Inghetata de menta cu ciocolata

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 2 Iul 2011 | 4109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 250 ml frisca
  • 50 g ciocolata
  • 1 mana menta
  • 1 fruct de kiwi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de menta cu ciocolata:

Laptele se incalzeste si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase,se adauga laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece.

 Menta si kiwi taiat bucati se pune in blender impreunaa cu 50 ml apa si se face un sos.Sosul se trece printr-o sita apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se pune intr-o cratita pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce se receste si incorporeaza in compozitia cu frisca. Ciocolata se toaca si se adauga si ea. Se da  vasul la congelator si se scoate de 3 ori,din ora in ora, si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de menta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo