cccris

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 04.02.2010

RETETE59
PRIETENI15
Retete

Carte cu portocale

In Torturi la 22 Feb 2010

Pandispan : Se bat ouale cu mixerul cel putin 20 min sau pina ce isi tripleaza volumul. Luam cu o lingura sau cu paleta mixerului  putina crema, o lasam sa cada peste compozitie ca si cum am scrie. Daca lasa urme vizibile inseamna ca este gata. Se unge tava cu ulei, se tapeteaza cu faina...

Pui cu ananas - varianta mea

In Pui la 18 Feb 2010

Se taie carnea fisiute mici, se pune la calit in putin ulei si putina apa. Cartofii se taie feliute, se adauga peste carne, se mai pune jumatate de pahar de apa si se lasa  la fiert cu capac pina ce taiem ceapa pestisori si o aruncam in cratita. Se lasa la fiert cam 10 min, se...

Micul meu dejun cu ou tip Benedict

In Aperitive / Garnituri la 18 Feb 2010

Se pun apa si otetul la fiert. Se prajeste painea. Se da focul mic, se sparge oul si se lasa sa cada usor in apa. Se lasa sa se lege putin albusul si se poate da focul mai tare. Cind e fiert asa cum doriti, cu galbenusul moale sau tare, il scoateti usor cu o spumiera si il asezati...

Tort cu buttercream si nuci caramelizate

In Torturi la 17 Feb 2010

Ciocolata se topeste la baie de abur, se raceste putin, se adauga peste unt si se freaca bine de tot cu mixerul pina devine o crema pufoasa. Se adauga cite un pahar de zahar si o lingura de lapte, se amesteca bine. Procedati  asa pina se termina zaharul. La sfirsit se adauga vanilia. Daca...

Pizza "all my family"

In Pizza la 17 Feb 2010

Se face aluatul la masina de paine sau manual, se lasa la crescut 30min si se intinde pe o foaie de copt cit tava mare de la cuptor. Marginile se ingroasa putin cu mina, sa arate ca o bordura, pentru a nu se scurge continutul.Se mai lasa la crecut 20 min. Pulpele de pui le-am pus intr-o...

Cascaval in painici

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2010

Se face un aluat de paine, eu il fac la masina de paine, se intinde o foaie, se taie bucatele de aproximativ 10/5cm se pune o feliuta de cascaval si se impatureste. Marginile se preseaza cu furculita si se lasa la crescut 20 min. Se coc in cuptorul incins la 180grade pina se rumenesc.

Inimi cusute

In Torturi la 15 Feb 2010

Se pune un strat de pandispan, un strat de mousse de menta , un alt blat pandispan. In mousse-ul de menta am pus sirop de menta verde ca sa fie colorat, iar pentru decor am pus putin sirop in pasta de zahar sa dau culoare. Am facut un jeleu cu ciocolata topita in apa si gelatina, dupa racire...

Pasta de lapte praf - varianta simpla

In Dulciuri la 12 Feb 2010

Cantitatile le alegeti voi, dar pentru un test incepeti cu o lingura de miere sau sirop si adaugati cite putin lapte praf pina obtineti o pasta buna de modelat. La varianta mai complicata: 60 ml apa, 70gr zahar pudra, 2-3 picaturi ulei, 1 lingurita energizant (sau glucoza), 180 de lapte praf...

Inimioare aromate

In Prajituri la 11 Feb 2010

3/4 din zahar se pune pe foc la caramelizat, apoi se stinge cu 3/4 din apa si se lasa la racit.            Restul de zahar se dizolva in restul de apa.           Se amesteca ambele siropuri, se...

Ciorbita mea cu praz si costite de porc

In Supe/Ciorbe la 11 Feb 2010

In primul rind eu nu calesc ceapa si nu prajesc carnea. Concluzie: pun la fiert carnea, arunc prima apa, pun apa curata si adaug ceapa tocata, ardeii si morcovii. Le las sa stea pe foc cam 10 min, adaug prazul si mai las putin la fiert. Tai bucatele mai mari cartofii, ii pun in cratita, pun si...

Pui la cuptor si garnitura: fasole verde si maioneza cu usturoi

In Pui la 11 Feb 2010

Carnea se taie fisii mici, se pune la cuptor cu ulei, sare, piper, cimbru si ce va mai place. In maioneza rapida am pus 4 catei de usturoi pisat. Fasolea verde o fierb cit sa nu se farimiteze.  

Desert cu mousse de ciocolata si scortisoara

In Dulciuri la 10 Feb 2010

      Am taiat blatul in triunghiuri, am pus cite unul intr-un castronel, l-am insiropat, am adaugat mousse-ul de cicolata in care am strecurat ceva scortisoara, am ornat cu o zapaceala de zahar ars si putin sirop de ciocolata.

Porc cu miere la cuptor

In Porc la 10 Feb 2010

Se stropeste tava cu ulei, se pune carnea, se mai stropeste cu inca putin ulei, se imprastie uniform celalalte ingrediente, se adauga putina apa si se da la cuptor la foc potrivit, se mai intoarce carnea pe la jumatatea timpului si ..gata. Eu am facut o garnitura dintr-un fel de tocanita de...

Lipie pentru saorma

In Pizza la 9 Feb 2010

Daca aveti masina de piine sau mixer special e simplu sa puneti totul la framintat. Trebuie sa obtineti o coca ca la piine, sa nu se lipeasca de peretii vasului, deci mai adaugati apa sau faina dupa nevoie. Se lasa coca la crescut 20 min, timp in care incingeti la maxim cuptorul. Intindeti...

