Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, sare, coaja de portocala. Facem o gaura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam treptat apa (la temperatura camerei), pana rezulta un aluat omogen si usor lipicios.
La final, framantam aluatul cu ulei, pana ce nu se mai lipeste de...
Intr-un vas, adaugam faina, zaharul, sare, coaja de portocala, praful de copt; amestecam bine, dupa care facem o gaura si adaugam uleiul si treptat, apa, ca sa nu faca cocoloase, pana rezulta un aluat putin mai gros fata de cel cu oua.
Le coacem cca. 1-2 min pe ambele parti, in tigaia incinsa...
Cartofii ii curatam, ii spalam, dupa care ii taiem in cuburi (ca la supa).
Ii punem intr-un ceaun, in care adaugam uleiul, apa, condimente dupa gust, acoperim cu un capac si punem la foc potrivit, amestecand din cand in cand.
Cand sunt gata cartofii (daca mai este nevoie adaugam apa),...
Pregatim plicul de tort gelee confrom instructiunilor de pe plic numai ca vom folosi sirop de capsuni in loc de apa( pentru sirop am pus 300 g capsuni cu zahar peste noapte si siropul lasat l-am folosit)
Lasam sa se raceasca cateva secunde dupa care in forme de inghetata sau pahare ...
Intr-o cratita adaugam laptele impreuna cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte rece,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Intre timp mixam frisca...
Intr-o cratita adaugam laptele si zaharul, punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile batute,amidonul amestecat cu putin lapte.
Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,la final adaugam esenta de vanilie,acoperim si lasam sa se raceasca bine.
Intre timp mixam...
Capsunele le curatam de codita,le spalam,le scurgem de apa,adaugam 100 g zahar peste ele si lasam deoparte cca 15 min(sa lase un pic de sirop). Mixam smantana impreuna cu zaharul. Mixam branza impreuna cu capsunele,adaugand treptat siropul lasat,adaugam frisca si amestecam cu paleta bine,...
Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, adaugam smantana, laptele, untul topit si racit si amestecam bine.
Adaugam faina, praful de copt, amestecam bine pana ce rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase.
Dam la rece 30 min....
Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul uleiul,laptele,apa si amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,pana rezulta o compozitie mai groasa,
Dam la rece 30 min
Intr-o tigaie incalzita ungem cu putin ulei,adaugam un polonic de...
Galbenusurile,laptele,esenta,zaharul le amestecam bine dupa care adaugam faina treptat amestecand continuu.
Dupa ce s-a incorporat faina adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare.Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Intr-o tigaie topim putin unt si cand s-a...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina, amestecam cu o spatula.
La final adaugam treptat spuma de albusuri amestecand cu miscari usoare....
Laptele si cafeaua punem la fiert cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam ouale batute, faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Luam de pe foc si adaugam ciocolata pana se omogenizeaza.
Lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu frisca mixata inainte.
Intre timp mixam...
Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul treptat ca la maioneza,laptele,amestestecam pana ce se omogenizeaza,
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,cacao si coaja de portocala,...
Pulpele de rata le spalam,curam si le prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin,
Pulpele le asezam cu pielea in jos intr-o tava unsa cu ulei,le condimentam cu sare,piper,rozmarin,ustuoiul taiat marunt,stropim carnea cu ulei( in care am prajit)si adaugam vinul,apa cat sa le acopere,...
Intr-un bol adaugam faina,o amestecam cu zaharul,coaja de portocale,sare,facem gaura in mijloc adaugam oaule batute,drojdia dizolvata cu putina apa calduta,smantana si incepem sa framantam adaugand treptat laptele,(daca mai este nevoie adaugam lapte sau apa)la final framantam coca cu...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete (ca pentru ciorba)
Curatam ceapa,usturoiul si ardeiul,le spalam dupa care le tocam fideluta,
Intr-o cratita (tigaie) adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa, usturoiul, ardeiul si lasam sa se caleasca putin (cat sa se...
Intr-un bol mixam oul cu zaharul,dupa care adaugam untul si untura,mixam pana ce se omogenizeaza,
Amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1 lingurita zahar,
Intr-un bol mai mare adaugam cca 600 g faina si facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,amestecul de ou si restul de ingrediente...
