Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam acolo..un minut-doua.
Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne ocupam de...
Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul.
Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca .
Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si...
Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo )
Într-o tigaie încinsă topiţi untul. Adăugaţi ouăle bătute.
Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă. Adăugaţi şi codiţele de ceapă...
Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare.
Ungem un vas yena cu unt, punem asa: un strat de cartof ras, unul de branza si jumatate din cantitatea de ou...
Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare.
O lasam 30min la dospit.
Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine.
Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei.
Varza o tocam fin,ca pentru salata si o...
se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta
se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor)
se lasa 30min la dospit timp in care pregatiti umplutura
aprox 300gr branza de vaci,100gr...
-BARCUTELE:
Snitel de pui
bacon
bucatele de ardel
SORICEII
branza de vaci amestecata cu branza telemea si susan
tepii: codite de ceapa
IEPURASII
oua fierte tari
urechiusele-castraveti,nasucul boabe de piper
ochii-cuisoare
mustatile-fire de marar
--maioneza:
doua galbenusuri(unul crud,unul fiert)
400gr ulei
sare
zeama de lamaie
galbenusul fiert se trece printr-o sita fina si se amesteca cu cel crud
se adauga o lingura de ulei si se amesteca bine,apoi se adauga in fir subtire uleiul ramas,zeama de...
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece. La fel si morcovul. Se fierb in apa cu sare. Se scot si se lasa la racit.
Cand se racesc usor, se curata de coaja si se taie in doua.
Cu ajutorul unei ligurite scobim miezul pe care-l amestecam cu urda, morcovul fiert dat pe razatoare, codite de...
Ceapa se toaca marunt si se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Capata un gust dulceag, atat de bun!
Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10 minute amestecand.
Se lasa la racit, se scurg bine de ulei si se amesteca cu maioneza, usturoi, patrunjel, sare dupa gust...
ouale se spala cu detergent si apa rece(se degreseaza)
intr-o craticioara se pun la fiert dandu-le drumul foarte usor in apa clocotita.
separat se amesteca 700ml apa,3linguri otet,doua plicuri vopsea praf,(desi pe plic scrie 1:P)si se lasa sa fiarba
dupa ce ouale au fiert aprox 10-15min...
pe un fund de lemn tocati bine vinetele coapte(eu folosesc cutit tot din lemn,inoxul le innegreste)
intr-un bol amestecati vinetele cu ulei exact ca la maioneza,putin cate putin
adaugati apoi usturoiul pisat, ardeii tocati marunt si sare dupa gust
a iesit minunata
copiilor le-a placut...
am framantat un aluat din ingredientele date pe care l-am lasat la dospit timp de o ora
intre timp am taiat cubulete sunca si salamul, am scos samburii maslinelor si am amestecat si cu restul ingredientelor
am intins o foaie din aluat(de fapt doua,pt ca am copt de doua ori)am pus peste ea...
se taie un capac fiecarei rosii,dar nu complet
se scoate miezul cu o lingurita
costita se taie cubulete mici
se caleste impreuna cu usturoiul intr-o tigaie
adaugam apoi miezul rosiilor,tocat bine
lasam 5minute
cand s-a racit compozitia din tigaie se adauga...
Pateu din ficat de pui, aromat cu busuioc si stafide
Topim untul intr-o tigaie. Punem apoi ficateii spalati si scursi bine de apa si-i prajim la foc moderat timp de 7-8 minute. Adaugam 2-3 catei de usturoi, o lingurita de busuioc uscat , si mai amestecam acolo..un minut-doua. Oprim focul, lasam sa se racoreasca si ne ocupam de...
Dovlecei la cuptor
Dovleceii se spala bine si se taie in doua pe lungime. Cu ajutorul unei linguri, se scobeste miezul. Ceapa, morcovul, miezul de dovlecel, baconul,ciupercile, rosiile (daca aveti cherry, doar le taiati in doua)se toaca . Se calesc toate incepand cu ceapa. Cand e inmuiata bine se adauga si...
Topchit ca la Moldova
Ouăle se bat bine cu sare ( sper că nu vreţi cantităţi şi aici, gustaţi voi acolo ) Într-o tigaie încinsă topiţi untul. Adăugaţi ouăle bătute. Caşul şi urda le tăiaţi cubuleţe şi le adăugaţi peste ouă. Adăugaţi şi codiţele de ceapă...
Cartofi frantuzesti (dezorganizati :)))
Cartofii ii fierbem in coaja. Cand s-au racit usor ii curatam, ii lasam sa se raceasca si-i dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ouale le fierbem timp de 10 minute. Le dam pe razatoare. Ungem un vas yena cu unt, punem asa: un strat de cartof ras, unul de branza si jumatate din cantitatea de ou...
Shaorma
Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare. O lasam 30min la dospit. Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine. Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei. Varza o tocam fin,ca pentru salata si o...
Branzoaice
se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor) se lasa 30min la dospit timp in care pregatiti umplutura aprox 300gr branza de vaci,100gr...
Aperitive
-BARCUTELE: Snitel de pui bacon bucatele de ardel SORICEII branza de vaci amestecata cu branza telemea si susan tepii: codite de ceapa IEPURASII oua fierte tari urechiusele-castraveti,nasucul boabe de piper ochii-cuisoare mustatile-fire de marar
Salata de boeuf
--maioneza: doua galbenusuri(unul crud,unul fiert) 400gr ulei sare zeama de lamaie galbenusul fiert se trece printr-o sita fina si se amesteca cu cel crud se adauga o lingura de ulei si se amesteca bine,apoi se adauga in fir subtire uleiul ramas,zeama de...
Garnitura de cartofi umpluti la cuptor
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece. La fel si morcovul. Se fierb in apa cu sare. Se scot si se lasa la racit. Cand se racesc usor, se curata de coaja si se taie in doua. Cu ajutorul unei ligurite scobim miezul pe care-l amestecam cu urda, morcovul fiert dat pe razatoare, codite de...
Ciuperci cu maioneza
Ceapa se toaca marunt si se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Capata un gust dulceag, atat de bun! Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10 minute amestecand. Se lasa la racit, se scurg bine de ulei si se amesteca cu maioneza, usturoi, patrunjel, sare dupa gust...
Oua rosii
ouale se spala cu detergent si apa rece(se degreseaza) intr-o craticioara se pun la fiert dandu-le drumul foarte usor in apa clocotita. separat se amesteca 700ml apa,3linguri otet,doua plicuri vopsea praf,(desi pe plic scrie 1:P)si se lasa sa fiarba dupa ce ouale au fiert aprox 10-15min...
Salata de vinete,cu ardei copti
pe un fund de lemn tocati bine vinetele coapte(eu folosesc cutit tot din lemn,inoxul le innegreste) intr-un bol amestecati vinetele cu ulei exact ca la maioneza,putin cate putin adaugati apoi usturoiul pisat, ardeii tocati marunt si sare dupa gust a iesit minunata copiilor le-a placut...
Mini pizza
am framantat un aluat din ingredientele date pe care l-am lasat la dospit timp de o ora intre timp am taiat cubulete sunca si salamul, am scos samburii maslinelor si am amestecat si cu restul ingredientelor am intins o foaie din aluat(de fapt doua,pt ca am copt de doua ori)am pus peste ea...
Rosii umplute cu costita si cascaval
se taie un capac fiecarei rosii,dar nu complet se scoate miezul cu o lingurita costita se taie cubulete mici se caleste impreuna cu usturoiul intr-o tigaie adaugam apoi miezul rosiilor,tocat bine lasam 5minute cand s-a racit compozitia din tigaie se adauga...