epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete

Prajitura cu visine Oana

In Prajituri la 10 Iul 2010

Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu putin zahar. Se incinge cuptorul. Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un tel nemetalic impreuna cu zaharul , adaugand pe rand cate o lingura. Se adauga apoi faina, lingura cu lingura, amestecand...

Ciorba de peste

In Supe/Ciorbe la 10 Iul 2010

Se curata legumele si se toaca marunt, se calesc in putin ulei si se da un praf de sare.Se toaca si o rosie acolo.Se pune apa peste aceasta caleala si se lasa la fiert impreuna cu 2 linguri de orez.Se adauga spre sfarsit o lingura de otet si apoi capul si coada de la peste.Se mai lasa 20 de...

Chiftelute de pui BUBU

In Mancare copii la 9 Iul 2010

Pieptul de pui se curata de pielite, os si zgarciuri si se fierbe pe jumatate.Apoi se toaca cu cutitul foarte marunt.Se da un praf de sare. Ceapa , morcovul si usturoiul s edau pe razatoarea mica si se calesc in putin unt incins intr-o craticioara.Apoi adaugam acest amestec in bolul cu bucatelele...

Piept de pui gratinat

In Pui la 9 Iul 2010

Se spala si se curata de pielita pieptul de pui, se transeaza felii subtiri (eu am folosit 4) si se bat usor sa nu se rupa.Se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava cu putin unt si sare si apoi se aseaza deasupra pestisori de ceapa si feliute lungi de usturoi.Apoi suvite de ardei rosu, bucatele...

Cartofi umpluti a la Roberta

In Porc la 9 Iul 2010

Cartofii se spala si se curata de coaja, se foloseste unealta de scos cotorul de la mar si se scoate un tubulet din miezul cartofilor chiar pe mijloc.Cu aceeasi unealta vom scoate din roata de cascaval tubulete de cascaval cu care vom umple cartofii. Cartofii se fierb pe jumatate apoi se scot si...

Aperitiv Briza Marii

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2010

Se amesteca branza cu cascavalul si cu untul si se fac bilute ce se lasa putin la rece.Apoi se orneaza cu bulinute din ardei rosu si coaja de castravete.Pentru bulinute am folosit ustensila de scos cotorul marului si pentru coaja de castravete curatorul de cartofi. Vaporasul se face din...

Rata cu portocale

In Rata la 5 Iul 2010

Fiindca ratoiul meu nu era prea tinerel intai am fiert bine carnea, apoi am prajit-o doar putin la suprafata in putin unt impreuna cu ceapa taiata solzisori si un praf de sare.Apoi am scos copanele de rata si le-am asezaqt intr-un vas termorezistent. Ceapa am lasat-o in continuare pe foc pana...

Platouri aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2010

Muschiul de porc se bate bine se intinde si se da cu sare si piper, in mijloc se aseaza crenvustul si se ruleaza, se da prin ou , faina si pesmet si se coace la cuptor in tava pe haie de copt.Apoi se scoate si cand s-a racit se taie mici rulouri ce se vor servi impreuna cu alte mici rulouri...

Aperitiv KIDS

In Mancare copii la 4 Iul 2010

Ficatelul se inabuse cu apa si putin ulei si se da un praf de sare si piper.Se scoate cand e gata si se paseaza impreuna cu un varf de lingurita de unt .Se formeaza o mingiuta care se orneaza cu bucatele de ardei colorati. La fel puteti proceda cu mingiute de branza si unt care se pot orna cu...

Salata de vinete

In Salate la 3 Iul 2010

Se coc vinetele, se curata de coaja si se surg de zeama.Se paseaza si se amesteca cu putina  sare.Se dau deoparte la rece si se pregateste o  maioneza clasica amestecand  galbenusul fiert farimitat cu cel crud si cu uleiul si putina sare la sfarsit.Se amesteca salata de...