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa,
Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si nuca si amestecam cu o lingura cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza,
Turnam aluatul (din care oprim 2...
Intr-o cratita punem carnea(spalat si transat puiul)lasam sa fiarba cca 40 min(depinde de pui eu am folosit de tara)
Cand au fiert scoatem carnea si o prajim in putin ulei(eu am folosit doar pieptul si pulpele,din restul am facut ciorba)
Dupa ce s-a prajit carnea pe ambele parti,scoatem pe...
Mixam albusurile cu un praf de sare spuma,
Galbenusurile le mixam cu ulei,laptele si adaugam faina amestecata cu praful de copt,adaugam albusurile spuma,coaja rasa si sucul de portocala,
Amestecam pana ce se omogenizeaza cu o lingura de lemn,
Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu...
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu sare,
Intre timp curatam ,morcovii,pastarnacul,telina,ceapale taiem in bucati si punem la fiert (dupa ce am strans spuma formata de carne)foile de dafin si cimbru.
Lasam sa fiarba totul foarte bine.
Cand au fiert scoatem legumele si...
Intr-un lighean adaugam faina,coaja de portocala,zaharul si sare,amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,bere,apa minerala(la temperatura camerei)incepem sa framantam un aluat nelipicios,
Este posibil sa mai fie necesar faina sau apa dupa caz,
La final...
Intr-un bol mixam untura cu zaharul,aduagam ouale si mixam dupa fiecare,adaugam laptele,smantana,esenta de vanilie,coaja de lamaie si mixam pana ce se omogenizeaza,
Adaugam nuca macinata,praful de copt si treptat faina amestecand cu o lingura cat putem dupa care amestecam cu mana,
Trebuie...
Ficatul de pui il spalam,curatam de pielita si adaugam intr-o oala cu apa la fiert,
Lasam sa clocoteasca cateva clocote,spumand de cate ori este nevoie,
Intre timp curatam ceapa si tocam marunt
Calim ceapa in uleiul incalzit si cand a devenit transparenta adaugam pasta de...
Pieptul de pui il spalam,il taiem felii si il vom bate fiecare felie cu ciocanul de batut snitele
Condimentam carnea cu sare si piper,
Usturoiul il curatam,pisam,adaugam putin ulei ca la mujdei,
In alt vas batem ouale cu putina sare,adaugam laptele,faina,oregano si piper dupa gust,...
Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala. Amestecam cu o lingura cu miscari de sus in jos, adaugam colorantul si ciocolata topita...
Aluatul -Intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta,
Intr-un lighean adaugam faina,sarea,coaja de lamaie,facem gaura in mijloc, adaugam untul moale,iaurtul,oul batut,drojdia si incepem sa framantam; daca este nevoie adaugam apa calduta,
Framantam o coca...
Punem apa cu sare intr-o oala si punem la fiert,
Cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele si fierbem conform instructiunilor de pe pachet(eu le-am fiert al dente)le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece,
Intre timp curatam ceapa si o calim,adaugam pasta de gulas,sucul de...
Fasolea (eu am avut la borcan) o spalam bine dupa care o fierbem in apa cu sare,
Cand fasolea este fiarta o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca,
Intre timp pregatim maioneza din un galbenus,1 lingura mustar si ulei,,
Taiem fasolea in rondele mici,dam morcovii curatati prin...
Pieptul de pui se taie felii, se suprapun cate 3 felii si se bat ca pentru snitele
Se condimenteza feliile de carne dupa care am adaugat felii de cascaval, sunca deasupra si oua (care le-am fiert inainte),
Rulam cat mai strans,avand grija sa nu se desfaca fasiile de carne,
Asezam intr-o...
Desert gogosi de post
Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, sare, coaja de portocala. Facem o gaura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam treptat apa (la temperatura camerei), pana rezulta un aluat omogen si usor lipicios. La final, framantam aluatul cu ulei, pana ce nu se mai lipeste de...
