am facut pui crocant si mi-a placut asa ca am zis de ce nu si peste crocant?
Ne trebuie 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).Se fierbe in apa cu sare sau daca aveti putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe).
Apoi pregatiti un amestec galben facut din:1 lingurita mustar , 1/2 lingurita miere, 1 graunte de ustroi zdrobit, cateva picaturi de zeama de lamaie, sare mare 1 praf, niste Kotanyi pesto rosii si busuioc,1 lingurita ulei de masline, 1 ou batut.Se lasa fileurile in acest amestec galben si se incinge bine tigaia sau daca nu vreti prajit se poate face frumos si pe hartie de copt in tava la cuptor.
Zdrobim repede o mana de fulgi de porumb si tavalim pestele din amestecul galben direct in fulgii crocanti si apoi in tigaia incinsa.Se lasa doar putin intrucat pestele e fiert.Se scoate pestele si se scurge pe hartie absorbanta.
Se serveste cu o bila de crema alba cu verdeturi facuta asa: se ametesteca o lingura de branza alba sarata rasa cu o lingura cascaval ras , o lingura salata de icre albe cu peste afumat si patrunjel verde tocat precum si frunze de ceapa verde tocate.Se fac chiftelute, se turtesc putin si se aseaza peste merluciul crocant.Deasupra se aseaza rosii cherry si se infig frunzulite de ceapa verde.
Pofta buna!
1
reteta merge foarte bine si cu cod sau salau