publicat la 18.02.2012
publicat la 13.02.2012
publicat la 07.02.2012
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec zebra(din albusuri)
Albusurile ( aflate la temperatura camerei) se bat cu un praf de sare, cand incep sa se faca spuma, se adauga treptat zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga uleiul si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste spuma de albusuri. Se incorporeaza...
Baclava rulouri
Nuca macinata se amesteca cu scortisoara si zaharul pudra; se amesteca bine. Foile de placinta se taie pe jumatate(pe latime). Se suprapun 2 foi unse cu ulei pe ambele parti, se presara nuca macinata si se ruleaza strans. In tava aragazului stropita cu apa si tapetata cu hartie de copt se...
Prajitura cu branza si zmeura/Cheesecake cu zmeura
Aluat: Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat. Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul. Se adauga faina(schimbati paletele si...
Rulada de ciocolata
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in amestecul lichid. Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul...
Inghetata de banane si miere
Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se transforma intr-o compozitie cremoasa; se lasa deoparte. Intr-o cratita se pune mirea,zaharul si apa si se fierbe timp de 5 minute pana se obtine un sirop gros. Acest sirop fierbine se toarna peste galbenusuri in timp...
Prajitura cu branza si prune
Preparare prajitura cu branza si prune Prunele se taie pe jumatate si se scot samburii. Se presara cu zahar si scortisoara. Blat: Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga untul si laptele si se mixeaza. Faina se amesteca cu garantul pt aluat si se...
Negresa cu crema ganache
Blat negresa cu crema ganache Ciocolata rupta bucati se topeste impreuna cu untul. Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga amestecul de ciocolata si unt; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste compozitia umeda. O tava patrata(24x24 cm) se...
Inghetata cu rom si stafide
Inghetata cu rom si stafide este atat de buna incat merita sa petrecem cateva minute in bucatarie, atat cat dureaza prepararea ei. Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute,apoi se scurg si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi...
Prajitura cu fructe
Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia lichida. Bananele se taoe felii, merele se taoe bucatele si se stropesc cu zeama de lamaie, prunele se taie in 4...
Fursecuri fragede cu scortisoara si nucsoara
Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra,apoi se adauga oul si se mixeaza pana este incorporat. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de unt. La sfarsit se adauga scortisoara,nucsoara rasa si vanilie. Trebuie sa obtinem un aluat care poate fi moderat. Se lasa 10-15...
Pancakes cu mac si lamaie
Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbanusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga crema de branza si laptele; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat. Se adauga si vanilia si se amesteca bine. La sfarsit se...
Parfait de zmeura cu alune
Intr-un blender se pune zmeura si se paseaza, apoi se adauga iaurtul si laptele si se continuua amestecarea. Amestecul obtinut se trece printr-o sita deasa pentru a inlatura semintele. In amestecul de zmeura cu iaurt se pune zaharul si se amesteca cu un tel pana se topeste. Frisca se bate...
Reteta de preparare a papanasilor prajiti cu smantana si sos de visine
Reteta de preparare a papanasilor Ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste,apoi se adauga branza si se omogenizeaza. Praful de copt si bicarbonatul se sting cu zeama de lamaie si se pun in amestecul anterior; se amesteca bine. Faina se cerne in compozitie, se mixeaza la...
Inghetata de ciocolata
Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste, apoi se adauga laptele caldut si faina; se omogenizeaza. Amestecul se pune intr-o cratita,la foc mediu, amestecand incontinuu pana se incalzeste,apoi se adauga ciocolata rupta si se tine pe foc pana se ingroasa putin. Se lasa deoparte pana la racire...
Inghetata in straturi cu vanilie si fructe
Stratul 1: Fructele (eu le-am avut inghetate) se fierb in apa cu zahar pana se ingroase putin siropul,dar fructele raman intregi (visinile si coaczele), iar capsunile bucati. Se pregatesc formele individuale (de 8 aveti nevoie), ale mele au fost de savarine,puteti folosii de silicon sau nu,...
Chec cu banane si ciocolata
Untul/margaria moale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se adauga ouale,pe rand,mixand dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga laptele si piureul de banane si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste copmpozitia lichida...
Tort cu inghetata de piersici si ciocolata
Blat: Ouale se bat cu zaharul pana se topeste. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si se inglobeaza in compozitia umeda. Aluatul se toarna intr-o tava(22 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace 10-15 minute. Inghetata: Ouale se mixeaza cu zaharul pana se...
Profiterol cu inghetata de cirese
Cojile: Apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot.Cand apa si uleiul fierbe se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se...
Tort de bezea cu fructe
Foi bezea: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul si se continuua mixarea pana ce acesta se topeste si obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga zeama de lamaie si vaniliea si se omogenizeaza. Cacaua se amesteca cu amidonul si se cerne in spuma; se...
Inghetata de cirese
Laptele se incalzeste si se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la...
Tort de inghetata in doua culori/Zebra Ice Cream
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,apoi se adauga treptat zaharul. Se incorporeaza si galbenusul. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern peste albusri. Se amesteca cu o spatula,dinspre exterior spre interior. Tava cu peretii detasabili se tapeteaza cu...
Inghetata de vanilie cu sos de cirese
Inghetata: Ouale se separa. Albusurile se pot congela si se pot folosi la checul acesta delicios. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa. Laptele se toarna peste crema de oua,se omogenizeaza si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la...
Inghetata de menta cu ciocolata
Laptele se incalzeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca...
Turtite dulci cu malai
Faina de grau se amesteca cu faina de malai si praful de copt Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,se adauga laptele si vanilia si se omogenizeaza. In compozitia lichida se adauga faina si se amesteca. Se lasa aluatul in frigider pentru 30 minute. Intr-o tigaie se...
Inghetata de capsuni
Capsunile se spala,se taie bucati si se acopera cu zahar si se lasa 10-15 minute deoparte. Frisca se mixeaza putin,apoi se adauga laptele si se continuua mixarea,iaurtul se adauga si el la frisca si se omogenizeaza. Capsunile se pun intr-un blender si se fac piure,o sa devina mai degraba un sos...
Prajitura cu crema de capsuni si iaurt
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa,apoi se adauga untul partial topit si laptele si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in crema de...
Briose cu ciocolata
Ciocolata rupta bucati se topeste la bain marie impreuna cu untul/margarina si se lasa deoparte Ouale se bat cu un praf de sare si o lingura de apa,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Se adauga faina si se omogenizeaza,apoi se toarna amestecul de ciocolata. Se omogenizeaza....
Chec cu lamaie,mac si iaurt
Ouale se mixeaza cu zaharul,se adauga margarina partial topit si iaurtul. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia umeda. La sfarsit se incorporeaza macul,vanilia si coaja de lamaie. Aluatul se toarna intr-o tava pentru chec unsa cu unt si tapetata cu faina....
Cheesecake cu ananas caramelizat
Ananas caramelizat: Intr-o cratita se pune zaharul,la foc mic, pana se caramelizeaza,apoi se adauga untul si frisca si se amesteca energic. Se lasa la racit,apoi se amesteca cu ananasul taiat bucatele Blat: Oul se bate cu un praf de sare,vanilie si zahar pudra,apoi se...
Tort Kodrit Kadir- Reteta cu numarul 400!
Blat: Oul se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faiana se amesteca cu cacaua si praful de copt si se incorporeaza in crema de oua. Crema: Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele,apoi se adauga laptele si amidonul. Se lasa deoparte....