Pui laptele la fiert. În momentul în care începe să fiarbă dai focul la mic. Pui in cratiţă un polonic - asta opreşte laptele să dea în foc. Laşi să fiarbă pănă cand laptele prinde o crustă (spumă) gălbuie la suprafaţă .(30-40 minute la foc mic, mic)...
Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat tarisor, maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Acoperim vasul si-l dam la rece pana...
Cureţi cartofii, îi tai în 4 sau în 6 (în funcţie de mărime) şi îi pui la fiert în apă rece. Din momentul în care dau în clocot îi laşi 3-4 minute. Opreşti focul, scurgi apa, îi laşi să se răcorească uşor apoi adaugi maioneza...
Decongelam foietajul la temperatura camerei. Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri.
Preincalzim cuptorul.
In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton. Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu...
Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei.
In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece .
Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece....
Nu uita sa pui zahar si cafea-n ibric ;)
Ungi formele cu unt. Imbraci peretii cu feliile de costita (eu am avut facuta de noi :P )
Intr-un castron bati bine ouale, pui sare, piper, cascavalul, faina, carnita si omogenizezi.
Ai grija sa nu dai cafeaua pe foc!
Torni amestecul in...
Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt,...
Aluat.
Se amesteca branza si untul pana se obtine o pasta.
Se adauga faina si sarea si omogenizam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios, pe care-l modelam sa obtinem o bila, il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Dovlecel il taiem felii.
Il prajim...
Spalam creierul.
Il punem la fiert in apa rece cu sare.
Lasam sa fiarba 3-4 minute.
Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa.
Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet.
Incingem ulei intr-o tigaie.
Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam...
Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat am fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente.
Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos.
Se spala bine...
Toata familia iubeste tartele astea.
Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt.
Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos.
Adaugam sarea si oul si...
Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :))
Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine faramicios. Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat...
Se prepara in 5-10 minute.
Se taie rosia cubulete.Se rasneste o ligurita usturoi granule - kotanyi.
Cascavalul se da pe razatoare sau se taie bucatele .
Se amesteca intr-un bol uleiul cu rosia,usturoiul, cascavalul, piper, putin cimbru, sare dupa gust.
Se ung feliile de paine cu acest...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de copt.
Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.
Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.
Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana...
Modul de preparare e extrem de simplu. Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :))) Glumesc :P Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita. Dam la frigider pentru 24 ore. O scoatem,. o uscam bine...
Punem la fiert ficatelul intr-o oala in care am pus apa, foi de dafin si piper.
Separat punem la fiert inimile si pipotele condimentate; la fel si pieptul de pui.
Le lasam sa fiarba apoi le dam pe toate la racit .Le tocam bine pe un fund de lemn (as fi putut sa le bag la robot dar nu...
Intr-un bol punem pentru inceput maslinele de la care am scos samburii (eu am cumparat fara samburi), impreuna cu oregano si tonul. Bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, usturoiul felioare si untul. Pasam bine pana obtinem o pasta tartinabila....
Imi plac mancarurile simple. Asa e si asta :D
- Intr-un bol amestecati branza cu galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, laptele, sare (aici puneti dupa gust, cat de sarate le vreti).
Tocati marunt sunca si o adaugati in amestec; la fel si mararul. Albusurile le bateti spuma...
Nimic mai simplu decat prepararea acestei paste tartinabile.
Pregatim ingredientele, le punem toate intr-un vas, bagam blenderul si pasam 2-3 minute.
Adaugam mararul tocat , condimentam cu sare si piper si gata.
Servim la micul dejun alaturi de ..ce dorim.
Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou. Punem cate putina sare, piper si boia.
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute. Scoatem si...
Aluat
Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt.
Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic.
Se da la rece pentru 30 minute apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu...
Intr-un bol punem faina, oul, sarea, praful de copt, untul moale si framantam.
Adaugam apa rece cat sa ne ajute sa obtinem un aluat ferm, nelipicios care sa poata fi intins in foaie cu usurinta.Ungem tava de tarta cu unt si asezam foaia obtinuta prin intiderea aluatului, forman si...
Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si...
pe cat de simplu pe atat de bun:
Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa.
Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai)....
Se fierbe conopida si se lasa la scurs. Pieptul de pui se pune la fiert timp de 10 minute.
Se scurge si se toaca bucatele mici (asa cum as toca-o io pe medi :))))
Intr-o tava de tarta asezam foietajul dupa ce am uns tava cu unt.
Asezam bucatile de piept si buchetele de conopida si le...
Am 3 tavi pentru tarta, dar..parca, parca v-am mai zis:))) caaa!!!! IUBESC VASUL DE TUCI!:))))
Asa ca de data asta l-am ales pentru a coace tarta:d.
Intr-un vas am amestecat branza de vaci, casul dat pe razatoare, faina amestecata cu praful de copt, smantana si doua oua, marar ....
Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta.
Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut...
Pregatim aluatul pentru tarta :
Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat.
Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru...
Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le lasam la scurs.
Intr-un bol,batem bine...
Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) )
Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita.
Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si...
Iaurt de casă
Pui laptele la fiert. În momentul în care începe să fiarbă dai focul la mic. Pui in cratiţă un polonic - asta opreşte laptele să dea în foc. Laşi să fiarbă pănă cand laptele prinde o crustă (spumă) gălbuie la suprafaţă .(30-40 minute la foc mic, mic)...
Tarta cu branza si spanac
Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat tarisor, maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Acoperim vasul si-l dam la rece pana...
Cartofi copti cu maioneza si rozmarin
Cureţi cartofii, îi tai în 4 sau în 6 (în funcţie de mărime) şi îi pui la fiert în apă rece. Din momentul în care dau în clocot îi laşi 3-4 minute. Opreşti focul, scurgi apa, îi laşi să se răcorească uşor apoi adaugi maioneza...
Foietaj cu ton
Decongelam foietajul la temperatura camerei. Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri. Preincalzim cuptorul. In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton. Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu...
Saleuri cu mac
Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei. In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece . Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece....
Mic dejun in cuib.
Nu uita sa pui zahar si cafea-n ibric ;) Ungi formele cu unt. Imbraci peretii cu feliile de costita (eu am avut facuta de noi :P ) Intr-un castron bati bine ouale, pui sare, piper, cascavalul, faina, carnita si omogenizezi. Ai grija sa nu dai cafeaua pe foc! Torni amestecul in...
Banuti de cartofi
Punem cartofii la fiert cu tot cu coaja. Cand furculita patrunde usor in ei, scurgem apa si-i lasam la racit. Curatam coaja si dam cartofii pe razatoarea cu ochiuri mari, intr-un bol incapator unde mai adaugam galbenusurile, amidonul, usturoiul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, o lingura unt,...
Tarta cu dovleac si bacon - La multi ani, Ina!
Aluat. Se amesteca branza si untul pana se obtine o pasta. Se adauga faina si sarea si omogenizam pana obtinem un aluat potrivit de tare, nelipicios, pe care-l modelam sa obtinem o bila, il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora. Dovlecel il taiem felii. Il prajim...
Creier pane
Spalam creierul. Il punem la fiert in apa rece cu sare. Lasam sa fiarba 3-4 minute. Il punem intr-o strecuratoare .Lasam sa scurga bine de apa. Pregatim doua farfurioare, una cu faina, una cu pesmet. Incingem ulei intr-o tigaie. Batem ouale bine cu putina sare si piper. Adaugam...
Pateu de ficat cu busuioc si nucsoara
Nu e prima oara cand fac pateul acasa, insa, ce am testat am fost pateul cu busuioc si stafide care a fost mai mult o fitza :))), iar preferatul meu mi-ar fi luat prea mult timp si ingrediente. Asa ca acum am ales ceva mai rapid, mai simplu, dar la fel de aromat si gustos. Se spala bine...
Tarta cu piept de pui si branza
Toata familia iubeste tartele astea. Calde sau reci, cu carne sau cu legume, pot constitui o cina simplu de preparat sau un mic dejun consistent alaturi de un pahar cu iaurt. Intr-un bol amestecam rapid faina impreuna cu untul pana obtinem un amestec fainos. Adaugam sarea si oul si...
Tarta cu urda si mazare
Iubesc tartele astea. Se fac atat desimplu si-s asa de usor de combinat. Te joci cu ingredientele :)) Amesteci pentru inceput faina, malaiul si margarina. Framanti pana ce amestecul devine faramicios. Adaugi sarea si praful de copt apoi putin cate putin lapte rece pana obtii un aluat...
Bruschete cu rosii si cascaval
Se prepara in 5-10 minute. Se taie rosia cubulete.Se rasneste o ligurita usturoi granule - kotanyi. Cascavalul se da pe razatoare sau se taie bucatele . Se amesteca intr-un bol uleiul cu rosia,usturoiul, cascavalul, piper, putin cimbru, sare dupa gust. Se ung feliile de paine cu acest...
Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de copt. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea. Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul. Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana...
Piept de pui in doua marinade
Modul de preparare e extrem de simplu. Amestecam ingredientele pentru prima marinada si adaugam apa. Cata apa? Cat vreti :))) Glumesc :P Apa se adauga atata cat, atunci cand vom amesteca cu carnita sa fie aproximativ :))) acoperita. Dam la frigider pentru 24 ore. O scoatem,. o uscam bine...
Drob de pui
Punem la fiert ficatelul intr-o oala in care am pus apa, foi de dafin si piper. Separat punem la fiert inimile si pipotele condimentate; la fel si pieptul de pui. Le lasam sa fiarba apoi le dam pe toate la racit .Le tocam bine pe un fund de lemn (as fi putut sa le bag la robot dar nu...