Ciuperci cu maioneza

In Salate la 9 Feb 2010

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie cubulete mici. Se taie ciupercile daca sint prea mari, se piseaza usturoiul. Se amesteca toate ingredientele. Gata!

Tort dragalas

In Torturi la 8 Feb 2010

Pe un blat de pandispan se aseaza un strat de mousse de ciocolata (click AICI pentru reteta) , alt blat de pandispan si se decoreaza cu pasta de zahar.

Alivanca bucovineana

In Prajituri la 8 Feb 2010

Se amesteca toate bine de tot, se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se lasa la cuptor 40-50min, la foc potrivit. Mai simplu de atit... nu stiu ce poate fi.

Cus-cus si pui cu sos

In Paste la 8 Feb 2010

Se rumeneste carnea, ceapa, se pun rosiile pasate, restul condimentelor si se lasa la fiert pina e carnea gatita si sosul putin scazut. Cus-cus-ul se fierbe in apa cu putina sare, se scurge si se pune peste carne.  Pofta buna!

Chifle hamburgher

In Piine la 5 Feb 2010

Eu fac coca la masina de paine. Dupa terminarea programului sau mai devreme daca ma grabesc se scoate coca, se  imparte in 9 bucati (eu o fac foaie si o impart cu cutitul), Se fac bilute, se pun in tava la distanta unele de altele si se lasa la crescut sa isi dubleze volumul....

Salata cu peste

In Salate la 5 Feb 2010

Cantitatile le alegeti voi in functie de gusturi,  ca la salata orientala. Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie bucati cit de mici doriti. Se fierb ouale, se curata, se taie bucati. Se taie ceapa ca pentru salata. Se amesteca toate ingredientele si se condimenteaza dupa gust.

Prajitura delicioasa cu mere

In Prajituri la 5 Feb 2010

  Pt. masina de paine e simplu: arunc absolut totul in cuva si pornesc programul dought doar cit sa-mi amestece bine ingredientele. Le pun in ordinea clasica pt masina, intii lichide, apoi faina si praf de copt. Eu nici nu mai bat ouale inainte. Sint mai putine vase de murdarit daca faceti...

Pastitio

In Vita la 5 Feb 2010

I parte Se taie ceapa marunt, se toaca carnea si se pun impreuna la calit amestecind mereu pina nu mai e carnea rosie. Se adauga vinul si se lasa 5 min sa fiarba. Se pun rosiile si condimentele, se da focul mic si se fierb 45 min. La sfirsit, daca vreti, puneti si un ou batut. Partea...

Dulceata de portocale - dulce foc

In Dulceata / Gem la 5 Feb 2010

       Se spala bine si se curata 4 portocalele mari de coaja.  Se taie, cu un cutit mic, fiecare bucata de pulpa dintre pielite, deasupra unui castron pentru a nu se pierde nici un strop de suc.       Se...

Banana bread

In Prajituri la 5 Feb 2010

Se incinge cuptorul la 150 grade. Se unge o tava mare de prajituri. 1/4 cup zahar se amesteca cu 1 lingurita scortisoara si cu acestea se prafuieste bine tava de copt. Intr-un castron mare se amesteca foarte bine celalalte ingrediente ( faina si praful de copt la sfirsit). Se toarna in...

Fondantul meu

In Dulciuri la 5 Feb 2010

Se amesteca toate intr-o cratita pe focul cel mai mic posibil pina ce se dizolva tot zaharul. Se acopera si se mai lasa la fiert  2-3min. Se descopera si se mai lasa pe foc fara a mai amesteca pina ce compozitia ajunge la 240 grade. Eu am lasat cam 1-2min, cred. Nu am termometru. Se...

Muschi de vita la rotisor

In Vita la 5 Feb 2010

Am tot cautat pe net o reteta de muschi de vita la rotisor, dar nu am gasit nimic. Am riscat si am facut dupa capul meu. Eram convinsa ca o sa fie tare carnea. Am marinat vita cam 3 ore cu vin, otet, mustar cu boabe, zahar brun, piper, busuioc, ketchup, sos Worcestershire . Nu va pot zice...

Mini tarte

In Prajituri la 5 Feb 2010

Blat de tarta:   Amesteci toate ingredientele intr-un castron, le framinti bine cu mina sau cu robotul. Daca e prea sfarimicioasa coca, eu mai pun apa, cite o lingura, framint si mai pun apa, daca mai trebuie, pina ajung la o coca legata.       Am facut bilute...

Tzatziki

In Salate la 5 Feb 2010

Se rad castravetii (curatati sau nu de coaja, cum doriti) si se lasa la scurs. Se piseaza brinza, se adauga iaurtul si se freaca pina ajunge totul o crema fina. Se adauga usturoiul, mararul tocat fin, uleiul, otetul, sare, piper si se amesteca bine de tot. La sfirsit se pun castravetii...

Rulada cu pui

In Mancaruri cu carne la 5 Feb 2010

Pentru foaia de placinta amesteci faina, untul, uleiul, galbenusul, apa si putina sare intr-un castron, le framinti bine cu mina sau cu robot, daca ai. Daca e prea sfarimicioasa coca, eu mai pun apa, cite o lingura, framint si mai pun apa, daca mai trebuie, pina ajung la o...

Afisate 31 - 59 din 59 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]