Pasiune pentru bucatarie

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 05.06.2009

RETETE517
PRIETENI60
Retete / Mancaruri cu carne

Pui aromat cu lamaie

In Pui la 3 Feb 2012

Din boia, usturoi, sare,piper, marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate se prepara un amestec ( din fiecare se pune cate ½ lingrita). Puiul se spala, se usuca cu un servetel de hartie, se unge cu putin ulei si se presara amestecul de condimente si plante aromatice(atat pe exterior cat...

Pui umplut cu orez

In Pui la 14 Ian 2012

 Atunci cand cumparati puiul uitati-va sa nu fi taiata pielea la pulpe, al meu asa a fost si l-am cusut cu ata de bucatarie. Cu grija incepem sa separam pielea de carne, fara sa o rupem. Ne putem ajuta de cu cutit.Sse taie copanelele si aripile care trebuie sa ramana cu pielea.....

Piept de pui cu sos de smantana

In Pui la 19 Dec 2011

Pieptul de pui dezosat se taie fasii si se fierbe 20 minute in 400 ml apa si concentratul pentru legume, apoi se scoate intr-un castron si se pastreaza supa. Intr-o tigaie adanca se pune untul si se topeste, apoi se adauga ceapa tocata marunt I ardeiul taiat fasii. Se calesc 5-7 minute in unt,...

Mancare de mazare cu carnati - Reteta gustoasa si satioasa

In Mancaruri cu carne la 26 Noi 2011

Cum se prepara Mancare de mazare cu carnati - Reteta gustoasa si satioasa Carnatii se taie in bucati de 5-6 cm lingime si se cresteaza la capete; se rumenesc in putin ulei, apoi se scot pe o farfurie. Daca folositi mazare congelata, se fierbe   separat pana se inmoaie boabele....

Reteta gustoasa de Aripioare crocante cu fulgi de porumb, mai bune decat la fast food

In Pui la 23 Noi 2011

 Cum se prepara Reteta gustoasa de Aripioare crocante cu fulgi de porumb, mai bune decat la fast food: Aripioarele se taie pe jumatate, vom obtine 6 bucati in afara de partea subtire pe care o aruncam. Intr-un castron se amesteca smantana, uleiul,mustarul, sarea, piperul si usturoiul...

Cotlet de porc in sos de rosii cu ceapa si cascaval

In Porc la 16 Noi 2011

Cotletele de porc se condimenteaza cu sare,piper si ierburi. Intr-o tigaie se pun 3 linguri ulei su se rumenesc cotletele pe ambele parti. Ceapa se toaca julien sau bucati nu foarte mici, usturoiul se piseaza si se pun peste cotlete, amestecand foarte bine. Se lasa sa se inmoaie putin ceapa si...

Vinete umplute cu pui si legume

In Pui la 28 Oct 2011

Legumele si pieptul de pui   se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare.   Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul,usturoiul   si 2 linguri ulei, se caleste putin,apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin, apoi se adauga rosiile...

Placinta englezeasca de pui cu smantana

In Pui la 5 Oct 2011

Carnea se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in ulei incins; se intoarce pe toate partile pana este “alba” sau chiar rumenita. Se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald. Ceapa se taie marunt, morcovul si ardeiul cubulete, iar ciupercile curatate se taie in felii. In...

Pilaf cu pui

In Pui la 18 Sep 2011

 Ceapa se taie marunt, morcovul,ardeii si ciupercile se taie cubulete. Pieptul de pui se taie cubulete,se condimenteaza si se pune in putin ulei pana se “albeste”. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte.  In uleiul ramas se pun legumele si se calesc,apoi se adauga...

Papricas de pui cu galuste

In Pui la 28 Aug 2011

Galuste: Intr-o oala se pun 500-1000 ml apa si o lingurita delicat si se pune la fiert. Ouale se bat cu un praf de sare,apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Grisul se adauga treptat pana obtinem o compozitie potrivit de tare.   Se da focul mic si cu ajutorul unei linguri trecuta...