Desert clatite de post
Intr-un vas, adaugam faina, zaharul, sare, coaja de portocala, praful de copt; amestecam bine, dupa care facem o gaura si adaugam uleiul si treptat, apa, ca sa nu faca cocoloase, pana rezulta un aluat putin mai gros fata de cel cu oua. Le coacem cca. 1-2 min pe ambele parti, in tigaia incinsa...
Cartofi cu leurda
Cartofii ii curatam, ii spalam, dupa care ii taiem in cuburi (ca la supa). Ii punem intr-un ceaun, in care adaugam uleiul, apa, condimente dupa gust, acoperim cu un capac si punem la foc potrivit, amestecand din cand in cand. Cand sunt gata cartofii (daca mai este nevoie adaugam apa),...
Inghetata cu jeleu
Pregatim plicul de tort gelee confrom instructiunilor de pe plic numai ca vom folosi sirop de capsuni in loc de apa( pentru sirop am pus 300 g capsuni cu zahar peste noapte si siropul lasat l-am folosit) Lasam sa se raceasca cateva secunde dupa care in forme de inghetata sau pahare ...
Inghetata cu ciocolata si capsuni
Intr-o cratita adaugam laptele impreuna cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte rece,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si amestecam pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Intre timp mixam frisca...
Inghetata de vanilie cu cirese
Intr-o cratita adaugam laptele si zaharul, punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile batute,amidonul amestecat cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,la final adaugam esenta de vanilie,acoperim si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam...
Inghetata de capsuni
Capsunele le curatam de codita,le spalam,le scurgem de apa,adaugam 100 g zahar peste ele si lasam deoparte cca 15 min(sa lase un pic de sirop). Mixam smantana impreuna cu zaharul. Mixam branza impreuna cu capsunele,adaugand treptat siropul lasat,adaugam frisca si amestecam cu paleta bine,...
Clatite cu piersici
Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, adaugam smantana, laptele, untul topit si racit si amestecam bine. Adaugam faina, praful de copt, amestecam bine pana ce rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Dam la rece 30 min....
Ochiuri dulci
Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul uleiul,laptele,apa si amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,pana rezulta o compozitie mai groasa, Dam la rece 30 min Intr-o tigaie incalzita ungem cu putin ulei,adaugam un polonic de...
Clatite rupte
Galbenusurile,laptele,esenta,zaharul le amestecam bine dupa care adaugam faina treptat amestecand continuu. Dupa ce s-a incorporat faina adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare.Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Intr-o tigaie topim putin unt si cand s-a...
Tort cu trei creme
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina, amestecam cu o spatula. La final adaugam treptat spuma de albusuri amestecand cu miscari usoare....
Desert la pahar
Laptele si cafeaua punem la fiert cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam ouale batute, faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam ciocolata pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu frisca mixata inainte. Intre timp mixam...
Tort cu mascarpone
Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul treptat ca la maioneza,laptele,amestestecam pana ce se omogenizeaza, Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,cacao si coaja de portocala,...
Pulpe de rata la cuptor
Pulpele de rata le spalam,curam si le prajim in putin ulei cat sa se rumeneasca putin, Pulpele le asezam cu pielea in jos intr-o tava unsa cu ulei,le condimentam cu sare,piper,rozmarin,ustuoiul taiat marunt,stropim carnea cu ulei( in care am prajit)si adaugam vinul,apa cat sa le acopere,...
Mucenici moldovenesti
Intr-un bol adaugam faina,o amestecam cu zaharul,coaja de portocale,sare,facem gaura in mijloc adaugam oaule batute,drojdia dizolvata cu putina apa calduta,smantana si incepem sa framantam adaugand treptat laptele,(daca mai este nevoie adaugam lapte sau apa)la final framantam coca cu...
Cartofi taranesti cu ardei
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cubulete (ca pentru ciorba) Curatam ceapa,usturoiul si ardeiul,le spalam dupa care le tocam fideluta, Intr-o cratita (tigaie) adaugam putin ulei si cand s-a incalzit adaugam ceapa, usturoiul, ardeiul si lasam sa se caleasca putin (cat sa se...
Cornulete
Intr-un bol mixam oul cu zaharul,dupa care adaugam untul si untura,mixam pana ce se omogenizeaza, Amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1 lingurita zahar, Intr-un bol mai mare adaugam cca 600 g faina si facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,amestecul de ou si restul de ingrediente...
