publicat la 21.12.2012
publicat la 08.12.2012
publicat la 06.12.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Insalata di pasta
Pastele se fierb in apa cu sare. Se scurg bine apoi se adauga polonezul fiert si taiat bucati potrivite, ouale asijderea, usturoiul feliat fin-fin,sarea si piperul.Uleiul se pune treptat, puti cate putin astfel incat sa nu devina prea grasa salata dar nici sa nu fie uscata. Masline sau...
Lemon-lime sorbet
Apa cu zaharul si un pic de razatura de lime se pun la fiert pe foc iute cam 5 minute. Se lasa sa se raceasaca complet. Lamaile si limetele se storc bine.Eu am pus si pulpa rezultata. Se adauga alcoolul care va impiedica intarirea peste masura in congelator. Se combina cele doua...
Sote de morcovi cu unt si usturoi
Morcovii curatati si taiati in 2 sau 3 bucati se presara cu zahar si se aseaza in sita pentru gatit la abur. Sita se pune intr-o cratita cu putina apa la foc mic,cu capac. Se incearca cu furculita,nu trebuie sa fie prea moi. Se scot din dispozitiv,se feliaza si se amesteca intr-un...
Desert racoros cu afine/fructe de padure
Intr-un vas de yenna inalt se aseaza un strat de piscoturi inmuiate f. scurt in laptele rece indulcit. Gelatina se inmoaie in 200 ml. apa rece, se tine cam 10 minute apoi se da 45-60 secunde la microunde. Se amesteca bine si se pune la racit intr-un vas cu apa rece. Iaurtul se amesteca cu...
Sufle de legume in crusta
Cubuletele de dovlecel cojit, rondelele de ceapa, fasiile de ardei gras si porumbul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se ia tigaia de pe foc si se pune usturoiul taiat feliute subtitri. Sosul bechamel se amesteca cu telemeaua rasa. Se combina sosul cu legumele racite putin si...
Salata de vinete cu maioneza si usturoi
Vinetele se pregatesc ca pentru salata obisnuita. Ceapa se marunteste la blender sau se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Usturoiul se piseaza. Se amesteca toate ingredientele la mixer timp de 3-4 minute pe viteza mare.
Burghul
Intr-o craticioara se pun cam 2-3 linguri ulei masline, ceapa tocata fin si pasta de ardei rosu. Se calesc usor si se adauga burghul. Se amesteca pe foc potrivit cam doua minute si apoi se toarna apa sau supa calda si condimentele. Amestecam, reducem flacara si acoperim. Se lasa sa fiarba...
Prajitura rapida cu fibre
Untul moale se freaca cu zahar,cocos si galbenusuri.Faina se cerne impreuna cu praful de copt si sarea si se incorporeaza, se adauga muesli-ul. Albusurile se bat usor si se amesteca in compozitie dupa care turnam laptele in 2-3 reprize amestecand tot timpul.Adaugam vanilia. Tava...
Dulceata de afine cu arome
Afinele se pun in cratita emailata impreuna cu zaharul ca sa lase suc cateva ore.Se pune cratita pe foc moderat si amestecand se aduce la punctul de fierbere. Cand incepe sa se umfle si sa faca spuma procedam ca la orice alta dulceata.Se potriveste focul si amestecand destul de des se lasa sa...
Tort-sarlota de iaurt cu caise
Checul se taie felii potrivite care se aseaza pe tava rotunda pentru servit pe care am pregatit un inel de la forma cu fund detasabil. Gelatina se dizolva in 200 ml.apa rece si se lasa cam 15 minute. Apoi se da la microunde pentru un minut -in functie de cuptor-atat cat sa se incalzeasca...
Tarta cu mere si stafide
Untul se freaca cu zaharul pudra si apoi se incorporeaza faina,praful de sare si coaja de lamaie. Trebuie sa rezulte un aluat fraged care se da cam 15-20 minute la frigider. In acest timp merele curatate se taie felii subtiri. Se intinde 3/4 din aluat intr-o foaie subtire care se aseaza pe o...
Coronita cu iaurt si banana
Cele trei galbenusuri se freaca spuma cu zaharul.Se adauga banana taiata bucatele si untul mixand energic. Apoi adaugam iaurtul, aroma preferata,bicarbonatul de sodiu si faina in doua reprize. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cele doua compozitii se amesteca usor cu spatula....
Fasole galbena scazuta
Fasolea galbena se curata de codite iar pastaile prea lungi se rup un doua.Ceapa se caleste cu ardeiul gras taiat fin in uleiul de masline si cand devine sticloasa se adauga fasolea si se acopera cu apa.Se potriveste de sare. Se fierbe la foc mediu pana se inmoaie,se adauga rosiile taiate...
Budinca cu legume de vara
Aluatul Ingredientele se amesteca, se framanta putin (doar cat sa devina omogen) si se lasa cam o ora la frigider,in folie. Legumele Fasolica se da incateva clocote in apa sarata. Dovlecelul taiat rondele se inmoaie in putin ulei de masline impreuna cu ceapa taiata tot rondele...
Musaca aperitiv vegetarian
Dovleceii se spala bine si se taie rondele potrivite fara a-i curata.Se presara cu un praf de sare si se lasa cam 30 min. in strecuratoare.Se scurg bine si se tamponeaza usor cu un servetel de hartie. Se rumenesc in putin ulei de masline. Rosiile decojite se taie felii f. subtiri, usturoiul se...
"Visinoaice"
Aluatul Se face o maia din drojdia desfacuta in putin lapte cald,2 lingurite zahar,1/2 lingurita sare si putina faina ca sa rezulte o pasta. Se lase sa creasca. Intr-un vas mai mare se pune faina cu zaharul si un varf de sare,se face clasicul crater si se pune maiaua crescuta.Apoi se...
Aperitiv rapid din aluat de foetaj
Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt asternem o foaie de aluat foetaj si facem cateva gaurele cu furculita. Compozitia se amesteca manual se aseaza pe foaie si cu o alta bucata de aluat o acoperim cat mai artistic.Ungem cu galbenus si presaram ce ne place pt. aspect. Se coace cam...