Clatite umplute cu pui si ciuperci,la cuptor

In Pui la 15 Aug 2011

Clatite umplute cu pui si ciuperci la cuptor: Clatite: Oul se bate cu un praf de sare,apoi se adauga apa si uleiul si se omoegenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia lichida. Trebuie sa obtinem o compozitie potrivit de groasa,ca pentru...

File de porc cu smantana

In Porc la 13 Aug 2011

File-ul de porc se bate bine(puneti o punga sau folie deasupra pentru a nu se rupe). Se condimenteaza cu sare,piper si chili iute. Se trece prin faina si se prajeste in ulei incins. Se scoate pe o farfurie si se lasa deoparte. Ceapa si   usturoiul se toaca marunt si se calesc impreuna...

Piept de pui gratinat cu mozzarella

In Pui la 4 Aug 2011

Cartofii se curata,se spala,se taie in felii(nu pana jos,eu le-am pus in cupa unei linguri si am taiat felii) si se pun intr-o cratita cu apa si sare; se fierb 10 minute sau pana se inmoaie foarte putin. Pieptul de pui se taie pe jumatate(pe lungime) apoi fiecare bucata in doua fasii. Se...

Penne cu bacon, la cuptor

In Pui la 1 Aug 2011

  Se pune pe foc o oala cu apa si sare; in momentul in care da in clocot se adauga pastele si se fierb 10 minute. Dupa acest timp se pun la scurs intr-o strecuratoare si se trec pe sub un jet de apa rece. Intr-o tigaie cu putin ulei se rumeneste baconul taiat fasii. Legumele tocate...

Tocanita de pui cu ceapa

In Pui la 28 Iul 2011

Puiul se proportioneaza si se condimenteaza. Se prajeste in ulei incins,pe ambele parti,apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa se toaca potrivit,morcovul si ardeiul cubulete. Se calesc impreuna cu usturoiul pisat   in ulei pana cand ceapa devine translucida (amestecati des). Cand...

Ciuperci la gratar cu aripioare si sos de rosii

In Pui la 21 Iul 2011

Ciupercile se spala si se curata de pielite. Se condimenteaza si se stropesc cu otet balsamic. Gratarul se incinge si se aseaza ciupercile Se intorc pe ambele parti,iar cand sunt gata se aseaza pe o farfurie. Un catel de usturoi se zdrobeste si se amesteca cu 1 lingura ulei. Ciupercile se...

Varza cu afumatura

In Porc la 28 Iun 2011

Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,iar morcovul se da pe razatoare. Varza se taie fideluta. Costita se taie bucati si se fierbe 10 minute in apa cu sare Intr-o oala incapatoare se caleste ceapa,ardeiul si morcovul in ulei,apoi se adauga costita afumata si varza. Se amesteca bine pentru se...

Mancare de mazare cu carne de porc

In Porc la 21 Iun 2011

Carnea se feliaza si se prajeste in ulei incins,se scoate si se pastreaza la cald. Legumele se taie cubulete si se calesc in putin ulei,apoi se pune faina si se amesteca. Se stinge cu apa si se adauga mazarea scursa si spalata. Se fierb legumele 25-30 minute si daca sunt fierte se adauga...

Snitel de pui in aluat

In Pui la 20 Iun 2011

Pieptul de pui se feliaza,se bate cu ciocanul de snitele si se condimenteaza. Ouale se bat cu smantana si laptele,apoi se adauga faina cat sa obtinem un aluat mai gros.Aluatul se condimenteaza cu sare si piper si se asezoneaza cu patrunjel tocat. Snitele se trec prin aluat si se prajesc...

Ardei umplut

In Porc la 4 Iun 2011

Ceapa se toaca marunt,ardeiul cubulete,morcovul dat pe razatoare si se calesc impreuna pana se inmoaie,apoi se adauga orezul si 50 ml apa. Se fierbe 5 minute,apoi se adauga pasta de tomate si se amesteca bine. Se opreste focul si se pune carnea si se amesteca pana se omogenizeaza perfect. Se...

