Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete

Creveti cu cardamom si usturoi

In Fructe de mare la 22 Apr 2016

Crevetii se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Intr-o tigaie de ceramica punem ulei de masline si usturoiul taiat cat mai marunt,lasam cateva minute sa se aromeze ulei si sa se caleasca usturoiul. Punem crevetii scursi,mai completam cu putin ulei de masline,punem vinul si...

Tigaie cu pui,ciuperci si cartofi

In Pui la 22 Apr 2016

Aripiile de pui se pun separat intr-o craticioara la fiert pentru 15 minute. Ciuperciile felii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline,pana se calesc putin,se adauga si cartofii taiati felii mai subtiri,sare si piper si punem cat un polonic din zeama in care au fiert aripiile de pui. Cand...

Pui umplut cu naut si broccoli

In Pui la 19 Apr 2016

Puiul se spala bine si se lasa deoparte sa se usuce de apa. Intr-o tigaie punem nautul scurs de zeama, ceapa taiata feliute si putin ulei de masline. Punem si broccoli spalat si taiat in bucati mai mici,apa cat sa acopere, sare si piper si lasam putin sa fiarba pana cand scade apa. La...

Ciorba de burta la multicooker

In Ciorbe la 15 Apr 2016

Burta se curata de pielite si se pune in vasul de la Multicooker, impreuna cu osul de vita la functia Boil pentru circa 2.5 -3 ore,intre timp se mai completeaza cu apa daca este nevoie si se pune si ceapa intreaga si pastarnacul. Cand burta e fiarta se scoate si se taie bucati mici,iar osul de...

Cartofi cu broccoli si rosii

In Dulciuri la 15 Apr 2016

Cartofii se curata de coaja si se taie in felii mai groase si ii punem la fiert pentru 10 minute. Broccoli se spala bine si se rupe in buchetele mici. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam cartofii si buchetelele de broccoli. Se pun...

Chec aperitiv cu dovlecei si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2016

Ciupercile se curata de coaja de deasupra, se spala bine si se taie feliute. Dovlecelul il curatam de coaja si il taiem cubulete,ceapa o tocam marunt iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Amestecam legumele taiate, condimentele, punem cele 2 oua, faina, parmezanul si mararul tocat marunt....

Spanac cu ciuperci in sos alb

In Cook and smile la 9 Apr 2016

Spanacul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare pentru cateva minute. Cand este fiert se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Intr-o tigaie punem ceapa rosie taiata solzisori cu ulei de masline si ciuperciile felii. Dupa cateva minute se adauga spanacul taiat cat...

Cartofi cu branza si carnati la cuptor

In Mancaruri cu carne la 9 Apr 2016

Cartofii se pun la fiert in coaja in apa cu sare pentru circa 20-25 minute. Se pun in apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata de coaja mai usor), se curata si se taie felii. Intr-un vas de ceramica punem un strat de cartofi felii,deasupra punem telemeaua stivita cu o furculita si...

Zucchini tondi ripieni di tonno (Dovlecei rotunzi umpluti cu ton)

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2016

Dovleceii se spala bine si se pun in apa cu sare la fiert pentru circa 2-3 minute. Se scot pe o farfurie, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie capacul cu grija si cu o lingura se scobeste miezul. Intr-o tigaie punem ceapa tocata marunt cu ulei de masline, adaugam si tonul scurs...

Pulpa de porc cu masline la multicooker

In Porc la 2 Apr 2016

Marinarea carnii: Carnea de porc se taie cuburi mai maricele,se pun intr-un castron,se condimenteaza,se stropesc cu ulei de masline si vinul rosu.Se acopera si se da la frigider pentru 12 ore. Carnea marinata impreuna cu sosul format se pun in vasul de la Multicooker,se pun apa cat sa...

Ciuperci cu pasta de carnati

In Porc la 2 Apr 2016

Pasta de carnati se pune in tigaie cu ulei de masline si usturoiul lasat intreg,se lasa putin sa se "prajeasca",se faramiteaza,se acopera cu apa,lasand la foc potrivit sa fiarba. Cand apa a scazut se pun ciuperciile,se condimenteaza,se pune putin ulei de masline,iar dupa cateva...

Salata rece de paste cu conopida, zucchini si rosii

In Penne la 1 Apr 2016

Se pune pe foc o cratita cu apa si sare, cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele cu un strop de ulei si se lasa sa fiarba la foc potrivit timpul care scrie pe cutie. Se scurg bine de apa si se lasa la racit. Se condimenteaza pastele si se pune ulei de masline. Dovlecelul zucchini se...

Salata de sfecla cu mar si morcov

In Salate la 28 Mar 2016

Sfecla se curata de cojita de deasupra si se da pe razatoarea mare,se aseaza pe o farfurie,deasupra punem morcovul dat tot pe razatoarea mare si condimentam. Marul se spala bine,se taie in patru,se curata de seminte si se da pe razatoarea mare cu tot cu coaja,se aseaza peste morcov,se...

Chiftele de conopida

In Aperitive / Garnituri la 28 Mar 2016

Conopida se pune la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute,cand este bine fiarta se scurge si se paseaza cu o furculita,o lasam intr-o strecuratoare sa se raceasca si sa se scurga bine zeama. Dovlecelul zucchini il dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja si il punem in strecuratoare langa...

Chiftele de broccoli cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2016

Buchetelele de broccoli se pun la fiert in apa cu putina sare pentru circa 10-15 minute,se scurg de apa si se pun pe o farfurie. Cu un cutit tocam cat mai marunt broccoli fiert. Morcovul il dam pe razatoarea mare,ceapa o tocam marunt,amestecam cu broccoli taiat...