Pasta de masline
Intr-un bol punem pentru inceput maslinele de la care am scos samburii (eu am cumparat fara samburi), impreuna cu oregano si tonul. Bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam painea inmuiata in lapte si stoarsa bine, usturoiul felioare si untul. Pasam bine pana obtinem o pasta tartinabila....
Muffins sarate
Imi plac mancarurile simple. Asa e si asta :D - Intr-un bol amestecati branza cu galbenusurile , faina amestecata cu praful de copt, laptele, sare (aici puneti dupa gust, cat de sarate le vreti). Tocati marunt sunca si o adaugati in amestec; la fel si mararul. Albusurile le bateti spuma...
Crema de branza cu marar
Nimic mai simplu decat prepararea acestei paste tartinabile. Pregatim ingredientele, le punem toate intr-un vas, bagam blenderul si pasam 2-3 minute. Adaugam mararul tocat , condimentam cu sare si piper si gata. Servim la micul dejun alaturi de ..ce dorim.
Ou in chifla
Taiem capacelele chiflelor cu un cutit bine ascutit. Cu ajutorul unei linguri scobim miezul chiflei. In locul ramas gol punem cate putin unt si spargem cate un ou. Punem cate putina sare, piper si boia. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Introducem chiflele si le lasam 15-20 minute. Scoatem si...
Tarta cu mazare
Aluat Se cerne faina si se amesteca cu malaiul si praful de copt. Se adauga untul topit si racit, oul batut , apa si sare si se framanta un aluat elastic. Se da la rece pentru 30 minute apoi se scoate si pe masa infainata se intinde o foaie rotunda care se aseaza in tava unsa cu...
Tarta cu peste si porumb
Intr-un bol punem faina, oul, sarea, praful de copt, untul moale si framantam. Adaugam apa rece cat sa ne ajute sa obtinem un aluat ferm, nelipicios care sa poata fi intins in foaie cu usurinta.Ungem tava de tarta cu unt si asezam foaia obtinuta prin intiderea aluatului, forman si...
Pateu de ficat
Ficateii se pun la prajit in putin cu unt cu aproximativ 150 ml apa. Se invart pe ambele parti. Se fierb cam..10 minute. Se adauga vinul, usturoiul intreg si ceapa taiata in 4. Se fierb 15 minute amestecand. Se opreste focul si se adauga rozmarinul, busuiocul, boia de ardei ,200 gr unt si...
Pastai cu smantana
pe cat de simplu pe atat de bun: Se toaca ceapa marunt.Se caleste in 2 linguri de ulei + 2 linguri apa. Se lasa cam 5 minute. Se adauga pastaile, care in prealabil au fost fierte aproape total, doi catei de usturoi taiati felioare si o cescuta de apa (eu am pus apa de la pastai)....
Tarta cu branza, piept de pui si conopida
Se fierbe conopida si se lasa la scurs. Pieptul de pui se pune la fiert timp de 10 minute. Se scurge si se toaca bucatele mici (asa cum as toca-o io pe medi :)))) Intr-o tava de tarta asezam foietajul dupa ce am uns tava cu unt. Asezam bucatile de piept si buchetele de conopida si le...
Tarta cu branza , sarata (by medi )
Am 3 tavi pentru tarta, dar..parca, parca v-am mai zis:))) caaa!!!! IUBESC VASUL DE TUCI!:)))) Asa ca de data asta l-am ales pentru a coace tarta:d. Intr-un vas am amestecat branza de vaci, casul dat pe razatoare, faina amestecata cu praful de copt, smantana si doua oua, marar ....
Tarta cu peste
Framatam un aluat din : faina, 2 linguri smantana, praf copt, branza, margarina moale, sare,un galbenus. Va rezulta un aluat moale, elastic pe care-l intindem frumos in forma de tarta. Deasupra asezam bucatile de peste dupa ce am scurs uleiul din ele si..bineinteles..dupa ce am desfacut...
Tarta cu carne si ciuperci
Pregatim aluatul pentru tarta : Topim margarina. Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, sarea, oul, margarina si smantana. Framantam usor pana obtinem un aluat moale usor de modelat. Cu sucitorul intindem o foaie pe care-o asezam in tava (neunsa) , oprind putin aluat pentru...
Budinca de creier
Creierul il fierbem timp de 5-10 minute in apa cu putina sare.Il scoatem intr-o sita si-l lasam la scurs.Intr-un vas punem alta apa la fiert iar cand da in clocot,adaugam amestecul de legume si fierbem timp de 7-8 minute, dupa care le scoatem si le lasam la scurs. Intr-un bol,batem bine...
Hribi cu smantana
Hribii se curata si se spala in multe ape. Se fierb. Dupa fierbere trebuie sa ramana aprox. 1kg (daca raman mai multi, faceti si alta data:))) ) Se toaca pe un fund , in cubulete de marime potrivita. Ceapa se toaca si se pune la calit impreuna cu cateii de usturoi,foaia de dafin si...