delia64

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 16.12.2012

RETETE163
PRIETENI191
Retete / Conserve

Tarhon in otet

In Conserve la 11 Mai 2014

Se  aduna frunzele de tarhon de pe tija , se spala , se toaca marunt si se pun in borcane cu capac  . Se toarna otet  si se apasa frunzele sa treaca otetul peste ele . Se pastreaza in camara .

Conservarea mararului

In Conserve la 8 Mai 2014

Se aduna mararul , se spala si se taie marunt . Portionam in pungi si il congelam . O parte l-am pus intr-o tava si dupa ce  se usuca la loc intunecos , il pastrez in  borcsan cu capac in camara . Este foarte bun la prepararea sosului de marar , ciorbe , supe , sarmalute si...

Leustean pentru ciorbe

In Conserve la 8 Mai 2014

Se spala frunzele de leustean , se toaca marunt si se pune in pungi . Le congelam si avem pana primavara viitoare pentru ciorbe un condiment minunat . Da un gust si o aroma minunata ciorbelor .

Ardei iuti pe ata

In Conserve la 19 Mar 2014

Se spala ardeii , se lasa intr-o sita sa se scurga si se intind pe  ata intepand cu un ac coditele ardeilor .  Se agata in camara  si se lasa sa se usuce .  Se pot macina cu masina de macinat cafea boabe .  Se obtine astfel boia de ardei iute . Se pot taia...

Fasole pastai pentru congelator

In Conserve la 6 Mar 2014

Intr-o oala de 10 litri punem aproximativ 5 litri de apa la fiert . Spalam pastaile si le rupem la dimensiunea dorita . Cand apa fierbe adaugam pastaile si frunzele de telina si patrunjel . Dupa 40 de minute verificam daca au fiert pastaile . Cand sunt fierte strecuram apa si lasam...

Castraveti murati

In Muraturi la 11 Mar 2013

Se spala castravetii, se curata hreanul si se taie fasii . Se spala borcanele si se aseaza  pe  fundul  lor  tulpini de marar , o crenguta de cimbru , foi de dafin  . Asezam castravetii iar printre ei punem fasii de hrean si frunze de dafin ,boabe de struguri .....

Conopida in saramura

In Muraturi la 10 Mar 2013

Se curata conopida de frunze si cotor ,se spala , se desface in buchetele . Se  spala borcanele si se pune pe fundul lor telina frunze,ramuri de cimbru ,   tulpini de marar  si 2-3 foi de dafin . Se aseaza buchetele de conopida  intre ele se pun fasii de hrean . Punem...

Gogosari umpluti cu varza si conopida

In Muraturi la 9 Mar 2013

Se aleg gogosari  mari si sanatosi , se spala , se curata de cotoare si seminte . Varza se spala si se razuieste  , se adauga putina sare , cimbru si marar maruntite si se framanta .Asezam crengute de cimbru , de marar si foi de dafin pe fundul borcanelor . Umplem gogosarii cu...

Ardei opariti

In Muraturi la 7 Mar 2013

Alegem ardeii sanatosi si cat mai carnosi ,se spala  si se inteapa din loc in loc cu furculita pentru a intra zeama in interiorul lor . Intr-o oala de  10 litri punem apa , otetul ,sarea ,zaharul , boabe de piper si mustar [ dupa gust ] , se pun la foc si se amesteca sa se dizolve...

Ardei iuti in otet

In Muraturi la 7 Mar 2013

Se spala ardeii si se aseaza inghesuiti in borcane . In fiecare borcan de 800 de mililitri pun o ligurita sare si o lingurita zahar . Se toarna otetul peste ardei si se capseaza  . Se depoziteaza in camara . Asa murati  se pastreaza pana la 2 ani , daca nu se mananca...

Ardei in saramura

In Conserve la 7 Mar 2013

Se aleg ardei frumosi si sanatosi, se spala, se curata de cotoare. Se umple un ardei cu sare si se goleste sarea dintr-un ardei in altul fara sa-i scuturam pentru a ramane sare pe peretii ardeiuluI .Procedam la fel  cu toti ardeii  . In fiecare arddei se pune o bucatica de hrean ....

Gogosari intregi in otet

In Muraturi la 6 Mar 2013

Gogosarii se spala se crapa in forma de x pentru a vedea daca sunt sanatosi . Se aseaza in borcane curate si sterilizate in prealabill. Printre  gogosari pun bucatele de hrean si boabe de mustar, frunze de telina . Se pune apa intr-un vas pe foc , se adauga sarea si cand s-a topit...

Spanac congelat

In Conserve la 5 Mar 2013

Spanacul  se curata de radacina si se spala sub jet de apa  . Se pune apa la fiert , cand clocoteste se adaoga spanacul si se fierbe aproximativ 30 de minute. Se strecoara si se lasa la racit.  Intre timp se spala frunzele de usturoi si se taie  marunt. Taiem...

Hrean in otet

In Muraturi la 7 Feb 2013

Se curata radacinile de hrean,este recomandat sa stam langa geamul deschis  sau  in curte la aer ,in spatii inchise nu este tocmai placut . Dam hreanul prin razatoarea cu gauri mici . Intr-un bol punem hreanul ,presaram  cu sare si zahar dupa gust si amestecam ,la final punem...

Picarela

In Muraturi la 5 Feb 2013

Se spala legumele ,se taie fideluta . Intr-un castron se pun legumele ,apa,otetul,zaharul tos , mierea de albina si conservantul. Se lasa pana a doua zi amestecandu-se din cand in cand. Se aseaza in borcane si dupa cateva  zile se poate consuma alaturi de fripturi,tocanite...

Ketchup cu gogosari si ardei

In Conserve la 3 Feb 2013

Curatam si spalam legumele apoi le dam prin masina de tocat sau  robot. Punem compozitia rezultata la foc,turnam si bulionul si lasam sa fiarba o ora. Cand sunt aproape fierte , adaugam zaharul ,otetul  sarea dupa gust si 1 pastila de aspirina la 1 litru de compozitie,[cine...

Afisate 1 - 16 din 16 retete    

Postari recente

publicat la 27.10.2014

Cartofi rantaliti

publicat la 26.10.2014

Desert galuste de aur

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]