Ouale se separa; albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbanusurile se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga crema de branza si laptele; se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in aluat. Se adauga si vanilia si se amesteca bine.
La sfarsit se incorporeaza spuma de albusuri si se amesteca usor cu o lingura. La sfarsit se pune zeama de lamaie si macul. O tava pentru clatite se pune pe fic si se incinge bine. Se pun putina compozitie in tigaie si i se da o forma rotunda(puteti pune si mai multe in acelas timp,cate aveti loc). Cand apar basicute deasupra clatitei inseamna ca e gata si se intoarce pe acealalata parte pentru 30-40 secunde.
Piersici trase in tigaie:
Piersicile se curata de coaja si se taie felii. Intr-o tigaie se pune zaharul si feliile de piersici. Se tine pe foc,amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul si se transforma intr-un sos gros.