Cadouri gustoase

In Prajituri la 3 Iul 2010

Se bate spuma albusul si ase adauga esenta e vanilie,zaharul si paharul de lapte cu cocos si fistic.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.Se framanta un aluat pufos, se intinde cu sucitorul si se taie cuburi groase ce se coc in cuptor in tava cu hartie de copt.Se pudreaza cu zahar...

Briose cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Se framanta un aluat rece din faina, unt , galbenusul si un praf de sare.Se rup bucatele si se modeleaza in tava cu forme de briose mici cescute. Formele de briose se ung iinainte cu putin unt iar cuptorul trebuie incins din timp . Se umplu cescutele de aluat cu amestecul de ou batut cu...

Tort Nisipurile aurii

In Torturi la 3 Iul 2010

Blatul este din pandispan obinuit, pe rotund, fara cacao si ne trebuie 3 discuri. Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare, se adauga zaharul si se continua baterea (mixarea) pana se topeste zaharul. Se adauga si galbenusurile, se amesteca usor, apoi se...

Tocanita MUUU

In Mancare copii la 23 Iun 2010

Se spala carnita si se pune la fiert, se ia spuma si se da un praf de sare. Cand e gata se scoate si se toaca cu cutitul ascutit cubulete marunte de tot. Zeama nu o aruncam caci ne va mai trebui deci o dam deoparte. Ceapa si morcovul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare pe...

Ardei umpluti pane

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2010

Se spala ardeiul gras si se taie in 4.Se coc putin bucatile de ardei si se dau cu sare. Apoi se aseaza o bucata de ardei peste ea se aseaza marar verde tocat , apoi o felie de branza, apoi o felie de salam, apoi o felie de cascaval si ultima data o bucata de ardei. Se da acest ...

Muschi de porc aromat in vasul de lut

In Porc la 22 Iun 2010

Ei, asta mancare e asa de buna ca trebe incercata dragilor! Nu-i greu de intocmit!poate ca va mirati ca vorbesc asa, dar odata ce am ticluit-o si am gustat-o mi-a luat-o limba razna! o nebunie! Iaca si cum se face: Taiem fara zgarcenie bucatoaie mari de muschi de porc, le asezam pe rotund...

Cuiburi Gouda

In Spaghete la 22 Iun 2010

1.Se fierbe o punga de spaghetti in apa clocotita (in care am oparit frunze de busuioc anterior pentru ca spaghetile sa obtina culoarea verde) si dupa 10 minute adaugam o lingura cu varf de sare mare si mai lasam 2 minute sa fiarba.Apoi le scurgem, le clatim cu apa rece si picuram ulei de masline...

Merlucius Crocantus

In Peste la 22 Iun 2010

Ne trebuie 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).Se fierbe in apa cu sare sau daca aveti putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe). Apoi pregatiti un amestec galben facut din:1 lingurita mustar , 1/2 lingurita miere, 1 graunte de ustroi...

Bomboane DECORIX

In Dulciuri la 21 Iun 2010

Se topeste la bain marie ciocolata neagra si cea alba in vase separate si adagand la fiecare cate 2 linguri de lapte. Spargem nucile si scoatem miezul, il coacem putin. Inimioara cu buline: Asezam un celofan intr-o forma de inimioara de prajituri.Acest ansamblu se aseaza pe un tocator de...

Budinca de radacinoase cu pulpe dezosate la gratar

In Pui la 21 Iun 2010

Se curata legumele de coaja si se toaca cubulete , se pun la fiert in apa cu putina sare, se lasa pana fierb pana la 90 % apoi se scot se scurg si se aseaza intr-o tavita unsa cu unt si presarand bucatele de unt intre legume.Apoi se presara deasupra pesmet si se da la cuptor. Din pilaful de...

