se raceasca dupa care se taie cuburi. Oul se pune la fiert pentru cateva minute,pana devine tare....
Tortul Martisor
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie. Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet. Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si...