Paste primaveratice

In Paste la 22 Mar 2016

Punem o cratita cu apa pe foc, cand incepe sa fiarba apa punem pastele cu putina sare la fiert. Ceapa rosie se taie felii si se pune la calit in unt impreuna cu pancetta. Dupa cateva minute se adauga buchetelele de broccolii taiate in bucati mai mici, zucchini taiat rondele si rosiile...

Chiftele de pangasius

In Aperitive / Garnituri la 22 Mar 2016

Bucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti si se dau prin masina de tocat (eu nu am si am dat o parte prin blenderul Oster, dar il face pasta si o parte l-am taiat mai marunt). Ceapa se taie mai marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare,iar mararul il tocam marunt si amestecam cu...

Salata de legume-Reteta nr. 900

In Mancaruri de post la 21 Mar 2016

Cartofii se pun la fiert in coaja intr-o cratita cu apa si sare. Separat punem la fiert dovlecelul zucchini in coaja, morcovul curatat de coaja si buchetelele de broccoli lasate intregi. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Dovlecelul zucchini se taie in jumatate si feliute...

Mancare de post

In Mancaruri de post la 18 Mar 2016

Ceapa se toaca marunt,se pune in ulei de masline la calit. Se adauga dupa cateva minute morcovul taiat rondele. Dovlecelul zucchini il spalam bine si il taiem rondele. Punem si prazul taiet feliute,condimentele si apa cat sa acopere,se lasa la foc potrivit sa fiarba bine legumele. Cam...

Gogosi umplute cu dulceata

In Dulciuri la 17 Mar 2016

Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin. Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca. Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine. Obtinem un aluat nelipicios, elastic,...

Paste cu praz, ceapa verde si smantana

In Fusilli la 17 Mar 2016

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare pentru circa 8 minute (cat scrie pe cutie). Intr-o tigaie se pune ceapa verde taiata marunt si prazul taiat rondele cu ulei de masline. Se calesc cateva minute dupa care se pune jumatate de pahar de apa si se lasa sa fiarba pana cand scade...

Burgeri de pui

In Pui la 15 Mar 2016

Carnea tocata se amesteca cu condimentele, usturoiul strivit, ceapa calita in ulei de masline (se fac chiftele mai mari, trebuie sa aveti in vedere cat de mare e chifla). Chiftelele de burgeri de pun pe gratarul uns cu ulei de masline,se lasa sa se prajeasca pe ambele parti la foc potrivit (sa...

Pulpe de pui cu lamaie la cuptor

In Pui la 14 Mar 2016

Pulpele de pui se cresteaza, se condimenteaza pe ambele parti. In vasul roman se pun felii de lamaie, deasupra punem pulpele de pui,punem putina apa si vinul alb. Se acopera cu capacul si se da la cuptor pentru 30 minute. Se intorc pe cealalta parte, se pune ceapa verde taiata...

Scarita afumata cu orez si legume

In Porc la 9 Mar 2016

Scarita afumata se pune la fiert intr-o craticioara cu apa pentru circa 40 minute sau pana cand este fiarta bine. Ceapa se toaca marunt,morcovii se taie rondele,iar pastarnacul cubulete si se pun la calit in ulei de masline impreuna cu orezul clatit cu apa. Se ia cate un polonic din zeama...

Ciorba de pui cu legume

In Ciorbe la 7 Mar 2016

Bucatiile de pui se pun in oala de ciorba,acoperite cu apa si se lasa la fiert. Ceapa se toaca marunt si se caleste impreuna cu morcovul taiat rondele,dupa care se pun in oala de ciorba. Dupa circa 15 minute,se pun condimentele,rosiile cuburi,fasolea pastai si bucatiile de broccoli taiate...

Salata de cartofi cu carnaciori si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 6 Mar 2016

Cartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare pentru 20-30 minute. Se pun sub apa rece pentru cateva minute,se curata de coaja si se lasa sa se raceasca si se taie cuburi. Carnatii se pun la prajit,iar cand sunt gata se scot pe un servet de hartie,dupa care se taie feliute. Ceapa se...

Perisoare de porc in sos de branza

In Porc la 4 Mar 2016

Carnea tocata se amesteca cu condimentele,ceapa alba tocata marunt,orezul si oul. Se formeaza bilute,se pun pe o farfurie si se dau la frigider pentru cateva ore. Se scot din firgider,se pune o cratita cu apa si sare pe foc,cand incepe sa clocoteasca se adauga perisoarele,si se lasa la foc...

Pancakes cu finetti si banane

In Dulciuri la 2 Mar 2016

Faina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala. Daca mai este nevoie se mai adauga faina ,pentru a avea un aluat mai gros. O tigaie incinsa o ungem cu ulei formam clatitele,se scot pe o farfurie,pana cand le terminam pe toate. Ungem...

Salata orientala

In Aperitive / Garnituri la 2 Mar 2016

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare pentr 20-30 minute. Se scot pe o farfurie,se tin sub apa rece pentru cateva minute(pentru a se curata coaja mai usor),se curata de coaja si se lasa sa se raceasca dupa care se taie cuburi. Oul se pune la fiert pentru cateva minute,pana devine tare....

Tortul Martisor

In Dulciuri la 1 Mar 2016

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie. Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet. Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si...

Afisate 241 - 270 din 1151 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Daca azi toate par sa-ti mearga struna, sigur ai uitat sa iei ceva in calcul.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]