Gicuta

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 17.03.2014

RETETE178
PRIETENI410
Retete

Rulada cu mousse de capsuni si green sugar

In Prajituri la 10 Iun 2015

Preparare blat rulada: Mixam ouale cu un praf de sare si indulcitorul pana se albesc si isi dubleaza volumul. Punem uleiul, esentele si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare. Praful de copt il amestecam in faina. Adaugam faina cernuta in crema de oua si amestecand usor cu o spatula. Punem...

Sirop de soc

In Sirop / Compot la 29 Mai 2015

  Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs, apoi le rupem coditele. Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare (6 litri), o asezam   pe foc si o incalzim pana ce se dizolva zaharul complet( nu trebuie sa fiarba).Dam oala deoparte si lasam siropul sa ajunga la...

Cartofi aurii cu carne de la garnita

In Porc la 28 Mai 2015

        Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se spala bine.Ii punem intr-o oala cu un praf de sare la fiert si ii fierbem doar pe jumatate(7-8 minute). Ii punem intr-o strecuratoare(5 minute) si ii lasam sa se scurga de apa .   Dupa ce s-au...

Ciulama de pui

In Pui la 27 Mai 2015

Pulpele de pui le curatam si le spalam, apoi le punem la fiert cu un praf de sare. Cand dau in clocot, inlaturam   spuma si adaugam ceapa   tocata marunt si morcovul dat pe razatoare. Cand a fiert carnea, o scoatem pe o farfurie. Punem uleiul intr-o cratita si cand sfaraie...

Prajitura After Eight

In Prajituri la 26 Mai 2015

      Blat :       Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul  ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si uleiul.La sfarsit adaugam faina, grisul , cacao si praful de copt(amestecate inainte).Albusurile le batem...

Pui pe sticla

In Pui la 26 Mai 2015

Mai intai curatam si spalam puiul si il lasam la scurs. Il condimentam bine in interior si exterior cu condimentele de la fuchs, si il lasam la  frigider  (intr-un vas acoperit) 3-4 ore. Se umple o sticla cu apa si se introduce in puiul condimentat. Se aseaza cu puiul intr-o tava in...

Mazare cu pui

In Pui la 26 Mai 2015

Spalam pulpele de pui, le taiem pe jumatate si le punem la fiert cu un praf de sare. Cand  incep sa fiarba inlaturam spuma  si adaugam ceapa tocata marunt , mazarea si foaia de dafin. Lasam sa fiarba totul la foc mic, aproximativ 35-40 de minute. Cand este carnea fiarta, o scoatem, o...

Aperitiv icre de fasole

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2015

Fasolea am pus-o de seara la inmuiat in apa rece. A doua zi am scurs apa si am spalat-o bine, apoi am fiert-o de doua ori cate 10 minute, într-o oală, până s-a format spuma. Am aruncat apa si am spalat fasolea cu apă călduţă. Apa aruncată trebuie înlocuită...

Supa de curcan cu galuste

In Supe la 24 Mai 2015

  Spalam canea bine si o punem intr-o oala la fiert cu un praf de sare.Indepartam spuma care se formeaza Legumele le curatam si le spalam Telina o dam pe razatoare, iar restul legumelor le taiem cubulete. Cand a fiert carnea pe  jumatate , adaugam legumele si lasam sa fiarba...

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2015

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il   punem la fiert in apa cu putina sare. Il lasam la fiert circa 15 -20 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Cand ficateii si...

Ciorba din oase de porc si smantana

In Ciorbe la 20 Mai 2015

Mai intai spalam oasele   bine   si le punem la fiert in 4 litri de apa ,adaugand un praf de sare.       I nlaturam spuma care se formeaza.    Legumele le curatam si le spalam. Telina o dam pe razatoare, tocam cubulete ardeii si ceapa iar...

Sarmale in varza murata

In Mancaruri cu carne la 19 Mai 2015

Mai intai spalam varza si o lasam in apa rece,2-3 ore. Carnea tocata o punem intr-un castron.Peste carne adaugam ceapa data pe razatoarea cu orificii mici, orezul( spalat in apa rece), cimbru, sare si piper. Amestecam bine si dam deoparte pana pregatim frunzele de varza. Varza o ...

Salata de vinete

In Salate la 18 Mai 2015

Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o    strecuratoare. Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un castron, si cu mixerul   vertical le-am mixat adaugand 100 ml ulei,putin cate putin . Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara si cand...

Sirop din flori de salcam

In Sirop / Compot la 18 Mai 2015

     1.  Florile de salcam proaspat culese le-am  adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci. Le-am lasat la scurs  intr-o sita.      2.  Am pus 1,5 l apa intr-o oala , am adus-o  la punctul de fierbere,am...

Tiramisu reţetă originală

In Dulciuri la 17 Mai 2015

Tiramisu reţetă originală Mai intai am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am  adaugat treptat zaharul pudra, mixand pana acestea au devenit ca o crema. Am adaugat cate o lingura de mascarpone...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 11 Mai 2015

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le  punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare. Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Omogenizam bine si apoi cu mainile umezite in apa, formam...

