Ligia Bxl

1

Bucataras
incepator

Dambovita-Targoviste

Bucataras din 05.11.2010

RETETE278
PRIETENI306
Retete / Dulciuri

Cookies

In Dulciuri la 31 Mai 2014

Se amesteca untul moale cu zaharul si zaharul brun. Se adauga ouale,apoi faina strecurata,praful de copt,sarea si se amesteca. Se adauga pepite de ciocolata si se amesrteca iar. Se pun mici ronduri din coca pe o tava tapetata cu foaie de copt se presara cateva pepite de ciocolata si se...

Papuci cu banane

In Dulciuri la 30 Mai 2014

Aluatul: Se pun intr-un vas faina,sarea,otetul si 50 gr unt.Se varsa apa in ploaie si se lucreaza cu mainile.Se framanta bine pana devine o coca nelipicioasa. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider 10 min.Pe planul de lucru pudrata cu faina se intinde coca cu sucitorul in forma...

Tarta delfin cu capsuni si banane

In Prajituri la 27 Mai 2014

Am separat albusurile de galbenusuri si le-am batut spuma cu cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul. Cand au devenit tari am pus galbenusurile si am incorporat bine cu mixerul. Am adaugat si untul topit si la final cu o spatula am amestecat usor faina cernuta cu praful de copt....

Crumble de mere

In Prajituri la 26 Mai 2014

Se spala si se curata merele de coaja,seminte si cotoare,apoi se taie cubulete intr-un bol de yena uns cu putin unt (sau alt vas de copt)in care se face crumble. In alt vas se pun toate ingredientele si se freaca in palme(atentie nu se amesteca nu mana sau lingura ptr ca trebuie sa fie...

Savarine cu frisca si jeleu de zmeura

In Prajituri la 21 Mai 2014

Am pus mai intai drojdia la dospit intr-un bol cu putina apa calduta si putin zahar. Dupa ce a crescut am facut coca astfel:am batut ouale cu zaharul si sarea.Apoi am amestecat bine  si am adaugat faina(daca e lipicioasa se mai adauga faina pana devine ca o coca de cozonac)l si se...

Baghrir,clatite 1000 de gauri

In Dulciuri la 17 Mai 2014

Intr-un castron am pus laptele cald,apoi am adaugat pe rand ingredientele seci si am amestecat cu mixerul. Am adaugat apa calduta pana sa format o compozitie subtire. Intr-o tigaie care nu lipeste fara a adauga ulei,am pus cu un polonic de compozitie formand un cerc,(compozitia nu trebuie...

Prajitura cu fructe seci si cirese

In Prajituri la 14 Mai 2014

Am separat mai intai ouale,am batut albusul spuma cu putina sare,apoi am adaugat zaharul in ploaie si am batut bine cu mixerul pana s-a topit zaharul. Apoi am adaugat galbenusurile si am amestecat bine,dupa care am adaugat pe rand,untul topit,faina in ploaie care a fost data prin strecuratoare...

Tort cu cirese si capsuni

In Torturi la 12 Mai 2014

Blat: am separat albusurile de galbenusuri, pe care le-am batut spuma cu putina sare, apoi am adaugat zaharul si galbenusurile si le-am batut bine pana cand s-a topit zaharul. Pe rand am adaugat apa si faina cernuta in ploaie. Am amestecat bine cu o spatula, apoi aceasta compozitie am dat-o la...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

In Prajituri la 10 Mai 2014

Iata cum se prepara Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Cand albusurile au devenit spumoase adaugam zaharul vanilat bourbon si zaharul tos pana cand...

Tort cu portocale,miere si piersici

In Torturi la 8 Mai 2014

Prepararea biscuitelui (blat) : se amesteca untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul.Se adauga ouale apoi pudra de migdale si se amesteca pana devine cremos.Se adauga amidonul si esenta de caramel.Se toarna intr-o tava rotunda detasabila mai mare si se da la cuptorul incins din...

Tort cu blat din banane ,crema caramel si frisca

In Torturi la 7 Mai 2014

Blatul: se incinge cuptorul la 180°c,apoi se ung doua tavi rotunde de 20 cm cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt (daca nu aveti se pot coace pe rand),apoi se amesteca untul cu zaharul pana cand devine spumos,se adauga ouale unul cate unul amestecand pana se incorporeaza bine.Se adauga...

Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune

In Dulciuri la 29 Apr 2014

Am rupt ciocolata si am topit-o la cuptorul cu microunde,apoi am amestecat ciocolata cu 30 ml de cafea(de doua ori am turnat din cafeaua fierbinte) si am amestecat bine,apoi am adaugat smantana ptr frisca am amestecat bine si am dat 1/2 de ora la congelator.Am scos de la congelator si am batut...

Musuroi de cartita

In Prajituri la 27 Apr 2014

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Am separat ouale,albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile cu putina sare, apoi am adaugat galbenusurile, zaharul pana s-au intarit. Am adaugat apoi untul topit si racit, apa minerala si zaharul vanilat bourbon, apoi faina cernuta impreuna...

Beijos de Mulata

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Se amesteca galbenusurile apoi se adauga esenta de rom si apa,apoi se adauga zaharul si se amesteca bine. Se adauga apoi praful de copt,apoi faina putin cate putin pentru a vedea daca se incorporeaza bine,nu trebuie sa fie o coca nici moale nici tare rau,mai potrivita,sa aiba o consistenta ca...

