gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI342
Retete / Aperitive / Garnituri

Iaurt de casă

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2012

Pui laptele la fiert. În momentul în care începe să fiarbă dai focul la mic. Pui in cratiţă un polonic - asta opreşte laptele să dea în foc. Laşi să fiarbă pănă cand laptele prinde o crustă (spumă) gălbuie la suprafaţă .(30-40 minute la foc mic, mic)...

Tarta cu branza si spanac

In Aperitive / Garnituri la 4 Apr 2012

Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat  omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat tarisor, maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Acoperim vasul si-l dam la rece pana...

Cartofi copti cu maioneza si rozmarin

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2012

Cureţi cartofii, îi tai în 4 sau în 6 (în funcţie de mărime) şi îi pui la fiert în apă rece. Din momentul în care dau în clocot îi laşi 3-4 minute. Opreşti focul, scurgi apa, îi laşi să se răcorească uşor apoi adaugi maioneza...

Foietaj cu ton

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2012

Decongelam foietajul la temperatura camerei. Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri. Preincalzim cuptorul. In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton. Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu...

Saleuri cu mac

In Aperitive / Garnituri la 6 Ian 2012

Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei. In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece . Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece....

Mic dejun in cuib.

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2012

Nu uita sa pui zahar si cafea-n ibric ;) Ungi formele cu unt. Imbraci peretii cu feliile de costita (eu am avut facuta de noi :P ) Intr-un castron bati bine ouale, pui sare, piper, cascavalul, faina, carnita si omogenizezi. Ai grija sa nu dai cafeaua pe foc! Torni amestecul in...

Banuti de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2011

Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt,...

Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!

In Aperitive / Garnituri la 12 Noi 2011

Aluat. Se amesteca branza si untul pana se obtine o pasta. Se adauga faina si sarea si omogenizam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios, pe care-l modelam sa obtinem o bila, il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora. Dovlecel il taiem felii. Il prajim...

Creier pane

In Aperitive / Garnituri la 25 Oct 2011

Spalam creierul. Il punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba 3-4 minute. Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa. Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet. Incingem ulei intr-o tigaie. Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam...

Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara

In Aperitive / Garnituri la 18 Iul 2011

Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat am fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente. Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos. Se spala bine...

Tarta cu piept de pui si branza

In Aperitive / Garnituri la 10 Iul 2011

Toata familia iubeste tartele astea. Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt. Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos. Adaugam sarea si oul si...

Tarta cu urda si mazare

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2011

Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :)) Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine faramicios. Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat...

Bruschete cu rosii si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2011

Se prepara in 5-10 minute. Se taie rosia cubulete.Se rasneste o ligurita usturoi granule - kotanyi. Cascavalul se da pe razatoare sau se taie bucatele . Se amesteca intr-un bol uleiul cu rosia,usturoiul, cascavalul, piper, putin cimbru, sare dupa gust. Se ung feliile de paine cu acest...

Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2011

Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea. Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul. Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana...

Piept de pui in doua marinade

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2011

Modul de preparare e extrem de simplu. Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :))) Glumesc :P Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita. Dam la frigider pentru 24 ore. O scoatem,. o uscam bine...

Drob de pui

In Aperitive / Garnituri la 26 Apr 2011

Punem la fiert ficatelul intr-o oala in care am pus apa, foi de dafin si piper. Separat punem la fiert inimile si pipotele condimentate; la fel si pieptul de pui. Le lasam sa fiarba apoi le dam  pe toate la racit .Le tocam bine pe un fund de lemn (as fi putut sa le bag la robot dar nu...

Pasta de masline

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2011

Intr-un bol punem pentru inceput maslinele de la care am scos samburii (eu am cumparat fara samburi), impreuna cu oregano si tonul. Bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, usturoiul felioare si untul. Pasam bine pana obtinem o pasta tartinabila....

Muffins sarate

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2011

Imi plac mancarurile simple. Asa e si asta :D - Intr-un bol amestecati branza cu galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, laptele, sare (aici puneti dupa gust, cat de sarate le vreti). Tocati marunt sunca si o adaugati in amestec; la fel si mararul. Albusurile le bateti spuma...

Crema de branza cu marar

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2011

Nimic mai simplu decat prepararea acestei paste tartinabile. Pregatim ingredientele, le punem toate intr-un vas, bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam mararul tocat , condimentam cu sare si piper si gata. Servim la micul dejun alaturi de ..ce dorim.

Ou in chifla

In Aperitive / Garnituri la 1 Mar 2011

Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou. Punem cate putina sare, piper si boia. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute. Scoatem si...

Tarta cu mazare

In Aperitive / Garnituri la 8 Feb 2011

Aluat Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt. Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic. Se da la rece pentru 30 minute  apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu...

Tarta cu peste si porumb

In Aperitive / Garnituri la 22 Noi 2010

Intr-un bol punem faina, oul, sarea, praful de copt, untul moale si framantam. Adaugam apa rece cat sa ne ajute sa obtinem un aluat ferm, nelipicios  care sa poata fi intins in foaie cu usurinta.Ungem tava de tarta cu unt si asezam foaia obtinuta prin intiderea aluatului, forman si...

Pateu de ficat

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2010

Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si...

Pastai cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2010

pe cat de simplu pe atat de bun: Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa. Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi  catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai)....

Tarta cu branza, piept de pui si conopida

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2010

Se fierbe conopida si se lasa la scurs. Pieptul de pui se pune la fiert timp de 10 minute. Se scurge si se toaca bucatele mici (asa cum as toca-o io pe medi :)))) Intr-o tava de tarta asezam foietajul dupa ce am uns tava cu unt. Asezam bucatile de piept si buchetele de conopida si le...

Tarta cu branza , sarata (by medi )

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2010

Am 3 tavi pentru  tarta, dar..parca, parca v-am mai zis:))) caaa!!!! IUBESC VASUL DE TUCI!:)))) Asa ca de data asta l-am ales pentru  a coace tarta:d. Intr-un vas am amestecat branza de vaci, casul dat pe razatoare, faina amestecata cu praful de copt, smantana si doua oua, marar ....

Tarta cu peste

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2010

Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta. Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut...

Tarta cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2010

Pregatim aluatul pentru tarta : Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat. Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru...

Budinca de creier

In Aperitive / Garnituri la 24 Iul 2010

Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le  lasam la scurs. Intr-un bol,batem bine...

Hribi cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2010

Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) ) Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita. Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si...

Afisate 31 - 60 din 74 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]