Chec cu unt si nuca
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa, Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si nuca si amestecam cu o lingura cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza, Turnam aluatul (din care oprim 2...
Pui cu sos de smantana
Intr-o cratita punem carnea(spalat si transat puiul)lasam sa fiarba cca 40 min(depinde de pui eu am folosit de tara) Cand au fiert scoatem carnea si o prajim in putin ulei(eu am folosit doar pieptul si pulpele,din restul am facut ciorba) Dupa ce s-a prajit carnea pe ambele parti,scoatem pe...
Chec cu portocala
Mixam albusurile cu un praf de sare spuma, Galbenusurile le mixam cu ulei,laptele si adaugam faina amestecata cu praful de copt,adaugam albusurile spuma,coaja rasa si sucul de portocala, Amestecam pana ce se omogenizeaza cu o lingura de lemn, Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu...
Ciorba radauteana
Spalam pieptul de pui si il punem la fiert in apa cu sare, Intre timp curatam ,morcovii,pastarnacul,telina,ceapale taiem in bucati si punem la fiert (dupa ce am strans spuma formata de carne)foile de dafin si cimbru. Lasam sa fiarba totul foarte bine. Cand au fiert scoatem legumele si...
Gogosi glazurate
Intr-un lighean adaugam faina,coaja de portocala,zaharul si sare,amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,bere,apa minerala(la temperatura camerei)incepem sa framantam un aluat nelipicios, Este posibil sa mai fie necesar faina sau apa dupa caz, La final...
Biscuiti spritati
Intr-un bol mixam untura cu zaharul,aduagam ouale si mixam dupa fiecare,adaugam laptele,smantana,esenta de vanilie,coaja de lamaie si mixam pana ce se omogenizeaza, Adaugam nuca macinata,praful de copt si treptat faina amestecand cu o lingura cat putem dupa care amestecam cu mana, Trebuie...
Ficatei de pui cu galuste
Ficatul de pui il spalam,curatam de pielita si adaugam intr-o oala cu apa la fiert, Lasam sa clocoteasca cateva clocote,spumand de cate ori este nevoie, Intre timp curatam ceapa si tocam marunt Calim ceapa in uleiul incalzit si cand a devenit transparenta adaugam pasta de...
Snitele de pui
Pieptul de pui il spalam,il taiem felii si il vom bate fiecare felie cu ciocanul de batut snitele Condimentam carnea cu sare si piper, Usturoiul il curatam,pisam,adaugam putin ulei ca la mujdei, In alt vas batem ouale cu putina sare,adaugam laptele,faina,oregano si piper dupa gust,...
Tort cu crema de unt
Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala. Amestecam cu o lingura cu miscari de sus in jos, adaugam colorantul si ciocolata topita...
Melci cu nuca
Aluatul -Intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, Intr-un lighean adaugam faina,sarea,coaja de lamaie,facem gaura in mijloc, adaugam untul moale,iaurtul,oul batut,drojdia si incepem sa framantam; daca este nevoie adaugam apa calduta, Framantam o coca...
Paste cu ton
Punem apa cu sare intr-o oala si punem la fiert, Cand apa incepe sa fiarba adaugam pastele si fierbem conform instructiunilor de pe pachet(eu le-am fiert al dente)le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece, Intre timp curatam ceapa si o calim,adaugam pasta de gulas,sucul de...
Salata de fasole galbena
Fasolea (eu am avut la borcan) o spalam bine dupa care o fierbem in apa cu sare, Cand fasolea este fiarta o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca, Intre timp pregatim maioneza din un galbenus,1 lingura mustar si ulei,, Taiem fasolea in rondele mici,dam morcovii curatati prin...
Rulada de pui
Pieptul de pui se taie felii, se suprapun cate 3 felii si se bat ca pentru snitele Se condimenteza feliile de carne dupa care am adaugat felii de cascaval, sunca deasupra si oua (care le-am fiert inainte), Rulam cat mai strans,avand grija sa nu se desfaca fasiile de carne, Asezam intr-o...