Ciulama de pui cu ciuperci si smantana

In Pui la 29 Mai 2011

Pieptul de pui se taie cubulete si se rumeneste in 2-3 linguri ulei, apoi se adauga ceapa tocata marunt si ardeiul tocat cubulete si se calesc 5-10 minute,apoi se adauga ciupercile taiate felii. Se mai lasa pe foc pana se inmoaie putin ciupercile,apoi se adauga faina,se rumeneste si se stinge cu...

Ficatei cu legume la cuptor

In Ficat la 24 Mai 2011

Ficateii se pun intr-o tigaie cu putin ulei pana se "calesc" apoi se scot pe o farfurie. Ciupercile se curata de pielite, se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Cartofii se curata si se taie felii, ceapa fideluta. Intr-un vas termorezistent se aseaza...

Friptura de porc in vin

In Porc la 6 Mai 2011

Carnea de porc se condimenteaza si se stropeste  si se lasa intr-un castron acoperit 1-2 ore,apoi se scoate si se pune intr-o tigaie cu putin ulei. Cand este rumenita friptura de porc se adauga vinul rosu si se lasa sa se evapore. Friptura de porc se serveste alaturi de piure de cartofi...

Pulpa de pui imbracata in bacon

In Pui la 26 Apr 2011

Pulpa de pui se condimenteaza cu sare,piper si chili,se cresteaza si se inveleste in 2 felii de bacon care se leaga cu 2 foi de ceapa verde. Pulpa se aseaza intr-un vas termorezistent. Cartofii taiati cubulete si morcovul rondele se fierb 10 minute in apa cu sare,apoi se pun in vas,pe langa...

Aripioare cu sos de rosii si cartofi

In Pui la 19 Apr 2011

Aripioarele de pui spalate si curatate se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce,iar peste ele se pun 2 linguri ulei de masline. Se acopera castronul cu o folie alimentara si se pastreaza 1 ora la frigider. Dupa o ora se scot aripioarele si se tavalesc prin faina. Se prajesc pe ambele...

Rulouri de pui cu ciuperci

In Pui la 10 Apr 2011

Ciupercile curatate si spalate se stropesc cu otet si se toaca marunt.Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei,apoi se adauga ciupercile si putina apa.Se inabuse impreuna pana scade apa si legumele sunt moi.Se condimenteaza. Pieptul de pui se feliaza,se bate putin cu ciocanul pentru...

Mancare de primavara

In Pui la 27 Mar 2011

Aripioarele de pui se condimenteaza,se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins,apoi se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. In uleiul ramas se calesc legumele:ceapa taiata mai mare(atat partea alba cat si cea verde),usturoiul,ardeiul fasii si morcovul rondele. Dupa ce le-am...

Stufat de pui cu cartofi natur

In Pui la 14 Mar 2011

Pulpele/Copanelele se condimenteaza si se rumenesc in ulei;se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald.Din ulei pastram doar 2-3 linguri in tigaie,restul il punem deoparte.In uleiul din tigaie punem ceapa verde taiata mai mare impreuna cu usturoiul.Dupa 5 minute adaugam bulionul,boiaua,carnea...

Cotlete de porc in sos de smantana

In Porc la 7 Mar 2011

Carnea se bate cu ciocanul,apoi se condimenteaza.Feliile de carne se pun in uleiul incins si se rumenesc bine pe ambele parti;se scot pe o farfurie si se pastreaza la cald. Ceapa se toaca marunt si se rumeneste in uleiul ramas in tigaie;se adauga boiaua si se amesteca. Cand ceapa este moale...

Sarmale

In Porc la 7 Mar 2011

Ceapa tocat marunt o calim in putin ulei,adaugam orezul si mai lasam putin.Pasta o amestecam cu o cana de apa si o adaugam peste orez si ceapa.Carnea se pune peste amestecul din tigaie,se potriveste de sare si piper. Alegem foile pentru sarmale si tocam putina varza pentru a pune pe fundul...

Afisate 1 - 30 din 88 retete    

Postari recente

publicat la 18.02.2012

Somon cu sos de smantana

publicat la 13.02.2012

Retete de la cititori, editia II

publicat la 07.02.2012

Prajitura cu foi de miere

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]