Pasca umpluta cu stafide

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Mai intai am facut maiaua din 50 gr faina,100 ml lapte,drojdie si o lingurita de zahar pe care am acoperit-o si am lasat-o la crescut. Dupa ce a dospit am turnat-o peste faina cernuta si am framantat adaugand treptat galbenusurile,vanilia,coaja rasa de lamaie,laptele caldut,iaurtul,untul...

Tort Oreo gigantic

In Torturi la 12 Apr 2014

Se topeste ciocolata rupta bucati impreuna cu untul la cuptorul cu microunde sau la bain marie. Se bat ouale spuma cu zaharul pana se albesc. Se incorporeaza ciocolata si untul topit cand s-au racit. Se adauga ingredientele uscate: cacaoa, praful de copt, sarea si faina strecurata. Se...

Tort de portocale si vanilie

In Torturi la 6 Apr 2014

Blatul: Am separat albusurile de galbenusuri pe care le-am batut spuma cu putina sare,apoi am adaugat galbenusurile si zaharul,apoi faina si am amestecat usor cu o spatula sa nu se lase albusurile. Aceasta compozitie am copt 2 blaturi egale,intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt....

Ciocolata de casa cu nuci

In Dulciuri la 2 Apr 2014

Am fiert apa,zaharul si cacaoa. Am dat deoparte si am pus untul,l-am amestecat bine pana s-a topit. Apoi am adaugat laptele praf si nucile si am incorporat bine. Aceasta compozitie am turnat-o intr-o cutie de sandvisuri mai lunguiata tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei,am...

Bavareza cu capsuni

In Torturi la 31 Mar 2014

Am inceput cu jeleul cu care am ornat tortul. Am mixat capsunile spalate, impreuna cu zeama de lamaie si zaharul, apoi l-am fiert putin pe aragaz. Am dizolvat gelatina conform instructiunilor de pe plic, eu am folosit foi de gelatina, le-am pun in apa rece si dupa ce s-au inmuiat le-am adaugat...

Foret Noire

In Torturi la 28 Mar 2014

Am inceput cu blatul: Am incins cuptorul inainte la 180°c. Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi cacaoa. Peste acestea am pus faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. Am batut albusurile...

Foietaj cu pere

In Dulciuri la 24 Mar 2014

Am spalat si curatat perele de coaja si le-am taiat pe jumatate,apoi am scos cotoarele si le-am pus la fiert in apa cu zahar si scortisoara. Dupa ce sau inmuiat le-am scos,le-am scurs de lichid si le-am pus pe foaia foietaj,apoi cu un cutit foietajul l-am taiat pe marginea perei,cam 1 cm ...

Muffins cu mere

In Prajituri la 16 Mar 2014

Se amesteca zaharul cu ouale pana devin spuma, apoi se adauga laptele, uleiul si se amesteca bine. Se adauga faina, praful de copt, scortisoara si praful de copt. Se incorporeaza bine toate, apoi se curata marul, se taie cubulete si se caleste in unt cu 1-2 linguri de zahar. Se pun...

Tort cu zmeura si mascarpone

In Torturi la 12 Mar 2014

Blatul: Pregatim toate ingredientele(toate masurate) si forma(eu am folosit una detasabila) in care vom coace blatul, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Punem hartie de copt si pe peretii formei de copt. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le presaram cu putina sare si...

Tort aniversar (de post)

In Torturi la 7 Mar 2014

Amestec faina,cacaoa si praful de copt. Separat amestec apa minerala cu zaharul pana se topeste,adauga esenta de vanilie si uleiul. Amestec partea uscata cu partea lichida si amestec bine pana se incorporeaza toate. Pun compozitia intr-o tava rotunda detasabila mai mare tapetata cu foaie...

Bavareza de zmeura,vanilie si ciocolata alba

In Prajituri la 2 Feb 2014

Blatul: Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand albusurile au crescut se adauga zaharul. Se amesteca zaharul pudra cu migdalele si se pun peste albusurile batute. Se amesteca usor si se toarna intr-o tava de chec detasabila. Se introduce in cuptor ptr coacere la 180°C pana se...

Crema Engleza

In Prajituri la 1 Feb 2014

Pune laptele pe foc la incalzit. Apoi gelatina intr-un bol cu apa rece la inmuiat. Curata batonul de vanilie de seminte cu un cutit si  pune in lapte cu tot cu coaja.  Fierbe foarte putin.  Pune galbenusurile intr-un bol impreuna cu zaharul si  freaca bine cu un...

Tort de portocale

In Torturi la 27 Ian 2014

Blatul: Batem ouale cu zaharul pana se topeste si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina,praful de copt si cacao. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul...

Prajitura cu nuca ,ciocolata si crema caramel

In Prajituri la 21 Ian 2014

Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi treptat nuca macinata,faina si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava(36/27 cm) unsa si tapetata cu hartie de copt si dai la cuptor ptr 25 minute. Dupa ce s-a copt,scoti blatul si razi ciocolata alba imediat. Cat timp se...

Prajitura din rest de cozonac

In Prajituri la 5 Ian 2014

Se feliaza cozonacul. Feliile se pun intr-o tava de yena, una langa alta. Se insiropeaza (ingredientele ptr sirop se amesteca bine pana se topeste zaharul). Se face crema astfel:se fierbe laptele cu zaharul,din compozitia asta se pun intr-un bol cateva linguri si se dizolva amidonul. Se...

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 3 Ian 2014

Ouale cu zaharul,sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand cristalele de zahar se topesc. Se adauga ciocolata topita pe baie de apa impreuna cu untul nu inainte de a o racori. Omogenizam apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogenizam in continuare pana ce faina se...

Afisate 31 - 60 din 154 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]