Salata de icre cu ceapa

In Aperitive / Garnituri la 11 Mai 2015

Am pus la fiert apa cu grisul si am amestecat cu telul pana grisul s-a dezlipit de pe marginile cratitei. Am dat deoparte craticioara si am lasat la racit. Am scos icrele din borcan si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare. Daca sunt prea sarate le puteti trece printr-un jet de apa. Cand...

Musaca cu piure de cartofi

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2015

         Pentru piure :   cartofii curatati de coaja si spalati   ii taiem in bucati potrivite si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. Ii lasam sa fiarba la foc mediu pana cand incep sa se sfarame. I n acest timp indepartam spuma...

Sirop de menta

In Sirop / Compot la 6 Mai 2015

Frunzele de menta le-am spalat bine si le-am lasat la zvantat. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc intr-o cratita . Dupa ce zaharul s-a topit, am pus menta, am acoperit cratita cu capac si am lasat 15 minute sa fiarba, pana menta si-a schimbat culoarea. Am scos frunzele de menta cu spumiera,...

Supa de curcan cu taitei de casa.

In Supe la 6 Mai 2015

              Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala la fiert ,in apa cu un praf de sare, acoperita cu capac. Am adunat spuma atunci cand s-a format. Cand a fiert pe jumatate am   adaugat telina si pastarnacul dat pe...

Tort cu mousse de ciocolata

In Torturi la 4 Mai 2015

Blat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir...

Spaghete cu chiftele în sos vânătoresc

In Spaghete la 22 Apr 2015

Chiftele : peste carnea tocata punem ceapa data pe razatoare,usturoiul pisat, pesmetul, oul, verdeata, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Cu mainile umede formam chiftele pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul incalzit, pentru cca 25-30...

Învârtită cu dovleac

In Prajituri la 21 Apr 2015

        Mai intai calim dovleacul cu zahar si zaharul vanilat. Cat timp se raceste, pregatim aluatul.         Se pune faina intr-un castron, se face  o gropita in mijloc unde  se toarna apa calduta, oul batut cu...

Tort aniversar cu trei creme

In Torturi la 20 Apr 2015

Blat : Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare, apoi lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir...

Tochitura

In Mancaruri cu carne la 19 Apr 2015

  Pulpa de porc si carnea afumata se taie cubulete potrivite, iar carnatii ii taiem rondele de 2 centimetri. In uleiul incins punem ceapa taiata solzisori. Dupa ce se inmoaie putin punem pulpa de porc , amestecam bine si lasam sa se inabuse. Dupa ce s-a inabusit adaugam carnea afumata...

Toba de pui si porc

In Mezel de casa la 15 Apr 2015

Ciolanul de porc l-am spalat si l-am pus la fiert in oala sub presiune, cu sare, foi de dafin si piper, pentru cca o ora. Dupa ce s-a racit, am scos carnea de pe oase si am rupt-o bucatele medii. Pulpele spalate si taiate pe jumatate le-am pus la fiert la bain-marie . Pentru fierberea pulpelor...

Tort Diplomat (de Pasti)

In Torturi la 14 Apr 2015

Crema: Ouale se freaca cu zaharul pe foc mic , pana devin ca o smantana groasa.Se aromeaza cu coaja de portocala. Dupa ce crema s-a ingrosat, se ia de   pe foc si se adauga gelatina ,care a fost inmuiata 15-20 minute in 150 ml apa rece..Cand se raceste,se adauga 500 ml frisca (batuta)...

Clatite cu ficatei si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2015

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie   un pic mai groase. Mie   mi-au iesit 7 clatite, acum depinde si de marimea   tigaii folosite. Ceapa tocata marunt   o calim in ulei, apoi adaugam ficateii si pieptul de pui, care au...

Placinta cu mere si dulceata de visine- de post

In Prajituri la 5 Apr 2015

Se toarna apa fierbinte cu uleiul intr-un castron. Faina se amesteca cu praful de copt zaharul si sarea , apoi se adauga peste apa si uleiul fierbinte si se amesteca bine cu o spatula.Se lasa la odihnit cam 30 de minute , dupa care il framantam putin pe planseta infainata. Merele le curatam si...

Pasca cu aluat

In Dulciuri la 3 Apr 2015

Într-un bol se pune făina, se face un gol in mijloc şi se adaugă galbenusurile, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele. Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească pana isi dubleaza volumul...

Afisate 121 - 150 din 178 retete    

Postari recente

publicat la 14.02.2016

Cozonac cu nuca

publicat la 11.02.2016

Prajitura cu crema de zahar ars

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Daca cineva rade, razi impreuna cu el! Daca cineva canta, canta impreuna cu el! Daca cineva lucreaza... lasa-l sa lucreze!

 
 
 
Retete preferate
Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]