Prajiturica TEO

In Prajituri la 20 Iun 2010

Am curatat marul si banana de coaja si le-am tocat cu cutitul cubulete foarte mici.Am uns tavita mea inimiora de silicon cu putin unt si am pus cubuletele de mar intai , apoi pe cele de banana deasupra si a bagat tavita la cuptor sa se coaca. Intre timp am sfaramat biscuitii punandu-i pe toti...

Chiftelute de pui in sos de smantana la cuptor

In Pui la 16 Iun 2010

Se toaca marunt carnea de pui sau se pune in robot impreuna cu ceapa curatata si morcovul.Se amesteca apoi cu sare si piper, un ou batut bine si putina faina.Puteti pune si putina paine  i compozitie sau cartof fiert dupa plac.Apoi formati gogoloaie si le dati prin pesmet si le prajiti in...

Desert ''So Pretty''

In Prajituri la 16 Iun 2010

Rupem o bucata de aluat fraged congelat si o dam repede pe razatoare.Totul trebuie lucrat cat e rece aluatul.Se da un praf de scrotisoara si de zahar, se amesteca usor cu degetele si se formeaza mici mogaldete ce se coc pe hartie de copt intr-o tava la cuptorul incins dinainte si la foc mediu....

Choco joben

In Dulciuri la 16 Iun 2010

Se fac bomboane mici din fulgi de cocos amestecati cu unt la temperatura camerei, zahar pudra, lapte praf  totul in cantitati egale(cam 200 g din fiecare e suficient).Se mai adauga si 1 varf de lingurita de coaja de portocala rasa foarte fin.Se pune la mjloc  o bobita de merisoare...

Beef Andreea

In Vita la 16 Iun 2010

Se taia patrate din carnea de vita se bat cu ciocanul de snitzele, se sareaza si se pipereaza putin.Se toaca verdeata, feliile de dovlecel, pieptul de pui si ceapa rosie cubulete mici, se amesteca toate si se pune cu lingura din amestec in mijlocul patrateleor de carne de vita.Se ruleaza si se...

Budinca rapida cu pui si legume

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2010

Se toaca ardeii, ceapa, ciupercile si maslinele se calesc, apoi se amesteca cu ouale batute  cu lapte si cu pieptul de pui fiert si tocat marunt, apoi cu faina si praful de copt.Se adauga si branza maruntita si verdeata tocata fin.Deasupra se presara iar branza si pesmet. Se unge o hartie...

Friganele din covrigi

In Dulciuri la 15 Iun 2010

Se tin covrigii putin in lapte , se sectioneaza pe mijloc, se dau  prin ou batut si un praf de scortisoara si de zahar si se prajesc in ulei incins!Se servesc cu dulceata de capsuni si un pahar de lapte. Simplu si bun si salvati covrigii!

Desert ''ELA''

In Prajituri la 10 Iun 2010

Se sfarama biscuitii separat cei albi de cei negri. Se sparg nucile si se scoate miezul care se sfarama usor. Se topeste ciocolata alba la bain marie cu 4 linguri de lapte si o lingurita de unt. Amestecam biscuitii albi cu ciocolata alba topita la bain marie si cu miezul de nuca. ...

Paste gratinate

In Paste la 10 Iun 2010

Punem la fiert o oala cu apa si putina sare si cand clocoteste dam drumul la tagliatelle si dam focul mic.Acoperim cu capacul 6 minute si apoi scurgem apa si clatim tagliatellele sub jet scurt de apa rece. Am spalat, curatat si tocat legumele si apoi le-am pus la calit in tigaia cu 2...

Pui umplut cu unt si ierburi aromate

In Pui la 9 Iun 2010

Se spala bine puiul si se desface cu picioarele in sus.Se face un amestec din untul la temperatura camerei si ardeiul, ceapa si usturoiul tocate. Se adauga ultima data zeama de la o jumatate de lamaie si se rade si putin coaja de lamaie pe razatoarea mica Se umple puiul cu acest amestec, se...

Afisate 241 - 270 din 467 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

pe 17.11 la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

pe 17.11 la 17:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]